9 népszerű utcai étel Haidarábádban (forró és édes)

A Hyderabad utcai ételek olyan forró és fűszeres ételek, amelyeknek nem tudsz ellenállni, ha bejárod a várost. A reggeli a Pragati College Road útról indul. Dél -indiai ételeket szolgálnak fel, idli, dosa, vada stb. Könnyű és nehéz reggelire. Az ebédeket lehetőleg Nizam módon kell elkészíteni, finom Hyderabadi Biryani -t falatozni, a vacsorák pedig különböző államokból származó ételek keverékei lehetnek, amelyek a Szindhi -kolóniából indulnak, és pandzsábi Pao Bhaji -t, Bombay -beszélgetéseket, valamint néhány kínai és olasz ételt szolgálnak fel..

Utcai ételek Haidarábádban:

Itt felfedezzük Hyderabad utcai ételeinek legjobb receptjeit

1. Hyderabadi Biriyani:

utcai ételek Hyderabadban

Hyderabadi Biriyani mindenhol kapható Haidarábádban (1), az utcától a drága éttermekig, és a recept nem különbözik. A receptet muszlim utazók hozták be, és Nizamban annyira népszerű, hogy a város egész területén és bármikor elérhető. A fűszerekkel pácolt kecskehúst az edény közepére, a basmati rizs belsejébe helyezzük, majd lefedjük, és tűz alatt tartjuk főni. A hús és a fűszerek íze felszívódik a rizsbe, és finom ízt kölcsönöz neki.

2. Samosalu:

legjobb utcai étel Hyderabadban

Ezek úgy néznek ki, mint valami finom utcai snack fent. Ezeket Samosa néven ismerik. Az egyik legjobb utcai étel a vízben, A lisztből tésztát készítenek, majd besűrítik. Kis darabokat vesznek ki belőle, majd megtöltik főtt burgonyával, majd megsütik. A képen láthatjuk, hogy Samosát chutney -val árulják.

3. Uthappam:

Hyderabad híres street food

Ezek dél -indiai utcai ételek, amelyeket a „Dosa” tésztából készítenek. A „Dosa” egy indiai palacsinta, amelyet a „Dosa” -ra kenve „tawát” készítenek, vékonyra és ropogósra sütve. Tálaljuk sima vagy töltelékkel, vagy burgonyával, hagymával, néha sajttal stb. Együtt. Az „Uthapam” a palacsinta nehezebb formája, amelyet különféle öntetekből készítenek. A „sambar” és a „chutney” nevű curryvel együtt értékesítik. Látunk egy „sada vada” -t is, amely egy rántott, kör alakú, ugyanabból a tésztából készült.

4. Shawarma csirke:

enni utcát Hyderabadban

Ezek a csirkehúsok, amelyeket egy vasrúdra ragadtak egy fűtőgép fölé, és folyamatosan pörkölik a csirkét, hogy elég ehető legyen. Chapatti -val tálalják, zöldségekkel és majonézzel adják hozzá, és rendkívül ízletesek. Ez az étel minden Hyderabad-i nem vegetáriánust kedvel.

5. Pani Puri:

éjszakai utcai étel Hyderabadban

A Pani puris ízletes Hyderabad utcai étel, amely egész Telanganában kapható, de különböző töltelékeket használnak. Ropogós sült „purit” kínálnak töltött fűszeres burgonyával és savanyú vízzel. Az emberek sorban állnak, és várják, hogy sorra kerüljenek.

6. Burgonya Bajji:

utcai étel Hyderabadban éjszaka

A burgonyát megfőzzük, és fűszerekkel és hozzávalókkal összekeverjük, hogy ízletes tölteléket kapjunk, majd lelapítjuk és kör alakúra formázzuk, majd gramm liszt tésztába mártjuk, majd rántjuk. Így készülnek az ízletes Alur Chops.

7. Csirke kebab:

Nv street food Hyderabadban

Nem hagyhatja ki a kebabot Haidarábádban. Ez egy biriyani város, így nyilvánvaló, hogy ízletes kebabot kap. Ezek pácolt csirke- vagy marhahúsok, amelyeket rúdra töltenek, majd megpirítják. Fűszeres és ízletes utcai ételek a hid városban.

8. Paratha a Kababbal:

éjfél utcai étel hid

Néhány ízletes utcai étel a különböző “parathas” és “nan roti”, amelyeket Haidarábádban kapunk. Különféle húskészítéssel és teljesen ínycsiklandó tálalással szolgálnak. Az alább látható „paratha” „Varqi paratha” néven ismert. Nem olyan olajosak, mint a normál „parathák”. Sheikh kebabbal, zöld chutney -val és kevés hagymával és citrommal kínálják.

9. Punugulu:

út menti ételek Hyderabadban

A Punugulu a legkedveltebb utcai étel Hyderabadban, amely Dosa tésztából készült. A tésztát kerek formákból készítjük, és olajban megsütjük. Ezek helyben nagyon gyakoriak Haidarábádban. Az alábbi képen olyan férfiakat láthatunk, akik „punugulut” élveznek dél -indiai „chutney” -val.