Az ókori egyiptomi szépség titkai és tippjei!

Az ókori egyiptomi szépség titkai és tippjei

A szépség megszállottsága elterjedt a társadalomban. Ősidők óta, de egyetlen kultúra sem ölelte fel olyan szépséggel és pompával, mint az ókori egyiptomiak. Egy civilizáció, amely büszke volt innovatív gondolkodására és kreativitására. Ők voltak az irányadóak a szépítésben és a testápolásban.

ókori egyiptomi szépség titkai

Az ókori egyiptomi szépség titkai:

Az ókori egyiptomi nők büszkék voltak arra, hogy gyönyörű bőrt és hajat kaptak, és összességükben javították fizikai megjelenésüket. A modern civilizáció szépségápolási tippjeinek és titkainak sokat köszönhet. Az ókori egyiptomiak természetes anyagokat és erőforrásokat használtak fel hatékony szépségreceptek és kezelések készítésére. Ma mélyen a múltba ásunk, hogy elhozzuk a legtermészetesebb ókori egyiptomi szépségtitkokat.

Bőrápolás:

Ősi egyiptomi bőr hektár

A Földközi -tenger forró és száraz éghajlatának kitéve az ókori Egyiptom nagyon komoly testápolást igényel. A bőr szépségápolási kezeléseit kezdetben a forró napsütés elleni védelemként használták. Előzetes birtoklása és szépítő hatása miatt ölelték fel. Vízből és Natronból (szódabikarbóna) készült pasztát használtak a test legfőbb tisztító hatására. És az is ismert, hogy megakadályozza a kellemetlen testszagokat. A holt-tengeri só többféle előnyét is felismerték és széles körben használták, különösen Kleopátra. A legendás egyiptomi királynő és a szépség szimbóluma 1-2 csésze sót adna a fürdőhöz. Nyugtató hatású, és harcol a stressz és a bőrproblémák, például az ekcéma és a psoriasis ellen. A Holt -tengeri só természetes bőrfiatalítóként is működött, és lassította a bőr öregedését.

A tejben és a mézben való fürdés nagyon népszerű volt a csúcskategóriás nők körében. Aki ezt a kombinációt, valamint a Méz és Natron keverékét is használta arcpakolásként. Az aloe vera rendkívül fontos volt a bőr kisimításához és a kisebb vágások és égési sérülések gyógyításához. Az esszenciális és aromás olajok, például a rozmaring, az olívaolaj és a mandulaolaj kulcsfontosságú összetevők voltak még az alacsonyabb osztályú nők szépségápolási rutinjában is, míg az olyan illatosított olajokat, mint a tömjén és a mirha, értékes parfümök készítésére használták..

Haj:

Ősi egyiptomi hajápolás

Az ókori Egyiptomban a nők szerették a vastag hajat, és nagy erőfeszítéseket tettek, hogy megőrizzék vastag hajmosójukat, kókusztejjel és meleg extra szűz olívaolajjal tisztítva és kondicionálva. A hajnövekedés serkentésére olyan olajokat használtak, mint a rozmaring, a ricinusolaj és a mandulaolaj. A henna volt a legkedveltebb színezőanyag, míg a kakaót és a shea vajat hajzselékként használták a formázáshoz és a helyén tartott bonyolult frizurákhoz. A magasabb társadalmi státuszú nők fonott vagy fonott parókákat és hajhosszabbításokat választottak, ezzel is növelve szépségüket. A testszőröt azonban nem tartották vonzónak, és az ókori egyiptomi testcukrozás művészete eltávolította, amely magában foglalta a vízből, cukorból és citromléből készült cukrozó paszta használatát.

Szem smink:

Ősi egyiptomi szem smink

Nagy hangsúlyt fektettek a szemre mind a férfiak, mind a nők, akik a szem sminkjét alapvető követelménynek tartották nemcsak szépségének, hanem csodálatos tulajdonságainak fokozásában is. A malachitból (rézérc) és a galenából (ólomérc) készült zöld és fekete kohl kettős célt szolgált. A szemöldök festésére, a szempillák sötétítésére és a szem körvonalazására használták, miközben megvédték a szemeket a naptól és a portól. A szem körüli puffadtságot avokádó alkalmazásával kezelték.

Fitness és étrend az ókori egyiptomiaknál:

Fitness és étrend az ókori egyiptomiaknál

Napjaink számos sportja az öröm és a fitnesz tevékenységek kombinációja volt az ókori Egyiptomban. Az olyan sportokat, mint az úszás, a súlyemelés, a birkózás, a horgászat, a távolugrás, az evezés, a vadászat, az íjászat és a sokféle labdajáték, jókedvűen játszották, és célja volt testük megerősítése és sportos képességük növelése..

Áttekintés:

Ami az étkezési szokásaikat illeti, a kenyér és a gabonafélék képezték alapvető étrendjüket. Fogyasszon zöldségeket, például babot, csicseriborsót, zöldborsót és lencsét, valamint baromfi- és vadhúsokat, valamint a Nílusból származó ehető halakat egyenlő arányban. Az ókori egyiptomiak kevés ismert gyümölcsöt fogyasztottak, a datolya volt a legnépszerűbb, amelyet természetes édesítőszerként és borkészítésként is használtak.