Sohvan ostaminen: mitä sinun pitäisi varoa?

Tämä on opetus, joka monien on opittava vaikealla tavalla: Halvan sohvan ostaminen on yksi kalleimmista huonekaluvirheistä. Halpa sohva painuu nopeasti ja menettää muodonsa. Toisaalta pitkäikäinen sohva säilyttää laadunsa vuosia ja säästää paljon rahaa. Katso alta, mitä etsiä, kun ostat uuden sohvan. Alla olevat lähtökohdat auttavat sinua sijoittamaan rahasi arvokkaaseen sohvaan.

Sohvan ostaminen on pitkäaikainen investointi

Osta sohva Mitä kannattaa harkita 3

Sohvan ostaminen: mihin kannattaa kiinnittää huomiota??

Arvokkaan sohvan pitäisi kestää 7–15 vuotta, joten sohvan ostaminen voi tuntua pelottavalta. Kyse ei ole vain täydellisen huonekalun löytämisestä tällä hetkellä, vaan myös sellaisesta, jota rakastat ja joka tuntuu mukavalta yli vuosikymmenen ajan. Tässä artikkelissa on hyödyllisiä vinkkejä siitä, mitä etsiä laadukkaan sohvan tunnistamiseksi.

Vaikka on helppo valita sohva sen suunnittelun perusteella, on hieman vaikeampaa arvioida sitä sen laadun perusteella. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät tyylikkään ja kestävän sohvan.

Sohvan ostaminen Mitä kannattaa varoa? 1

  1. Laadukkaissa sohvissa on tukeva puurunko

Vakaa runko on pitkäikäisen sohvan perusta. Kestävimmät kehykset on valmistettu paksusta, laminoidusta kovapuusta. Etsi sohva, jossa on lukittava runko, jossa on vähemmän liitoksia ja vähemmän (mutta suurempia) puukappaleita. Tämä minimoi stressipisteet sohvallasi.

  1. Kiinnitä huomiota jousipohjaan

Sohvan ripustusjalusta on ratkaiseva, mutta rungon tavoin se on näkymätön ostajalle. Joten mistä tiedät, onko jousitustyyppi hyvälaatuinen? Tarkista se itse! Istu sohvalla ja tunne sisäjouset. Tuntuvatko höyhenet tiukalta ja ovatko ne lähellä toisiaan? Vai tuntevatko he heikkoutta ja antavat liikaa hemmottelua? Ole varovainen: heikot jouset, jotka ovat liian kaukana toisistaan, ovat merkki siitä, että sohva kuluu nopeasti.

Nykyaikainen vaihtoehto aiemmille kevään ydinmalleille on ns. Nosag-pohja tai aaltopohja, joka edustaa enemmän mukavuutta ja laatua. Istumismukavuuden lisäksi nosag -jousituksella on monia etuja. Joten voit pyytää tällaista jousitusta ja tehdä eron itse.

Sohvan ostaminen Mitä kannattaa varoa? 2

  1. Parhaat sohvatyynyt on valmistettu tiheästä vaahdosta

Polyuretaanivaahto voi olla hieman halvempi, mutta on parempi valita kylmävaahto HR -täyttö. Huomaat, että sohva on huomattavasti kestävämpi, mukavampi ja pitää muotonsa paljon pidempään kuin sohvat, joissa on polyuretaanivaahtotyynyt.

  1. Valitse paras kangas sohvallesi

Sinulla on monia vaihtoehtoja luonnonkankaiden ja synteettisten kankaiden välillä, jotka kestävät pitkään. Kuitenkin voi olla vaikeampaa kertoa ero näiden kahden välillä. Kestävät synteettiset materiaalit – kuten liuosvärjätty akryyli ja polyesteriseos – voidaan saada näyttämään ja tuntumaan luonnollisilta kankaista. Jopa ulkokankaat löytävät tiensä sisätiloihin ja tarjoavat kestävyyttä ja tahroja. Valitse siis kangas, joka sopii hyvin sisustukseesi ja näyttää samalla luonnolliselta.

Sohvan ostaminen Mitä kannattaa varoa? 5

Huomautus lemmikinomistajille: Kun lemmikkisi ovat löytäneet paikan sohvalta, sinun on oltava erityisen varovainen valittaessa kangasta. Harkitse ultrasuede -vuodesohvaa. Tämä on pehmeä ja helppo puhdistaa, ja jostain syystä useimmat kissat eivät ole kiinnostuneita naarmuuntumisesta. Vaikka se voi tuntua vasta-intuitiiviselta, nahkasohva on myös loistava valinta lemmikkien omistajille. Nahka kestää hajuja ja eläinten karvoja ja on helppo puhdistaa.

Sohvan ostaminen Mitä kannattaa varoa? 4

Lopuksi

Tässä artikkelissa olemme osoittaneet sinulle muutamia tapoja, joilla voit tunnistaa korkealaatuisen sohvarakenteen. Pidä kiinni siitä ja löydä arvokas ja kaunis sohva, joka palvelee sinua uskollisesti vuosia.