Hvad er årsagerne til hovedpine hos børn og hvordan behandles det?

Hovedpine er blevet mærket af alle på et eller andet tidspunkt.Det er smerten omkring hals og hovedregion, hovedsageligt omkring templerne.

Hovedpine er den mest stressende smerte. Det er meget svært at arbejde med det. Du kan ikke tage fri fra arbejde med dette som en undskyldning. Men stadig bruger mange af os voksne det som en undskyldning for at komme ud af en situation. For eksempel græder vores barn for at gå ud at lege, du undskylder, at du har hovedpine, og at du ikke kan komme. De små lærer af os. De gør også sådanne undskyldninger for at løbe væk fra deres hjemmearbejde og gøremål.

Men vi må ikke ignorere deres søde undskyldninger. Nogle gange kan det være en ægte smerte. Hovedpine hos børn adskiller sig ikke godt fra voksne. Børn føler den samme form for smerte og stress, men varigheden og intensiteten af ​​hovedpinen er forskellig.

Hvad er årsagerne til hovedpine hos børn & amp; Sådan behandles

Hovedpine opleves af mange børn og teenagere. Det kan være dunkende, ondt eller kedeligt. Det er som migræne, men af ​​kortere varighed. Det kan føre til tæthed i nakkemuskler, kvalme og følsomhed over for lyd og lys.

Årsager til hovedpine hos børn:

Hovedpine skyldes normalt kemiske ændringer i vores hjerne. Dette giver hjernen et signal om smerte. Hovedpine forårsages ikke tilfældigt hos børn, det mærkes på grund af underliggende årsager. Nogle af hovedårsagerne er:

1. Sygdom:

Nogle af de almindelige sygdomme, der ses hos børn, er forkølelse, influenza, bihulebetændelse. En løbende næse og forkølelse kan blokere hjernens nerver. Dette kan starte smerter i hovedet. De er normalt sammen med andre symptomer som influenza, feber og stiv nakke. Det kan skyldes, at det betyder, eller encephalitis.

2. Infektion:

Infektioner øger ofte temperaturen. Denne høje temperatur gør dig irritabel og giver hovedpine. Ofte kan infektion være årsag til mavesmerter.

3. Stressfaktorer:

Børn i dag går igennem en masse stress. De har studier, sport, musik, dans og mange flere fritidsaktiviteter. Dette kan være meget belastende både fysisk og psykisk. Dette kan være meget udmattende. Manglende energi, ufuldstændig kost kan give hovedpine. Normalt beroligende motion som yoga kan mad med høj energi lindre smerten.

4. Følelsesmæssige faktorer:

Ofte står børn i dag over for meget gruppepres. Dette fører ofte til meget følelsesmæssig ubalance. Dette gør barnet følsomt. At blive mobbet er også en årsag til følelsesmæssig stress. Alt dette øger hjerneaktiviteten og giver barnet hovedpine.

5. Hovedtrauma:

Du kan aldrig stoppe et barn fra at lege. De hopper fra det ene sted til det andet. Dette fører ofte til skader. Nogle gange er disse skader på hovedet. Dette kan forårsage alvorlig smerte. Ofte gives medicin til barnet. Hvis der er svimmelhed, opkastning eller kvalme, anbefales det at se en læge.

6. Genetiske faktorer:

Genfaktor kører i familien. Dette giver os ansigtstræk, kropsstruktur, natur, madmønster og sygdomme. Dette gør os sårbare over for sygdomme store som hjertesygdomme til små som migræne. Du kan simpelthen forhindre det ved at undgå støj, kulde og ting, der øger smerten.

7. Mad og drikke:

Børn i dag udsættes for masser af sukkerholdig kost. Kolde drikke, kager, chokolade, energidrikke øger ofte blodsukkerniveauet. Dette gør hjernen for aktiv. Børn går amok med at lave alle skøre ting. Overaktivitet i hjernen og fysisk træthed resulterer i hovedpine.

8. Hjerneabnormiteter:

Mange gange forårsager tumorer, blødninger og bylder hovedpine. Denne smerte er uudholdelig. Det bliver ved med at stige med tiden. De fleste gange ledsages det af symptomer som svimmelhed, mindre koordination og opkastning.

9. For meget skærmtid:

Hvis du ser dig omkring, er der næsten ingen haver tilbage for børn at lege. De er fanget i huse. Dette har startet børn til at blive limet til tv og mobiltelefoner. Dette belaster øjnene. Dette får hjernens nerver til at belastes også. Dette forårsager hovedpine. Det kan blive migræne, hvis eksponeringen for skærmen ikke stoppes eller reduceres.

10. Hormonal ubalance:

Alle teenagere gennemgår en masse hormonelle ændringer. Når de når puberteten, gør den hormonelle blanding både hos piger og drenge dem tabt. De har ikke en anelse om næsten alt. Hormonerne gør dem skøre, lunefulde og oprørske. Dette giver dem hovedpine. især når de gennemgår en masse fysiske ændringer og balancerer livet. Det er meget belastende for deres hjerner.

Behandlinger til lindring af hovedpine hos børn:

Normalt ville du berolige dit barn, give hende et måltid mad og lægge hende i seng, hvis hun har hovedpine. Der

er mange måder at håndtere det på. Her er få.

Medicin:

Advil, Ibuprofen, Aspirin er få håndkøbsmedicin mod hovedpine. Det er smertestillende midler. De bør ikke gives uden vejledning fra læge. De kan være dødelige og komme med alvorlige bivirkninger som hjerne- og leverskade. Små babyer og småbørn må ikke gives medicin uden at konsultere en børnelæge.

Meditation og yoga:

Mange skoler er begyndt at undervise i yoga. Yoga hjælper med at slappe af dit sind og nerver. Dette er meget effektivt hos ADS -børn. Yoga har en stor del kaldet som meditation. Det involverer barnet at sidde ét sted og lukke øjne og hjerner. Dette gør barnet roligt og øger dets opmærksomhed. Det gør også barnet mere afslappet og selvbevidst. Undersøgelser har vist, at det er meget effektivt i tilfælde af kronisk hovedpine.

Biofeedback -træning:

Biofeedback -træning styrer dine kropsfunktioner. Lige sådan vi kan kontrollere vores afføring og urin. Det inkluderer hjerteslag, vejrtrækning og muskelspændinger. Det gøres ved vejrtrækningsteknikker. Det får dit barn til et bedre sted, hvor han kan klare hovedpine meget bedre. Denne teknik bruges af helgener, der mediterer i flere måneder uden mad og vand. Det blev også set i filmen ‘Hulk’. Han styrer hjerteslagene for at kontrollere sin vrede.

Mange gange lider børn af hovedpine på grund af den mentale stress. Dette gør det sværere for dem at udtrykke sig. På tidspunkter som dette er rådgivning praktisk. En rådgiver lytter til alle deres problemer. Han foreslår bedre måder at håndtere problemerne på. Børn har ofte svært ved at åbne sig, men det er rådgiverens opgave at finde problemet gennem et barns adfærd. Det hjælper også med at stoppe mobbere.

Trøstemad:

Normalt ville vi have en kop te eller kaffe for at genopfriske vores sind. Men vi kan ikke give caffine til børn. Komfort mad til børn kan være alt, hvad du kan lide at spise, som f.eks. Chokolade, desserter, is, burger, osteskive osv. Mange gange har vi lavt blodsukker, hvilket forårsager hovedpine. På sådanne tidspunkter fortæller vores krop os, hvad vi har brug for noget sødt. For at berolige barnet bør det ikke være et problem at give ham sit yndlings slik. Dette vil ikke kun slappe af dem, men også dig.

Hjemmemedicin:

Små babyer bliver masseret om natten og swaddled til at lægge i søvn. Dette afslapper dem og hjælper med at få god lang søvn. Mange gange efter en trættende dag i skolen masserede vores mødre vores hoved med olie og lagde os til at sove. Al denne oliering og massage er ældgammel teknik til at slappe af vores muskler og hjerner. Det letter spændingerne. Plus aromaerne af olie sætter ofte børnene i længere og dyb søvn.

Et andet hjemmemedicin er at lægge en kølig klud over øjenlågene. Normalt dyppes en muslin klud i køligt rosenvand og holdes over øjenlågene. Dette afslapper sindet. Ofte får for meget af tv øjnene til at belastes. Dette problem løses også ved det.

Nakkemassage:

Det meste af tiden på grund af anstrengende fysiske aktiviteter strammer vores muskler op. Det sker mest, når børn bærer så meget vægt i tasken over skulderen. Dette får musklerne i nakke og skulder til at være spændte og stramme. Dette forårsager hovedpine. Du kan simpelthen massere dem for at slappe af. Lille motion kan også lindre stress.

Hydrering:

Normalt har børn en tendens til at løbe ud selv, mens de leger. De er ikke opmærksomme på deres kropsbehov som mad, vand og toilet. Ofte fører dette til sult og dehydrering. Dehydrering kan få hjernen til at stresse og sætte ekstra kræfter på arbejde. Dette forårsager hovedpine. Det tilrådes at have masser af vand. Normalt har et barn ikke tålmodighed til at have vand igen og igen. Så det foreslås at give dem sukkerfrie drikkevarer for at holde dem hydreret.

Ispakker:

Når der er hovedskade, anbefales det altid at lægge ispose på smerteområdet. Det lindrer inflationen. Dette reducerer smerten. Du bør aldrig bruge varme, da det forværrer smerten.

Hovedpine for barnet kan være meget irriterende ikke kun for ham, men også for hans forældre. De ved ikke rigtigt, hvordan de skal udtrykke sig, så forståelse af symptomer kan være vanskelig. Enkle hjemmemediciner eller mild medicin kan give dem trøst. Lad os hjælpe dem med at nyde den smukke barndom uden pres og smerte.