9 híres utcai étel Chennai -ban (T Nagar és Anna Nagar)

Utca Az idlistől és a parottától kezdve az idiyappamig és a curry dosa -ig Chennai utcái hemzsegnek a mindenki ízlésének megfelelő bódéktól. Csennaiban sokféle utcai étel közül lehet választani, ahol több száz ilyen árus árul helyi finomságokat. Őrület a fiatalok körében, olcsó és kényelmes az utazó emberek számára, és természetesen ízletes, mint valaha.

9 legjobb utcai étel Chennai -ban:

Nézzünk Chennai legismertebb utcai előételeit.

1. Idli Sambhar:

Chennai legjobb utcai ételei

Erjesztett fekete lencse és rizs tésztájából készülnek, ezek a rizstorták népszerű utcai ételek Chennai utcáin. Ez egy hagyományos reggeli, és ízletes harapnivalót készít az utcán, ha nariyal vagy kókusz chutney és sambhar kombinációját szolgálják fel.

2. Parottas:

indiai street food chennai

Chennai egyik legszájbarágóbb útmenti utcai étele a parották, amelyek bármelyik út menti élelmiszerboltban megtalálhatók. A leghíresebb a Kothu Parotta, ami darált parottát jelent. A parotta tojásból és húsból, valamint egy adag fűszeres salna nevű mártással készül, és általában hagymás raitával tálalják. Más parották, amelyek ugyanolyan kellemes snacket készítenek, a chili és a tojás parották.

3. Idiyappam:

éjféli street food Chennai -ban

Egy másik snack, amelyet lekaphat Chennai utcáiról (1) az ínycsiklandó Idiyappam. Húrládaként is ismert, rizslisztből készül, amelyet tésztává préselnek és párolnak. Jól illik fűszeres curry -hez vagy kókuszos chutney -hoz. Ebből haraphat egy falatot munkába menet vagy hazatérve, mivel főleg reggelinél vagy vacsoránál szolgálják fel.

4. Dosa:

utcai étel Anna nagarban

Ha Chennai utcáin halad, nem tehet mást, mint harapni a dosa -t; Ezek a sós kreppszerű palacsinták messze a leghíresebb utcai ételek közül Chennai-ban. Minden út menti bódé különféle változatokban szolgál fel dózsákkal, a sima dózistól a masala dosas Rava dosa -ig, sőt a hagymás dózsáig. Gyors étkezés, és nagyon szeretik az utcán.

5. Chennai Pani Puri:

korlátlan pani puri Chennai -ban

Ha úgy gondolta, hogy puchkákat csak Kalkuttában vagy Pani purit találhat Észak -Indiában, gondolja át újra. A Chennai -i ételek egyformán ízletes pani purit kínálnak. Míg egyeseket dél -indiai ízvilág jellemzi, mások jellegzetes észak -indiai ízűek. Az olyan helyek, mint a Gangotree és az 58, a Nungambakkam High Road olyan helyek, amelyek a pani purikról ismertek, és amelyekről úgy gondolják, hogy nem a világból származnak.

6. Uttapam:

street food in Chennai t nagar

Egy másik gyakori étel, amelyet a Chennai -t tömörítő sok élelmiszerbódéban találnak, az Uttapam. Ez a sűrű palacsinta paradicsommal, hagymával, paprikával és paprikával tetején úgy néz ki, mint egy indiai pizza. Bár ez egy gyakori reggeli étel, sok embert találnak ezen nassolva esténként is.

7. Vada:

Road Side Food In Anna nagar

A dalból, lencséből és grammos lisztből készült ropogós vadas rendkívül népszerű utcai étel Chennai -ban. Egész napos harapnivaló, bármelyik út menti bódéban vagy vasútállomáson bele lehet bújni beléjük. A leggyakoribb típus a fánk alakú vada. Íze a legjobb, ha frissen ropogósra sült, és általában különféle mártásokkal tálalják, kezdve a sambártól a chutney -n át a túróig.

8. Chaats:

Éjszakai utcai ételek T Nagarban

Chennai utcái nem nélkülözik az ínycsiklandozó chaat-ételeket. Számtalan bódé az úton, és számos közülük a tengerparton különféle kalandokat kínál. Bhel puri, daabeli, samosa chaats, aloo tikis és még pav bhaji is kapható elfogadható áron.

9. Atho:

Atho éttermek

Ha szünetet szeretne keresni a dél -indiai utcai ételektől Chennai -ban, akkor érdemes kipróbálnia az Atho -t. Egy hagyományos burmai étel utat talált az utcai élelmiszerbódékhoz, ahol emberek hordái szeretnék megkóstolni. Főtt tésztából készült, fűszerekkel és zöldségekkel, például hagymával és káposztával keverve, kifejezetten az indiai ízlésnek megfelelően készült, és remek esti snack.