Pellettiuuni – innovatiivinen ja kestävä vaihtoehto perinteiselle lämmitykselle

Kestävyys on yhä tärkeämpää kaikilla elämänaloilla. Yhä useammat ihmiset haluavat jatkuvasti asua ja toimia ympäristöystävällisemmin. Kyse on todella kaikesta – ostoksista ja asumisesta työhön, matkustamiseen ja lomalle lähtemiseen. Jopa lämmityksen osalta on hienoja vaihtoehtoja öljy- ja kaasulämmitykselle. Haluatko lämmittää ympäristötietoisella ja edullisella tavalla? Silloin kannattaa ehdottomasti valita pellettiliesi. Seuraavilta riveiltä voit selvittää, mikä on tärkeää ja mitä etuja ja haittoja tällaisella uunilla on.

Mikä tekee pellettilieden?

Toisin kuin puu -uunit tai takat, pelletti, kuten nimestä voi päätellä, vaatii pellettejä polttoaineena. Se on noin 3–5 mm suuria haketta sisältäviä pellettejä, jotka puristetaan yhteen veden ja maissitärkkelyksen kanssa korkeassa paineessa. Juuri tästä syystä pelleteillä on erittäin korkea lämpöarvo ja ne ovat samalla täysin kestäviä. Koska nämä koostuvat 100% puuteollisuuden jätteestä.

Jokaisella pellettikiuasilla on pellettivarasto, joka on täytetty tarvittavalla polttoainemäärällä. Sitten pelletit kuljetetaan uunin polttokammioon ns. Ruuvikuljettimen avulla. Sytytys on myös erittäin mutkatonta ja tapahtuu hehkun tai sytytystulpan kautta. Polton jälkeinen tuhka kerätään automaattisesti erityiseen säiliöön, joka on tyhjennettävä enintään 2-3 kertaa vuodessa.

pelletti polttoaine pellettikiuas

Millaisia ​​pellettiuuneja on olemassa??

Yksittäisen kiukaan lisäksi, joka toimittaa vain riittävästi lämpöä asennushuoneeseen, myös ns. Vettä kantavat pellettiuunit ovat varsin suosittuja. Koska nämä on kytketty talon lämmityspiiriin ja luovuttavat lämpöä integroidun vesitaskun (eräänlainen lämmönvaihdin) ansiosta.

Toisaalta huoneilmasta riippumattomat pellettiuunit on suunniteltu erityisesti passiivisiin ja vähän energiaa kuluttaviin taloihin. Jotta talon täydellinen eristys säilyisi ja samalla ei aiheutuisi sisäilman huononemista, tällaiset pellettiuunit imevät tarvittavan palamisilman ulkoilmasta.

Muuten on myös yhdistelmäuunia, joita suositellaan erityisesti, jos haluat silti kuulla tulen rätisevän ja halkeilevan aika ajoin. Pelletin lisäksi he polttavat myös tukkeja.

Ympäristöystävällinen pellettiuunien lämmitys

Riippumatta siitä, minkä näistä tyypeistä valitset, saat teknisesti innovatiivisen järjestelmän, jota on helppo käyttää. Jotta olisit turvallisella puolella pellettiuunia valittaessa, sinun on ehdottomasti luotettava asiantuntija -neuvoihin ja korkeaan laatuun, kuten tämä kamdi24.

Pelletin tärkeimmät edut ja haitat

Pellettiuunilla on monia etuja. Olemme tiivistäneet useimmat niistä alla. Alla on myös mainittu muutamia haittoja. Nämä ovat kuitenkin melko suhteellisia ja voivat vaihdella kuluttajien välillä maun ja käsityksen mukaan.

pelletti liesi pieni olohuone

Ostamalla pellettikiukaan saat seuraavat edut:

 • fossiilisia polttoaineita tai tukkeja ei tarvita;
 • Ei ole tarvetta jatkaa puun lisäämistä kuten puuliedillä;
 • palamisprosessi on CO2 -neutraali;
 • vettä kantavat pellettiuunit voivat saada rahoitusta BAFA: lta (Federal Office of Economics and Export Control);
 • polttaminen tuottaa minimaalisen määrän tuhkaa;
 • alhaiset käyttökustannukset ja helppo huolto;
 • nopea ja helppo puhdistaa;
 • kätevä kaukosäädin;
 • kodikas lämpö omissa neljässä seinässäsi;
 • teknisesti innovatiivinen tuote, jossa on moderni muotoilu;
 • voidaan liittää perinteisiin lämmitys- tai aurinkolämpöjärjestelmiin.

moderni pelletti liesi valkoinen harmaa

Mitä voidaan pitää haittana:

 • tulen rätisevä ääni puuttuu;
 • riittämätön lämpö useille huoneille tai koko talolle;
 • vettä kantavien pellettiuunien hankintakustannukset ovat hieman korkeammat;
 • verrattuna perinteisiin puulämmitteisiin uuneihin, katseluikkuna on hieman pienempi.

maalaistyylinen olohuone, jossa on pellettiliesi

Toivomme, että tämän pellettiuunien perustiedon avulla olemme selventäneet tätä. Hanki siitä tarkempia tietoja ja anna kodillesi kodikas lämpö, ​​joka on samalla myös kestävää. Hyödynnä tällaisen uunin lukuisia etuja ja ole aina askeleen edellä tulevaisuuden lämmityksen suhteen.

viihtyisä ilmapiiri pellettiuunilla