Hoste: forskellige typer, årsager og forebyggelse

Hvad betyder præcist hoste???

En hoste er en defensiv mekanisme i kroppen, der bringer slimudskillelsen eller fremmede partikler ud af luftpassagen, der forhindrer i den normale vejrtrækningscyklus. Slim består af vand og glycoproteiner, der fungerer som en naturlig barriere for kroppen for at holde luftvejene fugtige , men slimet bliver tykt på grund af miljøtilstand, så påvirker det kredsløbssystemet, der ender med hoste for at få det viskøse sputum ud.

Hoste: forskellige typer, årsager og forebyggelse

Årsager til hoste???

Der er et stort antal årsager til hoste. Årsagerne kan skyldes eksterne faktorer som støv, pollen, røg eller interne faktorer, der kan forårsage hoste på grund af alkoholforbrug, medicin eller medfødte faktorer (fosterskader) som laryngomalacia , Bronkogen cyste, Tracheomalacia, Adenomatoid misdannelse.

Lad os vide mere om hostetyperne i detaljer.

Forskellige typer hoste klassificeret efter sekret produceret under hoste:

 • Produktiv hoste:

En produktiv hoste er en våd hoste. Mens hoste Sputum udskilles i løbet af hoste. Slimet, der løber tilbage i halsen i løbet af natten, kaldes Postnasal -dryp, der kildrer nerverne og udløser ved hoste. Denne type hoste er den mest almindelige årsag er allergener, indtagelse af mejeriprodukter i løbet af natten og også i løbet af en virusinfektion.

 • Ikke-produktiv hoste:

Dette er en ubrugelig hoste, der også kan undertrykkes.Dette kaldes også som tør hoste, der ikke får slim frem under hoste.Den senere fase af kulde ender normalt med en tør hoste, da alt slim er blevet drænet ud. Andre luftvejssymptomer som dyspnø, hæs stemme mærker også sammen med denne tør hoste og tilføjer irritation af halsen

Se mere: Hostesirup navne liste

 • Slimhoste om vinteren:

På grund af faldet i kroppens forsvarsmekanisme er der en stigning i produktionen af ​​slim, især om vinteren.

 • Åndenød, smertefuld hoste:

På grund af overbelastning i brystet forårsaget af medfødt sygdom, der fører til åndenød og smertefuld hoste.

 • Kronisk tør hoste:

Det er normalt en uforklarlig hoste, læger har fundet ud af, at en kronisk hoste forårsaget på grund af det overfølsomme øvre luftveje.Denne overfølsomhed øger risikoen for hoste, selv når støv eller kold luft tages ind.

Åndedrætsbesvær:

 • Hoste ledsaget af hvæsen:

Dette er en ubrugelig hoste, der kan undertrykkes.Dette kaldes også som tør hoste, der ikke får slim frem under hoste.Den senere fase af kulde ender normalt med tør hoste, da alt slim er blevet drænet ud.Andre luftveje symptomer som Dyspnø, hæs stemme

 • Astmatisk hoste:

En dvælende hoste er et af de vigtigste symptomer på astma på grund af bronchial hyperaktivitet. Personer med den astmatiske tilstand har en betændt luftvejspassage og begrænset alveolekspansion af lunge. For at beskytte mod fremmede partikler trækkes bronchialrørene, hvilket fører til en tør hoste ledsaget af høj hvæsende hvæsende lyd.

 • Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) Hoste:

En dvælende hoste er et af de vigtigste symptomer på astma på grund af bronchial hyperaktivitet. Personer med den astmatiske tilstand har en betændt luftvejspassage og begrænset alveolekspansion af lunge. For at beskytte mod fremmede partikler trækkes bronchialrørene, hvilket fører til en tør hoste ledsaget af høj hvæsende hvæsende lyd.

 • Bronkitis Hoste:

Akut bronkitis er en betændelse i bronkialrøret på grund af virusinfektion. Virus som rhinovirus, influenza og andet. Det kaldes også en forkølelse i brystet.

Bakterie:

 • Kighoste:

Kaldes også som kighoste, som er en bakteriel infektion. Ses hyppigst hos børn. Det starter som en mild hoste, derefter nysen, lav temperatur og i de næste dage samler det sig til en kæmpe hoste. Barnet hoster så hårdere, at alt iltindholdet i lunge falder og fører til gispende efter luft. På grund af konstant kighoste bliver ansigtet rødt eller lilla, og nogle børn og voksne kan have en tendens til at kaste op.

 • Lungebetændelse forårsaget af hoste:

En hoste er en induceret refleks fra de små nerveender, der ses i lungernes passage, hvilket hjælper med at få materialet frem, der forårsager skader på lungerne.Lungebetændelse er en sygdom forårsaget af bakterier, der fører til betændelse i luftvejene og fører til hoste og udskillelse af sputum, der normalt er rusten grønt farvet med blod. Hos voksne tager det normalt to til tre uger at helbrede, for babyer er det en dødelig sygdom.

 • Croup Host:

Denne type hoste ses hyppigst hos børn, især børn under tre år, der har udviklet luftvejspassage. En krydshoste begynder som en normal hoste, der forværres på en uge, som betænder luftvejspassagen, hvilket fører til hoste, der er høj og ligner en gøen.Børn ses med hævet øvre luftrør, også kaldet luftrøret, der er forårsaget på grund af virusinfektion .Tung vejrtrækning opleves af børn efter hoste, som normalt er høj tone, også kaldet “Stridor”. Dette forværres i løbet af natten med en stigning i kropstemperaturen og stemmen bliver hæs og chocky.Hospitalisering er nødvendig for børn, når en croup hoste ikke aftage eller åndenød eller udvikle blå til grålig hud set på neglene, munden eller omkring næsen.

Gastro-lidelse:

 • Gastroøsofageal re-flux sygdom (GERD) Hoste:

Personer med kronisk gastritisproblem står over for denne tilstand, i denne tilstand reflekterer mavesaften tilbage til munden på grund af surhedsgrad forårsaget af den indtagne mad såvel som den sure art i maven.Den sure natur er forskellig for hver person.Det er den anden mest almindelige kroniske hoste ifølge anmeldelsen offentliggjort i “Nature” i 2006. Denne type krampagtig hoste er forårsaget under spisning eller natten under søvn, når mavesaften opstår igen.

Medicin:

 • Hoste forårsaget af medicin:

Mest almindelige Kronisk og vedvarende hoste er erfarne mennesker, der tager blodtryksmedicin som ACE -hæmmere (angiotensin -konverterende enzym) -hæmmere, der forårsager ophobning af bradykinin på åndedrætsvejen, der fører til åndedrætsbesvær og også betablokkere, der er forbundet med bronchokonstriktion, der forårsager trang til at rydde halsen og fører til tør hoste. En anden almindelig medicin er de nasale steroider i en sprayform.

Allergener:

 • En allergisk hoste:

Følsomme hårsække findes inde i næsen, når de forstyrres af forskellige eksterne faktorer, der fører til allergisk forkølelse og hoste. Denne type hoste er en sæsonbetonet hoste, der ses i forårssæsonen. Nogle mennesker er meget følsomme, selv over for luftvej, der forårsager kulde og hoste.

Forebyggelse af hoste:

 • At holde op med at ryge og med den rigtige kostplan vil hjælpe med at forhindre hoste for voksne. For børn er det nødvendigt at følge gode hygiejniske regler med de rigtige madvaner.

Diagnosticering af den korrekte type hoste og behandling med den rigtige medicin er nøglen til at slippe af med en mild og kronisk hoste. Bortset fra specifikke midler kan hoste behandles i henhold til de symptomer, der er repræsenteret med pharyngeal demulcenter, slimløsende midler eller antitussiva som opioider, Ikke-opioider& antihistaminer & Bronchodilatatorer. En hoste er nyttig til udforskning af tykt slim fra luftpassagerne, som ikke bør undertrykkes og trækkes tilbage, hvilket vil føre til en ophobning af slim og bakterieindhold i den.