Svineinfluenza (H1N1): Årsager, symptomer, risikofaktor og forebyggende foranstaltninger

Svineinfluenza er normalt en sygdom, der er forbundet med grisene. I sjældne tilfælde kan det også gå videre til mennesker og dermed forårsage alvorlige problemer for menneskekroppen. Influenzaviruset forårsager svineinfluenzaen, der kan behandles nu ved hjælp af vaccinen, og symptomer på svineinfluenza er almindelige som alle andre influenzainfektioner. Dette forhindrer sygdommen i at forekomme hos mennesker, især børn.

Hvad er svineinfluenza | Symptomer og årsager | Diagnose | Risikofaktor | Præventive målinger

Svineinfluenza

Hvad er svineinfluenza?

Svineinfluenza forstås populært som en luftvejssygdom. Når mennesker får denne sygdom via h1n1 -virussen, kan det føre til alvorlige luftvejsproblemer. Disse vira er kendt for at inficere luftvejene hos grise. Sygdommen kan hurtigt sprede sig til andre mennesker omkring dig, hvilket gør det til en smitsom sygdom i højere grad. H1N1 er den mest almindelige undertype af influenza. Imidlertid kan de andre former som H1N2, H3N1 -vira også føre til influenza.

Svineinfluenza febertemperatur er normalt 100F eller mere. Det ledsages af en alvorlig hoste. Sygdommen er kendt for at vare i syv til otte dage, og i nogle tilfælde, hvor infektionen ledsages, kan den vare op til ti dage.

Symptomer og årsager til svineinfluenza:

Årsager til svineinfluenza:

De primære årsager til svineinfluenza er H1N1 -virussen. Et større udbrud skete i år 2009, og H1N1 var ansvarlig for det. Influenza A -virus eller H3N2 var den senere årsag til svineinfluenza, det skete i år 2011. Oprindeligt blev børn testet positive for svineinfluenza. Kontakt med følgende forårsager også influenza

1. Smittede grise:

En af de mest sandsynlige måder at fange svineinfluenza er ved at komme i kontakt med en inficeret gris. Overførsel af virussen bliver let i dette tilfælde.

2. Smittede mennesker:

Den anden mindre sandsynlige måde at få svineinfluenza på er at komme i kontakt med et inficeret menneske. Selvom chancerne er mindre, kan vi ikke udelukke dette.

Symptomer på svineinfluenza:

Symptomer på svineinfluenza hos børn eller voksne ligner mere eller mindre symptomerne på almindelig influenza. (1)

 • Ondt i halsen
 • Tør hoste
 • Kuldegysninger
 • Hovedpine
 • Træthed
 • I sjældne tilfælde oplever offeret også opkastning og diarré.
 • Feber
 • Smerter i musklerne
 • Løbende eller tilstoppet næse.

Da symptomerne ligner symptomer på enhver feber, er det svært at sige, om det virkelig er svineinfluenza. Det anbefales altid at teste med lægen for at bekræfte ændringerne.

Diagnose af svineinfluenza:

Diagnosen svineinfluenza sker normalt efter at have observeret de viste symptomer.

1. Hurtig influenzatest:

Denne test hjælper med at identificere svineinfluenza. Effektiviteten af ​​denne test kan ikke garanteres, og nogle gange kan andre specialiserede tests være nødvendige.

2. Nasopharyngeal test:

Denne test udføres normalt for at kontrollere, om patienten har influenza A- eller B -virus. Hvis testen viser positiv for type B, er det normalt ikke svineinfluenza.

3. Identificering af antigener:

Den anden almindelige måde at diagnosticere svineinfluenza er ved at identificere det særlige antigen. Denne test udføres i specialiserede laboratorier.

Risikofaktor for svineinfluenza:

Her er nogle mulige risikofaktorer. Husk, at nogle mennesker har større risiko for at fange en end de andre.

 1. Børn på 5 år eller derunder er sandsynlige.
 2. Svineinfluenza symptomer under graviditet kan vise sig. Gravide kvinder har større risiko for at få en.
 3. Mennesker over 65 år.
 4. Mennesker med kroniske sygdomme.
 5. Et svagt immunsystem er en anden måde for virussen at sive ind.

Sådan undgår du angreb fra svineinfluenza?

Her er nogle forebyggende foranstaltninger:

 • Vask dine hænder og ansigt regelmæssigt, især hvis du bare gik ud og kom tilbage;
 • Begræns kontakten med mennesker, der er inficeret med svineinfluenza og har fået en eller flere mennesker generelt. Du ved ikke, hvem der er i fare for en.
 • Dæk din mund med et væv, når du nyser eller gør det samme, når andre nyser;
 • Hold objekterne omkring pæne og rene;
 • Brug alkoholbaseret håndsprit til at holde dine hænder rene. Gør det samme, før du begynder at spise.
 • Vask dit tøj med Dettol eller noget, der renser dit tøj.

Ideen er at blive så ren og pæn som muligt. Den eneste effektive måde at forhindre svineinfluenza -virus er at blive i rene omgivelser.

Gør og gør ikke under svineinfluenza:

Gør:

 1. Vask dine hænder, fødder og krop meget godt med desinfektionsmidler.
 2. Undgå kontakt med mennesker eller folkemængder et stykke tid.
 3. Dæk din mund og næse, især når du er i en mængde.
 4. Brug håndsprit, især inden du spiser med dine hænder.

Ikke:

 1. Tryk eller hold på ting, der var tæt på en persons nys. Dråberne hænger rundt et stykke tid.
 2. Spis svinekød. Hold kød af enhver art væk et stykke tid.
 3. Spis på gaderne. Dæk din mad til, når du laver mad.

At drikke væske og spise en afbalanceret kost er et godt hjemmemedicin og et forebyggende mål for svineinfluenza. Begynd at følge en simpel renhedsrutine for at holde dig væk fra muligheden for at pådrage sig svineinfluenza. Som de siger, er forebyggelse bedre end helbredelse!

Ofte stillede spørgsmål

1. Kan svineinfluenza forårsage død?

Dødsårsagen ved svineinfluenza er normalt på grund af virusets intensitet og den infektion, luftvejene fanger. Så hvis du oplever ubehag i kroppen, er det i bedste fald at tage det med til din læge.

2. Kan jeg spise svinekød og andre kødprodukter under udbruddet?

Svinekød og kødprodukter er sikre at spise, når svinekødet tilberedes ved 70 grader Celsius. Fødevarer skal håndteres ordentligt, så overførsel ikke sker for mennesker. Husk at koge dit kød godt.

3. Er der hjemmemedicin mod svineinfluenza?

Ginseng cayennepeber, menthol osv. Er blevet anset for at være gode hjemmemediciner mod influenza i håndkøb, der findes også medicin, som ibuprofen, naproxen og acetaminophen. Vi anbefaler dig dog først at tale med en læge for at forstå, om du kan tage dem.

Ansvarsfraskrivelse: Mens de fleste gange kan symptomerne virke som enhver normal influenza, skal du ikke ignorere dem. Tag dem straks til din læge. Udfør ikke nogen af ​​de nævnte tests uden råd fra din læge.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80