Mehikasveja ulkoiluun – kestäviä ja eksoottisia

Jos luet jo tätä artikkelia, se tarkoittaa – olet mehikasvien fani tai haluat oppia hieman lisää näiden erikoiskasvien erityisestä kauneudesta. Toimituksessa odotamme innolla sinua kanssamme. Olet tullut oikeaan paikkaan, koska raportoimme mielenkiintoisissa artikkeleissa eri mehikasveista ja niiden ominaisuuksista, annamme sinulle hyödyllisiä hoitovinkkejä ja autamme sinua kasvattamaan näitä kasveja kotona tai ulkona puutarhassa. Verkkosivultamme löydät luovia sisustusideoita, joissa on mehikasveja, ja vinkkejä siitä, kuinka onnistuneesti luoda terraario omiin neljään seinään tai kivipuutarhaan ulkona. Voit myös löytää paljon mielenkiintoisia faktoja mehevistä sisätiloista. Tänään tarkastelemme tarkemmin toista ryhmää näistä kasveista – nimittäin ulkona sijaitsevia mehikasveja.

 Mehikasvit ulkopuolella armo puutarhassa ja antaa sille eksoottisen kosketuksen

meheviä lajeja puutarhan luoviin sisustusideoihin

Ulkona on parasta istuttaa monivuotisia lajeja näistä täydellisistä selviytyjistä. Monien mehevien lajien joukossa on ehdottomasti kestäviä. Kuten kaikki muutkin, myös nämä mehikasvit on helppo hoitaa. Kasvit ovat alun perin peräisin subtrooppisista alueista, joissa on paljon lämpimämpää kuin täällä, ja niille on kehittynyt hyvät säilytyselimet.

Niillä on meheviä lehtiä ja paksuja varret, joissa ne tallentavat täydellisesti vettä ja selviävät helposti pitkiä kuivuuksia. Mehikasvit pitävät aurinkoisista paikoista ulkona, joissa maaperä on hyvin valutettu. Jos istuttaisit nämä eksoottiset lajit suoraan puutarhaan ja muodostat siellä mehikasvien klustereita, ottaisit ulkoilmaasi vastaan ​​voimakkaan eksoottisen kosketuksen. Ilman paljon huomiota tai vaivaa ulkoiset mehikasvit viimeistelevät puutarhan ulkoasun ja tekevät koko ulkoalueesta entistä houkuttelevamman.

Vinkki: Ole varovainen kastellessasi, koska eksoottiset paksulehtiset kasvit tuskin kestävät liikaa kosteutta.

 Tyypilliset “eteläiset” hyökkäävät saksalaisiin puutarhoihin

Meheviä lajeja ulkona agave ja pikkukivi

Mehikasveja kasvaa ulkona saksalaisissa puutarhoissa

Kestävät mehikasvit ovat klassikoita jokaisessa Välimeren puutarhassa. Täällä kanssamme nämä tyypilliset “eteläiset” puutarhakasvien keskuudessa voivat helposti selviytyä lumisesta talvesta. Sinun ei tarvitse edes puhdistaa paksua lumikerrosta kylminä talvikuukausina, koska tämä toimii suojakerroksena mehikasveille. Mutta sade ja kosteus eivät ole hyväksi kasveille. Valitse heille suojainen, etelään päin oleva rinteiden sijainti ja tällä tavalla luot parhaat edellytykset heidän jatkokehitykselleen.

 Kaikkien mehevien lajien hoito -ohjeet ovat samanlaisia

mehikasveja kivipuusta puutarhan polulla

 Jos tiedät nämä hyvin, sinulla ei ehkä ole ongelmia näiden eksoottisten kasvien hoidossa

mehevät echeveriat antavat puutarhalle tyylikkään ilmeen

5 suosikkiamme ulkona kestävien mehikasvien joukossa

Kuvan täydentämiseksi haluamme lyhyesti esitellä alla suosittuja ulkona sijaitsevia mehikasveja. Tässä ei ole kyse vain tunnetusta sedum-kasvista ja viehättävästä houseleekista. Olemme valinneet muita lajikkeita ja haluamme kiinnittää huomionne niihin heti.

Echeveria

Nämä ovat ikivihreitä meheviä kasveja, jotka alun perin tulivat Meksikosta. Nämä paksulehtiset kasvit ovat nimensä velkaa meksikolaiselle piirtäjälle ja kuvittajalle Atanasio Echeverria y Godoylle. Kasvit muodostavat hyvin muotoillut lehtiruusut, joissa on paksulihaiset lehdet, usein ilman varsia. Sen kukat ovat todellisia katseenvangitsijoita, useimmiten vaaleanpunaisia, punaisia, oransseja tai keltaisia. Tällä hetkellä on olemassa Echeveria -lajeja, jotka ovat kestäviä ja sopeutuneet Euroopan kylmään talvisäähän.

Echeveria ovat eksoottisia paksulehtisiä kasveja, jotka uhmaavat kylmää

kasvattamalla meheviä echeverioita puutarhassa n

Sedum

Noin 420 Sedum-lajia tunnetaan ympäri maailmaa; kutsumme näitä paksulehtisiä kasveja edelleen sedumiksi tai kiviruohoiksi. Nämä ovat sitkeitä meheviä kasveja, jotka koristavat lukuisia saksalaisia ​​puutarhoja joka kesä.

Sedum -lajit ovat välttämätön osa saksalaisia ​​puutarhoja

Yhdistä mehevä sedum puutarhassa kiviin

agave

Agavet ovat näyttäviä meheviä kasveja, jotka viihtyvät sisätiloissa ruukuissa ja ulkona ruukuissa tai suoraan puutarhamaassa. Alunperin ne ovat peräisin Amerikan autiomaasta. Maailmassa tunnetaan yli 200 lajia. Ne kaikki erottuvat lähinnä paksuista, mehevistä, miekanmuotoisista, vihreistä lehdistä. Mutta on olemassa agavelajeja, joiden lehdet ovat sinertävänvihreitä ja joissa on valkoisia raitoja. Tämä värjäytyminen parantaa näiden mehikasvien koristeellista vaikutusta. Kasvit varastoivat lehtiin tarpeeksi vettä ja selviävät kuivasta kaudesta helposti ja ilman ongelmia. Jotkut kestävät lajit kasvavat täällä. Puutarhan ulkopuolella ne on istutettava hyvin valutettuun ja ravinteita sisältävään alustaan. Jotta nämä eksoottiset lajit voivat nukkua hyvin meidän kanssamme, he tarvitsevat kuitenkin hyvin suojatun talvitilan tai ne on suojattava ulkona Pohjois-Euroopan pakkaselta.

Agaveen miekanmuotoiset vihreät lehdet ovat heti havaittavissa

mehevä agave puutarhassa kukkaruukkuissa koristele portaita

Viikuna (opuntia)

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, näytämme sinulle kaksi kaktusta, jotka tekevät puutarhasta entistä eksoottisemman. Opuntia tunnetaan myös nimellä piikikäs päärynä. Kasvi on kotoisin Pohjois- ja Etelä -Amerikasta, missä se on tottunut erilaisiin lämpötilan vaihteluihin. Euroopassa kaktus on asettunut parhaiten eteläiselle Välimeren alueelle, mutta se löytyy myös täältä. On lajeja, jotka ovat kestäviä ja kestävät alueemme pakkasta, mutta periaatteessa tämäntyyppisten kaktusten pitäisi joutua lepotilaan suojattuun paikkaan. Piikikäs päärynä koristaa puutarhoja kevään alusta lähtien, missä se menestyy hyvin yli 10 asteen lämpötiloissa. Piikikäs päärynä voi saavuttaa valtavan 5 metrin korkeuden ja muuttua katseenvangitsijaksi ulkoalueellasi. Mutta varo! Hänellä on hienoja mutta vaarallisia piikkejä! Sen kukat ovat lumoavan kauniita ja herkkiä, yleensä keltaisia, vaaleanpunaisia ​​ja oransseja.

 Piikikäs päärynä – lopullinen katseenvangitsija puutarhassa

Meheviä lajeja ulkona Piikikäs päärynä

Pallokaktus

Seuraava mehukas, jolla on piikkejä, on pallokaktus, joka tunnetaan yleisesti anopin tai anopin istuimena. Pallomainen kaktus tykkää kirkkaasta, aurinkoisesta paikasta puutarhassa, suora auringonvalo on sille hyvä. Vain talvella eksoottiset tarvitsevat viileän paikan, jossa lämpötila on noin 10 astetta. Kylmän talviajan alussa alkaa lepoaika, joten kastelu ja lannoitus on lopetettava. Lisäksi pallokaktuksen katsotaan olevan helppohoitoinen, ja se sopii jopa aloittelijoille puutarhanhoidossa.

Tee puutarhasta mahdollisimman mielenkiintoinen ja monipuolinen

kasvaa mehikasveja ulkona

Tee puutarhasta mahdollisimman mielenkiintoinen ja monipuolinen kestävillä mehikasveilla

mehikasveja puutarhassa piikikäs päärynäkaktus kukkaruukussa

 Ulkona olevat mehikasvit ovat yleensä ilmeikkäitä ja kestäviä kasveja

mehikasveja puutarhassa echeverien

Niiden paksut lihaiset lehdet ovat enimmäkseen vihreitä, mutta niillä voi olla myös eri väri

mehikasvit puutarhassa tuovat annoksen eksoottisuutta

 Mehikasveja voidaan istuttaa yksittäin tai ryhmissä

meheviä lajeja, joita voidaan kasvattaa puutarhassa

Molemmissa tapauksissa ne ovat aina hyvin havaittavissa

mehikasveja ulkona agave

 Vankka, kestävä ja silti katseenvangitsija!

Meheviä lajeja ulkona koristavat sisäänkäyntiä

 Tutustu mehikasvien rajattomaan maailmaan!

mehevät lajikivet ja tyylikkäät kasvisäiliöt kaunistavat puutarhaa

meheviä lajeja koriste -ideoita kasveille ulkokäyttöön

mehikasvit istuttavat vuoteita ja sorapolkuja

Koristele mehikasveja kivillä ulkokäyttöön

Asettele mehikasveja ulkokivipuutarhaan ja koristele mehikasveilla