Kaliumrige fødevarer: 35 fødevarer med et højt indhold af kalium tilgængelige i Indien

Vidste du, at kalium er en af ​​de essentielle elektrolytter, der er nødvendige for, at vores krop fungerer korrekt? Den rigtige mængde kalium hjælper med at tage sig af vores hjerte, væskebalance, nyresundhed og velfærd i vores nervesystem. Kalium hjælper med at opretholde en sund kropsvækst og styre syre-base balancen. Tjek denne artikel for at finde ud af mere om de kaliumrige fødevarer!

Bedste kaliumrige fødevareliste tilgængelig i Indien

Hvad er kalium?

Kalium er en vigtig elektrolyt, der opretholder vores krops funktion. Det hjælper med ledningen af ​​elektricitet, der tillader forskellige andre processer i hele vores kroppe. Det passer på den korrekte sammentrækning af muskler, der er nødvendige for vores hjerteslag, holder vores blodtryk under kontrol, forhindrer væskeophobning, knogleskørhed og forhindrer også dannelse af nyresten.

Hvad er den anbefalede daglige mængde kalium?

1. Voksne:

 • Unge og voksne: 4.700 mg/dag.

2. Børn:

 • Børn i alderen 1 til 3 år: 3.000 mg om dagen.
 • Børn mellem 4 og 8 år: 3.800 mg om dagen.
 • Børn mellem 9 og 13 år: 4.500 mg om dagen.

3. Spædbørn:

 • Spædbørn mellem 0-6 måneder: 0,4 gram om dagen.
 • Spædbørn mellem 7-12 måneder: 0,7 gram om dagen.

Sikre niveauer af kalium i blodet:

 • 3.6 – 5.2 ville være SIKKERT.
 • Mere end 6,0 ​​ville være FARE.

Top liste over kaliumrige fødevarer i Indien:

Kaliumrige fødevarer er meget nyttige for vores helbred. Her er en liste over de 35 fødevarer med et højt kaliumindhold. Lad os tage et kig på dem.

fødevarer med højt kaliumindhold

1. Kød:

Kød er den højeste proteinkilde og kaliumkilder. Rødt kød, herunder magert oksekød, kalkun og kylling, giver også kalium. Tilføj kød til din daglige kost for at forhindre eller genopbygge kaliummangel. Kød kan bestå af oksekød, svinekød, bacon osv. Alle disse har kalium i sig.

Nogle oksekød såsom magert chuck, gryde stege, magert rund bund, magert rundt øje, lille ribben øje kan give 2.000 mg kalium. Svinekødsindstillinger kan give omkring 1.764 mg kalium. Magert indbenet mørbrad, magert hel skinke og magert mørbrad er også gode kaliumkilder.

Kaliumindhold:

 • Ristet kalkun (3 ounces) mørkt kød ville indeholde (250 mg).

2. Fisk og skaldyr:

Kaliumrige fødevarer omfatter fisk som tun, hellefisk, torsk, ørred og stenfisk. Laks er en rig kaliumrig mad, og laksefrugter indeholder den højeste mængde kalium blandt alle fisk og skaldyr. Laks er bedst til hjertesundhed og mange andre hjerte -kar -sygdomme.

Andre fisk og skaldyr som torsk, stegt kuller, sardiner og flunder indeholder også kalium i dem. Vild atlantisk laks, atlantisk torsk, helleflynder og makrel indeholder en lille mængde kalium. Muslinger har også kalium, jern og vitamin B12. Nogle af prøverne i fisk og skaldyr ville være,

Kaliumindhold:

 • Hellefisk, bagt: 75 g (2½ oz) 396 mg.
 • Laks, forår, bagt: 75 g (2½ oz) 379 mg.
 • Ørred, bagt: 75 g (2½ oz) 347 mg.

3. Mejeriprodukter:

Det vides, at grøntsager og frugter er blandt de bedste fødekilder til kalium, men mejeriprodukter er ikke langt bagud på listen over kaliumrige fødevarer. De kan også give dig en tilstrækkelig mængde kalium i din kost.

Sødmælk (en kop) har mere end 300 mg kalium; den samme mængde fedtfri mælk har næsten (400 mg). Når fedtet er lavere i mælken, desto højere vil kalium være. Yoghurt har mellem 350-500 mg pr. Kop. Dette gør det til et sundt valg at tilføje proteinfyldt yoghurt til din snack eller sund morgenmad.

Kaliumindhold:

 • 6 ounce yoghurt indeholder (260 til 435 mg).
 • 1 kop fedtfri, fedtfattig eller sødmælk indeholder (350 til 380 mg).
 • ½ kop ricottaost indeholder (154 mg).
 • ½ kop vaniljeis indeholder (131 mg).
 • ½ kop fedtfattig (2%) hytteost indeholder (110 mg).
 • 1 ounce ost indeholder (20 til 30 mg).

4. Æg:

Det er velkendt, at de er en af ​​de bedste kaliumkilder, selvom der kun er en lille mængde i den. Hvis man er på diæt, kan man indtage hvidt af et æg. Den gule æggeblomme indeholder fedt og foretrækkes måske ikke af mange. Den hvide del af et æg kan fylde dig med 55 milligram kalium.

Æg indeholder anstændige mængder E -vitamin, K -vitamin, D -vitamin, zink og calcium. De er utroligt næringsrige, fører til en reduceret risiko for slagtilfælde, har betydelige fordele for øjens sundhed, hjælper dig med at tabe dig osv. (1)

Kaliumindhold:

 • Et stort æg (60 mg).

5. Kartofler:

Dette er en umiddelbar favorit for de fleste mennesker og er en delikatesse, når den tilberedes på forskellige måder. Kartoflerne indeholder vitamin B6, der virker bedst til glødende hud. Den indeholder den højeste mængde kulhydrater og en af ​​de gode kaliumkilder, der er nyttige til korrekt funktion af celler i kroppen.

Bag altid kartoflerne med deres skind, da skindet indeholder fibre. Du kan gøre dette ved at tilføje en knivspids salt. Det gør dem endnu mere velsmagende og sundere. Kulhydrater i kartofler er skadelige for diabetikere.

Kaliumindhold:

 • Kartofler 421 mg (100 gram).
 • En mellembagt kartoffel, med skind (925 mg).

6. Bønner:

Bønner - den bedste kilde til kalium

Bønnerne, der er rige på kalium, er Limabønner, Pinto -bønner, Nyrebønner, sojabønner, Linser osv. Disse er bælgfrugter, der indeholder en god mængde stivelse, protein og fibre. Hvide bønner indeholder også jern, hvilket er gavnligt for vores helbred.

Bønner er en af ​​de bedste i kaliumberigede fødevarer. Hvide bønner indeholder 561 mg kalium i 100 g. De er blandt andet den mest rigelige kilde til kalium. Sorte bønner indeholder også kalium, men ikke så meget som de hvide.

Kaliumindhold:

 • Bønner 358 mg (100 gram).
 • ½ kop friske grønne bønner (90 mg).
 • ½ kop frosne grønne bønner (85 mg).

7. Soja:

Sojabønner er naturligt høje i kalium og fosfor og kan betragtes som en af ​​de naturlige kaliumkilder. Folk er mere bevidste om næringsværdien af ​​sojabiter og en velkommen erstatning sammen med kød. Folk, der er allergiske og har problemer med skjoldbruskkirtlen, bør undgå soja.

Sojamelk fremstillet af hele sojabønner formales og sigtes. Sojamælk med forskellig smag er tilgængelig på markedet og findes i proteinbarer, korn og proteinshakes. Sojakød eller tekstureret vegetabilsk protein er tilgængeligt og bruges som kødsubstitut.

Kaliumindhold:

 • Sojabønner (rå) 1797 mg (100 gram).
 • 1 kop sojamelk (300 mg).

8. Søde kartofler:

Søde kartofler er endnu en stivelsesholdig knold, der indeholder en rimelig kaliumkilde i den. En stor sød kartoffel giver 18% af RDI. Blandt kaliumrige fødevarer er søde kartofler ikke bare gode kaliumkilder, men fyldt med C -vitamin, mangan og vitamin B6.

Søde kartofler hjælper med at opretholde det korrekte niveau af blodsukker. De er den rigeste kilde til kalium. Søde kartofler har mange andre vitaminer og mineraler i sig, der er nyttige til at helbrede irritabilitet, træthed osv. De kan tilberedes på forskellige måder enten ved at dampe, grille, bage eller stege dem.

Kaliumindhold:

 • Søde kartofler 337 mg (100 gram).
 • En bagt medium sød kartoffel, med skind (450 mg).

9. Appelsinsaft:

Appelsiner med et højt C -vitamin og er også en god kilde til kalium. Undersøgelser viser, at regelmæssigt forbrug af appelsinsaft er mere tilbøjeligt til at opfylde vitamin- og mineralbehov, og de er appelsinrige rige på kalium. Folk, der vælger appelsiner, følger en sundere kost. De er mindre tilbøjelige til at være overvægtige. Derudover kan antioxidanterne, der findes i appelsiner og appelsinsaft, hjælpe kroppen med at bekæmpe frie radikaler, hjertesygdomme og betændelse.

At drikke appelsinsaft med D -vitamin og calcium hjælper med at forbedre knoglesundheden. Det er bedst at fokusere på hel frugt end juice, da appelsinjuice indeholder meget sukker. At spise rå appelsiner er ideelt til at styrke immunsystemet, og det gør det til en af ​​de mest effektive fødevarer, der er rige på kalium.

Kaliumindhold:

 • 1 lille appelsin (240 mg) eller ½ kop appelsinsaft (235 mg).

10. Yoghurt:

Mejeriprodukter bestående af mælk og yoghurt indeholder et højt kaliumindhold og har en fremtrædende plads i kaliumrige fødevarer. Folk er mere bevidste om, at godheden ved yoghurt er probiotika.

Probiotika er “venlige bakterier”, der findes i fordøjelsessystemet. Disse probiotika hjælper med at øge immunsystemet og fremme et sundt fordøjelseskanal. Hvis du leder efter måder, hvorpå du kan starte dagen med kalium, vil almindelig yoghurt være det bedste valg for at gøre det sundhedsmæssigt.

Kaliumindhold:

 • Yoghurt.
 • 6 ounce yoghurt indeholder (260 til 435 mg).
 • 1 kop fedtfri, fedtfattig eller sødmælk indeholder (350 til 380 mg).

11. Linser:

Bønner og linser er de bedste kaliumkilder og er fyldt med fibre, vitaminer, mineraler og protein. De er rige på fibre og antioxidanter. De hjælper med at reducere betændelse, reducerer risikoen for hjertesygdomme, forbedrer tyktarm og diabetes.

Linser er ikke kun rige på kalium, men også rige på jern og dermed gode for kroppens generelle sundhed og har en uomtvistelig position i kaliumrig kost.

Kaliumindhold:

 • Halv kop kogte pintobønner (400 mg) eller linser (365 mg).

12. Havreklid:

Havre er fyldt med mange essentielle vitaminer, fibre og mineraler. Havreklid er det yderste lag af havregryn. Havreklid sælges separat som sit eget produkt. Det har mange sundhedsmæssige fordele.

Havreklid er et af de kaliumrige produkter, der er fyldt med næringsstoffer, rig på antioxidanter. Det hjælper med at reducere risikoen for hjertesygdomme, hjælpe med at kontrollere blodsukkerkontrollen, understøtter sunde tarm, lindrer inflammatorisk tarmsygdom, sænker risikoen for kolorektal kræft og hjælper med vægttab.

Kaliumindhold:

 • Havreklid, rå 566 mg (100 gram).

13. Hvidløg:

grøntsager med et højt kaliumindhold

Der er ikke fedt i hvidløg, og det giver heller ikke noget protein. Hvidløg kan støtte sund kost og er en af ​​de sunde kilder til kalium. De andre sundhedsmæssige fordele ved hvidløg ville være en immunforbedring, kræftbekæmpende egenskaber, anti-oxidative fordele, kolesterolsænkende fordele, forbedret blodtryk osv..

Hvidløg har også kalium sammen med dets forskellige sundhedsmæssige fordele. Hvidløg er en vital kilde til selen, mangan og vitamin C. Ud over dette er hvidløg en glimrende kilde til andre mineraler, herunder fosfor, calcium, kalium, jern og kobber.

Kaliumindhold

 • Den indeholder 545,36 mg kalium pr. 1 kop.
 • Kaliumprocenten af ​​den daglige værdi for denne portion er 12 %.

14. Byg:

Byg indeholder kalium, fiber, folat og vitamin B6. Det har også forbundet med det en mangel på kolesterol. Alle disse understøtter et sundt hjerte. Byg er en god kilde til fibre, der hjælper med at sænke den samlede mængde kolesterol i blodet. Det reducerer risikoen for hjertesygdomme. Så populær som den er i Indien, er byg ganske højt på listen over fødevarer, der er rige på kalium og hører til på listen, der indeholder nogle af de sunde kilder til kalium.

Kaliumindhold:

 • Byg (skal): 452 mg (100 g).

15. Koriander:

Koriander er en duftende urt, der er fuld af antioxidanter, der har mange kulinariske anvendelser sammen med flere sundhedsmæssige fordele. Det er fremtrædende blandt kaliumrige urter. Det hjælper med at sænke blodsukkeret, bekæmpe infektioner og fremme hjerte, hjerne, hud og fordøjelsessundhed. Det er også en stærk kilde til kostfibre, jern, mangan og magnesium.

Koriander sænker dårligt kolesterol og øger niveauet af godt kolesterol. Det har antioxidant og antibakterielle egenskaber og bruges som vanddrivende middel.

Kaliumindhold:

 • Tørrede korianderblade har 4.466 mg kalium pr. 100 g.

16. Valmue frø:

Valmue frø indeholder et højt indhold af kostfibre, vigtige mineraler som jern, kalium, calcium, fosfor, magnesium og zink og B -vitaminer. Alle disse er forbundet med hjerte, fordøjelse og immunforsvar. De giver respektable sundhedsmæssige fordele.

Blandt kaliumrige krydderier indeholder en tsk valmuefrø calcium og fosfor for at imødekomme 4% af vores daglige behov. Jern er vigtigt for at transportere ilt i hele kroppen og hjælper os med at få et sundt immunsystem.

Kaliumindhold:

 • Valmue frø 719 mg (100 gram).

17. Ost:

naturlige kaliumkilder

Ost er en nærende og lækker mad, der er meget alsidig. Da ost fremstillet af mælk, er det rimeligt at forvente, at ost indeholder en stor mængde kalium, da mælk er rig på kalium.

Forskellige oste har forskellige niveauer af kalium i sig. Der findes mange forskellige slags ost. Osten indtages i form af bidder, tern, skiver, strimlet, smuldret, revet, stænger og pålæg. Ost har et væld af næringsstoffer som calcium, fosfor, protein, zink, vitamin B12 og vitamin A.

Kaliumindhold:

 • Ost (Cheddar): 98 mg (100 gram).
 • Blåost: 256 mg (100 gram).
 • En halv kop ricottaost (154 mg).

Kaliumrige frugter:

Her fik vi en liste over de 10 bedste kaliumrige frugter. Lad os tage et kig på dem.

18. Banan rig på kalium:

banan rig på kalium

Alle ved, hvor gode bananer er for vores helbred, men ikke mange er klar over, at banan er rig på kalium og er en af ​​de værdifulde kilder til kalium. Denne lækre frugt er også rig på C -vitamin, mangan, vitamin B6, magnesium, antioxidanter og fibre.

Bananer, selvom de normalt er højere i sukker, er grønne bananer imidlertid sukkerfattige, men stærke i resistent stivelse, der hjælper med at kontrollere blodsukkeret og forbedre tarmsundheden (2). Grønne bananer og bananflager gør underværker som et hjemmemedicin mod diarré (3). Den naturlige emballage, der følger med bananen, gør det til en let og nærende måde at genopbygge dit kaliumindtag, når du er på farten.

Kaliumindhold:

 • Bananer: 358 mg (100 gram).

19. Æble rig på kalium:

Vi kender alle det ordsprog, at et æble om dagen holder lægen væk, men hvor mange af jer er klar over, at æbler indeholder en rimelig mængde kalium i det. Dette hjælper det med at spille en afgørende rolle i at tage sig af vores hjertesundhed. Det hjælper med at holde vores blodtryk under kontrol, og hjælper også med at holde nyresten i skak. De er en rig kilde til opløselige fibre, der hjælper med at sænke vores kolesteroltal.

Kaliumindhold:

 • Æbler: 107 mg (100 gram).

20. Avocado rig på kalium:

Vi ved alle, at avocado har mange fordele for vores generelle sundhed. De er alsidige, og deres fordele spænder fra vægttab, hjertesundhed, øger synet osv. Listen over fordele ved den cremede avocado er uendelig. De er en rig kilde til kalium, og tilføjelse af dem til vores kost hjælper med at forhindre knogletab, undgå nyresten og også holde vores blodtryk under kontrol.

Kaliumindhold:

 • Avocado: 485 mg (100 gram).

21. Vandmelon rig på kalium:

Vandmelon er en stor frugt, der både kan lide de unge og de gamle. Det er en meget elsket frugt med et højt vandindhold. Indtagelse af to kiler vandmelon vil cirka give dig 640 mg kalium. Selvom det er lavt i kalorier, er det højt i elektrolytter, såsom kalium og antioxidanter. Denne frugt holder os godt hydreret og tager sig af vores hjertesundhed.

Kaliumindhold:

 • Vandmelon: 112 mg (100 gram).

22. Kokosvand:

Hvem kan modstå en lækker drink som kokosvand i de varme sommermåneder? Det er en drink, der er høj i elektrolytter, men lav i sukker. Elektrolytter kræves af kroppen for at afbalancere pH, hydrering, passende nerve- og muskelfunktion. De fungerer effektivt som sportsdrikke (4) og hjælper med utilstrækkelig rehydrering. En af elektrolytterne i kokosvand er kalium.

Kalium Indhold:

 • Kokosvand: 250 mg (100 gram).

23. Svisker og sveskejuice:

Svisker er tørrede blommer, der er en glimrende kilde til kalium og tilhører listen over kaliumrige tørfrugter. Kalium er nødvendig for en række vitale kropsfunktioner. Dette essentielle mineral hjælper med hjerterytme, nerveimpulser, fordøjelse og muskelsammentrækninger sammen med blodtryk.

Svesker har et højt fiberindhold. Det hjælper med forstoppelse. De kan indtages som frugt eller i juiceform. Fire til fem svesker er en portion svesker, og det er i orden at indtage to til tre portioner. Det er mere sikkert at starte med en portion, da den kan variere fra person til person.

Kaliumindhold:

 • Tørrede svesker: 164 mg (100 g).

24. Granatæble:

Bortset fra C -vitamin og E -vitamin er granatæblejuice en god kilde til kalium, folat og K -vitamin. Granatæblejuice indeholder relativt høje niveauer af kalium og er en vital del af kaliumrige frugter og har flere sundhedsmæssige fordele, f.eks. blod, forhindrer åreforkalkning, forhindrer gigt, bekæmper hjertesygdomme og prostatakræft osv. Det har antioxidante, antivirale og antitumor egenskaber. Det er også gavnligt for at forbedre hukommelsen.

Kaliumindhold:

 • Granatæble: 236 mg (100 gram).

25. Papaya:

Blandt frugter med et højt kaliumindhold har en eksotisk frugt som papaya flere sundhedsmæssige fordele, f.eks. Det sænker kolesterol, hjælper med vægttab, øger din immunitet, er velegnet til diabetikere, fantastisk til øjnene, beskytter mod gigt, forbedrer fordøjelsen osv. Det har en antioxidant, der kan filtrere blåt lys, hjælper med forebyggelse af astma, kræft, knoglesundhed, betændelse, helbredelse osv.

Kaliumindhold:

 • Papaya: 182 mg (4% DV) (100 gram).

26. Kalk:

Lidt er vi klar over, at blandt frugter, der indeholder kalium, er limefrugter ikke bare en rig kilde til C -vitamin, men er også kalium- og manganrige. Disse er afgørende for forbedret blodgennemstrømning og hjælper hjertesundheden. Det hjælper også med at reducere blodtrykket.

Kalk har også andre sundhedsmæssige fordele, såsom nedsættelse af blodsukker, antiinflammatoriske egenskaber, hjælper med at forhindre nyresten, forbedrer immunsystemet, fremmer vægttab osv. Selvom limefrugter ikke er så høje som de andre kaliumrige fødevarer, er de stadig frugt at regne med på grund af deres fordele.

Kaliumindhold:

 • Kalk: 102 mg (100 gram).

27. Datoer:

Datesrich i kalium er meget nærende, og et højt indhold af antioxidanter kan bidrage til mange sundhedsmæssige fordele. De er rige på fibre med sygdomsbekæmpende antioxidanter, som kan fremme hjernens sundhed (5). De hjælper med at tilskynde til naturligt arbejde hos gravide kvinder sammen med positive fordele som knoglesundhed, da de indeholder flere mineraler som fosfor, calcium, kalium og magnesium.

Datoer hjælper også med at kontrollere blodsukkeret på grund af deres lave glykæmiske indeks og antioxidanter. De er elsket af både unge og gamle!

Kaliumindhold:

 • Datoer: 325 mg (100 gram).

Kaliumrige grøntsager:

Her meldte vi os til, 6 bedste kaliumrige grøntsager. Lad os tage et kig på dem.

28. spinat:

grøntsager med et højt kaliumindhold

Spinatens godhed er ikke ny for nogen af ​​os. Disse grønne grøntsager indeholder essentielle næringsstoffer og er en høj kilde til kalium. Det hjælper med at tage sig af vores immunsystem, såvel som øjens sundhed. Regelmæssigt forbrug af spinat giver os stærkere knogler. Disse kaliumrige grøntsager indeholder antioxidanter, der tager sig godt af vores generelle sundhed.

Kaliumindhold:

 • Spinat: 558 mg (100 gram).

29. Edamame:

Edamame spises traditionelt mest i Japan og en del af kaliumrige grøntsager. De er umodne sojabønner. De er rige på kalium, ligesom bananen. Faktisk giver en kop (155 gram) edamame 676 mg, hvilket er lidt over 14% af AI. De er fyldt med mange andre næringsstoffer og er en god kilde til vitamin K, mangan og magnesium. Edamame er usædvanligt lækker og spist dampet med måltider.

Kaliumindhold:

 • Edamame: 676 mg (155 gram).

30. Rødbede:

kaliumberigede fødevarer

Et værdifuldt tip er, mens vask og skrælning af rødbeder er at trimme de grønne bladplader af og bruge dem, da de er spiselige. De er en god erstatning for spinat, bokchoy eller schweizisk mangold. De kan sauteres, dampes og braiseres og tilsættes supper eller endda spises rå.

Grøntsagerne i denne rodfrugt har A -vitamin og K -vitamin og er fyldt med kalium og en blandt de mest kaliumrige fødevarer. Disse sukkerroer indeholder også A -vitamin og beta -caroten.

Kaliumindhold:

 • Roer: 325 mg (100 gram).

31. Tomatpasta:

En velsmagende måde at opnå den nødvendige mængde kalium til vores krop er gennem tomater. Tomatpure kan laves ved at koge tomater, der er frøet og skrællet. Det smager bedst, når det tilføjes til tomatbaserede retter og saucer. Der er også købte pastaer, hvor tre spiseskefulde, der er omkring 50 gram, vil have 486 mg kalium.

Tomatpasta er en ideel kilde til lycopen og C -vitamin og kan betegnes som en af ​​kaliumrige grøntsager. Pas især på de tomatpastaer, der har tilsat sukker i dem sammen med konserveringsmidler.

Kaliumindhold:

 • Tomatpasta: 1012 mg (100 gram).

32. Acorn Squash:

bedste fødevarer til kalium

Acorn squash, også kaldet peber squash er ikke kun lækker, men fyldt med næringsstoffer. Det giver flere imponerende sundhedsmæssige fordele som kritisk for muskelfunktion, hjælper sund fordøjelse og blodtryksregulering. Det spiller også en afgørende rolle i sygdomsforebyggelse. Det hjælper med at fremme immunsystemets sundhed, understøtter immuncellernes funktion og beskytter mod potentielt skadelige mikrober. Denne søde grøntsag er en af ​​de fødevarer med højt kaliumindhold og andre nødvendige vitaminer og mineraler.

Egern squash indeholder vitamin A, C og B6, fiber og folat. Du kan tilføje dem helt enkelt i grøntsager, i suppe eller blande dem i spaghetti. Acorn Squash er en af ​​de bedste og sunde kaliumrige fødevarer (6).

Kaliumindhold:

 • En kop (205 gram) kogt agern squash, Kalium: 26% af DV.

33. Swiss Chard:

Her er en anden mørkegrøn veggie og kaliumfyldt mad, der indeholder det dobbelte af, hvad der findes i bananen. Swiss chard er også fyldt med vitamin A og K..

Swiss chard er ellers kendt som sølvroerne. De har tykke stilke, der kan variere i forskellige farver som rød, orange og hvid. De er ekstremt nærende. Selvom den ignoreres i forhold til andre grønne grøntsager, er denne grønne grøntsag lækker i salater og kan let sauteres med lidt olie eller dampes.

Kaliumindhold:

 • Swiss Chard: 549 til 379 mg (100 gram).

Kaliumrige tørre frugter:

Her fik vi en liste over de 2 bedste kaliumrige tørfrugter. Lad os tage et kig på dem.

34. Mandler:

diætkilder til kalium

At være en god kilde til kalium og kan tilføjes til vores kost for at tage sig af vores hjertesundhed. Det hjælper med at reducere dårligt kolesterol, og kvinder, der ammer, bør tilføje mandler til deres kost for at få tilstrækkelig mælk. Mandler giver tidlig mæthed, hvilket igen reducerer sult. Det hjælper yderligere med vægttab og hjælper med at regulere vores blodsukker. De holder vores blodtryk under kontrol.

Kaliumindhold:

 • Mandler: 712 til 105 mg (100 gram).

35. Tørrede abrikoser:

Tørrede abrikoser er fremstillet af dehydrerede friske abrikoser, og de har en tendens til at have en lang holdbarhed og være en del af de bedste kaliumrige fødevarer. De er normalt pitted. Disse abrikoser er en god kilde til vitamin E og A sammen med fibre.

Tørrede abrikoser kan ideelt set blandes i müsli og kan indtages som sunde snacks på campingture og vandreture. Seks tørrede abrikoser giver os 488 mg kalium (10% af AI).

Kaliumindhold:

 • Tørrede abrikoser: 1162 mg (100 gram).

Vi håber, at denne artikel har givet dig tilstrækkelig information om fødevarer, der er rige på kalium. Vi har også forklaret, hvor vigtigt kalium er for vores krops normale funktion. Del venligst dine oplevelser med os, og hvordan disse fordele har hjulpet dig i dit daglige liv.

sunde kaliumkilder