Hvordan øges appetitten? Find ud af de bedste måder.

Hvad er appetit? At opfylde behovet for næring af din krop med ønsket om at spise kaldes ofte appetit. Afhængigt af din krops behov er medicinsk tilstand, fysisk og mental sundhed nogle af de faktorer, der påvirker efterspørgslen efter dig at spise. Hvis du har brug for, hvordan du øger appetitten, er denne artikel alt, hvad du har brug for.

Sådan øges appetitten

Flere faktorer bidrager til tabet af appetit, som f.eks. Ikke at føle sult, følelsesmæssig og fysisk tvang, spiseforstyrrelser osv., Som fratager din krop alle de essentielle næringsstoffer. Her i denne artikel giver vi dig muligheder for, hvordan du øger appetitten naturligt og sundt.

Sådan øges appetitten naturligt:

Her er en liste over de bedste måder at øge sult på og derved give dig al den næring, du har brug for.

1. Bliv hydreret:

Selvom vand ikke har kalorier, fungerer det godt, hvis du på en måde kan øge appetitten langsomt, men effektivt. At holde din krop godt, hydreret er nødvendig for en sund krop. Drikkevand er en mere naturlig måde end tilberedning af shakes og mad. Selvom der ikke er noget videnskabeligt bevis, er det en praktisk mulighed at massere op.

2. Begræns indtagelse af sukkerholdigt & Iced Foods:

Mange af jer spiser sukkerholdige og isvarer som chokolade, is osv. For en øjeblikkelig stigning i din vægt. For at forstærke din sult naturligt er det bedre at reducere forbruget af sådanne fødevarer, da de har tomme kalorier, der tilføjer din vægt, men ikke giver dig den nødvendige næring

3. Stop med at spise 1 time før dit måltid:

Snacking mellem måltiderne er helt typisk, men hvis du indtager snacks en time før et måltid, vil du føle dig mæt og derved ikke efterlade plads til de faktiske næringsstoffer. Dette bør være en tommelfingerregel, især hvis du vil øge sulten hos børn naturligt.

4. Æteriske olier:

Der kan være mange grunde til tab af appetit hos mange af os, alderdom, sygdom, visse lægemidler, angst er nogle af dem. Men bekymre dig ikke mere, der findes flere æteriske olier, der stimulerer din appetit naturligt. Pebermynteolie, oreganoolie, ingefærolie, mandarinolie er nogle af de æteriske olier, du kan indarbejde i dit daglige liv. (1)

5. Kosttilskud:

Vitaminmangel kan være en anden grund til, at du mister interessen for mad. Der er mange kosttilskud let tilgængelige på markedet, der hjælper dig med at øge din appetit. Fiskeolie (2), thiamin (3), Echinacea (4), Zink (5), er nogle af de appetitfremmende kosttilskud, du kan tilføje til din kost.

øge appetitten

6. Spis mad, du bedst kan lide:

Indtagelse af mad, du kan lide, er en af ​​de bedste måder at øge appetitten naturligt. Forskning viser, at mængden af ​​mad automatisk stiger, hvis du vælger den ret, du bedst kan lide. Alt du skal gøre er at planlægge og lave mad på forhånd, så du altid har din yndlingsmad ved hånden.

7. Spring ikke morgenmaden over:

Morgenmad betragtes som et vigtigt måltid på dagen, især hvis du vil tage på i vægt. For at øge din appetit skal du spise en omfattende morgenmad, der giver dig nok energi ved at forbrænde kalorier og derved øge behovet for at du spiser mere mad! (6)

8. Vedligehold korrekte måltider:

Menneskekroppen har en glimrende måde at give os tegn på sult, søvn osv., Men nogle gange føler du dig måske ikke sulten, når du skal. Du kan løse dette problem ved at planlægge dine måltider, så din krop ikke bliver frataget næringsstofferne. Indstil alarmen til dig selv for at forbedre din appetit.

9. Undgå unødvendige lægemidler:

Nogle af de lægemidler, du bruger til flere sundhedsproblemer som blodtryk, virusinfektioner kan resultere i tab af sult. Alt du skal gøre er at konsultere en læge, før du holder op med at bruge medicin, så du kan få en øget appetit.

10. Følg metoder til at lindre stress:

Psykisk angst kan være en årsag til tabet af appetit hos mange mennesker. Produktionen af ​​cortisol forårsager en reduktion i sult ved at producere syre i din mave. Ved at få nok søvn, meditation, spise i en tidsplan er nogle af de stress-lindrende metoder, du kan prøve at øge sult naturligt.

11. Spis små, men hyppige måltider:

Hyppigheden, hvor du spiser, spiller en fremtrædende rolle for at stimulere din sult. Indtagelse af store måltider sammen med at være en afgang kan påvirke dit helbred negativt. Gør det altid til et punkt at spise en lille portion måltider inden for hyppige intervaller. Spis 4 til 5 måltider om dagen ved gradvist at opbygge din appetit.

12. Forbruge næringsrige fødevarer:

Fødevarer fyldt med næringsstoffer er den bedste måde at få hurtigt appetit på, i modsætning til at spise ting som slik, chips osv., Der giver dig tomme kalorier. Prøv at indtage fødevarer, der er tætte med næring fra sunde fedtstoffer og proteiner. Frugt, grøntsager, fødevarer med sunde fedtstoffer, fuldkorn er nogle af de fødevarer, du kan vælge for at sætte gang i din kost.

13. Madlavning med krydderier og urter:

Madens aroma og udseende spiller en vigtig rolle i, hvordan de appellerer og øger din appetit. Urter og krydderier, der er en integreret del af indisk madlavning, hvis de bruges korrekt, kan øge sulten. Timian, rosmarin, oregano, basilikum, pebermynte og kanel er nogle af krydderierne, der kan udløse dine smagsløg. (7)

14. Undgå drikkevarer under måltiderne:

Drik ikke noget imellem måltiderne er det, vi hørte vores ældste sige! Der er også en god grund. Drikkevarer får dig til at føle dig fyldt, hvilket eliminerer plads til egentlige næringsstoffer. Undgå derfor drikkevarer som te, kaffe, luftede drikkevarer, hvis du vil øge din appetit.

15. Skab et behageligt spisemiljø:

Abience er også meget vigtig sammen med lækker mad at lave et måltid tiltalende nok til at øge appetitten hos både børn og ældre. Tænd et aromatisk lys, afspil lidt behagelig musik, og indhent dit yndlingsprogram på tv kan øge behovet for, at du spiser mad.

16. Undgå at spise alene:

Hvis du er en person, der har en tendens til at undgå eller springe måltider over, når du er alene, skal du ændre den vane! At spise selv et enkelt måltid i selskab med dine nærmeste gør maden mere tiltalende og underholdende og derved øge din appetit. Deltagelse i en social madgruppe er også en mulighed, der giver dig konstant selskab.

17. Motion:

Mange mennesker har en forkert opfattelse af, at motion fører til vægttab, men det er ikke altid tilfældet. Moderat motion hjælper med at fremkalde appetit, da det hjælper med at forbrænde kalorier og derved øge behovet for at indtage mad. Du skal dog undgå anstrengende fysisk aktivitet, hvis du er undervægtig.

Med alle de grunde, der bremser din appetit, ved at foretage små ændringer, kan du effektivt øge din sult på en helt naturlig måde. En gradvis stigning i dit madindtag får dig til at nyde mad og derved stimulere appetitten, med tips til hvordan du øger appetitten i denne artikel, sætter en sund livsstil i gang. Lad os vide, hvordan denne artikel har hjulpet dig med at forbedre din appetit.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er blot forslag og ikke en erstatning for lægehjælp. Vi er ikke ansvarlige for de bivirkninger, som nogen af ​​oplysningerne forårsager. Det er altid bedre at konsultere en læge, før du starter noget nyt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er årsagen til tabet af appetit?

Svar: Angst, skjoldbruskkirtel mangel eller inflammatoriske sygdomme kan være nogle af årsagerne til tab af appetit. Men ved at foretage nogle ændringer i din livsstil og den mad, du spiser, er en øget appetit mulig. Folk mister også interessen for mad med alderdommen. Indtagelse af mange frugter kan tilbyde alle de næringsstoffer, der er nødvendige for at opretholde en sund krop.

2. Kan eksperimentere med mad, der øger appetitten?

Svar: Ved at bruge visse krydderier og krydderurter i din mad kan eksperimentering med dem pifte dine smagsløg op og derved øge din appetit. Men husk ikke at vove dig for meget, så du kan miste interessen helt. Inkluder fed mad som ost, smør osv., Og undgå drikkevarer, der dæmper sulten.

3. Hvornår er det rigtige tidspunkt at besøge en læge for at øge din appetit?

Svar: At være tynd eller slank kan ikke betegnes usund, så længe du indtager al den nødvendige ernæring for at opretholde en sund krop. Hvis du er undervægtig, selv efter at have fulgt tipsene i denne artikel, kan du besøge lægen for at undersøge nærmere for at finde ud af årsagen og lave en plan for at øge din sult naturligt.