Pakistanske Street Foods: 10 nye madgader i Lahore

Lahore, som er hovedstaden i Punjab -provinsen i Pakistan, kaldes undertiden mad- og kulturhovedstaden eller Pakistans hjerte. En mytologisk legende baseret på nogle mundtlige traditioner sagde, at Lahore var opkaldt efter Lava, søn af Lord Rama, der angiveligt fandt denne by. Selv i dag har Lahore by et ledigt tempel dedikeret til Lava. Denne by har spillet en vigtig rolle under uafhængighedsbevægelsen i det udelte Indien. Det blev også betragtet som den største by i Pakistan efter uafhængighed, hvilket gav let adgang til Indien gennem Amritsar, som ligger kun 30 miles væk. Derfor har denne by forskellige kulturer og køkkener. Befolkningen i Lahore kaldes Lahoris, og de er kendt for deres kærlighed til mad og spisning.

10 berømte pakistanske gademad:

Den bedste mad i Lahore er dens gademad, og ingen restaurant kan matche ægtheden af ​​den smag, disse retter tilbyder. Gadefødevarer i Lahore kan servere dig en hel dags måltid med en fremragende morgenmad, lækker frokost og læbefaldende middag. Her har vi en liste over de bedste gademad, der findes i Lahore.

Dahi Bhallay:

Street food lahore pakistan

Der er en berømt sang skrevet af en pakistansk tekstforfatter Tariq Tafu, der siger, at “Hvis du ikke har set Lahore, er du ikke engang født. Dem, der har set Lahore, lader os fejre med at spise Dahi Ballay ”. Disse er de bløde, luftige kugler, der består af sorte overligger og dyppes i Dahi (ostemasse) med en blanding af kartoffelmos og kogte kikærter. Disse fluffy bolde er toppet med grøn chutney og sev. For at forbedre smagen tilføjer de en knivspids chaat masala. Denne lækre ret serveres med tynde skiver løg og tomater for at få et farverigt look.

Halwa Puri:

Pakistansk streetfood lahore

Selve navnet siger, at det er en sød snack. Dette er normalt den morgenmadsret, som befolkningen i Lahore elsker at spise. Halwa i Lahore er lavet af ren Ghee, og dette serveres med puris ledsaget af chanaa masala. Hvis du snart besøger Lahore, skal du ikke gå glip af denne salivationsret.

Laddu Peethiyan:

Laddu Peethiyan

Dette er endnu en elsket ret tilgængelig på de smukke gader i Lahore. Det er de stegte dej gram linsekugler serveret med sur og sød tamarind sauce, blommesauce og abrikossauce, og denne ret ledsages af tyndt revet radise salater. Denne ret ser falafel ud, men den er sprød og velsmagende. Radiser serveret med denne ret gør en sund ret.

Nihari:

Nihari

Dette er den berømte ikke-vegetariske gademad i Lahore, der består af en gryderet med en klat langsomt kogt kød (normalt et lam, oksekød, ged eller kylling) sammen med knoglemarven. Denne tykke karry marineres i specielle krydderier, lime og hvidløg. Denne velsmagende ret serveres med frisk skåret ingefær og korianderblade og ledsages af naans eller bolle. Denne ret tilbyder en bred vifte af Nihaaris, men den Tawa-stegte Nihaari er bare læbefarskende.

Butt Karahi:

Bedste gademad i pakistan

Denne ret betragtes som en af ​​de traditionelle gademad i Lahore. Butt Chicken Karahi er den tykke sovs, der er tilberedt med en blanding af krydderier, stykker af udbenet kylling og garneret med et strejf af lime på den. Denne lækreste ret er hjerterytmen hos mange lahorianere. Dette serveres med butter naan eller tandoori roti, hvilket gør det til et perfekt måltid til frokost eller middag.

Oksekød Khoya Tikka:

Oksekød Khoya Tikka

Denne berømte ret er lavet af de små og saftige stykker oksekød. Disse stykker steges og gennemblødes med det bedste krydderi sammen med kalken. Disse tikkas findes i 2 typer våde og tørre tikkas. De våde tikkas serveres med naans eller tandoori roti, og de tørre Khoya -tikkas er fantastiske, når de spises alene. De tørre serveres med en krydret grøn chutney, dypp tikkas i chutneyen inden de spiser for at få en fascinerende følelse.

Paaye:

Pakistans gademad

Dette er en meget nydt ret på gaderne i Lahore. Denne ret består af travere eller hov af ko, bøffel, ged eller får. Disse er kogt til perfektion med en række traditionelle urter og krydderier sammen med et strejf af lime på det. Den spytende sauce serveres med Lahori roghni naans med skivede løg og grøntsagssalater til et dejligt måltid.

Taka Tak:

Taka Tak

Denne ret lyder skør, men for at være sikker er denne ret opkaldt efter lyden, der er fremstillet af metalredskaberne, mens kokken tilbereder den. Det udbenede organkød, såsom hjerne, lever, hjerte og nyrer, hakkes på tawaen. Disse sizzles i forskellige krydderier, traditionelle urter og serveres med en topping af mynte chutney på den. Den bedste Taka Tak -ret fås på Café Riaz, Samanbad.

Rabri:

Gademad i Lahore Pakistan

Rabri er en sød ret, der spises vidt efter en velsmagende frokost eller middag som dessert. Nogle gange kan den spises alene. Dette er en kondenseret mælkebaseret skål fremstillet ved at koge mælken ved lav flamme, indtil den bliver tæt. Det er derefter rigt pyntet med sukker og nødder for en ekstra smag.

Frugt Chaat:

Frugt Chaat

Lahore gader har en forfriskende og saftig duft på grund af tilgængeligheden af ​​frugt chaat i hvert hjørne af gaderne. Det smukke arrangement af de forskellige frugter vil trække dig ind i deres boder for at få den læbende smagende frugt chaat. Forskellige frugter som bananer, druer, æbler, appelsiner, jordbær osv. Hakkes fint og serveres i en skål med en topping af chaat masala på.

Bedste madgader i Lahore:

 • Lahore, der er berømt kendt som Pakistans madhovedstad, har flere madleder tilgængelige på gaderne. Hvis du er en chaat -elsker, bør du besøge Bano Bazaar i Anarkali Lahore.
 • Neela Gumbad og Abid -markedet er bedst kendt for Laddu Peethi i Lahore.

  Mange lokale gademadssælgere tilbyder Dahi Ballay, men Nafees Dahi Ballay -outlet i nærheden af ​​Barkat -markedet tjener dig til den smukkeste i Pakistan.

 • Hvis du er en sand elsker af Nihaari, så forkæl dig med de bedste steder i Nihari, der er tilgængelige på Waris Nihari House, Muhammadi Nihari og Sheermal i Lahore.
 • De fleste af turisterne er tiltrukket af gademad, der findes i Gawalmandi, Anarkali og Badshahi -moskeområdet. Hvis du ønsker at besøge Lahore, er det disse steder, du ikke bør gå glip af.
 • Lakshmi Chowk i Lahore er også en af ​​de berømte gader, hvor du kan finde den lækre Butt Karahi -ret. Sultanpura er også området, hvor du kan prøve paaye og de bedste shawarmas.
 • Er du træt af at spise de lokale retter? Prøv den anderledes burger, der hedder Anda Shami fra Rangeela Burger, Main Mall road nær Naqi Market.
 • Paitha og Gajar ka Halwa fra Butt Sweets, Lakshmi Chowk, serverer dig de bedste halwas i hele byen Lahore. Disse halwas betragtes som de ubestridte mestre i halwas i hele byen Lahore.
 • Hvis du er interesseret i en vegetarisk ret med den lokale smag, så er Daal mash fra Latif Hotel, Laksmi Chowk, dit stoppested.
 • Har du hørt om Dhood jalebi? Ja, jaleb er dyppes i en kop mælk og serveres til dig på Gawalmandi. Sørg for at du ikke går glip af denne dessert.

Lahore er stedet at besøge en gang i livet på grund af dets varierede livsstil, litteratur, musik og vigtigst af alt køkkenet. Hvis du planlægger at besøge Lahore i den nærmeste fremtid, så brug ikke altid dine værdifulde penge på de overdådige restauranter. Prøv i stedet de berømte gademad i Lahore. Den autentiske smag af en region eller by kommer kun fra gaderne, og følg derfor disse gader for at vide mere om fødevarerne. De fremragende madmuligheder er tilgængelige for dig på gaderne i Lahore til smidpriser. Prøv disse madvarer, og del venligst din oplevelse med os.