Tegn og virkninger af tør hoste og hvordan behandles?

Hvad er præcis en tør hoste???

Folk har altid hoste sammen med forkølelse, som er en beskyttelsesmekanisme, der udbringes af menneskekroppen for at bekæmpe virus- eller bakterieinfektion, hvilket fører til stigning i tykt slimdannelse og blokerer luftvejspassagen. slim, frembringer menneskekroppen en defensiv mekanisme ved hoste, der forårsager en produktiv hoste, men en vedvarende hoste forårsages normalt på grund af ikke-produktiv hoste (ingen slimhoste) forårsager tør hoste, der irriterer vævsområdet omkring halsen.

Tegn og virkninger af tør hoste & amp; Sådan behandles

Årsager til tør hoste:

Der er et enormt antal årsager til tør hoste, som kan klassificeres efter eksterne og interne faktorer.

Eksterne faktorer:  

1. Rygning:

Vedvarende rygning er en af ​​hovedårsagerne til tør hoste, da den hårede Cilia-struktur i lungerne bliver ikke-funktionel på grund af rygning og fører til ophobning af toksiner i lungerne, som bliver redet af hoste.

2. Allergener:

Faktorer som pollen, støv udløser alt det ciliære hår i næsen til at forårsage kulde kaldet allergisk rhinitis, der fører til kulde og hoste.

3. Uhygiejnisk miljø:  

Ikke at beskytte sig mod at blive udsat for virus- og bakteriesituationen er også en af ​​de mest almindelige årsager til forkølelse og hoste.

Interne faktorer:   

1. Acid Reflex:

GERD en almindelig sygdom forbundet med syrefleks, der fører til hoste, som normalt opleves under liggende. I løbet af liggende rejser mavesaften sig til de øvre luftveje og fører til hoste.

2. Stress:

Oplevelsen af ​​luftvejsspasme opleves i den periode med stress, der fører til hoste.

3. Medfødte abnormiteter:  

Anomalier som ganespalte, medfødt hjertesygdom, medfødt strubehoved, tracheobronchomalacia er nogle af de medfødte anomalier, der forårsager hoste på grund af defektvækst i vævet eller organet, hvilket fører til synkebesvær og åbning og lukning af glottis.

4. Medicin:

Lægemidler som ACE -hæmmere, der bruges til hypertension, ender med bivirkningen af ​​hoste.

5. Psykologisk faktor:

Det kaldes også en psykogen hoste, fordi hoste for nogle mennesker bliver en vane. Der er ingen sygdom relateret til denne tilstand.

6. En astmatisk hoste:

Mennesker med astma står altid over for vanskelighederne med hoste, når luftvejene bliver blokeret eller betændt på grund af forskellige årsager forårsaget internt eller eksternt.

De klassiske symptomer på tør hoste:

 • Influenza er det mest almindelige symptom, der omfatter feber, træthed, hovedpine og smerter i benene
 • Hæshed af stemmen, der skyldes tyk slimdannelse omkring regionen i øvre luftveje.
 • Opkastningsfornemmelse: hosten Bakteriel infektion udløser fornemmelsen af ​​opkastning.
 • Næseblok eller overbelastning
 • Ømhed i halsen
 • Hævede lymfeknuder, der stiger i størrelse afhængigt af sværhedsgraden, for mennesker med tuberkulose
 • håndgribelige matte lymfeknuder nær hals- og øreområdet er til stede
 • Hvæsende vejrtrækning opleves hovedsageligt af astmatisk patient
 • Udslæt forårsaget på grund af virusinfektion
 • Diarré
 • Tandkødsblødning
 • Dårlig ånde forårsaget på grund af væksten af ​​bakteriekoloni omkring halsområdet, hvilket forårsager den dårlige ånde

Nogle af de alvorlige symptomer ledsaget af hoste, som truer liv, er:

 • Vanskeligheder med at trække vejret & Taler
 • Hyppig tendens til at urinere (mikturition)
 • Hævelse af ben og ankel
 • Stigning i hjerteslag
 • Alvorlig synke ved synkning, som kan skyldes tumorvækst eller tonsillitis.

Tips til at slippe af med tør hoste:

Måder at slippe af med en tør og vedvarende hoste kan gøres ved at bruge hjemmemedicin, som er den indledende behandlingsmetode, senere indtagelse af mild tør hostesirup anbefales kun, når patienten er opmærksom på deres medicinske tilstand.

Hjemmemedicin mod tør hoste:

1. Urte med honning:

Urtete er tilgængelig i hver husstand, som aldrig har været brugt, før nødvendigheden opstår. En sådan situation er hosten. Den bedste måde at lindre den tørre hals på er ved at drikke et glas varmt vand sammen med urter og honning. Honning er en naturlig kilde til rådighed for menneskeheden ved at nedbryde det tykke slim og slappe af i halsen.

Anbefalede: beroligende Det anbefales til alle aldersgrupper fra børn til voksne og gravide

2. Gurgling af saltvand:

Det er den bedste måde at reducere hævelse af halsen og berolige hosten.Den virker på princippet om osmose, hvor den indre celle hemmeligholder vand til at balancere med stigningen i saltindholdet uden for cellen under gurgling. For meget gurgling med salt anbefales ikke, da det kan føre til mundtørhed

Anbefalede: Denne metode kan bruges af alle aldersgrupper, inklusive gravide

3. Dampindånding:

For at få en god søvn til at fugte halsen er meget vigtigt, når nogen har tør hoste. Metoden til indånding hjælper med at væde halsvævet og reducerer betændelsen og beroliger nerveenden mod stimulering af hoste. Indåndingen kan være ned med medicineret olie som eukalyptus eller medicinsk balsam, der fungerer som en antitussiv.

Anbefalede: For alle aldersgrupper kan børn synes, det er lidt ubehageligt på grund af dets proces. Det anbefales også til gravide, da den medicinske olie ikke har nogen bivirkning.

4. Hvidløg:

Sauter lidt hvidløg og få det varmt sammen med honning er det bedste hjemmemedicin til at berolige halsen og nedbryde slimfibrene. Folk, der kan lide smagen af ​​hvidløg. Den person, der har tilhørsforhold til hvidløgslugt, hvidløgskapsel kan også indtages.

Anbefalede: For folk, der kan lide smagen af ​​hvidløg.For gravide, der ikke har fornemmelsen af ​​opkastning, kan forbruge.

5. Højde af hoved:

At løfte dit hoved med få ekstra puder hjælper med at berolige halsen mod hoste.

Anbefales: traditionelt Til alle aldersgrupper såvel som til børn og gravide.

6. Sort peber -te:

Sort peber stimulerer slimens strømning og renser luftvejspassagen. Denne sort peber te er en traditionel kinesisk metode til at helbrede hoste. For at lave denne te brygges en spiseskefuld friskmalet sort peber langs en teskefuld honning sammen med vand til cirka 15 minutter og kan derefter indtages.

En kost, der er let at følge, er som for børn og voksne:

1. Ikke-fed mad.

Fed mad øger hastigheden af ​​syreproduktion, hvilket igen forårsager gastrisk opkastning og hoste.

GERD (Gastroøsofageal reflukssygdom): Det anbefales stærkt at undgå fødevarer, der forårsager surhed.

2. C -vitamin:

frugt og grøntsager som bær, citron, paprika er kendt for deres c -vitaminindhold, forbrug af C -vitamin hjælper med at øge immuniteten og bekæmpe bakterier.

3. Probiotika:

Yoghurt med bær er et meget godt probiotikum, som fås i ethvert supermarked. Probiotika hjælper med at bekæmpe bakterier ved tilstedeværelsen af ​​gode blomsterbakterier i probiotika.

4. Proteiner Mad:

fodring af børn med proteiner som spirer, fuldkorn til vegetar og til ikke-vegetariske spiser kylling, ligesom et æg er en god kilde til proteiner, der kan lide at spise mere.

Retsmidler og kost til gravide:

 1. Korrekt hygiejne vedligeholdelse som at vaske hænder regelmæssigt
 2. Undgå enhver offentlig overfyldt områder
 3. Drikker meget væske som urtete med honning eller almindeligt honningvand
 4. Undgåelse af enhver form for medicin i første trimester, da det er den kritiske del af babydannelsen, og derfor er enhver medicin, der krydser placentabarrieren, skadelig.
 5. God træning, der hjælper med at lindre næsestop
 6. Det er tilladt at påføre damp gnidning efter 12 uger.
 7. Kost: At spise mad, der forårsager surhed, bør undgås, de ligner fed mad og krydret mad. Forbrug af mere C -vitaminindhold som frugt som appelsinsaft hjælper med at opbygge et godt immunsystem, da gravide kvinder har mindre immunitet til at bekæmpe enhver virus- eller bakterieinfektion.

Øvelser til at hjælpe med at reducere hoste til børn & Voksne:

Gåtur:

Den bedste måde at opbygge immunitet på er ved at træne, det handler ikke om at løbe et langt strækningsmarathon. I stedet for hver dag en lang gåtur med strækøvelser, der strækker musklerne og hjælper med at opbygge udholdenhed

Åndedrætsøvelse:

Yoga er en let måde at slappe af i vores krop, som også kan gøres hjemme eller på kontoret. Tiden og koncentrationen er det, der er nødvendigt. Pranayama er en god måde at rydde luftvejspassagen, som afslapper åndedrætsmusklerne og hjælper med slimstrømning. For børn er regelmæssig udendørs aktivitet det eneste boost til at opbygge deres udholdenhed i stedet for at spille indendørs play station -spil.

Øvelser for gravide:

Husholdningsarbejde:

Fra At blive ved med at bevæge sig er deres krop en vigtig funktion, der forhindrer i at tilføje få kilo, hvilket faktisk reducerer udholdenhed og immunitet. At bøje sig ned eller gå på trapper er en god øvelse, der kan udføres derhjemme.

Yoga:

Mindre intensitet At dyrke yoga ved hjælp af en yogatræner hjælper med at slappe af og bygge ind Mindre intensitet yoga er nok i cirka 20-30 minutter.

I indledende fase giver behandling af hoste med hjemmemedicin sammen med en lavdosis hostesirup og også brug af halspastiller en bedre lindring. Men for kronisk og sundhedsrelateret sygdom er det at finde ud af den underliggende årsag til en vedvarende tør hoste nøglefaktoren i at udrydde hosten, hvilket kun kan gøres ved at besøge en læge og få et fuldstændigt tjek med en blodprøve og scanne lungerne undersøges som giver detaljerede oplysninger om eventuelle abnormiteter.