Täysjyväleipäresepti – paistettu rakkaudella

Täysjyväleipä resepti vehnäleipä erittäin terveellistä

Täysjyväleipäresepti – paista vihdoin itse leipä

Nykyään puhutaan ja kirjoitetaan paljon terveellisestä ruokavaliosta ja erityisesti täysjyvätuotteista. Jopa pienet lapset tietävät, että täysjyvät ovat terveellisiä, mutta selitämme miksi tässä artikkelissa. Teoriat täysjyvätuotteiden terveysarvoista kuulostavat järkeviltä, ​​mutta entä jokin käytäntö?

Voit esimerkiksi muuttaa täysjyväleipäreseptin uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja luoda oman henkilökohtaisen ja herkullisen leipäseoksen. Leipä on tärkeä ravitsemuksellinen perusta. Se maistuu parhaalta tuoreelta ja kotitekoiselta. Korkealaatuinen täysjyväjauho voi vain parantaa leivän laatua.

Kotitekoista leipää tulee valmistaa rakkaudella

Täysjyväleipä resepti vehnäleipä vahva

Tee tutkimuksesi hyvin, mitä tarkalleen tarkoittaa täysjyvä

Täysjyväleipä resepti tuoreita leipiä

täysjyvä

Viljat koostuvat kolmesta osasta. Ulompi kuori on nimeltään “leseet”. Se on runsaasti kuitua. Sisällä on bakteereita, jotka sisältävät tärkeitä hivenaineita. Tärkkelyspitoisin osa on viljan ydin, jota kutsutaan endospermiksi.

Kokojyvätuotteet tarjoavat keholle ravintoaineita, kuten proteiinia, kuitua, B -ryhmän vitamiineja, hivenaineita ja kivennäisaineita, kuten rautaa, sinkkiä, kuparia ja magnesiumia)

Käytä korkealaatuisia jyviä ja mieluiten heitä juuri murskattuina terveysruokakaupassa

Täysjyväleipä resepti korn

Kokojyvä koostuu 1) leseistä 2) alkioista 3) endospermistä

Kokonaisen vehnän leipäresepti Kokonaisen vehnän määritelmä

Täysjyväleipä resepti

Kotitekoista täysjyväleipää

100 g tuoreita ituja (esim. Sinimailanen tai linssin ituja), 500 g kirnupiimää, 90 g sokerijuurikassiirappia, 60 g hiivaa (noin 1/2 kuutiota), 125 g karkeaa ruis- ja vehnäjauhoa (terveysruokakauppa tai terveysruokakauppa, tarvittaessa tuoreita) jauhettu), 250 g spelttijauhoa, 50 g pellavansiemeniä, 50 g seesaminsiemeniä, 75 g auringonkukansiemeniä, 10 g suolaa (n. 2 tl). 1 tl suosikki jauhettua maustettasi (esim. Anista, pippuria, kuminaa tai fenkolia), leipä- tai leipäpannu (noin 35 cm), jauhoja, rasvaa ja noin 3 rkl kaurahiutaleita pannulle.

Täysjyväleipä on ravitsevampaa ja houkuttelevampaa herkullisien auringonkukansiementen ansiosta

Täysjyväleipä resepti multigrain

Käytä rohkeasti unikonsiemeniä, pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja kaikkea muuta käsilläsi olevaa

Täysjyväleipäreseptileipä

Valmistautuminen:

Huuhtele versot ja valuta hyvin. Kuumenna kirnupiimä ja sokerijuurikassiirappi haaleaksi ja liuota hiiva hitaasti siihen. Laita ateria, jauhot ja pellavansiemenet, seesaminsiemenet ja auringonkukansiemenet kulhoon ja sekoita ainekset keskenään hyvin. Lisää sitten piimähiivaseos. Mausta lopuksi suolalla ja mausteilla. Sekoita taikinaa, kunnes se on suhteellisen homogeeninen ja juokseva. Nyt voit sekoittaa ituja ja antaa taikinan levätä tunnin ajan huoneenlämmössä.

Voit käyttää kaikenlaisia ​​ituja ilman rajoituksia

Täysjyväleipäreseptin leivät, joissa on unikonsiemeniä

Et tarvitse kalliita laitteita tai monimutkaisia ​​tekniikoita. 

Tee täysjyväleipäreseptti itse

Voit nyt esilämmittää uunin 220 °: een (kiertoilmaa ei suositella). Vedellä kostutettu leivinpelti tulee myös lämmittää.

Voitele leivinpelti leivän päälle ja ripottele päälle puolet kaurahiutaleista. Kaada sen jälkeen valmis taikina ja ripottele loput hiutaleet pois.

Ota vuoka vedellä uunista ja laita leipä sisään. 15 minuutin kuluttua voit laskea lämpötilan 200 asteeseen ja paistaa 75 minuuttia.

Jos leipä ruskistuu liikaa, peitä se leivinpaperilla!

hyvää ruokahalua!

Jos löydät aikaa leipoa, tämä on hyvä paikka aloittaa

Täysjyväleipäreseptin vehnäleipä

Täysjyväleipä tarjoaa keholle välttämättömiä ravintoaineita

Täysjyväleipä resepti vehnäleipä herkullinen

..ja se maistuu vertaansa vailla

Koko vehnäleipä resepti viipaleita vehnäleipää


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80