Oikealla valaistuksella yksinkertaisista huoneista tulee hyvinvoinnin keitaita

Valo on tärkeä. Erityisesti silloin, kun huoneesta tulee herättää hyvin erityinen tunnelma. Yksinkertainen, pieni valon määrä, joka on järjestetty oikein, voi muuttaa yksinkertaisen huoneen kauniiksi. Se on täsmälleen sama hyvän työvalon kanssa. Riippumatta siitä, kuinka kirkkaat lamput ovat, jos niitä ei ole asetettu oikein ja valon tulokulma on laskettu väärin, monet kirkkaat lamput eivät hyödytä.

Tällä tavalla ne eivät saavuta aiottua: kirkkautta, jonka oletetaan olevan ihanteellinen työhön. On lukemattomia mahdollisuuksia loihtia paljon enemmän huoneesta, pimeästä kulmasta tai jopa vanhasta seinästä älykkään valaistuksen avulla. Hienostuneisuus ja oikea mittasuhteet määräävät todella tehokkaan valaistuksen.

valaistus modernit kalusteet säästävät energiaa seinän väri vihreä kattovalaisin

Kokeile väripelejä

Oikean valaistuksen kannalta ratkaisevaa ei ole vain valaisimen sijainti. Eri värit voivat myös heijastaa mielialaa ja tunteita. Esimerkiksi vihreät, keltaiset tai violetit väriset hehkulamput voivat luoda täysin miellyttävän huoneilmapiirin. Näiden värien on tarkoitus tuoda mieli ja sielu harmoniaan, minkä vuoksi niitä käytetään myös hyvin usein kylpylöissä ja muilla wellness -alueilla.

valaistus moderni sisustus violetti väri valo

Mutta myös huoneissa, kuten keittiössä tai olohuoneessa, värilliset lamput voivat alleviivata selvästi minkä tahansa huoneen sisustuksen. Jos keittiö pidetään pehmeänä vihreänä, vihreä päärynä vahvistaa tätä värisävyä. Jos toisaalta koko olohuone pidetään maanläheisenä, sävytetty päärynä voi myös alleviivata tätä värisävyä. Sama koskee myös lukulamppuja. Sinun pitäisi lahjoittaa tarpeeksi valoa, jotta voit lukea, mutta kevyesti sävytetty ei myöskään ole väärin. Ainoa tärkeä asia tässä on, että lampunvarjostin ei ole liian tumma ja että lamppu on oikeassa kulmassa lukuasentoon nähden.

valaistus riippuvalaisimet nahka nojatuolit olohuone sisustus persialainen matto

Kirkas ja valkoinen – raikas ja kirkas

Kuitenkin valkoiset ja kirkkaat lamput hallitsevat edelleen. Lampunvarjostimia sitä vastoin löytyy kaikista väreistä ja niitä kannattaa käyttää runsaasti. Beige sohva, ruskea matto? Sitten kermanväriset lampunvarjostimet ovat vain asia. Tai myös ruskeana, joten huoneen optinen ympyrä sulkeutuu harmonisesti ja vain siksi, että lampunvarjostimet yhdistyvät optisesti maton kanssa. Jopa kylpyhuoneessa ja wc: ssä voit luoda todella harmonisen tunnelman kauniilla lampuilla. Myös täällä pienet lattiavalaisimet, jotka on sijoitettu lipastoille ja varustettu pienillä lampunvarjostimilla, ovat ehdottoman katseenvangitsijoita ja antavat tälle neutraalille huoneelle spontaanisti tietyn asian..

valaistus lampion riippuvalaisimet kangas kattovalaisin

Energiakustannusten säästäminen voi olla niin helppoa

Jos käytät valonlähteitäsi huolellisesti, voit säästää muutaman euron vuoden lopussa. Esimerkiksi pistorasialiuskat, joissa on vaihtokytkimet, ovat ihanteellisia kaikkien verkkovirtaan kytkettyjen laitteiden katkaisemiseksi kytkimellä. Tämä ei ole vain hyvä ja hyödyllinen lamppujen sytyttämisessä ja sammuttamisessa, vaan myös erityisen tärkeä laitteille, jotka ilmoittavat olevansa valmiita kellon ympäri.

Tämä tarkoittaa yksinkertaisella kielellä: Kaikki laitteet, joissa on valmiustila, käyttävät tätä ja napauttavat sähköverkkoa ympäri vuorokauden. Jos kytket ne pois päältä liitäntäliuskassa sijaitsevalla kytkimellä, kaikki laitteet poistetaan välittömästi verkkovirrasta, mutta ne voivat myös säästää sähköä, koska ne ovat yksinkertaisesti todellisessa sammutustilassa. Voit myös säästää paljon eri sähköntoimittajien kanssa. Eri tariffeja ja ehtoja voidaan mukauttaa kulloisenkin sähkönkäytön mukaan. Siksi se ei ole koskaan väärin, vertaa sähkön hintoja yksityiskohtaisesti ja tällä tavalla hankkia itsellesi halvin tarjoaja. Jos säästät sähköä myös energiaa säästävillä lampuilla – sitä parempi!

valaistus energiansäästölamppu