15 bedste vitamin A -rige fødevarer til rådighed i Indien

A -vitamin spiller en vigtig rolle i en sund kost. Dagligt indtag af vitamin A-rige fødevarer hjælper med korrekt funktion og udvikling af vores krop, dvs., hvilket hjælper med at opretholde sundheden for vores hud, øjne, tænder og også A-vitamin fremmer knoglevækst, bekæmper sygdomme og opretholder reproduktive system. A -vitamin kan fås fra forskellige kød, fisk, frugt, grøntsager og mejeriprodukter. I denne artikel fik vi 15 bedste vitamin A-rige fødevarer, som du kan tilføje til din kost for en sund livsstil.

A -vitaminrige fødevarer

Hvad er vitamin A?

A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin fra de umættede kulbrinter. Dette omfatter retinol, retinal og beta-caroten. Carotenoider har alfa-, beta- og gamma-caroten, der omdannes til vitamin A..

Betacaroten er en antioxidant, der hjælper med at beskytte cellerne mod skader på grund af frie radikaler. Frie radikaler fører til mange kroniske sygdomme og spiller en afgørende rolle i aldringsprocessen. Dette hjælper også med at reducere risikoen for kræft ved at tage Beta-caroten-tilskud.

Typer af kilder til vitamin A:

To typer A -vitamin kan fås fra kosten. Forformet A -vitamin fås fra animalske produkter som fisk, fjerkrækød og mejeriprodukter. Mens pro-vitamin A kan fås fra plantebaserede fødevarer som frugt og grøntsager. Den almindelige type pro-vitamin A er beta-caroten. det kan også fås i kosttilskud. Vedligeholdelse af det korrekte niveau af A -vitamin hjælper med at helbrede mange sundhedsmæssige forhold. Det er også nødvendigt for reproduktion og amning.

Fordele ved A -vitaminrige fødevarer:

 • Kæmper med infektioner
 • Sundt syn
 • Forebyg okulære sygdomme
 • Sunde knogler
 • Stærke tænder
 • Regenerering
 • Forebyg urinsten
 • Boost immunsystemet
 • Kræftforebyggelse
 • Sund hud
 • Reducer acne og rynker
 • Reducer strækmærker
 • Sund hovedbund
 • Reducerer skæl

Top A -vitaminrige fødevarer i Indien:

kilder til vitamin a

Her meldte vi os til top 15 med højt vitamin A -rige fødevarer til rådighed i Indien. Lad os tage et kig på dem.

1. Kød:

Leveren af ​​det meste af dyret er fyldt med vitaminer og mineraler. De kan tilberedes ved at dampe eller stege dem med løg og mange nærende urter.

• Tyrkiet Lever

De kan lave en lækker kalkunmiddag. Kalkunlever kan tilsættes i sovsen og som fyld for at få mange vitaminer og mineraler.

A -vitamin i 100 gram kalkunlever: 1507 % DV

Kalorier i 100 gram kalkunlever: 273

• Oksekødslever

Leveren er den bedste kilde til vitamin A og vitamin C. De er et ortodoks middel til at helbrede anæmi.

A -vitamin i 100 gram oksekødslever: 300 % DV

Kalorier i 100 gram oksekødslever: 135

2. Butternut Squash:

Butternut squash er gulorange i farven, som har en god mængde betacaroten, der omdannes til A-vitamin i din krop. Den mørk orange squash er meget lækker, der har en nøddeagtig og sød smag. En kop butternut squash kan fylde dig med 400% af det daglige nødvendige vitamin A. De har også C -vitamin, kalium og fibre, der fremmer et godt helbred.

A -vitamin i 1 kop Butternut Squash: 400 % DV

3. Sennepsgrønt:

De har en krydret og sprød smag. Det kaldes også bladssennep, der er den mest næringsfyldte grønne bladgrøntsag. Sennepsgrønt kan indtages rå eller kogt, da det er fyldt med smag og næringsstoffer. Dette er kendt som ernæringsmæssige kraftcentre, der leverer 118% af det daglige nødvendige vitamin A. De er også en god kilde til folat, fiber, protein, C-vitamin, E-vitamin, mangan, calcium, carotener, vitamin K og flavonoid-antioxidanter.

A -vitamin i 100 gram sennepsgrønt: 118 % DV

4. Sødmælk:

Sødmælk er mere elsket end skummetmælk. Den er fyldt med næringsstoffer og har en rig cremet smag. En kop sødmælk er en god kilde til vitamin D, A, calcium, protein og magnesium. Dette har også fedt, der er bedst, når det indtages i moderat mængde.

5. Tørret basilikum:

100 gram tørret basilikum hjælper dig med at få 15% af den daglige nævnte værdi af vitamin A. Vitamin A indeholder antioxidantegenskaber og er vigtigt for synet. Dette hjælper også med at opretholde sunde slimhinder og huden. Forbrug tørrer basilikum-rig på A-vitamin for at beskytte din krop mod kræft i lungerne og mundhulen. Denne alsidige tørrede basilikum kan tilføjes til det meste af det måltid, du laver. Du kan drysse madvarer over for at få A -vitamin og smagsforbedring.

A -vitamin i 100 gram tørret basilikum: 15 % DV

6. Grøntsager:

• Iceberg salat

Mørkegrønne bladgrøntsager regnes for at være de bedste sunde fødevarer. Men den lysegrønne isbergsalat er en meget god kilde til vitamin A. Du kan tilføje dem til din salat og sandwich for at få dit daglige vitamin A -krav. En kop isbergsalat giver 10 kalorier og mange vitaminer og mineraler til kroppen.

Kalorier i 1 kop isbergsalat: 10

• Ærter

Søde grønne ærter kan tilberedes som tilbehør til måltiderne til det sunde kosttilskud. En halv kop giver 134% af A-vitamin og 62 kalorier. De er også en god kilde til vitamin C, K og B.

A -vitamin i 1/2 kop ærter: 134 % DV

Kalorier i 1/2 kop ærter: 62

• Tomater

Tomater er en frugt, ifølge botaniske undersøgelser forbruger dem i god mængde, da de er kaloriefattige, men indeholder en god mængde vitaminer og mineraler. En tomat giver 20% af A -vitaminbehovet for dagen. De er også rige på C -vitamin og lycopen.

A -vitamin i 1 tomat: 20 % DV

• Spinat

Tilføjelse af spinat til din daglige kost giver et boost til sundheden. En kop spinat giver 49% af den daglige anbefalede værdi af vitamin A. Spinat er også en rig kilde til vitamin K, mangan, jern, C -vitamin og calcium.

A -vitamin i 1 kop spinat: 49 % DV

• Grønkål

Grønkål er populært kendt for sin almindelige pynt. De er lækre og fyldt med næringsstoffer, der skal indgå i din daglige kost. Grønkål er en meget gavnlig grøntsag for et godt helbred, da de er rige på vitamin A. En kop grønkål giver 200% af det nødvendige behov for vitamin A.

A -vitamin i 1 kop grønkål: 200 % DV

• Gulerødder

A -vitamin og øjens sundhed er altid forbundet med gulerødder. De hjælper med at forbedre dit øjesyn og mange andre sundhedsmæssige fordele. En gulerod kan levere 200% af det daglige anbefalede vitamin A -behov. Gulerødder er også rige på vitamin C, K og B, magnesium og fiber.

A -vitamin i 1 gulerod: 200 % DV

7. Frugt:

• Søde kartofler

Søde kartofler har en lækker smag og er meget næringsrige. En sød kartoffel giver 438% af A -vitamin daglige behov og tilføjer 103 kalorier til din kost.

A -vitamin i 1 sød kartoffel: 438 % DV

Kalorier i 1 sød kartoffel: 103

• Mangoer

Mango er alles mest elskede frugt. De er søde, saftige, syrlige frugter, der kan serveres som hovedret eller som desserttallerkener. De indeholder mange næringsstoffer og vitaminer, der opfylder en sund kost. En kop mango giver 36% af den daglige nødvendige mængde A -vitamin og 107 kalorier.

A -vitamin i 1 kop mango: 36 % DV

Kalorier i 1 kop Mango: 107

• Fersken

Fersken er lækker i smagen, der indeholder mange næringsstoffer. Ferskner er en rig kilde til calcium, fosfor, magnesium, C -vitamin, kalium og jern. En fersken giver 10% af personens behov for A -vitamin om dagen og 59 kalorier.

A -vitamin i 1 fersken: 10 % DV

Kalorier i 1 fersken: 59

• Papaya

Papaya er en tropisk frugt, der indeholder mange vitaminer, mineraler, enzymer og antioxidanter. En lille papaya giver 29% af den daglige nødvendige vitamin A -værdi. Papaya -frugten kan indtages rå, i salater eller smoothies.

A -vitamin i 1 lille papaya: 29 % DV

8. Rød paprika:

Paprika er en meget lækker grøntsag, som kan indtages rå eller kogt. Rå paprika har en sprød tekstur, der gør den perfekt til salater og dips. Kogte peberfrugter er røgfyldte, søde i smagen, der kan forbedre smagen af ​​mange andre retter. Rød peberfrugt er lidt sød i smagen og bruges til at tilberede pimentos og paprika. Rød peberfrugt er fyldt med smag, der kan spises almindeligt eller klædt med veggie dip. De tilføjes også til salater, røræg og pastaretter. De har mange sundhedsmæssige fordele, da de er rige på antioxidanter som lycopen, C -vitamin og A -vitamin.

9. Tran:

vitaminrige fødevarer

Tran kosttilskud forbruges af mange mennesker for at få vitaminer og mineraler. Det fås i væske og kapselform, der er en rig kilde til vitamin A, D -vitamin og omega 3 -fedtsyrer. En spiseskefuld tran hjælper dig med at få dit vitamin A for dagen og 126 kalorier.

Kalorier i 1 spsk tran: 126

10. Beriget havregryn:

Havregryn er en fast morgenmad i mange dele af verden. Det har mange ernæringsmæssige fordele og er den bedste kilde til kostfibre. Dette indeholder også mange mineraler, fosfor, kalium og jern. Det indeholder også tre typer vitaminer, selvom to kun findes i små mængder. Korn og mejeriprodukter er fyldt med vitale vitaminer som vitamin D og A. Havregryn indeholder 29% af det daglige nødvendige vitamin A og 159 kalorier.

A -vitamin i 1 kop beriget havregryn: 29 % DV

Kalorier i 1 kop beriget havregryn: 159

11. Paprika:

vitamin a -fødekilder

Paprika er et meget almindeligt krydderi, der bruges i det indiske, sydamerikanske og spanske køkken. Dette brændende skarpe røde krydderi kan let føjes til dine yndlingsmåltider for sundhedsmæssige fordele. En spiseskefuld giver 69% af det daglige vitamin A. Dette indeholder også kalium, C -vitamin og calcium.

A -vitamin i 1 spsk paprika: 69 % DV

12. Cantaloupe:

De har saftigt kød, sød lugt og er lyse gulorange i farven. De er meget gavnlige for kroppen og hjælper med at helbrede og forebygge mange sygdomme. Cantaloupes er meget lave kalorier og fedt. De indeholder en stor mængde vitaminer og næringsstoffer. De smager lækkert og kan føjes til frugtsalat, mellemmåltid eller dessert efter middagen. En kile giver 120% mængde A -vitamin, der kræves for dagen og 23 kalorier.

A -vitamin i 1 kile af Cantaloupe: 120 % DV

Kalorier i Cantaloupe -kilen: 23

13. majroer:

Tilføjelse af grønne grøntsager til din kost er en glimrende måde for et godt helbred. De indeholder lave kalorier, høje næringsstoffer og er enkle at lave. Mørkegrønne grøntsager kan indtages rå, men majroer skal tilberede eller dampe for at øge deres vitale næringsstoffer for at blive absorberet i kroppen.

14. Tørrede abrikoser:

Tørret frugt er en lækker snack, der er fyldt med næringsstoffer, antioxidanter og energi. Disse er en rig kilde til vitamin A. En kop tørret abrikos har 94% af det nødvendige A -vitamin for dagen og 313 kalorier.

A -vitamin i 1 kop tørrede abrikoser: 94 % DV

Kalorier i 1 kop tørrede abrikoser: 313

15. Tørret merian:

A -vitaminrige fødevarer i Indien

Tørrede urter tilsættes for at få unikke smag og få mange sundhedsmæssige fordele. Det er en god kilde til vitamin A. 100 gram kan give 161% af anbefalet daglig vitamin A. Du kan tilføje dem til mange måltider for at få 271 kalorier.

A -vitamin i 100 gram tørret marjoram: 161 % DV

Kalorier i 100 gram tørret merian: 271

Top 5 vitamin A -tilskud:

Selvom naturen tilbyder mange kilder til vitamin A, kan der være tilfælde, hvor mennesker ikke er i stand til at optage vitaminet ordentligt fra mad. Sundhedsmæssige problemer som fordøjelsesforstyrrelser eller bestemt medicin kan også hæmme optagelsen af ​​næringsstoffet. I dette tilfælde kan kosttilskud til A -vitamin komme i hånden.

1. Natures måde A -vitamin 10000 IE:

Dette er det foreskrevne supplement til vitamin A. Disse piller findes i form af bløde gelkapsler fyldt med naturlig tran. Disse piller er glutenfri, mælkefri og også fri for kunstige farver og smagsstoffer. De kommer i potens på 10.000 IE.

2. Healthvit vitamin A tørre kapsler:

Healthvit er et andet populært mærke, der tilbyder vitamin A i en tør tabletform. Disse tabletter kommer i forskellige styrker som 10.000 IE, 5000 IE. De skal tages en til fire gange om dagen eller som foreskrevet af lægen. De er fri for naturlige farver og smag.

3. Puritans Pride Pro-vitamin A:

Puritan’s Pride Beta Caroten piller er bløde gelkapsler med en styrke på 10.000 IE. De er piller med en hurtig frigivelse af vitamin A, der let kan omdannes til kropsbrug. De ordineres normalt til voksne med en dosis på en kapsel om dagen. Disse kapsler ekstraheres fra gulerod, hvilket giver dem en rig orange farve.

4. Food Science Superior A:

Food Science Superior A er et yderst potent vitamin A -supplement, der bruges til at øge immunitet, hud og øjne. Hver blød gelkapsel er en rig kilde til antioxidant for at bekæmpe kroppens frie radikaler og forhindre celleskader. De er fri for kunstige farver og smag, og den anbefalede dosis er en kapsel om dagen.

5. Flydende vitamin A -palmitat, 30 ml:

Flydende vitamin A Palmitat er en ekstremt høj koncentreret væske af vitamin A i en vandopløselig dråbeform. Den anbefalede dosis er at tage en dråbe om dagen med mad eller vand. Det flydende vitamin A hjælper med hurtig frigivelse af A -vitamin til blodbanen.

Bivirkninger af vitamin A -fødevarer:

Selvom A -vitamin er et vigtigt næringsstof for kroppen, kan overdosering føre til alvorlige bivirkninger, herunder:

 • Øget knogletab
 • Kvalme
 • Svimmelhed
 • Mavesmerter
 • Hudskalning
 • Overdreven hudklæbning
 • Carotenose, en tilstand, hvor såler og håndflader kan blive til gul-orange farve
 • Leverskade
 • Fødselsdefekter under graviditeten

Det er vigtigt at konsultere en læge, før du tager kosttilskud for at forhindre risiko for vitamin A -toksicitet.

Tips til forbrug af A -vitamin:

 • Undgå at indtage dem i stor eller mindre mængde. Dette kan påvirke dit helbred.
 • Overdreven indtagelse af A -vitamin forårsager fosterskader, leverabnormiteter, lidelser i centralnervesystemet, lavere knoglemineraltæthed, osteoporose osv.
 • Lavt niveau af vitamin A kan forårsage natblindhed, xerophthalmia, keratomalacia, mødredødelighed, reducerer evnen til at bekæmpe infektioner, mæslinger, luftvejs- og diarréinfektioner, nedsat vækstrate, langsom knogleudvikling osv.
 • Tag venligst ordentlig råd fra din læge, før du tager vitamin A -tilskud.
 • De fleste af de fødevarer, vi spiser dagligt, indeholder en vis mængde vitamin A.
 • A -vitamin kan også fås fra mange multivitamintilskud.

Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at forstå vigtigheden af ​​vitamin A i detaljer. Som alle andre næringsstoffer bør A -vitamin indtages i anbefalede mængder, og over eller under doseringen kan føre til helbredskomplikationer. Føler du dig sulten og leder efter en hurtig snack? Tag en sprød gulerod til din daglige dosis af vitamin A.