Sådan testes dine blodsukkerniveauer

Vores krop indeholder salt- og sukkerniveauer i sig selv, hvilket udgør nogle af de grundlæggende krav, som vores krop har brug for for at fungere godt. Ligesom saltene stammer fra de mineralske næringsstoffer, undgår visse fødevarer og madpartikler nedbrudt sukker, som i den korrekte form er et obligatorisk krav for kroppen.

Sukker i sin rå form blandes godt med blodet og udmønter således udtrykket blodsukker. Disse glukosepartikler kan imidlertid tage en anden drejning, hvis den er højere, hvilket måske ikke er så sundt for din krop. Til tider som denne, hvem er bedre til at vide om dit sukkerniveau end dig selv. Selvfølgelig er det altid bedre at arbejde under professionel assistance og anbefaling.

Sådan testes dine blodsukkerniveauer

Hvad er blodsukker?

Hvis vi opløser den mad, vi spiser, giver de nedbrudte partikler testamente for glukose, den nødvendige slags, som vores krop kræver for at fortsætte fatale virkninger. Nu for at fordele sig selv i hele kroppens forløb blander disse glukose sig med blodet, og dermed bliver udtrykket blodsukker opfundet.

70 til 100 mg/dL er det normale blodglukoseniveau, som testes, mens fasten kan være alt mellem 3,9 og 5,5 mmol/L. Efter måltider er under 9 mmol/L ideel til personer med type 1 -diabetes. For dem med type 2 -diabetes bør den være 8,0 mmol/L efter måltider. Til blodsukkertest kan der foretages en tilfældig plasmaglukosetest og kræver derfor ikke meget planlægning. Pas på det ideelle sortiment, og vær under kontrol.

Hvis du undrer dig over, hvornår du skal tage blodsukkertest, er her dit svar. American Diabetes Association foreslår et mål på under 180 mg/dl to timer efter et måltid. Imidlertid foreslår American Association of Clinical Endocrinologists et mål på under 140 ml/dL, to timer efter et måltid.

Det er derfor vigtigt at konsultere din læge, hvilket mål der er det rigtige for dig. Blodsukkermåling efter dit måltid er vigtig, fordi den viser, hvordan din krop reagerer på kulhydrater generelt og på bestemte fødevarer. Hvis du lærer at håndtere blodsukker efter et måltid, har du en mindre risiko for at udvikle hjertesygdomme og andre kredsløbsproblemer.

Blodsukkerniveau test:

Du kan købe en blodsukkeretestmaskine derhjemme for at overvåge sukkerniveauet. Det er teknisk kendt som et glucometer.

1. Accu-Check:

Det er let og anvender mindre smertefulde måder til blodudvinding. Den har et års garantiperiode og er mellem 1399-1700 INR.

2. Dr.MorepenGluco one BG 03 Glucometer:

Den anden bedste måde at teste blodsukker på er gennem denne maskine, der også er en biosensor-baseret glukosemåler. Boksen består af en LCD -skærm og 10 kodede strimler, en prikkeindretning og en brugervejledning. Det koster 600-800 INR og registrerer niveauerne. )

3. Omron HGM 112 Glukosemåler:

Omron HGM 112 Glukosemåler er sandsynligvis den letteste testmaskine, og enheden registrerer de brugte strimler. Det har et auto-kodningssystem, og derfor er installationsprocessen ret let. Det koster 650-1000 INR og er let tilgængeligt.

4. Johnson & Johnson One Touch:

Den vejer omkring 36 gram og har en skærm med 50 gratis teststrimler. Enheden leveres med en alarm, der giver dig besked om enhver form for fald eller stigning i sukkerniveauet. Det koster mellem 700-1000 INR.

5. Dr.Morepen Gluco One BG 02 ​​Glukosemåler:

Dette kræver heller ingen kodning for opsætningen. Resultaterne opnås på kun 7 sekunder og leveres med forkodede teststrimler. Det viser dig også ketonen i blodet. Det er prissat til 600-800 INR.

Hvor slemt kan det blive?

Vi vidner om, at lidt glukose i systemet aldrig har skadet nogen. Men hvis vi overlader det til naturen, og blodsukkerniveauet stiger mere end nødvendigt, vil insulinet, et hormon, der udskilles af vores kropsorgan, begynde at arbejde på gruben og forsøge at reducere det til de korrekte niveauer. Det samme sker med underproduktion af glukose, hvor insulin produceres for at holde niveauet i skak. Men for at komme til det punkt, når det går galt, vil det være den fatale diabetes, der vil være din ven resten af ​​dit liv.

Sådan holder du tingene i skak?

Når vi vender tilbage til emnet, handler artiklen i dag om, hvordan du tester dit blodsukker, og her er hvordan det hele går ned.

Teknologi i disse dage har gavnet os meget, givet os mekanismer og ideer at arbejde med, så vi ikke skal løbe til lægen, hver gang vi har et trykfald eller forkølelse og influenza. I disse dage får du blodsukkertjekere, ligesom ACU CHECK, som giver dig mulighed for at kontrollere dit blodsukker derhjemme og bestemme selve resultaterne.

Forhåndstjek:

Inden du starter processen, skal du sørge for at vaske dine hænder, eventuelt fjerne enhver risiko for snavs, og mens du er i gang, hvorfor ikke bruge lidt lunkent vand til at forbedre blodgennemstrømningen, hvilket hjælper dig med let at trække blod uden besvær.

Læs vejledningen:

Når du køber et udstyr, er der altid en manual eller instruktionsbog, der guider dig gennem processen. Normalt kan du genkende dig selv med de forskellige dele, og en sådan del er den strimmel, der skal forberedes lige nu.

Diabetes blodprøve: Sådan gør du det?

Start nu med at tænde måleren på det udstyr, der ville hjælpe dig med at afgøre, om sukkerniveauerne er op til mærket eller ej.

  1. Normalt er det ideelle anbefalede sted fingerspidsen, men sørg for at skifte imellem fingre og ikke stole på en finger hele tiden.
  2. Brug nu lanseindretningen, der kommer med en lille sprøjte -lignende element, der lader dig trække en dråbe blod, som nu skal leveres til teststrimlen, mens den stadig er frisk.
  3. Alt du skal gøre er at røre ved teststrimlen, og blodet vil blive overført dertil.

    Når det er gjort, skal du vente lidt, afhængigt af dit udstyrs evne til at producere resultatet med en given hastighed. Nu hvor du har ventet, vil resultatet blive vist på din måledisplay.

Blodsukkerniveauet skal altid være i kontrol. Den mad, vi spiser dagligt, har deres egen andel af sukker i sig. Blodsukkeret skal holdes inden for det snævre område. Insulin og glukagon gør det muligt at holde dem på de rigtige niveauer. Pas på symptomerne, og tag straks handling. Forebyggelse er bedre end helbredelse!