Beta carotene rige fødevarer – Top 14 tilgængelig liste i Indien

En gåtur ind på markedet vil helt sikkert få dig til at fokusere på lyse frugter og grøntsager som Capsicums, gulerødder, abrikoser osv. Har du nogensinde spekuleret over, hvordan de får deres appelsinrøde farve? Det er på grund af et pigment kaldet Betakaroten. Beta Carotene Rich Foods er let tilgængelige på markedet uden at skulle stole på kosttilskud. En mangel på dette carotenoid kan føre til tørhed i huden, tørre og kløende øjne, halsinfektioner, acne, natblindhed og endda infertilitet. Læger anbefaler at spise mad med orange eller rød farve for at give beta -caroten i din kost. Denne liste kan hjælpe dig med at udarbejde dit kostdiagram med de bedste kilder til beta -caroten.

Beta Carotene Rich Foods Top 14 tilgængelig liste i Indien

Hvor meget betakaroten skal du tage?

Der er ingen specifik kostretningslinje for beta -caroten. Læger anbefaler at tage alt mellem 15 mg til 180 mg om dagen for at opfylde de daglige krav. Du kan inkludere frugt og grøntsager i dit måltid i stedet for at holde dig til en enkelt kilde.

Beta -carotenfødevareliste i Indien:

Her fik vi 14 bedste betacarotenrige fødevarer til rådighed. Lad os tage et kig på dem.

1. Sød kartoffel:

beta -carotenrige fødevarer

Søde kartofler er ekstremt rige på betacaroten. Denne mad er en glimrende kilde til antioxidanter, vitamin B6, vitamin C, vitamin D, jern og magnesium. Disse næringsstoffer gør det muligt for kroppen at bekæmpe forkølelse, influenza, vira og hudaldring og hjælper også med at opbygge energiniveauet og udholdenheden i kroppen. Søde kartofler er kendt for at hjælpe med en sund vækst af knogler, tænder og hudvæv.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 48 %

2. Gulerod:

Gulerødder er rige på A -vitamin og indeholder betacaroten. Gulerødder hjælper med at opretholde en persons tand- og hjertesundhed. Ud over dette er gulerødder også nyttige til bekæmpelse af aldring, næring af huden og forbedring af synet. De er en af ​​de let tilgængelige kilder til at bibringe beta -caroten i kosten.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 77 %

3. Græskar:

Dette er en af ​​de bedste kilder til betacaroten for kroppen. Betacaroten, der er en antioxidant, omdannes til A-vitamin inde i kroppen og beskytter kroppen mod hjertesygdomme, astma og visse kræftformer. Græskar hjælper kroppen med blodtryk, immunitet og endda kræft. Græskar er også kendt for at være godt for øjet. A -vitaminet, der leveres af denne mad, er virkelig vigtigt for gravide og ammende kvinder.

4. spinat:

kilder til betacaroten

Spinat er superrig på betacaroten og antioxidanter, hvilket gør dem til en vital føde til vækst af stærke tænder og stærke knogler. Denne grøntsag er en af ​​de stærkeste udfordrere i sin gruppe til at beskytte kroppen mod prostatakræft. Spinat har alle de næringsstoffer, der giver et sundt syn og har antiinflammatoriske og kræftbekæmpende egenskaber.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 58 %

5. majroer:

Næbetgrønt er meget mere nærende end kålroten i sig selv. Næbgrønt er rig på antioxidanter, vitaminer og mineraler og har et lavt antal kalorier. Disse dyrkes bedst i vintersæsonen. At være rig på betacaroten, ligesom alle andre grøntsager og frugter, har majroer også antioxidant-, ældnings- og kræftbekæmpende egenskaber. Betacaroten i denne grøntsag omdanner sig til vitamin A inde i kroppen, hvilket gør det gavnligt for huden og øjnene.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 58 %

6. Rødbede:

Når det kommer til roer, ender vi normalt med at forbruge bare den nederste del og skære bladene af. Rødgrønt er dog meget ernæringsmæssigt og er fyldt med mange sundhedsmæssige fordele. Rødbede er meget rig på mineraler, vitaminer og kraftfulde antioxidanter. Disse blade er også lavt i kalorier, uden deres kolesterol og fedtfattige egenskaber, og er derfor gode til at indtage, når de prøver at tabe sig. Betacaroten i sukkerroer giver, ligesom de andre, antioxidanter og kræftbekæmpelse for kroppen. Som en antioxidant gør denne grøntsag underværker for huden og synet.

7. salat:

betacaroten fødevarer

Salatblade er en af ​​de bedste Beta -carotengrøntsager. Disse blade indeholder lavt fedtindhold og er højt i proteiner, hvilket gør dem til den perfekte mad til at træne og tabe sig. Salat er også virkelig godt for et sundt hjerte. Denne mad indeholder også antioxidanter, hvilket er en velsignelse for hudens næring og sundhed.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 48 %

8. Muskmelon:

Dette er en frugt i sommersæsonen og tilhører familien af ​​græskar, squash, agurk osv. Muskmelon er ekstremt rig på antioxidanten flavonoid beta caroten. Betacaroten beskytter cellerne inde i kroppen mod iltfrie radikaler og beskytter derved kroppen mod forskellige former for kræft.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 19 %

9. abrikos:

Abrikoser er rige på antioxidanter og temmelig kaloriefattige. Som en god kilde til betacaroten er abrikoser gode for øjnene, huden og har også kræftbekæmpende egenskaber. Tør abrikoser har koncentrerede mængder af vitamin A eller betakaroten sammenlignet med frisk frugt. Det er også en af ​​de bedste fødevarer med et højt indhold af beta -caroten og andre carotenoider.

Betacaroten % Værdi pr. 100 gram: 10 %

10. Butternut Squash:

fødevarer med et højt indhold af betacaroten

Butternut squash en af ​​de meget gode kilder til Beta -caroten. Det er lysegult, det orange pigment skyldes beta-caroten. Det anslås, at en kop kogt butternut squash tilbyder omkring 10 g af dette vitale næringsstof. Butternut Squash indeholder også mange andre typer carotenoider som lutein, alfa-caroten, som alle er stærke antioxidanter.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 42 %

11. Broccoli:

Broccoli er også rig på beta-caroten sammen med andre vitale næringsstoffer. Det rige grønfarvede pigment skyldes mange carotenoider i det, som inkluderer beta -caroten. Det fortælles, at mørkere farve på buketter, rigere er koncentrationen af ​​beta-caroten. Broccoli er fyldt med disse naturlige antioxidanter for at styrke immunsystemet og reducere frie celleskader på celler.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 9 %

12. Mangoer:

“Frugtkongen” og den mest ventede sommerfrugt, Mango er en rig kilde til beta -caroten. De lysere frugter med dyb orangegul nuance har en bedre koncentration af carotenoider. Mango er kendt for sine immunforstærkende egenskaber takket være de store mængder antioxidanter. Det er den mest populære frugt på listen over rige fødevarer med beta -caroten.

13. Appelsiner:

gode kilder til betacaroten

Orange er en anden vigtig kilde til beta -caroten. Især de farvestrålende, orangea frugter har de højeste mængder beta-caroten i sig. Udover det er appelsiner også rige på C -vitamin, som kan styrke deres immunsystem og hjælpe dem med at forhindre risikoen for infektioner. Spise appelsiner kan reducere chancerne for halsinfektioner, synsproblemer og andre tegn på beta-carotenmangel.

14. Podede ærter:

Sammen med gulerødder er ærter også en af ​​de bedste kilder til betakaroten. Faktisk er de rige på forskellige typer carotenoider som alfa-caroten, lutein og zeaxanthin sammen med beta-caroten. De er rige på vitamin A, som er præformen af ​​dette carotenoid, hvilket gør dem uundværlige for sund krop, hud og hår. Det anbefales at spise mindst en portion ærter for at håndtere carotenoidmangel.

Betakaroten % Værdi pr. 100 gram: 7 %

Nu hvor du har forstået betydningen af ​​Beta Carotene Rich Foods for vores krop, er det tid til at opfylde de daglige krav. Betakaroten er en af ​​de vigtigste carotenoider, som er afgørende for vores krops velbefindende. Det er vigtigt for at håndtere den kognitive udvikling af kroppen, forebygge kræft, afværge infektioner og endda behandle luftvejsproblemer. Vi anbefaler på det kraftigste at have en kombination af disse fødevarer hver dag for at nyde sygdomsfri sundhed.