Top 20 almindelige symptomer og årsager til diarré

Når din bedstemor fortæller om sine barndomsdage, har hun ofte nævnt nogle almindelige sygdomme, kilden og helbredelsen af ​​dem, på det tidspunkt ukendt og mystisk. Blandt disse forskellige sygdomme, din bedstemor fortæller, må du have lagt mærke til, at hun talte om en tilstand, der kaldes diarré.

Det, der engang blev betragtet som mystisk og dødeligt, har nu en ordentlig lidelse, men sådan var det ikke i disse tider. De mennesker, der var uvidende om årsagerne, var håbløse. Lægerne i et desperat forsøg på at finde en behandling for det mistede liv i forsøg. Efterhånden som nye studier blev gennemført, blev nye historier undersøgt, og nu kan diarré let helbredes med korrekt behandling på det rigtige tidspunkt.

Almindelige symptomer og årsager til diarré

Lad os vide, hvad det er, før vi går ind i diarréårsager. Ofte har vi en af ​​de dage om året, hvor dit badeværelse er din eneste ven. De hyppige løb til badeværelset sammensat med rindende vand som tarm er det, vi i medicinsk henseende kalder diarré. Ofte tvinger deres besøg i en uge eller deromkring, det er normalt slet ikke den seriøse slags, men dets tilstedeværelse vil håne din hverdag, da alt, hvad der sker, er det konstante behov for at passere tarm, som er ekstremt vandig i konsistensen.

Ordet ‘diarré’ er taget fra det latinske ord ‘diarrhoia’, som betød ‘dia’ og flow for ‘rheo’. Ligesom mange andre sygdomme kan disse have to separate naturer. Den akutte diarré, som er en hurtig handlingstilstand, hvor konsekvenserne mærkes med det samme, som kan være lige så dødelig som døden på grund af forkert pleje eller behandling.

De bliver i en uge eller deromkring og er for det meste almindelige i udviklingslandene, da de hævder at påvirke børnene, der for det meste fratager dem deres liv. Den kroniske slags er mere langvarig og langsom fremgang. Deres handlinger afsløres på et meget senere tidspunkt.

Læger kategoriserer diarré i tre sektioner. Den osmotiske diarré, hvor det er blevet bemærket, at et stof i stedet for at gelere ind med vores krop trækker vand fra vores krop og tilføjer det til vores tarm. Stoffet beskrives som en hvid sukkerholdig erstatning kendt som sorbitol, som tilfører vand til afføringen.

Den næste slags er den ekssudative diarré, der hovedsageligt skyldes kolitis eller tarmbetændelse, hvor blod og pus frigiver sig gennem den flydende afføring. Sekretorisk diarré er den tredje slags, hvor kroppen selv skyller vandet fra vores krop gennem tarmene, selvom det ikke er meningen. Nogle af de almindelige årsager og symptomer relateret til diarrésygdom kan angives nedenfor:

Årsager og symptomer på diarré:

Årsager til diarré:

1. Stærke medicin:

Konstant brug af medicin, især antibiotika, kan være årsagen til, at din krop stærkt fungerer og afviser den konstante lægehjælp. Foreskrevet antibiotika, hvis det er nødvendigt, er en nødvendighed at indtage for et bedre helbred, men for mange af det kan forårsage omvendte reaktioner.

2. Livsstil:

Alkohol er en spiritusform af væske, som ikke er forenelig med vores krop. Men vores krop har en stærk immunitet og styrke til ofte at modstå uregelmæssigheder. Når den allerede er udsat for uregelmæssigheder, skal man give kroppen lidt tid til at regenerere sig selv. Indtagelse af for meget alkohol i hver eneste dags varsel kan være årsagen til, at din krop skyller dem ud gennem din tarmkanal.

3. Bakteriel:

Det er den slags bakterier, der er mest almindelige i karakter og også sandsynligvis den mest almindelige årsag til dens forekomst. De vigtigste kilder til dette er bakterierne i snavset eller forurenet mad og vand, som på grund af uvidenhed kan blive indtaget af kroppen. De sædvanlige bakterier, der er ansvarlige for dette, er salmonella, campylobacter, shigella osv.

4. Viral:

Ligesom bakterier kan virale årsager også føre til forekomst af diarré. De ansvarlige virustyper er hovedsageligt et norovirus eller rotavirus. Denne tilstand er kendt og tilbøjelig til let at sprede sig.

5. Overdreven koffein:

Dette er sandsynligvis en årsag, der er under din kontrol. Normalt kan forbruget af for meget koffein på en dag være kilden til din diarré hver gang om måneden. Dette fremkalder de harmløse diarré symptomer, men selv da, med for meget koffein i dit system, kan du trods alt være på vej mod en alvorlig.

6. Eksisterende tarminfektion:

Nogle gange opstår diarré på grund af allerede eksisterende tarminfektion. Der er tidspunkter, hvor en person vil blive inficeret med nogle af de mest almindelige tarminfektionssymptomer, og disse kan yderligere føre til diarré. Så det anbefales, at hvis du har en tarminfektion, skal du først slippe af med det eller måske være en af ​​årsagerne til diarré.

7. Alkohol:

For meget alkohol er blevet sagt at være en af ​​de vigtigste diarre forårsaget af eksperter og læger. En person, der er afhængig af alkohol, har en større chance for at gå ned af symptomerne på diarré sammenlignet med en person, der tager et par drikkevarer månedligt. Man skal ikke stoppe med at drikke permanent, men de skal helt sikkert reducere mængden eller antallet af drikkevarer, de har dagligt.

8. Fødevareallergi:

Hvis du er allergisk over for mad eller en slags frugt, er der en chance for, at du bliver smittet eller påvirket af de forskellige symptomer på diarré. Der er tidspunkter, hvor man ikke rigtig kan identificere eller finde ud af, hvilken mad der vil vise sig at være skadelig for ham eller hende. Det er de tidspunkter, hvor personen vil gå ned med diarré. Fødevareallergi er således en af ​​de mest almindelige årsager til diarré.

9. Appendicitis:

Blindtarmsbetændelse er smerterne i tillægget forårsaget på grund af nogle interne problemer. Man vil opleve blindtarmssmerter, hvis de har et svagt tillæg, eller hvis der er en infektion i tillægget, som muligvis er blevet overført under fødslen.

10. Tarmproblemer:

Man vil lide af diarré, hvis han eller hun har nogle tarmproblemer. Antag, at hvis personen har en vis skade på tarmens foring, så er der en chance for, at han eller hun lider af diarré. Diarré er kun et skridt væk, hvis der er skader på tarmlinjen.

De sædvanlige symptomer på diarré:

1. Dehydrering:

Da kropsvandet flyder hurtigere ud af din krop, end det burde, falder vandindholdet i din krop til niveauer under dets oprindelige. Vores krop kræver den tilstrækkelige mængde vand, og når den mærker mangel på vand, sætter dehydrering ind. Tørring af mund og hals er et almindeligt eksempel. Når vi først har drukket vand, undskylder vandet sig selv gennem afføringen, hvilket igen forårsager tilstanden af ​​dehydrering.

2. Feber og træthed:

Sammen med vandløbet gennem tarmene er et andet hovedsymptom på diarré feber og sygdom. Dette kan være af mild karakter, hvis tilstanden er almindelig og ikke alvorlig. Med sværhedsgraden af ​​tilstanden øges feberen kan tage en grim drejning med kuldegysninger og en rød varm temperatur. Med feber mister kroppen sin evne til at fungere så hårdt, som den burde, og det er her trætheden sætter ind.

3. Appetit tab:

Hovedårsagen til, at man måske vil undgå mad lige nu, er på grund af deres faldende appetit. Tarm inde i kroppen har lige nu ingen spærring, hvilket betyder, at kroppen helt tømmer sig for resterne af mad og vand. Feberen og trætheden får os til at løsne appetitten.

4. Mavesmerter:

Dette er dog en blød mild smerte i kanterne af underlivet, hvilket tyder på, at der er noget galt med afføringen. dette kan endda til tider fremvises i form af oppustethed i maven.

5. Hovedpine:

Ved ikke om det? Bare rolig, mange mennesker gør det ikke. Dette er et af de mest ukendte symptomer på diarré. Man kan lide af alvorlig hovedpine i fasen med diarré. Det er ret naturligt og kan ske for næsten alle.

6. Opkastning:

En anden gruppe af populære symptomer på diarré omfatter opkastning. Man vil opleve opkastningsproblemer i den tid, de lider af diarré. Opkastning under diarré er ret almindelig, og en person bliver nødt til at stå over for kvalme og opkastningsproblemer. Dette er et af de mest synlige symptomer på diarré.

7. Forkert vandladning:

Der vil være forkert urinstrøm, når en person lider af diarré. Vandladningsproblemer er et af de mest naturlige symptomer på diarré. Der er tidspunkter, hvor man vil stoppe med at urinere sjældent.

8. Dårligt udseende:

Disse betyder, at man vil se ekstremt syg og utilpas ud. Hvis en person lider af diarré, vil han eller hun se syg og syg ud. Dette er et af de mest synlige symptomer på diarré.

9. Kolde fødder og hænder:

Dine hænder og fødder bliver kolde, hvis immunsystemet ikke fungerer korrekt. En persons hænder og fødder vil være kolde hele dagen og kan fortsætte i mere end en enkelt dag. Dette er et sandsynligt tegn på diarré.

10. Flettet hud:

Flettet eller bleg hud er et symptom på diarré. Det kan snarere siges at være et af de mest synlige diarré symptomer. Der er ikke et skønhedsprodukt, der kan løse dette problem. Man bliver stadig nødt til at stole på og læger og medicin til denne proces. Det er ret almindeligt og kan ske for både kvinder og mænd.