Panchakarma – behandlinger og dets fordele

Hvad er Panchakarma:

Panchakarma er en ayurvedisk måde at rense, forynge krop, sind og bevidsthed. Det er kendt over hele verden for sine gavnlige virkninger på sundheden. Panchakarma er en selvhelbredende proces. Det er et unikt bidrag fra Ayurveda. Så det kendes også som ayurveda panchakarma. Betydningen af ​​ordet Panchakarma er “fem procedurer”, og det er et sæt med fem procedurer, der fjerner giftige elementer fra kroppen. Ayurveda panchakarma er en specialiseret procedure, der kun skal udføres under tilsyn af en Ayurveda -ekspert.

panchakarma

Panchakarma er en terapeutisk proces, der hjælper med at vende de negative virkninger af dagligdagen. Negative effekter omfatter toksiner fra kroppen, som igen svækker systemet og gør os modtagelige for forskellige specifikke, kroniske, degenerative og uspecifikke sygdomme. De rensende procedurer, der er involveret i panchakarma, hjælper med at nedbryde den “sammenlægning”, der er ansvarlig for sygdommen, og genoprette balancen mellem doshaerne, der er ansvarlige for angrebet. Det er videnskabeligt bevist, at ayurvediske rensningsbehandlinger med succes kan fjerne giftige stoffer og pesticider fra vores krop uden skader eller bivirkninger, og undersøgelser har vist, at klassisk Panchakarma -behandling eliminerede op til 50% af de toksiner, der kan påvises i blodet.

Bortset fra at være god til at lindre sygdom er det også et nyttigt redskab til at opretholde et fremragende helbred. Panchakarma -terapi kan genoprette den naturlige tilstand af sundhed, væren og velvære ved at rense kroppen fuld af giftige stoffer. Det hjælper med at bringe balance i systemet og forbedre kropsfunktioner som fordøjelsessystemet og det hele. Det hjælper dig meget til at opretholde processen ved at foretage positive ændringer i den daglige livsstil.

Panchakarma -applikationen fremstår ganske enkel. Virkningerne er imidlertid kraftfulde og effektive. Det er en unik, naturlig, helhedsorienteret, sundhedsgivende serie af terapeutiske behandlinger, der åbner de subtile kanaler; bringe livsforbedrende energi og derved øge vitalitet, velvære, selvtillid og indre fred.

Panchakarma betyder i bogstavelig forstand fem handlinger / teknikker. De er

1) Vamana (induceret opkastning/opkastning)

2) Virechana (rensning)

3) Sneha Vasti (to slags medicinske lavementer med afkog og ufarligt materiale)

5) Nasya (nasal medicin)

6) Raktamokshana (blodudgivelse)

Det er rensning af kroppen ved hjælp af disse midler. Det er en komplet transformationsproces, der slapper af og beroliger hele kropssystemet sammen med sjæl og sind.

Forskellige fordele ved Panchakarma:

1) Det hjælper med at fjerne toksiner og giftige forhold i kroppens system og sind

2) Det genopretter den forfatningsmæssige balance og forbedrer dermed sundhed og velvære.

3) Det styrker kroppens immunsystem, som følge heraf bliver kroppen mere

resistent over for kortvarig og langvarig sygdom.

4) Det er kendt for sine reverserende virkninger på krop og sind. Det vender de negative virkninger af stress på din krop og sind og bremser dermed aldringsprocessen.

5) Det får dig til at se yngre og levende ud.

6) Det forbedrer selvhjulpenhed, styrke, tankens klare klarhed, vitalitet og energi,

7) Det medfører dyb afslapning for kroppen, sindet og følelsen af ​​velvære.

8) Det fjerner årsagen til sygdommen, som forskellige allopatiske behandlinger ikke kan.

9) Det øger mental og fysisk effektivitet.

10) Det giver en masse glød til ansigtets hud og hele kroppen.

11) Det reducerer det ekstra fedt fra kroppen.

12) Det gør leddene i kroppen stærkere og øger ledets bevægelighed.

13) Det hjælper med at genvinde og bevare den kraft og udholdenhed, der er tabt i løbet af de forskellige daglige anstrengende aktiviteter.

14) Det fjerner nutidens problem med søvnløshed, angst og andre psykiske problemer.

15) Det balancerer forskellige systemer i vores krop som nervesystem, fordøjelsessystem, blodcirkulationssystem. Det hjælper også med at opnå fysiologisk ligevægt.

16) Det nedbryder produktionen af ​​stressorer i vores krop, der er ansvarlige for meget stress i vores daglige liv.

Forholdsregler ved behandling af Panchakarma:

Når en person gennemgår en Panchakarma ayurveda -behandlingsproces, bør man afholde sig fra følgende aktiviteter:

1) Anstrengende øvelser.

2) Seksuelle aktiviteter.

3) Sent om natten.

4) Høj musik.

5) For meget af at se fjernsyn.

6) Andre stimulerende aktiviteter.

Skånsomme former for yoga/asanas kan udføres. Man bør holde sig væk fra sollys eller overdreven vind. Mindre fedtet mad bør indtages. Hovedfokus bør være på dampede grøntsager og lette fødevarer.

Panchakarma behandling:

I løbet af panchakarma -terapibehandlingen skal patienten overholde nogle begrænsninger, som også bør bruge lidt fritid udelukkende på det. Proceduren bør følges helhjertet fuldt ud med største engagement. Panchakarma terapibehandling omfatter tre dele. De er:

1. Purva Karma-forberedende metoder:

A. Pachan:

Hjælper med at forbedre fordøjelsen.

B. Snehan (intern og ekstern oleation):

Smøring af kroppen hovedsageligt ved brug af olie eller ghee. Personen bliver bedt om at tage medicinsk olie eller ghee i stigende mængde, indtil der opstår bestemte tegn og symptomer. Personen skal overholde en vis begrænsning, såsom at drikke kun varmt vand hele dagen, ingen søvn i løbet af dagen, kun spise mad, når han er sulten osv..

C. Sweda (Oplysning):

Fomentation gennem et dampbad for at producere sved er ‘Svedana’. Dette hjælper med flydende doshas, ​​hvilket gør det lettere for dem let at kildre ned til fordøjelseskanalen.

2. Pradhana Karma – Hovedprocedure:

A.Vamana (induceret opkastning/opkastning):

Denne procedure er især nyttig til sygdomme, der opstår på grund af ubalancer mellem kapha og pitta. Sygdomme som kronisk bronkitis, astma, hudsygdomme, allergi, herpes, diabetes, bihulebetændelse, hyperaciditet kan helbredes med denne procedure.

B. Virechana (rensning):

Det er en medicinsk rensningsterapi, der fjerner Pitta -toksiner fra kroppen, der har samlet sig i leveren og galdeblæren. Det renser fuldstændigt mavetarmkanalen. Det er en sikker procedure uden bivirkninger. Dette er meget nyttigt til at helbrede sygdomme forårsaget af pitta dosha f.eks. Hyperaciditet, herpes, anæmi, hudsygdomme osv.

C. Sneha Vasti (to slags medicinerede lavementer med afkog og ufarligt materiale):

Medicinske olier eller ghritams bruges til at administrere en olie lavement, som nærer og smører kroppen.Denne procedure er nyttig til at helbrede sygdomme forårsaget af Vata Dosha som rygsmerter, dystrofier og multipel sklerose osv..

D. Nasya (Nasal Medicin):

Denne proces er hældning af medicin i næseborene. Det kan være i form af en medicinsk olie / ghee, juice eller endda pulver. Denne procedure er nyttig ved sygdomme i hoved og nakke som bihulebetændelse, hårfald, gråtoning af hår, hovedpine, epilepsi osv..

E. Raktamokshana (blodudgivelse):

Fremgangsmåden her er at lade blodet strømme ud af kroppen sammen med doshaer. Det hjælper med at helbrede hudlidelser, bylder, stomatitis, hypertension osv.

3. Paschat Karma -Efter -terapeutiske foranstaltninger:

A. Samsarjana Karma (specifik diæt):

Det gøres for at øge effektiviteten af ​​Panchakarma og inkluderer gradvist at øge patientens kost fra væsker til halvfast til normal.

B. Dhumapana (rygning af medicinske cigarer):

C. Regler for at følge bestemte aktiviteter som afholdenhed og spise let mad.

Nogle gange kan pulver også bruges til blodudgivelse. Hvis sygdomsmanifestationen er lokal, er igler den bedste løsning. De suger kun det urene blod og kaster sig ud af stedet alene. Påklædning skal foretages bagefter. Snehana og Swedana er ikke påkrævet, hvis igler skal bruges.

Formålet med panchakarma er at genoprette ligevægten mellem biologiske kræfter og normal funktion af vævene, forbedre fordøjelsen og øge stofskiftet, slippe af med sygdomme helt fra deres rødder i patientens krop, genoprette effektiv eliminering af affaldsprodukter og normal funktion af fem sanseorganer og til sidst sikre harmoni mellem krop, sind og sjæl.