Årsager og årsager til lændesmerter

På et eller andet tidspunkt i vores liv introduceres vi til den ubehagelige oplevelse af rygsmerter. Rygsmerter er en almindelig lidelse, og kun en heldig formår helt at undgå det. Selvom det er almindeligt, er rygsmerter på ingen måde et mindre sundhedsproblem. Enhver forekomst af langvarige rygsmerter skal kontrolleres for underliggende sundhedsproblemer.

Årsager og årsager til lændesmerter

Med dette i tankerne er det kun rimeligt, at vi graver dybere ned i årsagerne og årsagerne til rygsmerter. I betragtning af at rygsmerter er et temmelig ekspansivt sundhedsproblem, er det bedst, at vi lige nu tager fat på smerter i lænden. Ifølge verdensomspændende statistik er smerter i lænden udbredt hos voksne i aldersgruppen tredive til tres. Nedre rygsmerter skyldes en række årsager. Læs mere for at vide mere.

Årsager til smerter i lænden:

Denne artikel indeholder en liste over 10 årsager og årsager til lændesmerter.

1. Degenerative diske:

Ifølge de fleste ortopædiske læger skyldes smerter i lænden stort set af diskusprolaps eller degenerative diske. For bedre at forstå dette er det nødvendigt at forstå fysiologien i lænden. Rygsøjlen er hovedkomponenten, der understøtter den samlede masse og vægt af overkroppen. Rygsøjlen består af 30 knogler kendt som hvirvler pænt placeret, hver oven på den anden. Mellem hver hvirvel virker en svampet brusk kaldet skiver funktionen til at beskytte hvirvlerne mod at støde sammen. Med årene går vægten af ​​vores overkrop ofte til skade på skiverne i den nedre ende af rygsøjlen. Denne tilstand betegnes medicinsk som degenerative diske. Dette er en af ​​lændesmerterne.

2. Herniated Discs:

Degenerative eller svækkede diske fører ofte til diskusprolaps. Skiverne mellem hver hvirvel har et blødt grødet center. En svækket disk lægger unødigt pres på dette bløde center, som får diskens centrum til at stikke ud. Dette er medicinsk kendt som diskusprolaps eller revne, som er en anden årsag til smerter i lænden. Det udbulende center presser oftere end ikke mod følsomme nerver, der resulterer i ekstrem smerte. Denne smerte er ofte kendt for at strække sig til benene. Denne tilstand diagnosticeres generelt som iskias. Dette er en af ​​lændesmerterne.

3. Osteoporose:

Selvom det er ret almindeligt blandt mænd, omtales osteoporose ofte som en kvindes lidelse. Osteoporose er et almindeligt biprodukt af nedsat knoglestyrke og ældning. Denne nedsatte knoglestyrke vides at forårsage knækbrud og brud på knogler og er målrettet mod vigtige områder som arme, hofter og ryg. Blandt kvinder øges risikoen for knogleskørhed på grund af udtømte niveauer af østrogen. Osteoporose forårsager ofte rygsmerter på grund af komprimerede brud på rygbenene. Ved osteoporose kan denne smerte måske ikke mærkes i starten, men vil i sidste ende føre til den. Dette er en af ​​lændesmerterne.

4. Skoliose:

Selvom rygsmerter hovedsageligt vides at påvirke voksne, er skoliose en tilstand, der vides at ramme børn og teenagere. Endnu en gang er piger mere påvirket af denne tilstand end drenge. Skoliose er almindeligvis karakteriseret ved den unormale krumning af rygmarven. Fysiologisk skal rygmarven være lige, men personer, der lider af skoliose, har unormalt buede rygmarv med en opadgående krumning i den øvre del af ryggen og en indadgående krumning i lænden. Skoliose kan enten være et resultat af en fødselsdefekt eller forårsaget af skade og sygdom. Dette er en af ​​lændesmerterne.

5. Diabetes:

Når vi vender tilbage til ældre personer igen, er diabetes en anden almindelig faktor hos voksne, der kan forårsage smerter i lænden. Dette skyldes, at store mængder insulin ganske ofte fører til betændelse i led og væv, og dermed bringer al smerten sammen som en ulempe bortset fra diabetes. Du skal også bemærke, at diabetes også påvirker stofskiftet, hvilket får dig til at tage på i vægt, og det er tilfældigvis en af ​​de mest almindelige årsager til ondt i ryggen. For ikke at lade diabetes blive ved med at holde dit sukkerindtag i skak hele tiden, og hvis du er under medicin, må du aldrig gå glip af din dosis. Dette er en af ​​lændesmerterne.

6. Klemte nerver:

Klemte eller komprimerede nerver er også kendt for at forårsage smerter i lænden. Det er ret lettere at identificere smerter i lænden på grund af klemte nerver, da det ofte ledsages af feber og manglende evne til at kontrollere sine blærer. Dette er en af ​​lændesmerterne.

7. Gigt:

Rygsmerter i lænden kan ikke forlade gigt uden omtale. Det er en af ​​de mest brændende årsager til rygsmerter og rygsmerter. I normale tilfælde holder træning rygsmerterne i skak, men nogle gange går det ud af hånden og skal opereres for at forhindre gigt i at føre til farlige tilstande. Gigt er af mange typer og skyldes normalt stivhed i musklerne på grund af alderdom eller ekstra vægt, du tager på. Nogle gange kan gigt forårsage, at den lille plads omkring din rygmarv indsnævres yderligere, hvilket fører til en tilstand kaldet Spinal Stenosis. Det er en kronisk sygdom, hvilket betyder, at der ikke er nogen måde at slippe af med din ondt i ryggen permanent, men brug foranstaltninger til at holde vævsbetændelserne i skak. At spise sundt og holde din kropsholdning fungerer normalt for dette symptom. Dette er en af ​​lændesmerterne.

8. Muskelforstuvning:

Muskel- og ledbåndsstammer er ofte en alvorlig årsag til smerter i lænden. Plus, når du løfter vægten regelmæssigt eller sidder rundt i akavede stillinger, kan pludselig bevægelse føre til belastning af vævene og dermed sende en skarp smerte ned ad ryggen. Rygstammer er ret almindelige og ikke uhørt. Dette kan normalt vise sig, hvis der opstår en muskelspænding. I sådanne tilfælde fungerer massage og akupunktur bedst, men træning kan også hjælpe med at sige farvel til de genstridige pludselige smerter, der fører til de smertefulde muskelspasmer. Anvend ispakninger, hvis der er alvorlig betændelse, indtil du får det kontrolleret af lægen for underliggende problemer. Dette er en af ​​lændesmerterne.

9. Uregelmæssighed i skelet:

Rygsmerter i disse tilfælde opstår på grund af abnormitet i rygsøjlen. Ofte hvis din rygjustering af rygsøjlen ikke udføres korrekt, og den bliver ved med at krumme til en side, hvilket forårsager smerte, hvis der opstår vækst i dette område. Nogle gange er smerten ikke kun alvorlig, men også alvorlig. Hvis du vil holde din rygsøjle i skak, skal du få lumbale punkteringer lejlighedsvis for ikke kun at kende dit nervesystems sundhed, men også akkordets helbred. Hvis der er en unormal vækst, fører det ofte til skoliose, en tilstand, som er blevet diskuteret tidligere og kan have generende smerter, der bliver ved med at komme og gå. Dette er en af ​​lændesmerterne.

10. Cauda Equina syndrom:

Årsagerne til smerter i lænden hos kvinder er mange, men denne sjældne lidelse er mere almindelig i kønnet. Det er et problem med nerverod og kan ikke opdages, før tilstanden er alvorlig. Ved cauda equina -syndromet sættes tryk i nerveenderne, der er placeret i bunden af ​​rygmarven. Årsagen bag dette kan være et problem med justeringen, men symptomet er normalt smerter i lænden hos voksne. Yderligere problemer som tarmproblemer og blærefunktionsforstyrrelser opstår, hvilket hjælper læger med at skelne dette symptom fra de andre rygsmerter. Der er også følelsesløshed i anus og svaghed omkring benene. Godt, hvis der ikke gives hastebehandling, risikerer patienten ofte at miste nervøs funktion i underkroppen. Dette er en af ​​lændesmerterne.

Så nu hvor du er bekendt med de mest almindelige årsager til smerter i lænden, burde det være lettere for dig at kategorisere dine smerter og vide, hvad der kan være problemet.