10 bedste måder at forbedre immunsystemet naturligt.

Immunsystemet har den superkraft, der beskytter os mod alle infektioner. Hvem vil ikke have, at det skal være sundt? Vi ønsker alle immunitet, der står højt under ugunstige forhold ved at styrke det naturlige forsvar i vores krop. Selvom det er lettere sagt end gjort, kan du drastisk forbedre dit immunsystem ved at foretage nogle enkle livsstilsændringer.

Ved at styrke dit immunsystem vil du være i stand til at bekæmpe skadelige sygdomsfremkaldende organismer, så de ikke forårsager nogen langvarig skade på din krop. Læs videre for at vide, hvordan du forbedrer immunsystemet naturligt.

Sådan forbedres dit immunsystem

Sådan forbedres dit immunsystem hurtigt:

Her er en liste over ting, du kan prøve at forbedre dit immunsystem naturligt:

1. Fødevarer, der øger immunsystemet:

Mad er en af ​​de bedste måder at øge din immunitet og holde dig sund og sund naturligt. Ved at inkludere sunde fødevarer fyldt med forskellige næringsstoffer, såsom magre proteiner og komplekse kulhydrater, kan du få et sundt liv med tilstrømning af vitaminer og mineraler (1).

Spise gærede fødevarer og fødevarer, der indeholder probiotika, hjælper med at forbedre immunforsvaret. Nogle af de fødevarer, der indeholder probiotika er:

 • Yoghurt.
 • Hytteost.
 • Upasteuriseret surkål.
 • Kimchi.
 • Kombucha.
 • Tofu.

Så det anbefales at følge en afbalanceret kost for at øge din immunitet på en helt naturlig måde (2) og undgå fødevarer uden næringsstoffer, såsom forarbejdede fødevarer, sukkerarter, pops og drikkevarer.

2. Vitaminer, du har brug for for et sundt immunsystem:

Vitaminer spiller en vigtig rolle i opbygningen af ​​immunitet i din krop, så den er klar til at bekæmpe infektioner. Antallet af vitaminer og mineraler, der er naturligt tilgængelige i frugt og grøntsager, hjælper dig med at holde din krop sund og stærk.

 • C -vitamin hjælper din krop med at bekæmpe infektioner hurtigt eller forhindre dem effektivt. Spinat, grønkål, paprika, papaya er nogle af de naturlige kilder til C -vitamin.
 • E -vitamin spiller en fremtrædende rolle i din krops biokemiske reaktioner, der forbedrer dit immunsystems sunde funktion. Mandler, jordnødder, hasselnødder, solsikkefrø er nogle af de bedste kilder til E -vitamin.
 • A-vitamin findes i plantecarotenoider og præformede, der fungerer som en infektionskæmper (3). Sød kartoffel, gulerødder, cantaloupe, græskar er nogle af de bedste kilder til vitamin A.
 • D -vitamin er et kraftfuldt næringsstof, der understøtter immunsystemet og kaldes også solskins vitaminet. Sardiner, laks, makrel, tun er nogle af de bedste kilder til dette D -vitamin.
 • De sundhedsmæssige fordele er grunden til, at folat eller folsyre tilsættes til fødevarer. Linser, bønner, grønne grøntsager, avocado er nogle af de bedste kilder til dette vitamin.
 • Oxygen skal transporteres ind i cellerne for at fungere i mange immunitetssystemprocesser, hvor jern spiller en væsentlig rolle. Rødt kød, kylling, bønner, østers, broccoli er nogle af de bedste kilder til jern.

3. Zink:

De bedste funktion af hvide blodlegemer spiller en afgørende rolle for dit immunsystems funktion. Zink er et af de mineraler, der producerer nye immunsystemceller og fungerer effektivt (4). Nogle af de fødevarer, der er rige kilder til zink, er:

 • Krabbe.
 • Magert kød.
 • Fjerkræ.
 • Østers.
 • Yoghurt.
 • Kikærter.
 • Bagte bønner.

4. Motion/Yoga for at forbedre din immunitet:

Mange af os inkluderer øvelser eller yoga i vores daglige rutine for at klare kroniske sygdomme som fedme eller forhøjet blodtryk. Men du vil måske blive overrasket over at vide, at træning tilstrækkeligt også har en dybtgående effekt på dit immunsystem.

Motion forbedrer moderat blodcirkulationen og hjælper regenereringen af ​​immunceller regelmæssigt ved at reducere inflammation (5).

Nogle undersøgelser tyder på, at regelmæssig motion i moderate mængder kan hjælpe mennesker med et kompromitteret immunsystem ved at forbedre vaccinernes effektivitet (6).

Hurtig gang, jogging, stabil cykling, lette vandreture og svømning er nogle af de bedste øvelser, du kan prøve.

5. Meditation for at styrke dit immunsystem:

Meditation er en praksis, der involverer dit sind og din krop, der skaber en perfekt balance mellem fysisk og psykologisk velvære. Det hjælper dig med at klare sygdom ved at stimulere de områder af din hjerne, der fremmer dit immunsystem.

Det øger aktiviteten i alle de hjerneområder, der styrer positive følelser, angst og bevidsthed, såsom den højre hippocampus, den højre forreste insula og den præfrontale cortex. De forbedrer også immuniteten ved at fungere som kommandocenter for immunsystemet (7).

Meditation hjælper dit immunsystem med at blomstre ved at skabe et positivt mentalt miljø, da dit system reagerer på både positive og negative tanker.

6. Forøg din immunitet med massage:

At få dig en regelmæssig massage øger ikke kun blodgennemstrømningen i hele kroppen, det skyller også ud toksiner, der øger din immunitet. Det reducerer også cortisolproduktion og øger de hvide blodlegemers aktivitet, der hjælper din krop med at bekæmpe sygdomme (8).

Selvom massage kan fungere som en konventionel afslappende mekanisme, skal du være ærlig over for din terapeut om eventuelle eksisterende sundhedsmæssige forhold eller enhver specifik sygdom, du skal huske på.

7. Søvn:

Vi føler alle trætte, når der er søvnmangel, ikke sandt? Der er en større modtagelighed for sygdom, når der er utilstrækkelig søvn. De naturligt immunceller eller T-celler i din krop går ned, og betændelsesceller stiger, når du mangler søvn.

Ifølge undersøgelser er der større chance for at bekæmpe sygdommen ved at få tilstrækkelig hvile, da det naturligt styrker din immunitet (9). Spædbørn og børn har brug for op til 14 timer, teenagere har brug for 8 til 10 timer, og voksne bør sigte mod at få syv eller flere timer til at sove hver nat.

8. hygge:

Hvis du elsker at putte, er du heldig! Da en noder repræsenterer den maksimale intimitet og lykke, er det forbundet med dit immunsystems forbedring ved at frigive de optimale mængder serotonin og oxytocin (10).

Hvis du krammer eller putter med en person, er du forelsket i personen og bekymrer dig meget om dem. Spændingen alene vil give dit immunsystem et betydeligt løft.

9. griner:

Latter forbedrer din krops modstandsdygtighed over for sygdomme ved at reducere stresshormoner og øge immunceller og infektionsbekæmpende antistoffer, hvilket øger dit immunsystem (11).

Der er en grund til, at lattergrupper vinder popularitet. En god hjertelig latter lader dine muskler slappe af i op til 45 minutter efter at have lindret fysisk spænding og stress. Så hold dig ikke tilbage, og grin meget for at få immuniteten omkostningseffektivt.

10. Sang:

Ifølge forskning øger sang niveauet af cytokiner. Det reducerer også niveauerne af beta-endorphin, oxytocin og cortisol, hvilket påvirker dit immunsystem positivt (12). Det beviser sammenhængen mellem sang og de effekter, det har på din immunitet.

Nogle undersøgelser viser stigningen i koncentrationerne af proteiner i immunsystemet, der fungerer som antistoffer. Det øger også produktionen af ​​et antistresshormon kaldet hydrokortison, hvilket forbedrer dit humør og din immunitet.

Chancerne er store for, at din krop giver dig tip, der angiver, om dit immunsystem svækkes på den ene eller den anden måde. Sørg for at tage forholdsregler ved at indhente sporene. Denne artikel giver dig nogle tips, der hjælper dig med at forbedre dit immunsystem naturligt. Glem ikke at fortælle os, hvordan denne artikel har hjulpet dig!

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel giver dig kun indhold til informationsformål og er ikke en erstatning for professionel rådgivning. Websitet er ikke ansvarligt for eventuelle bivirkninger, det kan have på din krop, og det er altid bedre at konsultere en læge, før du prøver noget nyt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er det muligt at opretholde et sundt immunsystem med fødevarer?

Svar: Du kan støtte dit immunsystem ved at sikre, at du får den rigtige mængde antioxidanter, vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og protein, der holder betændelse i skak ved at indtage bestemte fødevarer. Disse fødevarer er:

 • Frisk frugt og grønt.
 • Sunde fedtstoffer.
 • Fermenterede fødevarer.
 • Fødevarer med et højt fiberindhold.
 • Krydderier og krydderurter som ingefær, sort peber, gurkemeje og hvidløg.
 • Valnødder og hørfrø.
 • Mørk chokolade.
 • Grøn te.

2. Fødevarer, vi skal undgå for et sundt immunsystem?

Svar: Det ville være bedst, hvis du sørgede for at reducere madindtaget, der kan være årsag til betændelse:

 • Junkfood.
 • Mad tilsat sukker.
 • Forarbejdede og stegte fødevarer.
 • Raffinerede kulhydrater.
 • Forarbejdet kød.
 • Reducer alkoholindtag.

3. Er rygning skadeligt for dit immunsystem?

Svar: Ja! Rygning er generelt meget skadeligt for din krop og immunsystem. Det øger også risikoen for immun- og autoimmune lidelser ved at forstyrre balancen i dit immunsystem. Ikke kun direkte, men passiv rygning kan også være skadelig.