Mad med højt glycerin i Indien – 10 bedste liste

Hvis du er en dessert elsker, skal du være bekendt med glycerin. Det er et gennemsigtigt stof, der bruges til at kontrollere fugtighedsniveauer i fødevarer og fortykke dem. Inden vi udforsker listen over fødevarer med højt glycerinindhold, lad os først forstå lidt mere om glycerin.

Fødevarer med højt glycerin i Indien 10 bedste liste

Hvad er glycerin?

Glycerin kaldes også Glycerol er et sødt stof med høj viskositet. Tilføjelse af glycerin i madvarianter som syltetøj, gelé og is giver dem sødme og tykkelse. Glycerin bruges også i mange lægemidler, kosmetik og visse smøremidler.

Selvom glycerin generelt anses for at være sikkert til konsum, er det forbundet med diabetes, forhøjet blodtryk og endda risikoen for gærinfektioner. Belastet med overdreven sødme, kan glycerin udgøre alvorlige sundhedstrusler, når det indtages i overskud. Lad os komme i gang med at lære om nogle af de fødevarer, der indeholder højt glycerin.

Top fødevarer med høj glycerin:

Her fik vi 10 bedste fødevarer med høj glycerinindhold i Indien. Lad os tage et kig på dem.

1. Bageribrød og andre bageriprodukter:

fødevarer med højt glycerinindhold

Produkter som banankage, æblekage, vaniljekage, hamburgerbolle, pitabrød, vafler, bagel, Kaiser roll, fuldkornsbrød, majs tortillaer osv. Har et højt glykæmisk indeks, der spænder fra 45 til 95. Jo mere indeks, jo mere ændringer det har en tendens til at forårsage blodsukker eller insulinniveauer.

2. Drikkevarer:

Konserveret tranebærjuice, æblejuice, coca-cola, Gatorade, appelsinsaft, tomatsaft på dåse, Fanta osv. Har et glykæmisk indeks fra 40 til 95. Så mere indeks er mere udsving. Glycerin tilsættes til disse stoffer for at tykne dem og give ekstra sødme. Da de allerede er fyldt med sukker, kan en ekstra glycerin gøre dem mere sundhedsfarlige.

3. Morgenmadsprodukter:

Cornflakes, fløde af hvede, müsli, druer, nødder, puffet hvede, rosin klid, havre middelværdi, alt-klid. Det glykæmiske indeks i disse morgenmadsprodukter spænder fra 55 til 93. Glycerin tilsættes til disse fødevarer for at tørre dem ud og gøre dem sødere. Hvis du leder efter en sukkerfattig mulighed, skal du vælge naturlige kornprodukter uden tilsat glycerin.

4. Korn:

fødevarer med højt glycerinindhold

Sød majs, Quinoa, hvide ris, perlebyg, fuldkornskerner. Det glykæmiske indeks varierer fra 30 til 80.

5. Mejeriprodukter:

Produkter som is, mælk, skummetmælk, yoghurt med nedsat fedtindhold indeholder glycerin med et indeks fra 33 til 58. Disse produkter indeholder glycerin i visse mængder for at få dem til at smage sødt og tilføre densitet. De fleste kommercielt tilgængelige mejeriprodukter er ikke godt for helbredet.

6. Frugt:

Druer, appelsin, fersken, pære, æble, svesker, vandmelon og tørrede dadler indeholder også høj glycerin fra 30 til 72, hvor vandmelon er det højeste glykæmiske indeks og svesker er de lavere. De har naturlig vegetabilsk glycerin, som er harmløs for kroppen, men kan øge dit blodsukker, når det indtages i overskud.

7. Nødder og bønner:

Sorte bønner, kikærter, bagte bønner, sojabønner, cashewnødder, linser, jordnødder, nyrebønner. Det glykæmiske indeks spænder fra 7 til 40. Jordnødder med det laveste glykæmiske indeks og bagte bønner højest. De er sunde for kroppen og kan indtages i anbefalede portioner for maksimale sundhedsmæssige fordele.

8. Pasta:

Spaghetti, makaroni med eller uden ost, fettuccine er mad med et glykæmisk indeks fra 32 til 65. De tørre portioner pasta har tilsat glycerol, men når de er kogt, opløses stoffet i vand. Store mængder glycerol findes i færdiglavet pasta for at få dem til at smage godt og give en tæt konsistens.

9. Grøntsager:

fødevarer med højt glycerinindhold

Kunne du tro, at selv til tider grøntsager med det høje glykæmiske indeks heller ikke kan være rigtig godt for helbredet! For eksempel er bagt russet kartoffel så høj som 111, hvorimod gulerødder er i gennemsnitsindekset på kun 35. Dette bortset fra andre grøntsager i intervallet 50 til 80 indeks er grønne ærter, søde kartofler, kartoffelmos, yam, hvide kartofler osv..

10. Snacks varer:

Snickers bar, en af ​​alle favoritter har et mellemstort indeks på omkring 50, hvorimod frugtoprullinger har et indeks på op til 100. Andre snacks som almindelig eller saltet majschips, kartoffelchips, popcorn osv. Har et indeks på 40 til 60 . Det er fødevarer med højt kalorieindhold, som ikke er godt for vores helbred i det lange løb.

Nu hvor du har set disse fødevarer med høj glycerin, er det tid til at tage et opkald! At vælge sunde fødevarer vs junkfood gør altid en forskel for vores helbred. At tage Glycerol er lave mængder er generelt ufarligt. Men at hengive sig til fødevarer, der er højt på glycerin, tilføjer ikke kun overskydende sukker i din krop, men har også andre sundhedskomplikationer. Tilføjelse af mere naturlig mad som frugt, grøntsager i stedet for dåse eller forarbejdet mad kan forbedre din livskvalitet!

Lad os vide, hvis du stadig er i tvivl eller bekymrer dig om de forskellige fødevarer med højt glycerinindhold. Vi vil meget gerne hjælpe dig med de bedste løsninger og svar.