Hvad er typerne af hovedpine forskellige steder

Forestil dig at gå på arbejde med hovedpine. Det gør simpelthen din dag dårlig til værre. Denne hovedpine eller ubehag gør det svært at gøre noget. Du vil måske bare blive i din seng og gøre absolut ingenting.

Hvad er typerne af hovedpine forskellige steder

Hovedpine er den mest almindelige årsag; folk går til lægen. For det meste har kvinder spændingshovedpine, og de slutter at give mændene hovedpine. Det er årsagen til, at 127 millioner mennesker savner arbejde.

Hovedpine typer og steder:

Hoved kan smerte forskelligt fra person til person. Det kan være frontal, bag, pande, ansigt eller hoved. Smerten kan være af enhver størrelse. Normalt er det mindre i begyndelsen og bliver ved med at stige med tiden, hvis det ikke behandles. Hvis hovedpine hersker i længere tid, skal du kontakte en læge.

Også hovedpine med andre symptomer som forkølelse, løbende næse, muskelstivhed, feber, diarré, mavesmerter, kvalme og opkastning skal kontrolleres. Du skal besøge en læge, hvis det forbliver i længere tid, da det kan betyde en alvorlig sygdom.

Det skyldes hovedsageligt nerverne spredt ud over hjernen. Det er spredt ud over hovedet og ansigtet. Det kan også skyldes muskelsmerter og blodkar. Dette gør hver type hovedpine anderledes. Derfor kan enhver person have forskellige former for hovedpine på grund af alle årsager. Typerne af hovedpine er som følger.

Primær hovedpine:

Hovedpine, der ikke har nogen årsag eller tilstand, kaldes primær hovedpine. Det er en almindelig hovedpine. Denne type hovedpine er meget mild og har en kort varighed. En simpel hvile eller en kop te er nok til at helbrede det.

Sekundær hovedpine:

Hovedpine, der har årsag og tilstand, kaldes standard hovedpine. Det kan være en lidelse eller skade. Denne type er længere og mere smertefuld. Du kan tage medicin og helbrede det.

Klyngehovedpine:

Hovedpine, der kommer i gruppe, kaldes klyngehovedpine. Det holder i uger og måneder. Det er mere almindeligt hos mænd og kvinder. Denne type gør ondt i den ene side. Det er mere ulideligt. Det er ikke-bankende. Det er også bilateralt. Det har to typer. Episodisk klyngehovedpine er længere hovedpine. Det kan vare fra to uger til år. Det følger med en kort periode pause. Klynge kronisk hovedpine er ingen pause hovedpine. Det forbliver i måneder til år. Det er kontinuerligt og kan være meget irriterende at fortsætte med livet.

Sinus hovedpine:

Sinus er luftpassage, der omgiver øjne, næse og kinder. Dette hulrum kan give smerter og forårsage sinus hovedpine. Dette får hulrummene til at svulme op og blive tilstoppet med slim. Smerten kan være frontal og ansigtsbehandling. Det er dybt og dunkende. Ansigtet føles ømt at røre ved. Det bliver værre ved at bøje eller ligge. Det kan forveksles med ørepine eller tandpine. Det ledsages af forkølelse og løbende næse. Det kan også forårsage feber. Det forveksles ofte med migræne.

Spændingshovedpine:

Spændingshovedpine er den mest almindelige type primær hovedpine. Det kaldes stresshovedpine. Det skaber tryk i hovedet, foran ansigtet og ryggen. Det gør personen af ​​og til følsom over for lys og lyd. Det fører ofte til søvnforstyrrelse. Det har tre typer, nemlig sjælden episodisk spændingshovedpine, hyppig episodisk hovedpine og kronisk hovedpine. Sjælden episodisk hovedpine kan være en gang om måneden. Hyppig episodisk hovedpine er hovedpine hver 2. til 15. dag. Det kan være hver time. Smerten er alvorlig i denne type, kronisk spændingshovedpine hver 15. dag. Det mærkes på begge sider. Hovedbunden bliver øm, de mere smertefulde.

hovedpine typer og placeringer

Spinal hovedpine:

Enhver, der har haft rygmarven, der er lumbal punktering, udvikler rygmarvspine. Spinal tap indebærer fjernelse af spinalvæske til enhver test eller procedure. Lumbalpunktur injicerer anæstesi til at udføre enhver procedure. Epidural blok gives i rygsøjlen under arbejde og C-sektion. Efter proceduren siver væsken fra rygsøjlen ud og forårsager ændringer i væsketrykket. Denne ændring af tryk resulterer i hovedpine. det sker efter 5 dages procedure. Smerten er mere, mens du sidder. Det er bedst at undgå sådanne procedurer. Du må heller ikke løfte vægte og hvile maksimalt for at undgå lækage af spinalvæske.

Anstrengelse Hovedpine:

Efter en intens fysisk aktivitet får du nogle gange hovedpine. Dette kaldes anstrengelseshovedpine. det ses for det meste hos yngre mennesker under 50 år. Når du laver en hård træning eller aktivitet, banker dit hjerte hurtigere for at give et kontinuerligt behov for ilt i blodet. Denne stigning i blodtrykket er ikke kun af kroppen, det er også af hjernen. Dette kaldes venetryk. For det meste er denne hovedpine primær. Det ender med at træningen er slut. Du vil måske have en juice for at få trykket normaliseret.

Hypertension Hovedpine:

Hypertension betyder stigning i blodtryk. Dette skyldes normalt familiehistorie eller stress. Disse forårsager hovedpine hos nogle mennesker. Der er ingen vejledning til at finde dets symptomer. Bare den rette kost og sunde livsstil anbefales til tålmodigheden.

Tumor hovedpine:

Som navnet antyder, kaldes hovedpine på grund af tumorledninger tumorhovedpine. Tumor er en gruppe unormale celler, der vokser i hjernemassen. Når tumoren er lille, giver den ikke noget pres på hjernen. Når den vokser, begynder den at tilføre pres. Dette starter smerter i hovedet. Normalt er der svimmelhed, mangel på koordination og nedsat evne til at se, høre og tale. Du skal tjekke hos en læge, når sådanne symptomer begynder at stige.

Posttraumatisk hovedpine:

Posttraumatisk hovedpine er smerter i hovedet efter en ulykke eller skade. Dette er for kortere varighed. Det er heller ikke mere end en uge. Normalt vil du få en smertestillende medicin af lægen.

Hovedpine er den mest irriterende sygdom. Chefen vil ikke tage det som en undskyldning. Men vil virkelig ikke lade dig arbejde. Der er mange typer hovedpine. Sig bare lægen rigtige symptomer og placeringen for den korrekte behandling.