17 bedste sunde morgenmadsmadder – at spise om morgenen

Den, der sagde, at “Morgenmad er dagens vigtigste måltid” havde helt ret! Det er som et brændstof til kroppen for at kickstarte sit stofskifte og holde det i gang. Desværre får faktorer som at stå sent op, skynde os for at tage bussen eller dovenskab os til at slå os til ro med en granola -bar eller endnu værre, og springe morgenmaden helt over. Mange mennesker tyer også til at spise dårligere mad som sukkertøj, kager og andre usunde aflad tidligt om morgenen. For at hjælpe dig med at komme tilbage til banen og give din krop en velfortjent godbid, har vi listet listen over sunde morgenmadsprodukter ned i denne artikel.

sund morgenmad

Sunde morgenmad mad ideer:

Her er nogle af de sundeste fødevarer, der skal medtages i din morgenmad. Udover at være næringsrige, tilbyder de også nogle vigtige kalorier for at holde dig i gang hele dagen. Læs videre for at kende den bedste sunde morgenmadsliste i Indien!

1. bær:

morgenmad mad ideer

Rig på antioxidanter, vitaminer og fibre, dette er en fødevare, der uden tvivl kan overvejes til morgenmad. Det er også en god kombination med korn. Det er lavt i kalorier og holder krop og sind aktivt hele dagen. Du kan indtage dem hele eller endda i form af bær smoothies og juice, hvilket gør det til en af ​​de bedste morgenmadsprodukter til at holde dig i gang hele dagen lang!

2. Græsk yoghurt (fedtfri):

bedste morgenmad

Yoghurt og oven i købet græsk yoghurt er en af ​​de førsteklasses muligheder, som du kan inkludere i dagens første måltider. Det har gode proteinniveauer og et, der hjælper med at kontrollere sultfølelsen. Hav en lille skål hver dag, hvis det er muligt. Græsk yoghurt er også godt for huden, da den tilføjer udstråling. Dette er en af ​​de bedste morgenmadsprodukter at inkludere.

3. Æg:

morgenmad madvarer

Æg er en af ​​de lette morgenmadsprodukter at inkludere. Der er ingen erstatning for æg, når det kommer til høje proteinniveauer, hvilket er et vigtigt krav for at få energi hele dagen. Dette gør æg til en sund morgenmadsmulighed og også en top. Medtag 1-2 æg i måltidet i henhold til din sult, og se, hvor godt det hjælper ikke kun med at holde dig i form og koncentreret, men også til at holde sundhedsmæssige problemer væk som kolesterol væk.

4. Jordnøddesmør:

nem morgenmad

For dem, der leder efter en hurtig måde at føle sig energiske om morgenen, er der ikke noget bedre end at bruge jordnøddesmør til undsætning. Alt du behøver er noget af dette pålæg på fuldkornsbrød, og du er god til at gå, når det drejer sig om en sund morgenmadsmulighed. Dette er en af ​​de proteinrige fødevarer til morgenmad.

5. Korn:

god morgenmad

En af nøglekomponenterne i morgenmaden er fast mad som korn eller korn, der er rige på kulhydrater. Havregryn, müsli, cornflakes eller andre former for fuldkorn kan tages som korn til morgenmad. Det er en af ​​de bedste måder at tilføje nogle kulhydrater til kosten og starte din dag godt sammen med at være aktiv. Korn er helt fedtfattigt og energirigt, hvilket gør det til den rigtige morgenmadsmulighed.

6. Grøn te:

sunde morgenmad mad ideer

Hvis du er bekymret for kalorier, hvorfor så ikke skifte til et sundere alternativ som grøn te? En kop grøn te renser ikke kun systemet for toksiner og snavs, men hydrerer også kroppen til at regulere funktionerne. Det er også en af ​​de hurtige morgenmadsprodukter, der kan holde dig i form. De rige antioxidanter kan holde dit system aktivt og beskytte det mod skader på frie radikaler i kroppen.

7. Smoothies:

hurtig morgenmad

Den bedste og mest lækre måde at bruge fordelene ved mælk såvel som frugt er at blande dem til en dejlig smoothie. Smoothies er en perfekt måde at kombinere flere frugter, mejeriprodukter og andre elementer til en skål med sund morgenmad. Denne naturlige drink sikrer, at der tilføres en masse næringsstoffer til kroppen. Topping det med chiafrø, hørpulver eller endda noget mandelsmør kan forbedre fordelene ved din morgenmad.

8. Bananer:

hurtig morgenmad

Bananer er den bedste mad at spise til morgenmad og topper hitlisterne på listen over sunde madvalg. At dæmpe sultfølelsen og forsyne kroppen med øjeblikkelig energi og mineraler som kalium; du kan sagtens inkludere en moden banan i morgenmaden. Sammen med at spise hele frugten kan kombinationen af ​​banan med andre frugter, korn eller endda mælk give dig en super lækker morgenmad på få minutter.

9. Frugtsaft:

enkle sunde morgenmadsmadder

En af de friske muligheder, der giver dig en masse vitaminer og mineraler, er at hente saft fra sæsonens frugter og få det til morgenmad. Frugtsaft er en sund drik, der er fyldt med naturlige sukkerarter for at give en perfekt start på din dag. Det anbefales dog at have et glas juice sammen med en solid morgenmad for at holde dig mæt længe.

10. Kaffe:

lækker morgenmad

Koffein kan reaktivere din krop ved at stimulere centralnervesystemet. Kaffe er en vigtig kilde til koffein, som kan fjerne træghed og døsig følelse om morgenen. Kaffe kan også øge dit stofskifte og hjælpe med problemfri afføring. Det tilrådes at tage kaffe sammen med andre faste fødevarer og begrænse mængden til 1-2 kopper.

11. Nødder:

top morgenmad

Nødder er en af ​​de sundeste, nærende morgenmadsprodukter, der skal medtages. De er fyldt med mange mikronæringsstoffer som vitaminer og mineraler, som kan forsyne kroppen med den rigtige mængde energi. Nødder er også kilder til gode fedtstoffer, afgørende for dit hjerte, din hud og dit hår. Inkluder en skål med blandede nødder for at få de bedste fordele ved denne fødevaregruppe.

12. Hytteost:

morgenmad til morgenmad

Hytteost er en vigtig kilde til calcium i kroppen. Dette element er nødvendigt for at holde dine knogler sunde og stærke. Sammen med forebyggelse af osteoporose kan hytteost også reducere chancerne for brud i kroppen. Det er også rig på probiotika, som kan forbedre din tarms sundhed.

13. Spiret kornbrød:

let mad til morgenmad

Selvom hvidt brød er usundt for din krop, gør spiret kornbrød masser af godt for dig. Det har lave mængder kulhydrater, højt proteinindhold og endda lige store mængder fiber. Dette brød har relativt mindre procent tilsat sukker, hvilket gør det også velegnet til diabetespatienter. Spiret brød indeholder også lave glutenniveauer og kan derfor spises af mennesker med glutenfølsomhed.

14. Havregryn:

protein mad til morgenmad

Havregryn er en utrolig nærende mad, der kan spises i din morgenmad. Det er let på maven, men kan alligevel give dig en mættende følelse i lang tid. Havregryn kan også kontrollere dit blodsukkerniveau og samtidig beskytte dit hjerte mod LDL -kolesterol. Den indeholder en opløselig fiber kaldet Beta-Glucan, som forbedrer din fordøjelseskanals sundhed. Det er derfor Havregryn er den bedste morgenmad til morgenmad.

15. Grapefrugt:

nærende morgenmad

Grapefrugter er citrusfrugter, som ofte ses på morgenbordet i mange lande. Disse frugter er fyldt med antioxidanter for at forhindre oxidativ skade på mobilniveau. Grapefrugter er lækre morgenmadsprodukter, som også er rige på C -vitamin, som kan styrke dit immunsystem og beskytte dig mod almindelige infektioner. Fibrene i disse frugter kan forbedre fordøjelsen og også hjælpe med vægttab.

16. Vandmelon:

sundeste morgenmad

Vandmelon er den mest foretrukne sommerfrugt for sin forfriskende søde smag og er også en let mad til morgenmad. Lavet med omkring 90% vand og fiber, er vandmelon det bedste bud, når det kommer til din tarmsundhed. Det slukker også din tørst, samtidig med at den forsyner kroppen med vigtige vitaminer og mineraler. Vandmelonsaft er en perfekt måde at kickstarte en dag på, uden at bekymre dig om kalorietallet.

17. Søde kartofler:

super sund morgenmad

Søde kartofler er det bedste alternativ til de kulhydratrige stivelseskartofler. De er relativt kaloriefattige og er rige på kostfibre. Søde kartofler indeholder også store mængder C -vitamin, betakaroten og magnesium, som beskytter din krop. Sammen med at øge vores immunitet kan søde kartofler også brænde energiniveauet i kroppen.

Nu hvor du har lært om listen over sunde fødevarer til morgenmad, er det tid til at ændre dine muligheder! I henhold til tommelfingerreglen bør morgenmad bestå af et kongeligt måltid bestående af mad fra forskellige grupper for at sikre en afrundet, afbalanceret ernæring. Tilføjelse af mindst to eller tre elementer fra denne liste opfylder ikke kun dine sultpiner, men holder også din krop i form og aktiv. Husk, din morgen er den mest produktive del af dagen, og din morgenmad er dens brændstof! Så gå ikke glip af dette!