Vietnamesisk gademad: 13 bedste gademad i Hanoi og Saigon

Vietnam, en sydøstasiatisk nation, er ganske berømt for sine gademad. Denne nation deler sine geografiske grænser med Kina, Cambodja, Laos, og derfor deler fødevarerne her også køkkenerne i disse nationer. Det vietnamesiske folk er så venlige og tilgivende. Forestil dig at udtale deres navn eller deres gadenavne. De er tungetvingende, ikke !! Vietnamesere har det ikke dårligt med det. Folk her elsker at lave mad og dermed de forskellige køkkener, der er tilgængelige i Vietnam. Det siges, at hvis du er i Vietnam for en ferie, vil du ikke gentage den mad, du har spist, så mange som 40 sorter af gademad findes i Vietnam.

Vietnamesisk køkken er traditionelt baseret på fem elementers filosofi. Hver ret i Vietnam tilberedes for at appellere til hver af de fem grundlæggende smag. Vand (salt), jord (sødt), metal (krydret), træ (surt) og ild (bittert). Disse svarer også til de fem sanser syn, smag, lugt, lyd og berøring. Sundhedsmæssigt svarer disse til de fem essentielle næringsstoffer kulhydrater, fedt, protein, mineraler og vand.

Traditionel vietnamesisk streetfood i Hanoi:

Vietnamesisk mad er beriget med smag og valgmuligheder. Saftigt kød, friske krydderurter, tykke supper, klare bouillon fremstillet i lerfadretter gør disse gademad til den bedste i hele verden. Hvis du er i Vietnam, er en ting sikker, at du aldrig bliver sulten. Her er nogle af de bedste gademad, der findes i Vietnam:

Bun Cha:

Bolle Cha

Denne mad betragtes som den bedste vietnamesiske gademad, og dette er en specialitet i Hanoi (Vietnams hovedstad). Denne ret ligner meget den amerikanske patty, bun cha er forkogte grillede svinekødspatéer serveret med vermicelli nudler og traditionelle urter. Svinekødspadderne brændes over de ulmende kul og serveres med en vinegary fiskesauce og sprøde grøntsager som tilbehør. Tallerkenerne, der serveres her, er massive og kan spises som frokost.

Pho:

pho

Dette kaldes også som risnudelsuppe, et mest oplagt valg som gademad, fordi dette betragtes som landets nationale ret. Det er meget simpelt, en salt bouillon lavet med hvide nudler serveret med kylling eller oksekød, afbalancerede grøntsager, ingefær og lækre urter. Smagen af ​​denne ret ligger i suppen, der laver retten eller bryder retten.

Banh mi:

Street Foods i Hanoi

Vietnam blev styret af Frankrig indtil 1945, og derfor har retterne her lavet nogle af de franske detaljer. Banh mi er en fransk baguette-sandwich i Viet-stil, som er ret berømt over hele verden. Det sprøde brød er fyldt med syltede grøntsager, strimlet daikon, æg, mayonnaise, kylling, hvis det ønskes, hvilket giver denne baguette et lokalt twist og smag. Dette er virkelig det perfekte og afbalancerede måltid for en travl backpacker, der eventyrer rundt om dette sted.

Banh Goi:

Banh Goi

Oversættelsen til dette er en pudekage, og dette er en fantastisk velsmagende vietnamesisk forret. Svampe, små nudler, krydderurter og hakket svinekød eller kylling fyldes i det lyse wienerbrød, foldes og steges. Denne snack serveres normalt med en dipping sauce kaldet Nuoc Cham, nogle friske blade og krydderurter.

Bolle Bo Nam Bo:

Vietnamesisk streetfood

Dette er en forfriskende og let ret, som har sin oprindelse fra det sydlige Vietnam. Denne ret er en viet-fransk stilret, hvor frisk salat stables over risnudler med kylling- eller oksekødsstykker toppet over og friske bønner, løg og blade drysses over fadet for et fascinerende look. Sød bouillon med fisk i saucen toppet med tørrede skalotteløg og jordnødder serveres med opskriften. Denne vietnamesiske gademad er den perfekte blanding af sødt og surt med et strejf af krydderi i.

Nem løb:

Nem løb

Nem Ran, også kendt som Cha Gio, er klassiske vietnamesiske forårsruller, som for det meste er tilgængelige på madgader over hele landet. Forskellige former for fyld som glasnudler, grøntsager, svampe, rejer, hakket svinekød eller kylling fyldes og steges. Disse er pakket ind i rispapir og serveres bedst med den berømte vietnamesiske sauce Nuoc Cham. Hvis du er en kræsen spiser, bør du ikke gå glip af denne velsmagende snack.

Bahn Xeo:

Street Foods i Hanoi

Bahn Xeo er den særlige ret i Hoi An, en by i det centrale Vietnam. Denne ret laves ved at blande et pisket æg og rismeldej, den foldes i halve som en foring på ydersiden. Indeni er dette fyldt med bønnespirer, svinekød og rejer og stegt i olie, indtil det bliver sprødt. Denne snack nydes bedst ved at dunke den i en sauce lavet af hakket svinekød og lever.

Bahn Tet:

Bedste gademad i Vietnam

Denne ret er opkaldt efter det vietnamesiske nytår, Tet Nguyen Dan. Bahn Tet findes i hver gade på dagen for Tet. Denne ret er lavet af klistrede ris fyldt med svinekød eller mungbønne og kogt til perfektion. Valget af fyld kan også være med bananer, hvis du er interesseret i at have en sød Bahn Tet. Dette spisested er pakket ind i bananblade og serveret med chilisauce eller fiskesauce, hvis fyldet er kød, mens den søde ret serveres med kokosmælk.

Bahn Mi op La:

Bahn Mi Op La

Denne vietnamesiske gademadret ligner meget en mexicansk ret “huevos rancheros.” Dette navn oversætter bogstaveligt talt til “brød på solnedgangen”, denne ret er dybest set lavet af en sandwich med spejlæg. Den sprøde baguette er fyldt med spejlæg, løg i skiver, afbalancerede grøntsager og urter, hvilket gør dette til et glimrende valg til en sund morgenmad.

Che Khuc Bach:

Street Foods i Saigon

Denne berømte søde ret er i vid udstrækning tilgængelig på Vietnams gader. Denne søde ret er en mandelpudding med en overdådig portion litchisirup. De primære ingredienser i denne ret er frisk fløde, is og det sukkerholdige vand fremstillet af traditionelt vietnamesisk sukker og dermed navnet Che Khuc Bach. En række madboder serverer på forskellige måder. Nogle serverer dette med toppings af tørret frugt, skiver af frugt. Dette er en forfriskende dessert til at slå de fugtige temperaturer i landet.

Ca Phe Trung:

Ca Phe Trung

Har du nogensinde hørt om ægkaffe. Det lyder interessant, ikke !! Vietnam er berømt for ægkaffe, Ca phe trung. Den sorte kaffe og æggeblommen piskes i kondenseret mælk, hvilket gør den cremet og en glat kop kaffe. Hvis du er i Vietnam, bør du helt sikkert prøve denne kaffe.

Hoi An Nudler:

Hoi An Nudler

Denne ret, også kaldet Cao Lau, er en berømt ret fra Hoi An. Denne ret består af udon-lignende nudler med grillet svinekød, friske og sprøde bønner og sprøde croutoner. Det siges, at denne ret kun er tilgængelig i Hoi An på grund af de unikke nudler, der bliver lavet af vandet i en gammel brønd, Ba Le Well, som er i Ho An.

Banh Beo:

Bedste gademad i Vietnam

Denne skål oversætter til vand bregner kage, en berømt ret i det centrale Vietnam. Banh beo er lavet af runde skiver af rismel toppet med sprøde flæskesvær og ristet rejerpulver. Denne ret serveres bedst med fiskesauce. Rygsækrejsende, der besøger Saigon, bør helt sikkert prøve denne ret.

Vietnam er kendt for sine gademad, og derfor kan du finde forskellige gademad i hvert hjørne af dette land. Den berømte Banh Mi fås bedst i Saigon, Ho Chi Min City, Vietnam.

Bedste gademadsteder i Saigon City:

  • Pho, landets nationalret, smager fantastisk på Gia Truyen i Hanoi og Pho Vu Phuong i Ho Chi Min City.
  • Bun Cha er en lækker ret, der havde nået international popularitet, da denne blev spist af den tidligere præsident i USA Barack Obama. Denne ret serveres bedst på Dac Kim i Hanoi og fås også på alle Hanois gader.
  • Hoi An Noodles eller Cao Lau er den eneste ret, du kan finde i Hoi Ans gader på grund af de unikke nudler, de bruger i retten.
  • Hoi Chi Minh-byen er et sted, hvor man kan nyde alle de forskellige gademadvarer. En af de berømte slags skaldyr, der er tilgængelig, er havsnegle.
  • Byen Saigon har mange spisegade, der kan hænge ud med venner som Ben Thanh Market, Thi Minh Khao street, Tran Quang Dieu street, Dinh Tien Hoang Street, Vo Van Tan Street og mange flere. Du kan finde autentiske og traditionelle vietnamesiske gademad.

Vietnamesisk gademad betragtes som et af højdepunkterne i Sydøstasien. På grund af dets varierede kulturer fra Kina, Laos, Cambodja og endda Japan har gademaden her en god smag. Siden dette sted blev styret af franskmænd indtil 1945, fik en blanding af fransk indflydelse med det lokale twist den vietnamesiske gademad til at skille sig ud fra de andre. Hvis du planlægger at besøge dette sted på et eventyr eller på en ferie eller en bryllupsrejse, bør du helt sikkert prøve de lokale retter og, vigtigst af alt, gademaden på dette sted. Glem ikke at dele din oplevelse med os efter dit besøg på dette smukke sted.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80