Årsager og symptomer på polio

Vi er alle bekendt med den iørefaldende melodi, der hvert år spiller på toppen af ​​vejen til din blok med en lille bod, der beder dig om at tage dine børn og få deres due polio -optagelser udført for at undgå yderligere problemer i den nærmeste fremtid. Denne iørefaldende melodi på en sang -sang -måde annoncerer vigtigheden og orienterer forældrene om nødvendigheden af ​​et polio -skud for at undgå sygdommen, og stadig ved mange af os ikke, hvad det egentlig er med polio. Når vi taler om polio, er det første, vi tænker på, de lammede lemmer, der blinker foran vores øjne, men her i denne artikel vil de nøjagtige polio -fakta og dens årsager blive uddybet.

Polios medicinske navn er poliomyelitis, som har haft mange historiske ødelæggelser og ødelæggelser tidligere og stadig gør det, men på et meget mindre niveau, er en medicinsk tilstand, der primært er forbundet med lammelse af lemmer. Dette er et viralt patogen inklusive sygdom, hvor virussen kommer ind i kroppen og gør kroppen til sin vært. Nu starter det fra rygsøjlen til hjernen sine virkninger, og konsekvenserne ender med lammelse, infektion og mange andre dødelige resultater. Den dødeligste del af hans sygdom er, at det er en helbredelsessygdom, hvor den nøjagtige kur stadig mangler at blive formuleret og perfektioneret.

Det er derfor, at læger og endda samfundet i disse dage har lagt et stort pres på at indarbejde grundig poliovaccination hos de nyfødte. Dette er indtil nu den eneste sandsynlige forebyggelse mod polio. Disse vaccinationer sikrer, at dit barn er sikkert fra polioens kløer, da denne verden ikke ønsker at gentage polio -epidemien, USA stod over for i 1952’erne, hvor 60.000 mennesker blev offer for polios vrede og mere end 3000 af dem mistede deres værdifulde liv. Men i modsætning til de tidligere år er polio nu gennem korrekt foranstaltning blevet indeholdt og kontrolleret til det bedre.

Polio er siden blevet bekæmpet kraftigt, indtil den blev fuldstændig udryddet fra den vestlige halvkugle. Men Indien, der er et udviklingsland, står stadig over for problemerne med polio, måske nu mindre end det var før. Det kan enten bebrejdes fattigdom eller uvidenhed hos forældrene, men under alle omstændigheder er udryddelse af polio strengt nødvendigt.

Derfor er der nogle få årsager til at hjælpe dig med at bekæmpe polio:

Poliovirus:

Den virus, der er ansvarlig for væksten af ​​polio i din krop, er den første og fremmeste årsag til sygdommen. Disse vira er langsigtede vira, det vil sige, at de ikke viser effekter med det samme. Tilstedeværelsen af ​​denne virus kan være ubemærket for dig i en god uge eller to, før den begynder at påtvinge dig selv. Ofte kommer disse vira ind gennem din mund og udvikler sig derefter i halsen, det går længere ned til de skrøbelige tarme, hvor det får boost til at udvikle sig mere. Når det er gjort, inden for de få korte tidsrum, påvirker det rygsøjlen, centralnervesystemet og går op til hjernen.

Dette er en gradvis proces, hvor patienten er syg og sygere for hver gang, der går. Til sidst påvirker det hjernecellerne, der forårsager lammelse eller værre lammelse af kropsdele, især lemmerne. Den værste del er dens ikke -helbredelige kvalitet, hvilket gør det sværere for disse patienter. Den lammende skal håndteres resten af ​​deres liv.

Smitsom:

Med hovedårsagen grundigt forklaret her er nogle subsidiære årsager til den. Polio er stærkt smitsom, så at forlade under samme tag som en polio -patient har brug for stor pleje ikke kun af patienten, men også af dig selv. Virussen videregives normalt til mad og vand, så det er normalt en regel, at man ikke må dele den samme mad eller vand, selv de redskaber, der bruges af dem, såsom tallerkener og glas og kopper. Man skal også være forsigtig, mens man deler badeværelse med en poliopatient, da menneskelig afføring af en inficeret person er en stærk gateway for poliovirus.

Graviditet:

Hvis du er mor til at bære dit barn og i øjeblikket lider eller er mistænkt for polio, er chancen stor for, at dit barn også kan blive ramt af denne virus, da det efterlader og blomstrer inde i dig. Barnet, der skal fødes, deler moderens mad og næringsstoffer og også ubevidst virussen. Dette kan også forårsage lammelse hos barnet, da deres immunsystem nu er virkelig svagt. Også som gravid kan dit immunsystem give en masse svaghed væk, så det bør undgås at leve under samme tag som en poliopatient.

Der er ofte visse poliosymptomer til forskellige effekter:

Pre Polio:

Du ved, hvordan der før polio er et kort tidspunkt, hvor du ikke bliver påvirket af poliovirussen. Der er visse symptomer inden for denne korte tid, der kan indikere din kommende sygdom. Disse spænder fra alvorlig hovedpine til kvalmende følelse, især når du har mad i maven. Virussen udvikler sig inde i halsen, så i disse to uger kan du føle, at din hals bliver indsnævret og øm, hvilket gør synkning vanskelig. Et tungt bryst eller et ubehag eller en nagende følelse af usund er konstant på dette tidspunkt. Den lette feber er det mest almindelige symptom. Uanset hvor meget medicin du spilder, hvis feberen ikke falder i den anden uge, skal du helt sikkert tjekke.

Pludselig følelsesløshed:

Det er, når du er gået ind i den lammende fase af polio, hvor du ofte kan føle en følelsesløs følelse så dårlig, at hele stedet kan blive lammet for øjeblikket. Dette kan enten være en alvorlig lammelse resten af ​​dit liv eller bare en midlertidig følelse.

Alvorlige spasmer:

Når sygdommen ruller ind i sit alvorlige stadie, vil patienten ofte føle en dødelig muskelspasme sammen med en voldsom smerte. Ofte oplever man måske muskelsvind eller lammelser, som er kendt som muskelatrofi. Andre gange er det en stivhed på stedet så slemt, at det mister mobiliteten foreløbig.