Høje kolesterol symptomer og årsager

Kolesterol er et organisk molekyle og en type steroid, der er kendt som sterol. Kolesterol er princippet sterol syntetiseret af dyr. Det er en væsentlig strukturel komponent i dyrecellemembranen og er nødvendig for at opretholde integritet og flydende. Det er en oliebaseret komponent, der findes i kroppen og er derfor ikke opløselig i blod, som vides at være vandbaseret. Bærere, der hedder lipoproteiner i vores blod, hjælper med transport af kolesterol i vores krop. Kolesterolets hovedfunktioner i vores krop er:

  • Kolesterol hjælper med at opbygge fordøjelsesgaldesyrer i vores mave og tarm
  • Det hjælper med produktion og absorption af D -vitamin
  • Det letter kroppen i at producere visse hormoner
  • Kolesterol er den primære komponent i en celles vægstruktur.

Kolesterol hjælper også med intracellulær transport, nerveledning og endocytose. Det er også nødvendigt for frigivelse og regulering af hormoner som cortisol og aldosteron. Specifikke undersøgelser har også vist, at kolesterol er en delvis antioxidant. Kolesterol oxideres af leveren for at danne en række forskellige galde, som hjælper fordøjelsen.

kolesterol-symptomer & amp; årsager

Kolesterol er ekstremt vigtigt for vores krops funktion, men kun hvis det indtages i de rigtige mængder. At krydse eller overskride forbrugsgrænserne kan forårsage større sygdomme og komplikationer i kroppen.

Betingelsen for at have en høj procentdel af kolesterol i din krop er kendt som hyperkolesterolæmi eller dyslipidæmi. Dette er hovedårsagen bag koronar hjertesygdomme og hjertekomplikationer. Højt niveau eller tilstedeværelse af LDL i din krop fører til dets ophobning i arterier og andre passager, mens HDL fører det til leveren, for at det skal bortskaffes og passeres ud af kroppen. Som et resultat af kolesterolopbygning i arterierne udvikler vi en tilstand eller rettere en komplikation kaldet åreforkalkning. I denne komplikation finder plakdannelse sted, blokerer den normale strøm af blod ind og ud af hjertet og skaber et enormt pres.

Høje kolesterol symptomer og årsager:

Denne artikel guider dig om, hvad der er hovedårsagerne og symptomerne på kolesterol og højt kolesteroltal, som hjælper dig med at vide, hvad dit kolesterolniveau er.

Årsager til højt kolesteroltal:

Årsagerne eller årsagerne til hyperkolesterolæmi eller højt kolesteroltal er,

1. Høje kilder til kolesterol:

Mad, der er rig på mættet fedt og transfedt, er de største syndere i dette tilfælde. Mad som bagværk, chokolade, olieagtig mad, kød især rødt kød, stegte og forarbejdede fødevarer og ghee og ost er ekstremt højt i kolesterol.

2. gener:

Genetiske faktorer spiller en vigtig rolle i din krops kolesteroltal. De er arvelige forhold og dominerer ofte vores nuværende helbred. Forskellige andre tilstande, der er forbundet med kolesterol, overføres ofte gennem generationer. Et sådant eksempel ville være kombineret hyperlipidæmi.

3. Spise mættet fedt:

Spiser du store mængder mættet fedt? Dette kan være en af ​​hovedårsagerne til problemer med højt kolesteroltal. Så nu hvor du har lært om en af ​​de vigtigste årsager til højt kolesteroltal, skal du reducere mængden af ​​indtag af mættet fedt. Blandt de fleste tilfælde med højt kolesteroltal er det blevet set, at de fleste af dem skyldes problemer med mættet fedt. Dette er en af ​​de mest sandsynlige årsager til højt kolesteroltal.

4. Dårlig kost:

Hvis en person ikke opretholder en ordentlig kost og bare spiser fastfood og junkfood, er der stor sandsynlighed for, at han lider af kolesterolproblemer. En af hovedårsagerne til problemer med højt kolesteroltal er at opretholde en dårlig kost. Der er nogle fødevarer, der kan give din krop gode mængder af dårligt kolesterol, og samtidig er der nogle frugtekstrakter, der kan virke mod disse dårlige kolesteroler og reducere dem og gøre din krop sund indefra. En dårlig kost er et af de grundlæggende elementer, der kan forårsage alvorlig skade på din krop og også hæmme dine fysiske forhold.

5. Forarbejdede fødevarer:

Folk, der spiser forarbejdede fødevarer, har en god chance for at se tegnene på højt kolesteroltal i dem. Dette er en af ​​hovedårsagerne til højt kolesteroltal. En person bliver nødt til at stå over for en række problemer med dårligt kolesterol, hvis han spiser mad, der skal steges eller tilberedes, når du tager dem med hjem. Disse opbevares stort set i lang tid og vil ikke give din krop den rigtige mængde proteiner og næringsstoffer.

6. Vægt:

din vægt kan være en af ​​de mest rimelige årsager til højt kolesteroltal. Det har været ifølge undersøgelse, at de fleste af de mennesker, der lider af problemer med højt kolesteroltal, tidligere havde dramatiske problemer med vægtforøgelse. Hvis du er over 100 kilo, har du en massiv chance for at lide af kolesterolproblemer.

7. Aktivitetsniveau:

En af hovedårsagerne til problemer med højt kolesteroltal kan være dit aktivitetsniveau. Hvis du er en doven person og ikke vil svede, har du stor chance for at blive påvirket af de høje kolesterolproblemer. Man bør forblive aktiv så meget som muligt. Dette er sandsynligvis den eneste måde at holde sig i form i lang tid (alder). Bare sov ikke hele dagen. Stå op og gør noget arbejde.

8. køn:

Mange mennesker er ikke klar over dette, men køn er en afgørende faktor, når det kommer til højt kolesteroltal. Hos mænd falder kolesterolet generelt ned efter 50 -årsalderen. Hos kvinder forbliver kolesterolniveauet det samme, indtil deres menstruation stopper (overgangsalderen). Derefter stiger niveauerne (generelt). Det gør det også hos mænd.

9. Alder:

Alder er en af ​​de høje kolesterolårsager. Man kan blive syg på grund af symptomerne på forhøjet kolesterol efter 20 -årsalderen. Som efter 20 stiger kolesteroltalet generelt, og det er det samme for både mænd og kvinder.

10. Generel sundhed:

Generelt er sundhed vigtigt, når det kommer til kolesterol. En person vil blive udsat for nogle forhøjede kolesterolproblemer, hvis de ikke er ordentligt aktive og sunde. En sund krop vil automatisk vise sig at være nyttig til at styre kolesterolniveauer. Dette er en af ​​de vigtigste kolesterolårsager.

Symptomer på højt kolesteroltal:

Der er ingen særlige tegn eller symptomer på højt og højt kolesteroltal som sådan. At have forhøjet kolesterol har ingen fysiske eller psykologiske tip. Selvom det ifølge de seneste videnskabelige undersøgelser har været at have en gryde mave eller pong forbundet med et højt kolesteroltal. Så den bedste måde at holde øje med det niveau er at gå til regelmæssige tests og screeninger. Hvis du ikke gør det, vil du ende med at dræbe dig selv med et hjerteanfald eller en koronar sygdom.

1. hjerteanfald:

Hvis en person lider af problemer med højt kolesteroltal, har han (eller hun) en stor mulighed for at opleve nogle hjerteproblemer. Et hjerteanfald er et af de mest mulige symptomer på kolesterolproblemer. Generelt er disse symptomer mest almindelige hos ældre. Dette kan siges at være et af de mest sete kolesterol symptomer hos mennesker, der falder ind under kategorien ældre.

2. Slaglængde:

Dette er også en vigtig blandt alle kolesterol symptomer. Blandt alle kolesterol symptomer er dette det, der ses mest hos både mænd og kvinder. Der er bogstaveligt talt ingen løb væk fra dette symptom, og næsten hver person med kolesterolproblemer står over for dette symptom. Det kan siges som et typisk kolesterol symptom. Generelt er disse slagtilfælde forårsaget af blokering af arterier i hjernen.

3. Brystsmerter:

Overdreven brystsmerter er ofte et symptom på højt kolesteroltal. En person vil opleve alvorlige brystsmerter eller angina, hvis han eller hun lider af kolesterolproblemer. Der vil være tidspunkter, hvor smerten vil være uudholdelig. Hvis smerten bliver intolerant, skal man konsultere en læge. Nogle mennesker ignorerer dette symptom, og det viser sig kun at være dårligt for dem.

4. Rygsmerter:

Rygsmerter er endnu et symptom på kolesterol. Hvis dit kolesteroltal er over grænsen, venter rygsmerter på dig næste gang. Kolesterolet fører til alvorlige rygsmerter, som vil føles som rygskader. Personer med sådanne kolesterolproblemer bliver automatisk nødt til at gå igennem en række andre ledsmerteproblemer, som kan ske når som helst. Smerten vil generelt ikke forlade kroppen. Det kan siges, at sådanne rygsmerter føder på kroppen og gør en ekstremt syg fra kernen.

5. Ekstrem træthed:

Træthed er også en vigtig blandt alle kolesterol symptomer. En person, der lider af en vis mængde træthedsproblemer, vil også blive udsat for alvorlige smerter i nakke og ryg (allerede diskuteret). Mange mennesker står over for træthedsproblemerne, og dette er blevet hævdet som et af de største gener og kolesterol symptomer.

6. Åndenød:

En person vil stå over for nogle åndedrætsproblemer, når han eller hun gennemgår fasen af ​​kolesterolproblemer. Man vil ikke være i stand til at tale i lang tid med et enkelt åndedrag. Dette vil også resultere i talevansker. En person, der står over for vanskeligheder med at tale, kan bebrejde sit kolesteroltal.

7. Nakkesmerter og alvorlig hovedpine:

Hvis du står over for alvorlige problemer med hovedpine, er der en chance for, at du lider af forhøjet kolesterol. Dette er et af de mest sete kolesterol symptomer, og folk lider mest af det.

8. Armpine:

Et andet almindeligt symptom blandt alle de mulige symptomer på kolesterol er smerterne i armene. Generelt står mennesker over for en klemmende effekt i armene, og det sker generelt på grund af de høje kolesterolresultater (ifølge læger).

9. Fordøjelsesbesvær:

Mennesker, der lider af kolesterol, vil få problemer med fordøjelsesbesvær. Maveproblemer er ret almindelige i løbet af denne tid, og symptomerne på fordøjelsesbesvær bør ikke overraske dig.

10. Angst:

sidst men ikke mindst, et andet fælles punkt blandt alle kolesterol symptomer er angst.

Hvad er behandlingen for højt kolesteroltal:

Der er forskellige måder, hvordan du kan holde kolesterol i kontrol. De to største trin, du kan tage, og som drastisk vil hjælpe dig, er-

  • Din kost (hvad du spiser)
  • Din livsstil (hvad du laver)

Der er ingen medicin som sådan, der hjælper dig med at forbrænde og udtømme alt det lagrede kolesterol. Den eneste effektive måde at gøre det på er motion. Dette er den nødvendige ændring i din livsstil. Du skal træne for at holde kolesterolet under kontrol og tilhørende problemer i skak. Regelmæssig motion hjælper med at øge din metaboliske hastighed og hjælper med at forbrænde for mange kalorier og kolesterol. Dette hjælper også med at opretholde en sund vægt, så der ikke kommer for stort pres på dine hjertemuskler.

Forebyggelsestip til at undgå højt kolesteroltal:

Spis hjertevenlig mad, der indeholder lavt fedtindhold og sukker. At spise frisk frugt, grøntsager og små mængder protein er en god liste over forslag til at begynde med. Inkluder også fuldkorn og fiberrig mad. Undgå at ryge, og hold en bar for, hvor meget alkohol du indtager.

Kolesterolniveauet er simpelthen en indikator på, hvor usund din inderside er, og hvor hurtigt et farligt hjerteanfald kan skride frem mod dig. Det er bedst at holde det under kontrol og lære at følge en sund livsstil for at leve længere. Framingham Heart -studiet, selv i dag, hjælper med at forstå og bestemme dit hjertes status og kolesterolets virkning på det og er en aktiv bidragyder til at analysere chancerne for hjerte -kar -sygdomme.