Italiensk streetfood: 10 bedste gademad i Rom og Venedig

Rom, Italiens hovedstad, er uden tvivl en af ​​de mest fortryllende byer, hvor du vil opdage en romantisk blanding af historie og kultur. Byens historie strækker sig over 28 århundreder, hvilket gør Rom til en stadigt besat by i Europa. Indflydelsen fra den romerske civilisation ses stadig i nutidens praksis. Romernes ingeniørekspertise kan ses i nutidens spildevandsplanlægning, drikkevandsforsyning, konstruktion af akvædukter og mange flere. Derfor kaldes Rom også Caput Mundi (Verdens hovedstad). En mere interessant kendsgerning om Rom er, at denne by har et land inden for sine grænser, Vatikanstaten.

Rom er kendt for sine fantastiske arkitekturer, landskaber og smukke kirker. Bortset fra det berømte Colosseum eller Peterspladsen og basilikaen har denne by en levende gademadkultur. Rom har introduceret forskellige køkkener til verden, en berømt kok ved navn Bartolomeo Scappi, der arbejdede for pave Pius IV, har angivet cirka 1000 køkkener i sin bog. Streetfood -konceptet i Rom er ikke nyt, hvor boder, der sælger snacks til rimelige priser, befolket over hele byen for mere end 2000 år siden. Det samme er blevet fortsat indtil i dag, og faktisk er konceptet med streetfood boomet, og nye madformater er dukket op for at give en række hurtige bidder til overkommelige priser.

10 berømte italienske gademad på Sicilien & Venedig:

Vi kender alle det berømte ordsprog, “Når i Rom være som en romer”, men for at forkert citere det, “Når i Rom spis som en romer.” Gademadoplevelsen i denne evige by skiller sig ud. Her er nogle af de bedste gademad i Rom:

1. Levering:

Italiensk Street Foods

Dette betragtes som kongen af ​​romersk gademad. Det er de silikanske stegte risboller, der har et romersk twist i sig. Traditionel suppli er de friturestegte riskroketter, der er lavet af ris fyldt med ragu, en kødsauce og mozzarella. Vegetariske retter er også tilgængelige til fyldet. Disse findes i mange pizzakiosker rundt omkring i byen.

2. Trapizzino:

Trapizzino

Trapizzino er en blanding af traditionelle romerske varianter med et twist af moderne mad. Dette består af frikadeller og de romerske klassikere som Pollo alla cacciatore (kylling i tomatsovs), malazzane alla parmigiana (bagt aubergine med caciocavallo -ost) og salsa verda (persillepesto) klemt mellem en trekantet lomme med pizzadej. Dette kom på gaden i 2008 og er blevet så populært, at det har spredt sine vinger over hele verden i de næste fem år.

3. Porchetta:

Gademad i Italien

Dette er en svinekødssandwich, der er en autentisk ret i Ariccia, en by tæt på Rom, men er blevet ret populær på Roms gader. Porchetta er et stykke fedt svinekød, med lag fyld, hud og fedt udbenet, rullet og ristet på lav flamme for at bevare fugtigheden og maksimere smagen. Dette ristede svinekød er klemt mellem blødt, friskt og sprødt brød og serveres generøst med ost og smør over det. Dette kan bedst nydes til frokost.

4. Pizza al Taglio:

Pizza Al Taglio

Det er ingen tvivl om, at romerne kan lide pizza, og i denne by vises pizza i forskellige former. Den mest almindelige findes pizza al taglio (pizza i skive). Pizzadejen lægges i rektangulære støbejernspander, bages og toppes. Disse kasseformede skiver genopvarmes, når de bestilles. Disse fås i to former pizza tonda (rund pizza) og pizza al taglio (skiver pizza). Valget af toppings varierer fra rene vegetariske til ikke-vegetariske skiver. Dette er en perfekt snack for dem, der er på farten, og dette er tilgængeligt til midnat.

5. Pizza Co La Mortazza:

Gademad på sicilien

Pizza Co La Mortaza er hovedsageligt en sandwich, der stammer fra en italiensk by Bologna, der gradvist blev populær på Roms gader og betragtes som den klassiske snack i Rom. Et lokalt fladbrød skæres op og fyldes med et par tynde skiver mortadella. Denne snack nydes bedst, når pizzaen Bianca er lige ud af ovnen, og mortadellaen smelter ind i det dampende brød.

6. Polpette di Bollito:

Polpette Di Bollito

Denne snack er opstået i Rom som en måde at bruge resterne af kødrester. Det resterende kød er bundet med ægget og brødkrummerne, og der laves små kugler. Disse patties er paneret og friturestegt og serveret med påfyldning af nogle krydderurter og ledsaget af traditionel italiensk sauce. Det er de snacks, der kan nydes i løbet af fritidsaftenerne.

7. Pinsa:

Pinsa

Pinsa er det romerske navn på pizza, der har rødderne fra det antikke Rom. Dejen er lavet af en blanding af ris, hvede og sojasmag. En tilstrækkelig mængde vand tilsættes til denne blanding til let fordøjelse. Den største forskel mellem den almindelige pizza og Pinsa er formens form, Pinsa er mere af den langstrakte ovale form. Pinsa er blevet en åbenbaring på Roms gader på grund af sin lækre smag og let fordøjelige natur.

8. Carciofi Alla Giudia:

Carciofi Alla Giudia

Dette er en gammel ret, der går tilbage mindst 500 år. Dette var begrænset til romersk-jødisk ghetto, men i dag hersker dette over madgaderne i Rom. Denne består af artiskokker, der er flade og friturestegt. De sprøde ydre blade af de stegte artiskokker minder dig om de sprøde kartoffelchips. Hvis du er på en travl tur rundt i byen, kan du pakke disse stegte artiskokker og nyde disse delikatesser.

9. Tigelle:

Gademad i Venedig

Denne søde snack er en krydsning mellem en engelsk muffin og en pandekage. Pandekagen er delt op og fyldt med lækre velsmagende fyld. Denne Tigelle er sprød på ydersiden og varm og blød indeni. Dette kan bedst nydes, mens du vandrer rundt på turiststederne i Rom.

10. Gelato og Sorbetto:

Gademad i Rom

Roms Gelato og Sorbetto er måske den overkommelige gourmet -snack, der er rigeligt tilgængelig på Roms gader. Gelato er den italienske version af is, der indebærer et højere mælkeindhold, ingen æg og mindre luft. Det siges, at en lokal kæde Fatamorgana tilbyder omkring 200 varianter af Gelato året rundt. Nogle af dem er sort kirsebær, rosmarinhonning, citron, hvid fersken og mange flere. Hvis du er i Rom, vil det være en synd, hvis du savner Gelato og Sorbetto i Rom.

Bedste gademadsteder i Rom Italien:

  • Rom betragtes som det 11. mest populære turistmål, og derfor er næsten alle gaderne fyldt med de bedste gademad. Den bedste Suppli i Rom findes på gaderne i Via di San Francesco.
  • Via del Monte della Farina serverer dig de lækre voldsomme og stegte courgetteblomster. Glem ikke at få fat i disse, når du er i Rom.
  • Det bedste fra det romerske jødiske køkken kan ses på Largo dei Librari -gaden. Hvis du er i og omkring dette område, kan du få en hurtig bid af den autentiske jødiske romerske mad.
  • De lækre stegte artiskokker er dem, man ikke må gå glip af, når man er i Rom. Via del Boccaccio er gaden, der kan tilfredsstille dit trang til artiskokker.
  • Hvis du har lyst til den autentiske pizza, guider lokalbefolkningen uden tøven dig til Via della Meloria, hvor du finder det bedste fra Pizza al Taglio i hele Rom.
  • Cacio e Pepe, en romersk vegetarisk mad, der er tilgængelig på næsten alle menuer i byen. Via Mastro Giorgio er gaden, hvor du kan finde denne lækre mad i byen.
  • Vatikanstaten, der er til stede inde i byen, tilbyder dig den læskende og læbende smagende Gelato og Sorbetto.
  • Pan Divino, et berømt gademadcenter nær FCO lufthavn, tilbyder dig de bedste sandwich og Panini. Hvis du er i og omkring, tag en hurtig bid.

Intet kan tilfredsstille trangen til det lokale køkken end stedets gademad. Rom er en gammel by, der har en række forskellige køkkener indlejret i sin kultur. Du kan ikke finde den autentiske smag i luksuriøse restauranter, men kan findes på byens gader. Hvis du vil have dine smagsløg til at blive kildet med den romerske smag, tag fat i ovennævnte gademad. De nævnte fødevarer kan fylde din mave til morgenmad, frokost, aftensnack, middag og endda dessert. Når du er tilbage fra Rom, må du dele din madoplevelse med os.