Leukæmi symptomer og årsager

Leukæmi:

I årenes løb kan en af ​​de mest vedholdende sygdomme i forbindelse med blodet, der har haft frygtelige resultater, bebrejdes leukæmi. På en fælles gade vil man beskrive leukæmi som kræftcellerne overtager blodvævet. En normal person i sit blod dagligt har flest antal røde blodlegemer eller RBC’er og en lille smule af de hvide blodlegemer, blodplader og plasma. Dette er hovedbestanddelen af ​​det blod, der produceres af marven, der løber langs din ryg. Ofte kan leukæmi beskrives som knoglemarvskræft, hvor de producerede røde blodlegemer er kræftfremkaldende.

Leukæmi symptomer og årsager

Leukæmi beskæftiger sig med en unormal produktion af blod, men dette blod er sjældent nødvendigt af vores krop. Leukocytter eller hvide blodlegemer danner hovedbestanddelen i blod. Med den unormale celleproduktion ses deres reproduktion at være to gange, hvilket forårsager multiplikation af de unormale celler. I modsætning til normale celler bliver disse celler ikke naturligt gamle og dør, hvilket får dem til at trænges mere og mere i processen, hvilket reducerer mængden af ​​nødvendige røde blodlegemer til at køre kroppen. Derfor, ifølge latin, betyder ‘leukos’ hvidt og ‘aima’ betyder blod.

Leukæmi hos forskellige mennesker kan være af forskellige typer. Ofte producerer knoglemarven celler kaldet stamceller, som derefter yderligere deler sig i rødhvide eller blodplader. Hvis kræftcellerne angriber under nedbrydning af stamcellen, betegnes det som myelogen leukæmi. Dem, der dannes i selve margen, hedder lymfocytisk leukæmi. Så er der den kroniske leukæmi, som er langvarig, men stabil i naturen. Det udvides og spredes over en længere periode. Den akutte leukæmi er hurtigere sammenligneligt og forårsager skader i en meget hurtigere hastighed end den kroniske leukæmi.

Så er der yderligere underopdeling i leukæmi, der gør disse fire til basen, for eksempel akut lymfatisk leukæmi eller kronisk lymfatisk leukæmi, og det samme gælder myelogen leukæmi. Et af de grundlæggende behandlingsforanstaltninger er kemoterapien. Leukæmi er en meget smertefuld dødende proces, der efterlader tunge bivirkninger som hårtab, skaldethed, sløvhed af hud, svaghed osv. Det er virkelig en skrækkelig sygdom, som ingen ved, hvornår de vil ramme dem.

Leukæmi symptomer og årsager:

Det er altid bedre at være vidende om, hvad der er årsager og symptomer på leukæmi for at kende handlen bedre.

Årsager til leukæmi:

Nedenfor har vi en liste over 10 hovedårsager til leukæmi, der kan defineres som

1. Rødt blod mangler:

Den mest almindelige som nævnt ovenfor er manglen på røde blodlegemer. Leukæmi -kræftcellerne forhindrer produktionen af ​​røde blodlegemer, mens en unormal mængde hvide blodlegemer frigives. Disse blodlegemer, der ikke er normale, formerer sig hurtigere og er uforgængelige. De eksisterende røde blodlegemer bliver enten overtaget af de hurtigt voksende leukocytter eller hvide blodlegemer eller dræbt og udryddet på processen.

2. Tidligere kamp mod kræft:

Selvom chancerne er små, kan man være heldig at slippe ud af kræftens kløer, men ikke heldig nok til ikke at blive offer for det igen. Læger afslører, at vores krop med sit immunsystem og rystede hvirvler er i en skrøbelig tilstand lige efter en stærk kamp mod kræft, måske af en anden art. På et tidspunkt er risikoen for leukæmi bedst, da den drager fordel af vores krops svækkede skjold.

3. Genetisk mutation:

Ligesom x men -filmene står vi selv normale mennesker over for genetisk mutation, såsom det forkortede kromosom 22, som er en tilstand, hvor et kromosom på grund af genetisk mutation ændres ved en unormal type, der får risikoen for leukæmi til at vokse. Dette kaldes normalt Philadelphia -kromosom og kan være direkte relateret til din leukæmi.

4. Familiehistorie:

Hvis du tidligere har registreret, at din familie lider af visse sygdomme og leukæmi er en af ​​dem, er der stor sandsynlighed for, at den kan blive overført til dig som en form for arvelighed.

5. Lidelser:

Ofte er lidelser relateret til gener en måde at leukæmi på. Downs syndrom eller anæmi kan også være en årsag til din leukæmi årsag.

Mange gange har læger svært ved at forudsige den nøjagtige årsag til leukæmi. Dette er en ustabil sygdom med en trist afslutning for de fleste. Leukæmi har ingen særlig eller målårsag, og det har heller ikke et specifikt sæt symptomer opkaldt efter det. Imidlertid er der i årenes løb blevet bemærket nogle almindelige tegn blandt leukæmipatienter, som kan opsummeres for symptomudkig.

6. Downs syndrom hos børn:

Ofte er leukæmi blandt børn blevet knyttet til især dem, der har Downs syndrom som deres ledsager. Et tragisk genetisk problem siden fødslen, børn med Downs syndrom er ofte udsat for en høj risiko for leukæmimuligheder. Selvom mulighederne dukker op i barndommen, reduceres risikoen for sammenkædning af leukæmi med den voksende alder aldrig rigtigt.

7. Strålebehandling, mens kræftbehandling:

Som forklaret før er kræftpatienter i deres ældre dage for svage til at opbygge en jernimmunitet, og derfor kan leukæmi være en mulighed for dem. Der er dog endnu en grund til, at leukæmi kan tiltrækkes af dig. dette er primært fordi strålebehandling er en mandat del af kræftbehandling, og selvom din kræft i starten ikke var blodrelateret, er chancerne stor for, at det kan være nu.

8. Cigaretrygning:

Muligvis indeholder hver cigaretpakke de forsigtighedsord, der er ætset på dem, og siger, at tobaksforbrug kan du dit liv. Det er dog ikke kun tobakken, vi er bekymrede for, men også tilstedeværelsen af ​​nikotin i cigaretterne, som vi ryger. Leukæmi årsager omfatter også overdreven cigaretrygning. Cigaretter mere aggressivt er nikotinen i dem hård for din krop, især dine lunger, og det er en underforstået kendsgerning, at cigaretrygning fører til lungekræft. Imidlertid kan nikotinen koagulere i dit blod og sener også være årsagen til, at du en dag kan blive offer for denne tragiske sygdom.

9. Myelodysplastisk syndrom:

Blandt de mange typer er AML en type leukæmi kendt som akut myeloid leukæmi. Årsagen til det er MDS eller myelodysplastisk syndrom, en slags lidelse. Vores knoglemarv har bløde væv og celler indesluttet i den hårde knoglestruktur. Her bliver cellerne i knoglemarven beskadiget. Nu formerer de beskadigede celler sig med en rask hastighed, mens de normale blodlegemer simpelthen bliver gamle og dør. De beskadigede celler bliver dog ved med at producere flere og flere unormale celler, og som følge heraf opstår abnormiteterne i blodcellerne, hvilket fører til dette punkt.

10. Diætkontrol:

Årsager til leukæmi er også baseret på de kostplaner, du følger dagligt. Mens de sædvanlige friske frugter og grøntsager faktisk viser sig at reducere risikoen for leukæmi blandt børn, viste en undersøgelse, hvordan konserveringsmidler på dåse og forbrug af koldt kød på daglig basis i stigende grad kan øge toksinniveauet i dit blod. Disse toksiner gør det muligt for blodet at gelere ind med dem og derved skabe en mulighed for blodcellerne til at opføre sig forkert i nærvær af toksinerne, der fører til abnormiteter i dit system.

Symptomer på leukæmi:

Nogle af de almindelige tegn og symptomer på leukæmi er angivet nedenfor for dig:

1. Vægttab:

I årenes løb er det blevet bemærket, at en mistænkt leukæmi, der engang var rask og rask, drastisk har tabt sine kilo, hvilket også gjorde hende eller ham til en anoreksipatient. Vægttabet er til tider så alvorligt, at dine knogler under de formodede fedtlag er tydeligt udtalte og fremtrædende. Brystbenene kommer ud, hoftebælterne stikker ud, og kraveknoglerne bliver klare.

2. Træthed:

Med det voldsomme vægttab i kroppen, hersker den konstante følelse af træthed. Denne nagende vedvarende følelse kan bebrejdes enten vægttabet eller de funktionsdygtige kropsdele, der ledsager leukæmi. En patient, der er i behandling for at helbrede kræft ofte ved udsættelse for sådan skadelig stråling, kan også føle denne træthed.

3. Sved:

Overdreven svedtendens er endnu et symptom på en mistænkt leukæmi. Selvom der er mange mange andre grunde til, at du sveder så meget, skal du være forsigtig med at gå til kontrol og løse sagen.

4. Smerter:

Ofte i tilfælde af akut leukæmi er der en skarp vridende smerte, der opstår nat efter nat, der er målrettet mod dine marvområder. Patienternes familie klager normalt over, at de vender op og ned af smerter om natten.

5. Næseblod:

Næseblod er et almindeligt symptom, der er blevet bemærket blandt kræftpatienter, der endnu ikke var påvist med leukæmi. Næseblødningerne forekommer igen i naturen og giver normalt ikke et advarselsskilt. Disse blødninger kan være alvorlige eller milde afhængigt af den skade, der allerede er sket i dig.

6. Feber og kulderystelser:

Leukæmi symptomer vil normalt have dig til at være gummiagtig knæet og svag når det er bedst. Høj temperatur vedvarer ofte, mens kulderystelser, der løber ned ad ryggen, blot tilføjer listen over symptomer. Feber og kuldegysninger er et af de mest almindelige symptomer, der optræder på det tidligste stadium. Hvis den almindelige feber varer usædvanligt sidst, er det altid bedre, at du søger lægeundersøgelse.

7. Leukæmi og tab af appetit:

Petechia er en hudsygdom, der opstår ved brud på blodkar inde i din hud, der resulterer i dannelse af røde eller lilla pletter eller pletter på din hud. dette er et synligt og overhængende tegn, der taler om leukæmi, der normalt forekommer i dit ansigt, bryst og halsområder og til tider også kan være tilbøjelig til at bløde. Det andet symptom kan også være et pludseligt tab af appetit, der også kan føre til vægttab som tidligere nævnt.

8. Kirtel hævelse:

En del af vægttabet omfatter også hævelse af kirtler som nakken. Ofte kan man finde en klump vokse på siden af ​​din hals, der til sidst bliver rød og plettet. Der er også chancer for, at din milt svulmer op, hvilket ville forårsage ubehag lige under dine ribben og forårsage kraftig smerte.

9. Hovedpine og knoglesmerter:

Symptomer på leukæmi omfatter også smerter, et punkt, der er nævnt tidligere. Men her på dette punkt forgrener vi de forskellige aspekter og kilder til smerte, der starter med knoglerne bortset fra den åbenlyse marv. Ofte din skinneben eller albuerne, leddene ville begynde at gøre ondt og kan endda resultere i lidt hævelse. Dette ledsages af overdreven hovedpine.

10. Tandkødsblødning og anæmi:

De tidligste tegn på mulige leukæmiceller kan opdages tidligt om morgenen, når du står foran bassinet og børster tænder. Blød blødning i dit tandkød vil være tydeligt, når du vasker munden og indbringer dårlige nyheder. Selvom de hvide blodplader er frontløberen for dette show, bliver de røde blodlegemer også påvirket, da et af symptomerne på leukæmi har været relateret til anæmi. For at sige, at leukæmisymptomer ofte støttes af tandkødssmerter og endda blødning til tider, især når du børster tænder om morgenen.