Street Foods i Filippinerne: 12 filippinske Street Foods, du bør prøve!

Filippinerne eller Republikken Filippinerne er et øland i Sydøstasien, der omfatter 7641 øer, er det femtestørste øland i verden og også det 12. mest befolkede land i verden. Manila er hovedstaden i Filippinerne, der har indflydelse fra østlige og vestlige kulturer. Filippinerne udviser aspekter, der findes i spanske og amerikanske lande sammen med malaysisk arv.

Filippinerne er berømt for sine fantastiske landskaber og uberørte strande, og folk herovre er bare fantastiske. De tager altid imod dig med åbne arme. De fodrer dig, ligesom din bedstemor gør, udviser en fremragende sans for humor, forsøger at lære deres sprog, og vigtigst af alt er de blandt de venligste mennesker, du nogensinde vil møde. Tidligere var køkkenet i Filippinerne begrænset til kun malayo-polynesisk oprindelse, men i dag har de omfavnet køkkenerne asiatisk, spansk, amerikansk og kinesisk i deres lokale gademad, hvilket gør deres kærlighed til mad en enestående.

Top 12 filippinske gademad, du bør prøve:

Filippinerne (mennesker på Filippinerne) har en høj tilhørsforhold til fastfood, og du kan få øje på gademadforretninger på mange gadehjørner. De kan lide at få en hurtig bid når som helst og hvor som helst, og derfor finder du mange boder på næsten alle øerne i dette land. Her præsenterer vi dig for nogle af de bedste gademad i Filippinerne:

1. Inihaw:

Filippinsk gademad

Den engelske betydning af denne mad er “grillet.” Et marineret stykke kød, der ristes med en sauce, grilles og brændes over trækul. Denne ret ville jeg i stedet sige dette, da en snack serveres med en eddike chili dip, og dette passer godt med en halvliter øl på bredden af ​​aftenstranden.

2. Isaw:

Gademad i Filippinerne

Denne gademad er ganske berømt på eftermiddagsgrillene i hele Filippinerne, denne mad refererer til både kylling- og svinetarm, brændt over en varm flamme. Tarmene rulles op i et spyd og ryges over trækul, indtil det bliver røget og forkullet. Isaw serveres med løgeddike, svinetarmene er lidt sejere og har en stærk smag i forhold til kyllingetarmene.

3. Kwek Kwek:

Kwek Kwek

Kwek Kwek ligner den indiske ægbajji, bortset fra at de æg, der bruges i Kwek Kwek, er vagtelæg. De kogte vagtelæg er overtrukket med orange-farvet dej og friturestegt i olien. Kwek Kwek serveres med den traditionelle filippinske krydrede pølse.

4. Balunbalunan:

Balunbalunan

Dette er det samme som Isaw, hvor tarmene grilles over kul, i Balunbalunan grilles kyllingestokken. Smagen og smagen af ​​Balunbalunan kommer fra saucen, den pensles med inden grillning eller dens dypning af sauce efter.

5. Hjelme/Adidas:

Hjelm og Adidas

Hjelm og Adidas er nogle af de helt eventyrlige fødevarer i Filippinerne. I det filippinske køkken går intet spild, Hjelme og Adidas refererer til kyllingehoveder og fødder. De spydes og grilles over trækul og serveres med grøn løgssauce.

6. Mango Rejerepasta:

Liste over filippinske gadefødevarer

Dette er en indisk version af mangospredt med lidt peber og salt. Her skæres de indiske mangoer af frøet, og der spredes en krydret rejemasse over det. Når du bestiller det, spreder sælgeren generøst den krydrede, salte og fiskede rejerpasta på den sprøde og sure mango og serverer dig med et spyd

7. Fiskebolde/kyllingebolde:

Fiskebold i Filippinerne

Dette er en af ​​de mest elskede gademad i Filippinerne. Det siges, at filippinere er født til at lave disse lækre fiskebolde. De små fiskeboller eller kyllingeboller er belagt med rismel og steges dybt i olien. Disse serveres med chili-løg-eddike. Tag et spyd og stik frikadellen, dypp i eddikesovsen og nyd denne himmelske snack på strandene i Manila.

8. Turon:

Gademad i Filippinerne

Dette er de klassiske filippinske desserter, der findes rigeligt på gaderne på øerne i Filippinerne. Denne søde er fremstillet ved at vedlægge skiver jackfrugt og saba -banan i en ægrulleindpakning og stegt dybt i olie. Dette serveres derefter generøst med et lag brun farin på.

9. Kakanin:

Kakanin

Navnet Kakanin stammer fra to ord kain betyder ‘at spise’, og Kanin betyder ‘ris.’ Denne søde er fremstillet af glutinous ris og kokosmælk, dem der er rigeligt tilgængelige i Filippinerne (tropisk land). Ris, kokosmælk og sukker eller frugt blandes perfekt og serveres i form af kager. For et tiltalende look er tørret frugt toppet på kagen og serveret på dit bord.

10. Taho:

Filippinske gadenavn

Dette er den forfriskende morgendrink, du skal have for at starte din dag. Taho er kombinationen af ​​arnibal (brun sukkersirup), silketofu og sago perler (sabudana). Mange filippinske mobilleverandører sælger dette med en underlig stemme ‘Tahoooo!’ Gå ikke glip af denne autentiske filippinske drink, når du er i Filippinerne.

11. Kutsinta:

Kutsinta

Dette er en sød riskage med en klæbrig geléagtig moochi-tekstur. Denne velsmagende ret serveres med revet kokos toppet med et klistret karamelsmag.

12. Balut:

Sund gademad i Filippinerne

Denne snack betragtes som en af ​​de berømte på gaderne i Filippinerne, og derfor kaldte filippinerne den som konge for alle filippinske gademad. Dette er et delvist udviklet andeægembryo, som bedst nydes om aftenen. For at spise det skal du lave et lille hul på skallen, drikke kyllingesuppen og derefter skrælle resten af ​​ægget. Spis embryoet og æggeblommen ved at krydre det generøst med salt og eddike.

Bedste gademadsteder og tilgængelige fødevarer i Filippinerne:

  • Filippinerne er bedst kendt for deres overkommelige og bedste gademad på de fleste af øerne. I Manila er områder som Quiapo og Divisoria Market hotbeds til gademad.
  • De lokale retter som Binignit, Bihon og Lomi smages bedst på Cebu Supermarket i Manila. Bare tag derhen med et lokalt transportmiddel og nyd delikatesser.
  • Det lokale marked i Banaue serverer dig den bedste kylling og svinekød. Du kan også shoppe traditionelt på dette sted. Tag dine tasker til nogle gode indkøbsmuligheder, og tag en pause for den bedste gademad på dette sted.
  • Balagtas-gaden tæt på Filippinernes universitet tilbyder dig den bedste tusok-tusok-snack. Elever i og omkring kan få en hurtig bid i pausetiden.
  • Concepcion Public Market i Malabon by er berømt for den klassiske mad ukoy/okoy, en sprød friturestegt dej lavet af bønnespirer og rejer.
  • Hvis du er i Pasig by, bør du tage til Skinita street food for at nyde lækker gademad.
  • Der er et offentligt marked under Boni MRT -station, som er berømt for de rene spisesteder og madvogne, der giver dig traditionel Manila -gademad.
  • Den bedste og billigste af Isaw, kyllingegrill og svinekød findes i Mandaluyong by, en gade ved navn Sierra Madre sts Highway hills.

Tanken om at prøve ny mad er ret skræmmende; når det kommer til filippinske fødevarer, er de fantastiske og også eventyrlige. Gå med et åbent sind og prøv disse filippinske fødevarer. I starten synes du måske, at de er usmagelige, men langsomt viser det sig at være lækre gademad. Et lille forslag om maden på dette sted er, at ‘Spis på egen risiko’, men hvis du fik nogle lokale venner i Manila, ville de helt sikkert tage dig til de bedste madleder, hvor du vil opdage fantastiske godbidder. Når du er tilbage fra denne smukke rejse til Filippinerne, må du dele din madoplevelse med os.