15 bedste fødevarer, der er rige på antioxidanter, du skal spise

Leder du efter antioxidante fødevarer? Indtagelse af fødevarer, der er rige på antioxidanter, kan reducere risikoen for at producere betændelsesrelaterede sygdomme. For eksempel hjertesygdomme ellers kræft; flere plantebaserede fødevarer er en rigelig kilde til antioxidanter. Antioxidanter er yderst nødvendige i dag; overvej den globale spredning af forskellige kræftformer plus yderligere livstruende helbredstilstande.

antioxidantrige fødevarer

Rige antioxidantfødevarer i Indien:

Listen over de fødevarer, der er rige på antioxidanter, der er meget nyttige til at fremme sundhedsstatus sammen med kontrol af nogle af de ovennævnte sygdomme. Disse fødevarer bruges mest i Indien fra oldtiden.

1. Hvidløg:

Hvidløg er velkendt og fremtrædende rig antioxidant mad. Det tilføjer smag til dine retter plus holder dit hjerte i form, men der er meget mere ved denne teeny lille urt end nu. Hvidløg hjælper med at sænke blodtrykket plus kolesterol og fungerer desuden som et normalt antibiotikum. Nu indeholder et fed hvidløg vitamin A, E, C plus de nødvendige mineraler selen, jod, natrium, jern, calcium, zink, magnesium og kalium..

2. spinat:

Belagt med jern, plus en fantastisk blodrenser, er spinat en af ​​de bedste fødevarer at sætte i din kost. Det indeholder også antioxidanten lutein, plus det grundlæggende betacaroten plus zeaxanthin, der hjælper med at forsvare din krop ved siden af ​​de mange dårlige virkninger af frie radikaler. Spinat er den mest antioxidantrige mad.

3. Blåbær:

Blå bærfrugter med et højt indhold af antioxidanter

Blåbær er en frugt, der blev placeret øverst på listen over de bedste antioxidante fødevarer. Friske dyreforsøg foreslår, at blåbær kan hjælpe med at beskytte celler mod skader plus lavere betændelse. Blåbær indeholder masser af vitaminer plus mineraler, der anerkendes for at styrke immunsystemet, sammen med vigtige fytokemikalier, der kan hjælpe med at forsvare ved siden af ​​kræft plus hjertesygdomme.

4. Nødder:

Nødder de fleste antioxidantrige fødevarer

Nødder er den bedste antioxidantrige mad. Og, Nødder er en af ​​de fleste afbalancerede fødevarer på planeten. De foreslår en god mængde “sunde” fedtstoffer med en mindre mængde protein plus kulhydrat. Hver slags møtrik tilbyder en unik sidebillede af mineraler, fytokemikalier plus fedttyper. Valnødder er den øverste i planteomega-3, mens paranødder er størst for selen.

5. Urter plus krydderier:

krydderier og krydderurter med mange antioxidanter

Af over 400 krydderier plus urter indeholder tørret plus malet fed de højeste antioxidanter glade. Pebermynte, kanel, allehånde, oregano, salvie, timian, rosmarin plus safran følger efter det højeste. Overraskende nok viste lidt tørret krydderi – for eksempel basilikum, purløg, dild plus persille – mærkbart højere antioxidantniveauer end deres friske modstykke.

6. Broccoli:

Broccoli -grøntsager med mange antioxidanter

Broccoli tager absolut guldmedaljen for de fleste nærende grøntsager. Denne korsblomstret grøntsag indeholder yderligere C -vitamin end en appelsin plus har mere calcium end et glas mælk. Ud over mineraler plus vitaminer fyldes broccoli ved hjælp af sygdomsbekæmpende kemikalier, der kendes på phytonutrienter. Et phytonutrient, Sulforaphane etablerer i broccoli, har været udsat for ringere fare for mange former for kræft. Prøv dampning eller ellers kogende broccoli plus krydderier med basilikum eller citron, ellers salsa til en velsmagende tilbehør. Dette er simpelthen den bedste antioxidant mad.

7. Mørk chokolade:

Mørk chokolade

F.eks. Resultater inde i antioxidantdatabasen betingelse af, at chokoladeprodukter med kakaoforhold på 24 til 30 plus 70 til 99 procent, 40 til 65 havde standard antioxidant inde i 2, 7 og 11 mill mol for hver 100 gram , i den rækkefølge. Sorten mørk chokolade, i forskel fra hvid ellers mælkechokolade, indeholder normalt en højere procentdel af kakao plus mindre sukker. Mørk chokolade er en af ​​de vigtige fødevarer, der er rige på antioxidanter.

8. Søde kartofler:

Sød kartoffel

Flyt over, brun kartofler. Søde kartoffelfritter skubber sædvanlige pommes frites af restauranttallerkener. Lige hvide plus søde kartofler tilbyder livsnødvendige næringsstoffer, f.eks. Vitamin C, desuden B6, fiber, kalium. Men søde kartofler har ekstra af disse næringsstoffer. De bærer også vigtige næringsstoffer til bordet som calcium plus en stor mængde vitamin A.

9. Tomater:

Tomat er en anden antioxidant Mad med masser af sundhedsmæssige fordele. Tomater er fulde af lycopen, der er en fantastisk antioxidant, som du kan placere til brug. Desuden tilbyder tomater dig den ekstra stigning i vitamin A plus C, der hjælper med at opretholde kroppens præstationer til sit optimale niveau.

10. figner:

antioxidantrige frugter - Fig

Figner er en rig kilde blandt de antioxidante fødevarer. De hjælper meget med at ophæve virkningerne af de frie radikaler og dermed holde dig ude af sygdomme. Du kan spise frugten både rå og kogt. Men for at få mest muligt ud af sundhedsmæssige fordele, er det tilrådeligt, at du indtager figner rå. Hvis det bliver for stærkt til din smag, skal du sørge for at lægge et lag sukker på. Du kan også tilføje figner til salater, der også indeholder løg, hvidløg og ost som smagsstoffer. Det vil gøre din snack mere spændende og gøre det lettere at pakke den usædvanlige smag af frugten.

11. Kirsebær:

frugt, der indeholder antioxidanter - Kirsebær

Fødevarer rige på antioxidanter kan ikke springe over denne mirakelingrediens. Kirsebær har mange sundhedsmæssige fordele at stresse på. For det første har en kop kirsebær næsten 260 mg kalium, hvilket kan hjælpe med at holde dit blodtryk i stå. Derudover indeholder kirsebær antioxidanter som Quercetin og Anthocyanin, som kan reducere risikoen for kræft betydeligt. Næsten alle madretter kan også indeholde kirsebær for smag, og det gør ikke kun smagen bedre, men hjælper også med at afværge sult, da kirsebær er rige på fibre. Du kan få mest muligt ud af kirsebær ved at tilføje det til madvarer, især dessert eller tilføje til drikkevarer om sommeren.

12. salat:

fødevarer med et højt indhold af antioxidanter - Salat

Når det kommer til antioxidantrige fødevarer, er denne grøntsag en velsignelse. Det er godt for kroppen. Antioxidanterne i bladene hjælper med at holde din hud glødende og dine tænder sunde. Bladene indeholder fiber og bruges derfor ofte som et element til vægttabskure. De grønne bruges normalt til at lave salater, og de røde salatblade vælges oftere til sandwichpræferencer. Du kan tilføje agurk og løg til din salat for at få flere sundhedsmæssige fordele og et fyldigere måltid.

13. Æble:

Æble

Æbler kan sikkert betragtes som en af ​​de bedste antioxidantrige fødevarer. Ikke bare at de er lige så populære som de sundeste. Taler om antioxidanter mad, når du har æblet, forlader huden altid, da det er der, de ligger mest. Glem selvfølgelig ikke at rense dit smukke røde æble, før du spiser det, da chancerne er, at farven var fra de tilsatte konserveringsmidler og gødning. Æbler fører også til en fladere mave på ingen tid på grund af dets høje fiberindhold. Det sænker også kolesterolniveauerne og reducerer dermed risikoen for hjertesygdomme. Tal om fordele ved en enkelt frugt og æble vil tage pokalen med hjem!

14. Granatæble:

Granatæble

Granatæbler er en af ​​de bedste antioxidante fødevarer, da de indeholder tre i alt. Disse næringsstoffer, kendt som polyfenoler, anthocyaniner og tanniner, giver et spark til kroppen og hjælper med at bekæmpe frie radikaler. Mange sygdomme som kræft, slagtilfælde og gigt kan alle tages på den måde. Hver granatæble kan stå inde for næsten 30 mg af de sunde næringsstoffer, som hjælper med at forbedre immunitet og hudproblemer. Granatæble er også en rig kilde til jern. Granatæble kan spises rå og tilsættes i salater, havre, endda drikkevarer, hvis du vil.

15. Jordbær:

Antioxidantrige fødevarer - Jordbær

Jordbær er den fineste antioxidant mad. Pakket med antioxidanten, der hjælper dig med at tabe sig- polyfenol, er jordbær en god mulighed, når du vil have en sund korn. Det være sig morgenmad eller en aftensnack, de smager fantastisk og bringer god smag til den ret, de tilføjes til. Næsten 73% antioxidant udgør jordbærsaften og er en fantastisk måde at slukke tørsten på, hvis du keder dig med den sædvanlige frugtsalat.

Jeg håber, at du kan lide denne artikel og finder den nyttig og gavnlig for dit helbred. Hold dig altid i form ved at bruge ovenstående rig på antioxidante fødevarer.