Hogyan lehet eltávolítani a sminket az arcról?

A rétegek folyamatosan bővülnek a nap folyamán, minden alkalommal, amikor egy kis érintés az irodai mosdóban vagy egy teljesen új átalakítás az óra utáni partikhoz. Akárhogy is, az első pillantástól a ház folyosójának tükrén át a nap befejezéséig ugyanazon tükör előtt állva, a smink számunkra, hölgyek, különböző mintákban és csomagokban kapható. Egyesek számára a szempillaspirál újbóli felhelyezése mindenhol, máshol a kompakt már nem opcionális, hanem szükségszerűség.

hogyan lehet eltávolítani a sminket

Azonban az egyik gyakori hiba, amelyet szándékosan figyelmen kívül hagyunk, az az, hogy az éjszakai nyugdíjba vonulás előtt teljesen eltávolítjuk a sminket, lehetővé téve az arc számára, hogy összegyűjtse az összes sminket, és az évek során felnagyítja a bőrt, ami olyan bőrproblémákat okoz, mint a pattanások és az idő előtti öregedés. Ezért rendkívül fontos, hogy minden este megtanulja, hogyan távolítsa el a sminket az arcáról, mielőtt álomországba indul..

A különböző típusú berendezések, amelyekkel dolgozni lehet:

hogyan lehet eltávolítani a sminket 1

A smink eltávolítása nem terjedelmes folyamat, de sok odafigyelést és egy kis mindennapi időt igényel. Kezdjük itt néhány dologgal, amelyek jól jöhetnek a smink eltávolításának legjobb módján.

Ide tartoznak a forró törülközők, a tiszta törlőkendők vagy a gyógyszeres törlőkendők, ha érzékeny bőrűek, tisztítószerek vagy sminklemosók. Általában különböző személyre szabott, különböző kategóriájú sminklemosó készleteket használhat, egyet a szemekhez, egyet az ajkakhoz, a másikat pedig egyszerűen az archoz.

Követendő lépések:

fekete bőrtisztítási folyamat

 • Általában azt szeretnénk, ha a bőrön végzett munka előtt eltávolítaná az arcáról a többi akadályt, ezért először a szemekkel kezdjük. Általában a szemeket a nap végén szempillaspirál és szemceruza, sőt szemhéjfesték borítja.
 • Egyszerűen használhatja gyógyszeres nedves törlőkendőjét vagy szem sminklemosóját egy puha pamutpárnán, hogy elvégezze ezt a folyamatot. Fogja meg a szemét egyik oldaláról, és húzza kifelé, hogy megkapja a fogást, miközben ellopja és törölje a szempárnákat, és tisztítsa meg őket.
 • Most térjünk át az ajkakra, ahol megfelelő ajakeltávolítókat kap, amelyek eltüntetik a fényesség vagy a rúzs minden nyomát, hogy az ajkak természetes ragyogást kölcsönözzenek. Használhat személyre szabott sminklemosót, vagy egyszerűen vizet vagy illóolajokat a munka elvégzéséhez.
 • Most, hogy a két külső réteg elkészült, kezdjük az arcbőrrel, a tétel legfontosabb területével. Kezdésként az érzékeny bőrű embereknek ragaszkodniuk kell a gyógyszeres vagy különösen gyengéd irritációt enyhítő törlőkendőkhöz, miközben lassan ellopják és törlik a törlőkendőket a bőrükön, először a homlokukon, miközben leereszkednek az orcájukhoz, eltakarva az orrhídot és az orrlyukak közelében lévő gazembereket. maradék kollektív zsebekhez. Ezután fejezze be az eljárást az áll és a lehetséges szomszédos nyakterület kitisztításával.
 • Közvetlenül azután, hogy befejezte az arc tisztítását a sminktől, használjon tisztítószert a végső maradékok eltávolításához, mielőtt egy tetszőleges tonikot vagy hidratálót használna, hogy rögzítse a most megfosztott bőr nedvességét és puhaságát.

Tippek:

hogyan lehet eltávolítani a sminket 3

Mielőtt a sminklemosó mellett döntene, ügyeljen a bőrtípusra. Ha pattanásokra hajlamos, győződjön meg róla, hogy pattanásos gyógyszeres vagy érzékeny bőrű eszközöket használ, és tanulmányozza, hogyan távolítsa el a sminket otthon

Győződjön meg róla, hogy elegendő hidratálót vagy éjszakai krémet használ, hogy megtérítse a bőrt éjszakára. Ha zsíros bőrre hajlamos, a sminkelés előtt győződjön meg arról, hogy az olajzsebek elég tiszták, mivel a zsíros bőr sok makacs szennyeződést tartalmaz.

Tippek a természetes smink eltávolításához otthon:

1. Kókuszolaj:

A kókuszolaj hatékony tisztítószer, amely minimális mozdulatokkal képes letörölni ezt a makacs sminket. Vegyszermentes és csodákat tesz a bőrével. Ellentétben a gyógyszertári sminklemosókkal. A kókuszolaj még az érzékeny bőrt is megnyugtatja és hidratálja.

A kókuszolaj használata:

 • Fogjon egy pamutpárnát, és áztassa néhány csepp kókuszolajba
 • Körkörös mozdulatokkal, kezdve a szemkörnyékkel, óvatosan távolítsa el a sminket
 • A smink teljes eltávolítása után mossa le enyhe tisztítószerrel, majd hidratáló krémmel

2. Tej:

A tej nemcsak a csontjainak, hanem a bőrének is jót tesz. Világítószerként működik és hidratálja a bőrt. Ezenkívül jó sminkeltávolító szer. A tejben lévő olajok pillanatok alatt letörölhetik a sminket, különösen az olyan érzékeny területek környékén, mint a szem.

A Tej használata a következő:

 • Vegyünk egy vattát, és tegyük bele a tejbe
 • Az áztatott labdával finoman dörzsölje és tisztítsa meg minden egyes húzással

3. Uborka:

Olyan hűvös szeretne lenni, mint az uborka? A zord nyári napsütés, valamint a rengeteg smink, amelyet a legjobb barátja esküvőjén viselt, traumát okozhat a bőrében. Ne aggódj. Fogjon egy uborkát a hűtőszekrényből, és fedezzen fel egy új, hűvös módot a bőr tisztítására.

Hogyan kell használni:

 • Vegyünk egy uborkát, hámozzuk meg, és készítsünk belőle pasztát
 • Keverje össze ezt a pasztát a kívánt olajban, olívaolajban vagy kókuszban, és vigye fel az arcára
 • Az arc tisztításához használjon puha törlőkendőt vagy vattakorongot
 • Nem csak azt fogja tapasztalni, hogy a bőre mentes a sminktől, hanem frissítőnek is

4. Méz és szódabikarbóna:

Ha Ön olyan személy, aki szereti utánozni kedvenc Instagram -hírességét, és kísérletezzen azzal, hogy az arcát több tíz termékkel töltse fel, akkor ez a tisztítószer a segítségére lehet. A méz és a szódabikarbóna szinte bármilyen sminket eltávolít.

Hogyan kell használni:

 • Vegyen egy tiszta ruhát, és tegyen rá mézet
 • Vegyünk egy csipet szódabikarbónát, és adjuk hozzá a mézhez
 • Finoman dörzsölje a ruhát a bőrre, hogy letörölje a sminket

5. Gőz:

A gőz a leggazdaságosabb, de leghatékonyabb módszer a smink eltávolítására. Mélyen megnyitja és tisztítja a pórusokat, szinte minden sminket kivon a bőrből. Nincs is szüksége professzionális gőzgépre, csak forraljon fel egy edény vizet a tűzhelyen, és hagyja, hogy a gőzök végezzék munkájukat.

Hogyan kell csinálni:

 • Vigyen fel gőzt az arcára, és üljön 5 percig
 • Vegyen egy kendőt és tisztítsa meg a pórusokat
 • Ne üljön túl közel a gőzhöz, és ne vigye túlzásba az időt

Végső gondolatok:

Reméljük, megérti a smink eltávolításának fontosságát lefekvés előtt. Nehéz nap lehet, és lehet, hogy nem várja meg, hogy lefeküdjön az ágyra, de néhány percet ezzel az eljárással sok éven át fiatal és gyönyörű lehet. Fertőző, akkor meg tudja állítani a bőr öregedési folyamatát egy ideig. Szánjon egy kis időt a smink tisztítására!