15 bedste fødevarer til naturlig behandling af ødem (#10 er meget effektiv)

Har du bemærket hævelse i dine fødder, hænder eller andre lemmer? Denne tilstand kaldes medicinsk “ødem”, som kan påvirke en enkelt del eller endda hele kroppen. For at hjælpe dig med at håndtere denne tilstand har vi samlet en liste over fødevarer til behandling af ødem. Før det, lad os forstå, hvad der forårsager ødem. Når de lokale blodkar går i stykker, lækker de væske ind i de omgivende væv, hvilket forårsager betændelse i området. Flere faktorer som graviditet, traumer, højt natriumindhold, fedme osv. Kan føre til ødem. Nedenfor er vist diæten til behandling af ødem, som består af mange fødevarer til behandling af ødem naturligt. Tjek dem ud.

Bedste fødevarer til behandling af ødem naturligt

Bedste fødevarer til behandling af ødem:

Her fik vi 15 bedste fødevarer til behandling af ødem. Lad os tage et kig på dem.

1. Avocado:

mad til ødem

Avocado er de bedste fødevarer til behandling af ødem. Frugten har masser af fordele og sænker kolesterol effektivt. Når det kommer til behandling af ødem, kan du indtage avocado med lukkede øjne. Den indeholder omega-3 fedtsyrer og har evnen til hurtigt at forbrænde fedt.

2. spinat:

Spinat er andre gode fødevarer til behandling af ødem. Det er en af ​​de sundeste grøntsager nogensinde på grund af dets høje indhold af vitaminer og mineraler. Denne mad er en rig kilde til kalium og indeholder andre værdifulde elementer som jern, mangan osv. Når det kommer til vitaminer, er spinat beriget med vitamin C og E, der også fungerer som kraftfulde antioxidanter.

3. Persille:

Denne urt er en glimrende kilde til kostfibre og jern. Sammen med det indeholder det vitaminer som vitamin B1 og B2. Det høje vitaminindhold i denne mad forbedrer fedtforbrændingsprocessen. Sammenlignet med andre urter er dette den rigeste kilde til vitaminer og mineraler og behandler effektivt ødem.

4. Tørrede abrikoser:

Abrikoser er fyldt med kalium og er en rig kilde til kostfibre. Denne frugt kommer med vitamin A, som er en af ​​væddemålene fedtopløselige forbindelser. Denne frugt fremmer sunde knogler og muskler og anbefales ofte af læger til mennesker, der er tilbøjelige til grå stær.

5. Banan:

ødem behandling kost

Banan er beriget med jern og bruges som en effektiv frugt til at booste energien inden en øvelse. Denne frugt er let fordøjelig og er velegnet til folk, der falder i alle aldersgrupper. Sammen med et højt jernindhold er denne frugt beriget med kalium og mangan. Værdifulde vitaminer som B2, B6 og Niacin er til stede i denne frugt, som hjælper med at reducere blodtrykket effektivt.

6. Tomater:

Tomat er en rig kilde til kalium. Det reducerer mængden af ​​natrium i kroppen, hvilket fører til væskeophobning. Tomater fungerer også som blodrensere for at rense din krop for toksiner. Dette er en af ​​de bedste fødevarer til behandling af ødem, og det daglige forbrug af tomater reducerer ødem effektivt.

7. Rosiner:

Vi er alle klar over det høje kaliumindhold i rosiner. Denne type kaliumindhold reducerer hævelsen og reducerer effektivt ødem. De skyller væsken ud og reducerer hævelsen. De har også antiinflammatoriske egenskaber, som kan nedbringe betændelsen forårsaget af ødem.

8. Bladgrøntsager:

Bladgrøntsager er rige på magnesium, hvilket kan reducere hævelse i lemmerne. De er også vidunderlige til at holde kroppen sund med deres store mængder vitaminer og mineraler. Bladgrøntsager indeholder også lave natriumniveauer, som kan reducere tilbageholdelsen af ​​vand i kroppen.

9. Yoghurt:

ødem kostplan

Yoghurt indeholder 141 mg kalium sammen med andre proteiner og fedtstoffer. Sådan kalium er nok til at behandle ødem. Ved at tage naturlige fødevarer selv kan vi behandle ødem effektivt derhjemme uden medicin. Du kan forberede din ødem -kostplan, der indeholder alle disse naturlige fødevarer for bedre resultater.

10. Laks:

Undersøgelser viser, at mennesker, der spiser fed fisk som laks, er mindre tilbøjelige til ødem end dem, der foretrækker at spise rødt kød. Laks kan hjælpe med at bringe betændelsen ned med sit høje kaliumindhold. Da der er lavt natriumindhold, kan laks forhindre ophobning af vand i kroppen.

11. Nødder:

At spise en blanding af nødder er kendt for at hjælpe med ødem. Nødder er rige på magnesium og ringe på natrium. Dette kan forhindre væskeophobning i kroppen. Du skal dog undgå at tage saltede eller krydrede nødder, da de er fyldt med natrium. Vælg ikke -krydrede nødder for at mærke forskellen.

12. Sød kartoffel:

Søde kartofler er kendt for at være en af ​​de bedste fødevarer at spise til ødembehandling. De er fyldt med ernæringsmæssig godhed og gør masser af godt for kroppen. At være rig på vitamin B12, kan søde kartofler hjælpe med at reducere hævelse og betændelse i dine lemmer. Du kan spise dem i forskellige former for bedre lindring.

13. Olivenolie:

diuretisk madliste for ødem

Olivenolie er en af ​​de mest nærende olier i verden! De er kendt for deres antiinflammatoriske egenskaber, som kan reducere hævelsen i kroppen. Denne vidunderlige olie er også kendt for at reducere kronisk ødem ved regelmæssig brug. Inkludering af ekstra jomfru olivenolie i din daglige kost kan reducere symptomerne effektivt.

14. Kokosolie:

Hvis du leder efter naturlige fødevarer, der reducerer ødem, kan du prøve kokosolie. Massering af de berørte dele med kokosolie kan lindre smerter og hævelse. Sammen med det kan du erstatte din almindelige madolie med kokosolie for forbedret smag og bedre sundhedsmæssige fordele. Sørg for kun at tage økologisk, koldpresset kokosolie.

15. Mælkebøtte:

mad til behandling af ødem

Brugen af ​​mælkebøtte te som et vanddrivende middel har været kendt for os siden umindelige tider. Mælkebøtte kan hjælpe med at skylle det overskydende vand ud i form af urin. Det kan endda berolige din krop og berolige dit sind. En kop mælkebøtte kan hurtigt behandle symptomerne på ødem.

Nu hvor du har lært om disse fødevarer til behandling af ødem, er det tid til at bruge dem godt. Ødem er ikke en farlig sygdom, medmindre den skyldes hjerte- eller leverproblemer. Sammen med at tage disse fødevarer er det meget vigtigt at hvile dine fødder eller de berørte lemmer. Du kan få en blid massage for bedre blodcirkulation og reduktion af hævelse. Det anbefales også at bære kompressionsstrømper til ødem. Prøv dem og lad os vide dine oplevelser.