15 liste over bedste gademad i Indien (Veg. & Non Veg.)

Mad er en af ​​de ting, der forbinder mennesker fra alle samfundslag. Hvis du vil lære et sted eller køkkenet at kende, er det berømt for så spring over de smarte restauranter og lav et sted til noget gademad i din rejseplan. Indien har i alt 28 stater, otte fagforeningsområder, og hver stat er en skattebugt med kultur, køkkener og traditioner. Det er ikke muligt at dække alle gademaderne i en enkelt artikel, men vi har udvalgt de 15 bedste gademadvarer, der giver dig muligheder for at gumle. Tjek de indiske gademadvarer, du kan prøve, og hvor du kan finde dem.

Forskellige gademad i Indien med navne og billeder:

Her er en liste over gademad, du skal prøve, når du besøger et af de omkringliggende steder for en tur.

Aloo Bonda:

streetfood i indien

Som navnet antyder eller på anden måde kendt som Mangalore Aloo Bonda er let tilgængelig gademad. Dette er et resultat, når kartofler moses med nogle krydderier, koriander danner små kugler, derefter dypper hver kugle i grammeldejen og derefter frituresteger den i olie. Resultatet er en smagsprøjt i munden. Det serveres normalt med kokoschutney.

Kerala Fried Fish:

Bedste ikke -veg street mad i indien

Fisk og skaldyr er et af kødædernes foretrukne valg. Duften af ​​friturestegt fisk trækker dig mod boden og frister dig øjeblikkeligt. En fisk marineret i forskellige krydderier og friturestegt den i olie. Fiskens ydre skorpe er sprød og efterlader det indre kød blødt og fugtigt. Tilsæt en klemme citron på dit stykke fisk og spis den, mens den er varm og sprød.

Punugulu:

Sydindisk gademad

Det er populær gademad i kystområderne Andhra Pradesh og Vijayawada. Hovedingrediensen i denne mad er fermenteret risdej. Dejen blandes undertiden med små skiver løg, koriander, chili og derefter friturestegt i olie. Disse friturestegte sprøde kugler smager lækkert, når de tilsættes tomat- eller kokoschutney.

Idiyappam:

Indisk gademadliste

Det er en lækker vejsnack, der er bredt tilgængelig på gaderne i Tamilnadu og Kerala. Den vigtigste ingrediens er rismel, denne snack fylder din mave, især om morgenen. En presser bruges til at skubbe lange strenge af strenge ud, der ligner nudler, der dampes og serveres med en lækker kombination af curies som avail, ægkarry og krydret fiskekarry også.

Idli:

street food i indien menu

Idli er en anden gademad tilgængelig overalt i det sydlige Indien med en lille variation i tilberedningen. Mange foretrækker det som en sund mulighed, da det er dampet. Disse serveres i forskellige versioner; idli drysset med karampodi og et strejf af ghee. Idli sambar er også en øjeblikkelig og mavefyldende vejmad. Det kan også serveres med chutneys tilberedt med kokos og jordnødder.

Aloo Tikki:

Indisk veg street food

Dette er en fremragende mad ved vejkanten, der er tilgængelig ivrig i enhver del af Nordindien. Fyldt med krydderier, kartoffelmos og ærter og blander indholdet og gør dem til kugler, er disse bolde flade og friturestegte og serveres varme med sød og sur chutney.

Kaladi Kulcha:

indiske gademadnavne

Det kaldes også King of street foods i Jammu og Kashmir. Det er en traditionel Dogra -opskrift tilberedt med enten gedemælk eller komælk. Smagen af ​​denne konventionelle mad ved vejkanten ligner ost og paneer; den eneste forskel er, at der er en surhed i slutningen. Den sauteres i sit fedt og serveres med lidt salt og krydderier. Tag en bid og nyd smagen af ​​denne himmelske ost.

Momos:

indiske street snacks

Dette er en mad, der stammer fra Tibet; det kaldes en konge af gademad i Delhi. Selvom det er en eksotisk mad, elsker nordindianerne det så meget, at der ikke er en sådan bod, hvor du ikke kan finde et momo -stativ. Hver gadebod har mindst fire varianter af momos. De varme piping momos med en fyldning af paneer, fårekød, tandoori, sovs osv., Du kan finde alle typer, du skal bare navngive det.

Kachori:

berømt indisk gademad

Kachori er klar til at spise mad, der er let tilgængelig i mange gadeboder, hovedsageligt i byerne Jodhpur, Udaipur, Jaipur. Flere varianter af kachori fås med forskellige påfyldninger inde i dette friturestegte wienerbrød. Løg, ærter, kartofler og linser er nogle af de fyld, der bruges sammen med nogle krydderier og pynt. Den serveres bedst med syrlig tamarindchutney.

Chole Bhature:

populær indisk gademad

Det er en mad ved vejkanten med oprindelse i Punjab; med tiden kom det langsomt ind i hjerterne i hele det nordlige Indien. Kikærterne koges med mange krydderier og spises med stegt brød, der hovedsageligt er tilberedt med mel til alle formål. En enkelt bid i denne lækre gademad bringer dig til madhimlen. Tilsætning af tyndtskårne løg og kølige gør det mere lækkert!

Thukpa:

indiske gademadretter

Dette er et traditionelt køkken i staten Assam, der har en vis indflydelse fra tibetansk kultur. Den forfriskende smag af denne mad er ikke bare en snack, men et komplet måltid i sig selv. Den har sunde grøntsager som kål, løg og friske krydderurter og derefter pyntet med ingefær, citrongræs og fiskesauce. Strimlet kylling eller svinekød tilsættes i en ikke-vegetarisk version af Thukpa.

Kathi Roll:

Indisk bedste gademad

Dette er noget, der er blevet berømt over hele landet, men vidste du, at det blev udviklet i vores helt egen Calcutta. Paranthaen er tilberedt meget tynd og flak og fyldt med en masse chutneys og saucer, hvilket gør dem savlende værdige. Mange versioner er kommet ind i billedet i de seneste dage, med både grøntsager og kød.

Dabeli:

Nordindisk gademad

Oprindeligt fra Kutch Dabeli er en blanding af kogte kartofler med en særlig dabeli masala anbragt mellem burger som brød også kendt som ladi pav. Der er en syv-stjernet garnering af denne gademad udført med ristede jordnødder, granatæble og nogle sev, der får dig til at savle ubevidst. Det serveres med en række saucer som chili, tamarind, hvidløg osv. Efter din smag.

Vada Pao:

Indiske streetfood -ideer

At spise en vada pao er et ritual, hvis du nogensinde besøger Mumbai, fordi dette er en af ​​de bedste, velsmagende og umiddelbart klar gademad, der er tilgængelig i alle kroge og hjørner af aamchi Mumbai. Pao eller en bolle skæres i halve og påføres med en række forskellige chutneys, men koriander er den, der bruges ivrig. Saltede chilier øger krydderierne i denne gademad, og du kan ikke lade være med at række ud efter en mere!

Seekh Kebab:

fantastisk streetfood indien

Får sin primære indflydelse fra Mughal -køkkenet, dette er streetfood fra byen Bhopal, Madhya Pradesh. Som navnet antyder, er det en mad tilberedt med hakket kød anbragt på et spyd, også kaldet seekh, og kogt på bålet af kul. Dette er en delikatesse, du ikke bør gå glip af på Madhya Pradeshs gader. Det har også søsterkebab som keema, korma og Shammi kebab.

Top 10 gademadsteder i Indien:

  • Khau Galli er et af de berømte steder i Mumbai, der er bedst kendt for sine madboder, der er tilgængelige fra så tidligt som 8:30 om morgenen. Det er kendt for malpuas, bløde nans, vandende kebab.
  • Gaderne i Delhi er en godbid for at nyde læbestrikkende Jalebis, olieagtige paranthas, chole bhature. Chandini Chowk er et andet sted i Delhi, der har en række boder, der tilbyder dig tilberedt mad til din mave.
  • Hyderabad er ikke kun berømt for en række biryanier, men det har også boder med gademad til rådighed i hver krog og hjørne af byen. Et travlt center som Koti har en række forskellige chats, typer kulfi. Nogle andre fødevarer ved vejene er skåret-Mirchi, Mirchi bajji.
  • Kolkata er et af de steder, hvor man kan få de billigste streetfood. Park Street og Newmarket er nogle steder, der er bedst kendt for tilgængeligheden af ​​gademadboder. Du kan få krydrede retter som Kathi -rundstykker og jhalmuri og slik som Rosogolla og Sandesh.
  • Lucknow er en by, der også betragtes som et sted med en blanding af nawabs og Awadhi -køkken. Det er en by med gadefoder for både vegetarer og kødspisere. Nogle delikatesser er kormas, galouti kebab osv., Men glem ikke at prøve en banarasi -pande.
  • Wagah -grænse og gyldent tempel er ikke det eneste, Amritsar er kendt for. Det er berømt for streetfood og er enhver foodies drøm, der går i opfyldelse. Friske og varme Sarson da saag og gjort di roti eller dal fremstilles og sælges med en sådan hastighed, at det er utroligt. Tilsæt et glas lassi med en skål gajar ka halwa. Ikke-vegetariske muligheder er også tilgængelige, såsom smørkylling og fårekød.
  • Det kommunale marked langs CG-vejen har en uendelig menu med alle varianter af Gujarati streetfood som lækker Dabeli, Basundi, sammen med pakoras, khaman, dhokla og mange flere med bittersøde chutneys.
  • Ikke underligt, at Indore betragtes som en fødehovedstad i det centrale Indien. Sarafa-området er en velkendt madbasar sammen med guldsmede. Frisklavede slik som gulab jamun, malpuas, rabdi og kalakand sælges i boderne ved vejkanten. Nogle andre forfriskninger, der kan findes, er kachorier, tikkier i boder til overkommelige priser.
  • Enkel mad serveret i et bananblad gør hele forskellen i verden! Chennai er et sted, hvor du kan få dosa eller uthappam fyldt med kokos og ingefær chutney. Velsmagende filterkaffe, bajji’er serveres varme langs strandene, så du kan smutte op. Mohinga, kothu parotta er nogle andre berømte snacks, der er bredt tilgængelige på gaderne.
  • For en lang række kager og bagværk skal du besøge en politibasar i Shillong. Det er også berømt for momos, flæskesteg, der er en del af Meghalayas madkultur. En anden meget spist mad af lokalbefolkningen i Meghalaya, som du skal prøve, er en god Khasi -mad Jadoh.

Med Indien og dens varierede kultur er det umuligt at skrive hver mad ned. Men vi forsøgte at give en lang række gademad fra hele Indien. Selvom vi kan finde alle slags fødevarer i alle dele af landet, skal du for den autentiske smag besøge gaderne på det sted, hvor de oprindeligt hører hjemme. Med listen over de indiske gademadvarer ved hånden, begynd at planlægge din rejse, og glem ikke at smage denne lækre gademad.