13 Mest almindelige knoglekræftårsager og symptomer

Knoglekræft er to typer primær knoglekræft og sekundær knoglekræft. Primær knoglekræft begynder oprindeligt i cellerne i knoglen, mens sekundær knoglekræft starter i en anden del af kroppen og spreder sig derefter til knoglen. Ewing sarkom, osteosarkom, chondrosarkom og malignt fibrøst histiocytom er nogle af de almindelige primære knoglecancer.

årsager og symptomer på knoglekræft

Nedenfor har vi lidt indsigt i knoglecancer.

Primær knoglekræft:

Primær knoglekræft eller tumor kan opdeles i godartede tumorer, som kan have en unormal vævsvækst (neoplastisk), traumatisk, udviklingsmæssig, inflammatorisk årsag eller infektiøse årsager og kræftformer. Osteoid osteom, osteom, osteoblastom og osteochondroma, enchondroma, aneurisme, fibrøs dysplasi af knogler, kæmpe celletumor i knogler er nogle af eksemplerne på primær knoglekræft.

Sekundær knoglekræft:

Sekundær knoglekræft kan også opdeles i ondartet primær knoglekræft. Ewing sarkom, osteosarkom, chondrosarkom og malignt fibrøst histiocytom er nogle af de almindelige primære knoglecancer. Osteosarcoma er den mest almindelige form for knoglekræft, der normalt udvikler sig mellem unge voksne og børn. Efter hjernetumorer og leukæmi er knoglekræft den tredje mest almindelige kræftsygdom blandt børnene i USA og Det Forenede Kongerige.

Chondrosarcoma udvikler sig generelt hos voksne og starter i bruskcellerne, som derefter går videre til knoglerne. Og Ewing -sarkomet udvikler sig i bækkenet, lårbenet eller bækkenet. Mennesker, der er under 20 år, har generelt en tendens til at udvikle denne kræftsygdom. Denne artikel fortæller om årsagerne og symptomerne på knoglekræftsygdom.

Symptomer og årsager til knoglekræft:

 Symptomer på knoglekræft:

Symptomer er generelt, hvad en patient bemærker, og som hjælper lægen med at diagnosticere sygdommen korrekt. Følgende er symptomerne på knoglekræft:

  • En hævelse i det berørte område.
  • Tab af vægt uden at have til hensigt at tabe det.
  • En masseklump kan have udviklet sig i det berørte område.
  • Feber,
  • Kuldegysninger,
  • Nattesved
  • Smerter i knoglen, som kan stige, når tumoren stiger eller spreder sig til tilstødende celler.

Overdreven knoglesmerter:

Overdreven knoglesmerter er et af de vigtigste symptomer på knoglekræft. Man kan ikke bare opretholde den smerte, der opstår, mens man lider af knoglekræft. Sammen med svære smerter, der opstår hyppigt, er der maksimal inflation, der kan fjerne din søvn. Nogle gange er smerten så meget, at du også skal tage hjælp af medicin og smertestillende midler. Der er ingen sådan hjemmeterapi eller hjemmemedicin, der kan reducere smerterne i knoglerne forårsaget af knoglekræft.

Man kan ikke bare undgå denne smerte. Nogle gange er denne smerte i benene, og andre gange er smerten i overkroppen. Det afhænger virkelig af ens evne til at opretholde det. En person kan virkelig blive syg, hvis han eller hun ikke helbreder denne kræft inden for en bestemt tid. Der kan være nogle alvorlige problemer vedrørende denne smerte, da det kan være årsagen til opstanden af ​​mange andre knogleproblemer samt overdreven hævelse i knoglerne. Smerten stammer generelt fra de berørte og spredes gradvist i hele kroppen.

Træthed:

Træthed er et andet vigtigt symptom blandt de mange knoglecancer symptomer. En person vil opleve alvorlige træthedsproblemer, hvis han passerer den sidste fase af knoglekræft. Hvis vedkommende ikke sørger for, at hans problem er løst på dette tidspunkt, er der virkelig ikke meget tilbage at gøre for ham, da hans eller hendes tilstand bliver virkelig dårlig. Symptomet er almindeligt hos mænd end kvinder. Ifølge en medicinsk rapport og nylig undersøgelse er det blevet set, at også i de asiatiske og amerikanske lande stiger tilfældene af knoglekræft dagligt, og dette skal stoppes. Selv dødsfald sker på grund af knoglekræft.

Vægttab:

Alvorligt vægttab er et af de mest sandsynlige symptomer på knoglekræft. Du har muligvis læst om det i bøgerne. Der er ikke andet end logik bag. Nogle siger, at dette symptom afhænger fra person til person. Men der er ikke noget i den stil. Både køn og mennesker i næsten alle aldre oplever dette symptom. Hvis dine knogler er svage, er der stor sandsynlighed for, at du bliver påvirket med symptomerne på knoglekræft.

Når du nu lider af knoglekræft, vil dine knogler miste calciumindholdet i det, hvilket yderligere vil gøre dem svage. Der er en vis vægt af knoglerne, der lægger op med kropsvægten. Hvis vægten af ​​knoglen falder, falder personens vægt naturligvis også, og det kan være rigtig dårligt for både mænd og kvinder. Så tag ikke chancer, bare tag dine vitaminer.

Knoglekræft Årsager:

En primær knoglekræft er ikke en meget almindelig kræftsygdom. Hanner lider mere af knoglekræft end kvinder. Årsagerne til knoglekræft kan være forskellige. Nogle af dem er nævnt nedenfor:

1. Alder:

Det er usædvanligt, at knoglekræft sandsynligvis er den eneste kræft, der opstår blandt de yngre mennesker. Osteosarkom diagnosticeres generelt hos unge voksne eller teenagere. Osteosarkom kan også forekomme blandt mennesker, der er over aldersgruppen 60. Ewing sarkom er en anden type knoglekræft, som er meget udbredt blandt unge, der er i aldersgruppen 10 til 20 år. Men det er ikke kun begrænset til disse mennesker. Det kan også forekomme blandt de ældre voksne og børn. Spindelcellesarkomer og chondrosarcoma har generelt en tendens til at forekomme blandt de voksne, der er over aldersgruppen 40.

2. Skader og slag:

Det er en misforståelse af mennesker, at en knogleskade eller bankning kan resultere i knoglekræft. En skade udvikler dybest set en hævelse, som ved diagnosticering viser en kræft, der allerede var der. En knogle, der er svækket af kræft, kan også være modtagelig for brud og brud.

3. Kræftbehandlinger:

Hvis du er blevet behandlet for kræft før, kan chancerne for at du lider af knoglekræft være større. Hvis en person behandles med strålebehandling i en meget tidlig alder, bliver hans risiko for at blive offer for knoglekræft højere. Behandling med højere doser kemoterapi øger også chancerne for at få knoglekræft. Også personer, der er blevet behandlet med bløddelssarkom og retinoblastom, øger også risikoen for at lide af knoglekræft.

4. Andre knoglesygdomme:

Nogle typer af knoglesygdomme som Pagets sygdom i knoglen øger chancerne for at blive offer for knoglekræft. Andre knoglesygdomme som chondrosarcoma, Olliers sygdom øger også risikoen for knoglekræft hos en person.

5. Genetiske faktorer:

Li-Fraumeni er en genetisk tilstand, der kører i familien. Det er resultatet af en genfejl, som er arvet af forældrene. Li-Fraumeni øger risikoen for forskellige kræftformer, herunder knoglekræft. Retinoblastoma er en øjenkræft, der skyldes defekte gener. Denne kræft, når den behandles med kemoterapi eller strålebehandling, fører til osteosarkom. Arvelige multiple eksostoser er en anden arvelig tilstand, som kan øge chancerne for knoglekræft. Mennesker, der har en mor, der er blevet diagnosticeret med en brystkræft, har også chancer for at udvikle knoglekræft senere i deres liv.

6. Etnicitet:

Selvom det ikke er klart hvorfor, men en undersøgelse har vist, at Ewings sarkom er mere almindelig blandt de hvide amerikanere end de sorte amerikanere, det er de hvide amerikanere, der er ni gange mere tilbøjelige til at lide af knoglekræft end de sorte amerikanere.

7. At blive født med et brok:

Børn, der er født med brok, har 3 gange større sandsynlighed for at få Ewings sarkom. En navlebrok er normalt forårsaget på grund af en svaghed i musklen omkring navlen. Det menes af forskerne, at i takt med at embryomuskulaturen vokser, gør faktorer, der er forbundet med en navlestrengsbrok, også barnet mere modtageligt for at dyrke Ewings sarkom.

8. Dine forældres besættelse:

Nogle af undersøgelserne har vist, at hvis en af ​​dine forældre arbejdede på en gård, eller din mor tilbragte relativt engang i virksomheden, mens hun var gravid, kan det også bidrage til risikoen for at få Ewings sarkom. En forskning har også vist, at udsættelse for pesticider også øger chancerne for at blive offer for knoglekræft.

9. Svage knogler:

Hvis der er en vis mineralmangel i knoglerne, er der stor sandsynlighed for, at du lider af symptomerne på knoglekræft. Dette er en af ​​de mest potentielle årsager til knoglekræft. Man kan blive ekstremt syg, hvis han eller hun ikke tager ordentlige vitaminer, som skal fodre knoglerne. At miste calcium fra kroppen kan også være en knoglekræftårsag.

10. Knoglebetændelse:

Hvis der er et ubehandlet tilfælde af knoglebetændelse, er der stor chance for, at personen lider af symptomerne på knoglekræft. Du vil se symptomerne på knoglekræft hos dig, hvis problemet med knoglebetændelse i din krop ikke er blevet løst. Dette kan være et alvorligt problem, og det anbefales, at du ikke ignorerer det.

Der er mange undersøgelser om en bestemt sygdom, og forskellige undersøgelser viser forskellige resultater. Derfor kan alle undersøgelser vedrørende knoglekræft faktisk ikke vedrøre dig. Ligesom folk siger, at “du er unik”, er din sygdom også nogle gange. Det er derfor altid klogt at konsultere en læge, når du ser eller føler en eller anden form for abnormitet i din krop eller knogler. Du bør også tage den nødvendige medicin og de anbefalede test, hvis du bliver bedt om det.