Sinus symptomer og årsager

Sinus og migræne går hånd i hånd som et af de mest grundlæggende problemer med hoved eller hjerne, en person kan stå over for. Sinus opstår normalt på grund af opbygning af slim i næsekanalen eller betændelse i bihulerne i næsen. Sinus kan være et mildt problem for mange mennesker, men for nogle mennesker kan sinus være tortur på en tallerken.

Sinus kan jagte dig med hovedpine og kvalme dag og nat, hvis den ikke behandles ordentligt med den nødvendige omhu. Det er blevet bemærket, at sinus påvirker mindst 60 ud af 100 mennesker, men stort set alle lider af et mildt tilfælde af sinus, som de slipper af med i en alder af 25. Sinus gør det svært at trække vejret, giver dig en dårlig hovedpine og tilføjer til slim i hjernen, der får dig til at føle dig tung. Men denne særlige sygdom kan ikke behandles med steroidrige næsespray, der er rigelige på markedet, men med tålmodighed og mange tilgængelige hjemmemediciner, der også er tilgængelige i overflod.

Sinus symptomer og årsager

Næsespray vil uden tvivl give dig den lettelse, du har brug for, men det vil også øge mange kemiske ubalancer i din krop i det lange løb, derfor er det nødvendigt at få læger råd, før du giver dig i kast med disse mange tilgængelige produkter.

Der er mange årsager til sinus, der ikke kun vil udløse denne sygdom, men vil give den den opmuntring, den har brug for for at ødelægge kaos i din næse.

Årsager og symptomer på sinus:

Nogle af disse årsager og symptomer på sinus er som følger.

Årsager til sinus:

1. Allergi:

Allergi kan udløse sinus, især støvallergi. Støv kommer ind i næsen og munden, når du trækker vejret, og får dig også til at indånde en masse bakterier. Denne bakterie styrker dine allergier og får dig dermed til at begynde at udvikle en forkølelse, også kendt som høfeber. Denne kulde opbygger slim i din næse og blokerer bihulerne. Til gengæld er sinus forårsaget af betændelse, der yderligere blokerer vejrtrækningen i din næsekanal. Dette er hovedårsagen til sinus. En indånding af varmt vand hjælper med at berolige kanalen og reducerer slimopbygningen i næsen.

2. Sollys:

Sollys forårsager både migræne og sinus, den første er mere farlig end sidstnævnte. Migræne er mere en avanceret form for sinus og forårsager blackouts, når de udsættes for meget sollys. Alle har sinus kirtler i deres næse. Nogle mennesker går hele deres liv uden at bekymre sig om, hvilket problem de står over for med deres vejrtrækning på grund af sinus. Men nogle mennesker, når de udsættes for for meget sollys, har et problem, der har brug for medicinsk behandling for at stoppe det fra at eskalere. Varmen betænder bihulerne i næsekanalen, hvilket får dem til at vokse i næsen, hvilket får personen til at have lidt problemer med at trække vejret.

3. Uregelmæssig kost:

Det er sandheden, at en uregelmæssig kost kan få en person til at få sinus. Dette skyldes, at sinus ikke kun påvirker næsekanalen, men også påvirker hovedet i alt. Et stort slim, der opbygges sammen med en lav mængde blod fyldt med næringsstoffer, får personen til at føle sig svag og udmattet, selvom de ikke har anstrengt sig på nogen måde. Uregelmæssig kost forårsager også blackouts, når de udsættes for ekstremt vejr, hvilket er et andet rodtegn på sinus. Spis derfor sundt, og du vil altid være sund.

4. Virus:

Du er måske nu klar over, at de fleste bihulebetændelser begynder med normal forkølelse. En virusinfektion i næsekanalen fører til kulde og forårsager hævelse i næsevævet og overbelastning. Dette blokerer afløbene for bihuler til at dræne. En sinusinfektion, der er forårsaget af en virus, kan ikke behandles fuldstændigt ved at tage antibiotika, da disse lægemidler kun virker på bakterier. Symptomerne kan dog blive bedre om en uges tid. Den mest effektive måde at behandle denne virusinfektion på er ved at opretholde korrekt hygiejne, tage influenzaskud og undgå selskab med andre inficerede mennesker.

5. Svampe:

Ifølge eksperter er svampe de mest usædvanlige årsager, der kan føre til sinusinfektion. Det har vist sig, at sinusinfektioner gennem svampe er mere fremherskende hos mennesker med et svagere immunsystem, selvom det endda kan påvirke raske individer. Den mest almindelige svamp, der forårsager bihulebetændelse, er Aspergillus. Svampesinusinfektion kan behandles ved hjælp af svampedræbende behandling, skrabning af den inficerede sinus eller ved hjælp af kirurgiske metoder til at fjerne svampevæksten.

6. Polypper:

Medicinsk set er næsepolypper vækstforlængelser, der forekommer inde i næsen og sinusvævet. Disse godartede vækster blokerer sinushulrummene og begrænser slimet fra at dræne, hvilket resulterer i en sinusinfektion. Polypperne forårsager også blokering i luftvejspassagerne, der fører til alvorlig hovedpine. Næspolypper helbredes medicinsk ved hjælp af nasal steroid spray eller ved at tage et kursus orale steroider. Men hvis dette heller ikke hjælper, er kirurgi nødvendig.

7. Overdreven brug af næseprodukter:

Du bruger muligvis nasal decongestant spray til at lindre en blokeret næse, lidt opmærksom på, at de også kan indsnævre blodkarrene i næsen. Langvarig brug af sådanne næseprodukter kan endda forværre symptomerne, hvis de ikke følges som anvist. Overbrug af spray kan reducere følsomheden over for deres virkninger og få næsen til at svulme op igen. Dette kan igen føre til gentagelse af overbelastning og udløse sinusinfektion. Brugen af ​​næsespray bør derfor stoppes efter en periode på 4-5 dage.

8. Svømning og dykning:

Sinus kan også udløses af fysiske aktiviteter som svømning og dykning. Mennesker, der er modtagelige for sinusinfektion, skal undgå at opholde sig i klorerede pools i lang tid. Klorvandet i svømmebassinerne kan forårsage irritation i bihulerne og næserøret. Ikke kun dette, dykning kan også udløse problemet. Når du dykker, presses trykket til vand op i bihulerne og kan betyde eller irritere vævet.

9. Flyvende:

Hyppig flyvning kan være en anden årsag, der kan føre til bihulebetændelse. Under flyvning, især under start og landing, kan det reducerede lufttryk under flyvning udøve tryk i hovedet, der kan blokere luftpassager og bihuler. Dette kan endda forværre de kolde symptomer. Hvis dit arbejde kræver hyppig rejse med fly, og du er tilbøjelig til bihulebetændelse, skal du bære en inhalator eller en nasal decongestant -dråbe for at holde dine bihuler klare.

10. Rygning:

Røg fra cigaret og røg anses også for at være udløsende faktorer for sinusinfektion. Ligesom andre luftforurenende stoffer kan røgen irritere eller betænde næsemembranerne. Dette kan øge modtageligheden for bihulebetændelse. Det har vist sig, at cigaretrygende har større risiko for sinusinfektion, da deres sinusrensningssystem bliver beskadiget af røgen.

Næsespray vil uden tvivl give dig den lettelse, du har brug for, men det vil også tilføre mange kemiske ubalancer i din krop på sigt, derfor er det nødvendigt at få læger råd, før du giver dig i kast med disse mange tilgængelige produkter. Bihulebetændelse forårsager meget ubehag og smerter. En tilstoppet næse, der kan virke almindelig i løbet af vintrene, kan endda vise sig at være en kronisk bihulebetændelse. Meget vigtigt, man skal være klar til alt, derfor er kendskab til symptomerne på sinus ekstremt vigtige for at forstå denne sygdom bedre.

Symptomer på sinus:

Nedenstående er 10 symptomer på sinus, der er tegn på, at din ‘forkølelse’ har brug for ekstra pleje og behandling.

1. Smerter:

De mest indledende bihule symptomer er følelsen af ​​smerte. Bihuler kan findes omkring øjnene og lige bag næsen. Under en infektion kan disse steder ubehageligt gøre ondt. Smerten er forårsaget på grund af hævelse og betændelse i bihulerne, der forårsager et ubarmhjertigt tryk på membranerne. Følelsen af ​​smerte kan opleves i panden, mellem øjnene, i tænder og overkæber og på begge sider af næsen.

2. Tandsmerter:

Smerter i overkæberne er et af de tidlige tegn på sinusinfektion. Denne smerte er ikke det samme som en almindelig tandpine. Under infektionen bliver sinushinderne betændt og udøver et tryk i overkæberne, hvilket får dig til at opleve en alvorlig tandpine. Så næste gang, når tandsmerterne vedvarer længe, ​​er det tid til at tjekke med din læge.

3. Sinusudladning:

Næseudflåd under bihulebetændelse er ikke det samme som dem, du får under kulden. I løbet af infektionstiden, når du blæser næsen ofte, skal du passe på den grønlig-gule udledning. Farven ændres på grund af sinusinfektion, der sporer ned til næsepassagerne. Sinusudladningen kan endda nå til halsen og forårsage en følelse af kildring eller kløe på bagsiden af ​​halsen. Denne tilstand er medicinsk kendt som ‘postnasal drop’.

4. Hovedpine:

Primært hovedpine er de første symptomer på sinus. Stor ophobning af slim i hjernen forårsager en belastning, som igen forårsager hovedpine. Hovedpine kan enten variere fra meget mild og håndterbar til meget dårlig og ulidelig. Mild hovedpine er ikke så slem, og du kan bestemme, at hvis du har sinus, er det ikke dårligt, så det kan let behandles. Uhyggelig hovedpine, der opstår hver dag, er et meget dårligt tegn. Selvom sinus ikke er dødelig, kan det forårsage et stort ubehag ved vejrtrækning.

5. Blackouts:

Blackouts er endnu et tegn på sinus. Blackouts opstår normalt af to grunde, den ene er, at du udsættes for ekstremt vejr, som primært er ekstremt sollys, og to er, at der ikke er nok ilt, der når din hjerne og dit hjerte, fordi næsekanalen er blokeret af betændte bihuler. Bihuler i sine senere stadier skal opereres og fjernes, så personen let kan trække vejret igen.

6. Problemer med vejrtrækning:

Tag en dyb indånding fra din næse. Hvis du føler, at luften passerer normalt, betyder det, at dine bihuler er fine, men hvis du selv føler det mindste besvær, er det nødvendigt at få en læge udtalelse med det samme. En læge vil kun kunne undersøge din næse og fortælle dig, hvad det nøjagtige problem med dine bihuler er.

7. Forkølelse og influenza:

Mange gange har folk forvekslet en forkølelse med at være forkølelse og behandlet sig selv, så de kan slippe af med denne sygdom. Men sandheden er, at sinus går hånd i hånd med forkølelse eller influenza. Allergi kan forårsage overbelastning i næse og bryst. Denne slimopbygning er en grundårsag til sinus, som blev nævnt tidligere. Selvom en forkølelse bare kan være en forkølelse, skal du tjekke for en sikkerheds skyld, fordi du ikke ved, hvad der venter på dig, efter forkølelsen faktisk er helbredt.

8. Dårlig ånde:

I løbet af sinusinfektion akkumuleres den gulgrønne udledning i bihulerne og drypper endda ned til bagsiden af ​​halsen. Dette resulterer i den ubehagelige lugt fra munden, en tilstand kendt som ‘Halitosis’. Lugten skyldes de flygtige biprodukter, der produceres af organismen, som er hovedkilden til infektion. Selv den medicin, der tages for at helbrede infektionen, får halsen til at tørre og påvirker vejrtrækningen negativt.

9. ondt i halsen:

De næsedråber, du måske bruger, kan give dig en lille lettelse fra den overbelastede næse, men de kan forårsage irritation og kløe i halsen. Første brug af disse postnasale dryp kan først føles som en kildren i din næse, men tilstanden kan blive værre med tiden. Hvis infektionen fortsætter i en periode på mere end få uger, kan slim fra næsen forårsage inflation i halsen. Tilstanden kan forværres og resultere i ondt i halsen.

10. Feber:

Feber er aldrig et resultat på grund af forkølelse. Men når infektionerne bliver mere akutte, som ved bihulebetændelse, kan du opleve en stigning i kropstemperaturen, der opstår, når immunsystemet forsøger at bekæmpe infektionen. De fleste symptomer på bihulebetændelse og forkølelse overlapper hinanden. Du skal dog være mere forsigtig med at passe på nogle usædvanlige symptomer, der er tegn på bihulebetændelse. Normalt forkølelse, der vedvarer i mere end 10 dage, signalerer begyndelsen af ​​sinusinfektion.

Sinus er noget, som mange mennesker har, og det er blevet lige så almindeligt som forkølelsen, men det ubehag, det giver, er ti gange mere, end hvad en forkølelse gør ved dig. Kun en operation kan give dig trøst, når et bestemt punkt er krydset, så tjek din næse med det samme, hvis du har problemer med at trække vejret.