De mange typer sunde salatopskrifter at prøve derhjemme

Hvad er en bedre måde at få dine børn til at spise grønt? Eller sandsynligvis endda de voksne? Nå, salatopskrifter er en god vej ud! Men det skal være interessant, tiltalende og farverigt for at få dem til selv at smage det. Salater er en skål med essentiel ernæring, du helt sikkert har brug for til en energisk dag fremover. Det kan være de enkle grøntsager eller frugter eller nogle gange en blanding af grøntsager og kød med krydderier for at få det til at smage bedre. Det er typisk en kold ret, der er en blanding af rå eller kogte grøntsager. Nogle af dem kommer krydret med dressing eller olie. Nogle af dem kommer med kød og fisk eller andre sunde ingredienser lavet med milde urter. Nogle af disse salater kommer som en side med den almindelige ret, som du kan bestille som hovedret. Disse er de enklere, der smides i olivenolie, der for det meste er grønne bladgrøntsager.

Typer af sunde salatopskrifter

Forskellige typer af sunde salatopskrifter:

Men det er på tide, at du smider de almindelige kedelige salater ud og erstatter dem med nogle super interessante salater, som du kan prøve. Tag et kig på, hvad vi taler om.

1. Den klassiske simple salat:

Denne er normalt salat lavet af en enkelt slags grøntsag eller endda en frugt. Du kan også lave dette med en enkelt slags kød. Det smides i en dressing med en base, der kan have to ingredienser, som typisk bruges til pynt. Denne enkle salat har kun rucola, cherrytomater og oliven. Cherrytomaten tilsættes for at gøre den farverig, samtidig med at den gør den mere sund.

2. Blandet salat:

Her er en lidt mere nærende salat, den blandede salat. Denne indeholder kold og rå mad med bladgrøntsager som salat sammen med agurk og tomater til yderligere ernæring. De smides også med skivede rødløg, ristede valnødder, for at gøre det crunchier. Pynt den med lidt ost, hvis du vil.

3. Sammensat salat:

Den sammensatte salat har et strejf af franske kulinariske varianter. Normalt er hovedingrediensen i en sammensat salat kød sammen med nogle grøntsager arrangeret pænt på tallerkenen og dryppet med lidt eddike. Det kan omfatte gulerødder, tomater og tun eller ansjoser eller æg til kød. Det har lejlighedsvis ost, og det afhænger oftest af kokkens personlige valg. Hovedattraktionen er i de farverige ingredienser, der er æstetisk arrangeret på tallerkenen.

4. Grøntsagssalat:

En grøntsagssalat er noget, der er mættende, med sorter af grønt klædt i forfriskende strejf af smag. De laves nogle gange sprøde med tilsætning af valnødder og hørfrø. Nogle af de grønne som broccoli passer godt til frugt. En typisk klassisk grøntsagssalat vil have salat, cherrytomater, oliven, ost, agurk, spidskål og soltørrede tomater. De kan også indeholde en bund af frugt eller korn, serveret koldt.

5. Frugtsalat:

En anden foretrukne morgenmadsskål eller simpelthen som dessert er frugtsalaten. Frugtsalat som dessert leveres med en kugle is og andre milde frugtagtige saucer. Som en morgenmadsskål består den typisk af en lagdeling af frugter som ananas, kiwi, jordbær, banan, appelsin, druer og blåbær. Dette er arrangeret i en sådan rækkefølge for at gøre frugternes farver mere fremtrædende. Bring nu lidt citronsaft, farin, appelsinskal, appelsinsaft og citronskal til kogning ved middel varme. Et par dråber vaniljeessens giver mere smag. Hæld denne fede sauce over frugterne. Dæk til og stil den på køl. Serveres koldt. Denne ideelle salat er fyldt med høj energi og meget mindre fedt.

6. Varm salat:

Har du nogensinde hørt om en varm salat? Nå, en varm salat er en til de kølige vintre. Grøntsagerne smides normalt i olivenolie, og kødet grilles let. Nogle kokke bruger også røget laks og harkogte æg til det. Gedeost med nogle krydderurter og hvidløg bruges til pynt. De er mættende og på samme trøstende ret at spise.

7. Kastet salat:

Slået salat er for det meste grøntsagerne med kødet, der eventuelt gemmer sig imellem dem. Tomater, agurk, løg og gulerod går i det, sammen med en lækker dressing. Normalt er dressingen en blanding af olie, eddike og sukker, der piskes godt, indtil sukkeret opløses. Denne dressing hældes normalt over greenerne. Imidlertid kan typen af ​​påklædning variere fra person til person. Hvis du vælger at have lidt krydderi, tilsættes urter og paprika. Grøntsagerne i den kastede salat smides let i smør eller olie.

8. Indbundet salat:

Bundne salater giver en pause fra din rutinemæssige grønne inklusion til salaten. De er enten sammensat eller kastet, blandet med en tyk dressing. De sættes på plads ved hjælp af mayonnaise. Tun salat, pastasalat, kartoffelsalat osv. Er nogle af de populære bundne salater. Ligesom navnet er de bundet og tykt samlet.

9. Baconsalat:

Baconsalat, ligesom navnet, består af bacon sammen med et sprødt lag salat, toppet med en tyk dressing, der passer til salaten. For at give det en sprødere fornemmelse smides æbler sammen med bønner og blade. Pynt med nogle nødder efter eget valg. Bacon er let grillet og fylder.

10. Ostesalat:

Hvis du har haft lyst til nogle ekstra doser ost, er her en klassisk grøntsagsostsalat. Typisk går alle de grønne grøntsager i det sammen med grillet ost ovenpå. Bacons og croutons tilføjes for at gøre den rig sammen med lidt fløde og sort peber. For at give den en nøddeagtig smag drysses parmesanost også. Gå efter cheddarosten, hvis du kan lide en smøragtig smag.

11. Kyllingesalat:

Elsker vi ikke alle en kyllingsalat på noget tidspunkt? En rig kyllingsalat indeholder også rosiner, nødder og nogle sæsonfrugter. Den klassiske kyllingsalat er dog lavet med kogt kylling, lidt hakket selleri og persille sammen med mayonnaise og yoghurt. Kyllingebrystene koges normalt. Hele salaten er tyk og yderst mættende. Prøv en klassisk kyllingsalat snart nok.

12. Grøn salat:

Ligesom navnet handler grøn salat om greenerne! Salat, agurk, blommetomater, rødløg i tynde skiver, rødvineddike, salt og peber og lidt skvæt olivenolie handler om den grønne salat. DET er ekstremt nærende og er en kraftfuld morgenmad for mennesker i alle aldre. Du kan også tilføje nogle nødder for at gøre det sprødt.

13. Korn salat:

Din salat er lige blevet mere crunchier med denne kornsalat! De er som enhver anden salat, men er fyldt med fuldkorn, men de er fyldt med byg af hvid, perle og sort, hvedebær, olivenolie, lidt peber, rød quinoa, hvis du vil, og lidt fetaost, hvis du vil. For at gøre den mere rig kan æbleskiver tilføjes og presses lidt citron. Nå, nøglen er at servere den med det samme. Vær kreativ med de korn, du kan lide.

14. Pastasalat:

Kan du lide pasta med din salat? Nå, pastasalat er dybest set kogt pasta i italiensk dressing. Prøv cherrytomater, peberfrugt og oliven. Det serveres typisk koldt og smides let. Det er perfekt picnic take away, der er pyntet med milde urter, persille og oliven.

15. Pulssalat:

Pulssalat er en sund salat, der indeholder kikærter, nyrebønne, linser, bønner og tørrede ærter. De er en rig kilde til proteiner med meget lavt fedtindhold og kalorieindhold. I indisk stil er det toppet med nogle korianderblade, citronsaft og sort salt. Det blandes med godt med frisk sort peber og serveres koldt.

Salater er rige energigivende skåle, der er lette at lave og hurtige at servere. De er proteinrige og superenergifødevarer, som du kan lave. Du kan få dem til at være farverige eller smagfulde, og kombinationerne er virkelig et personligt valg. Toppings og dressinger spiller en enorm rolle i smagen. Så bind dit forklæde og begynd at lave en smuk salat i denne sæson!