Solcreme mod solcreme

solcreme mod solcreme

Der findes forskellige hudplejeprodukter på markedet i disse dage, lige fra lotioner til cremer til geler til talkum og så mange flere. Hudplejeprodukterne varierer endda alt efter sæsonmæssige ændringer. To af de mest populære og almindeligt anvendte hudplejeprodukter i løbet af somrene er solcreme og solcreme. Det er en almindelig myte blandt mennesker, at solcreme og solcreme er to navne til det samme. I virkeligheden er det absolut to forskellige ting, der ser ud til at være ens. Lad os i detaljer finde ud af forskellen mellem de to produkter.

Solcreme:

Solcreme er formuleret til at beskytte din hud mod de skadelige UVA -stråler fra solen. Det hjælper med at absorbere de skadelige UV -stråler og minimere mængden, der når huden. UVA -stråler fra solen forårsager generelt skader på det ydre lag af huden, hvilket får huden til at ældes og danne rynker.

Solcremer indeholder generelt ingredienser som octinoxat, oxybenzon, octisalat, benzophenon og methylanthranilat. Det tilrådes altid at anvende solcreme mindst 30 minutter før du går ud i solen, fordi lotionen har brug for tid til at blive absorberet i huden for at den fungerer korrekt. Desuden skal den endda genanvendes efter svømning eller overdreven svedtendens. Ifølge eksperters råd anbefales det altid at bruge en solcreme med en solbeskyttelsesfaktor på 15. Solcreme er en god mulighed for dem med normal hudtype.

Solcreme:

Solcreme

Solblokke ligner solcreme -lotioner, men har en bredere anvendelse. Solcreme er specielt designet til at forhindre UVB -stråler fra solen i at beskadige vores hud bortset fra også at være et skjold for UVA -stråler. Solblokke lader ikke strålerne nå huden, og når det påføres huden, forbliver et tykt lag synligt, som er svært at vaske af i forhold til solcreme. Solens UVB -stråler er langt mere skadelige end UVA -stråler og kan potentielt forårsage hudkræft, da strålingerne når dybt inde i hudens lag.

Solcreme hjælper med at holde disse skadelige stråler i skak. De ingredienser, der bruges i en solcreme, er generelt metalliske ingredienser som titandioxid, zinkoxid og jernoxid. Man behøver ikke vente efter påføring af solcreme, for så snart den påføres på skærmen, bliver den effektiv. Så solcreme kan påføres lige før du træder ud i solen, og da den forbliver på hudens overflade og ikke vaskes let væk, behøver den ikke at blive genanvendt. Solblokke anbefales mere til mennesker med følsom hud og fysisk aktive mennesker.

Folk, der er udsat for sol de fleste gange, såsom sportsfolk, bygningsarbejdere og mere, bør vælge en solcreme, da den beskytter mod både UVA- og UVB -stråler fra solen.

Hvad skal man vælge?

Hvis du står i et dilemma og ikke er sikker på, hvilken du skal vælge mellem de to, da du nu ved, at solcreme og solcreme er forskellige, kan et par tips hjælpe dig med at fjerne forvirringen. Det er vigtigt at kende hudtypen. Solcremer fungerer fint til normal hudtype, men for dem med sensitiv hud er solblokke et must. Din beskæftigelse og antal timer i solen bør også afgøre dit valg.

Mennesker, der udsættes for lange timer for solen som sportsfolk, bygningsarbejdere og mere, bør gå efter solcreme, og for dem, der for det meste holder sig indendørs, ville solcreme være fint. Selv under træning som svømning eller løb anbefales solblokke, fordi fysiske aktiviteter omfatter sved, og da solblokke ikke vaskes let af, vil det være nyttigt derefter. Beskyt altid din hud mod solens stråler ved at bære en solcreme eller solcreme uanset årstid. Det er en anden myte, at solcreme og solblokke kun er beregnet til somre. Selv om vintrene eller hvis du forbliver indendørs hele tiden, glem ikke at anvende solcreme.