A legjobb 6 étel, amelyet kerülni kell szoptatás alatt

A szoptatás az egyik legfontosabb munka, amelyet az anyák végeznek. A vitaminok és tápanyagok megfelelő bájitalt kell adni gyermekének, nagyon fontos, és ennek egyik legjobb forrása az anyatej, mivel ez a valaha volt legtisztább. Az anyatej azonban szennyezett is lehet, vagy elveszítheti hatását, ha a forrást vagy az anyát nem látják el a megfelelő ételekkel. Vannak olyan ételek és gyümölcsök, amelyeket fogyasztani kell a szoptatás alatt. Hasonlóképpen vannak olyan élelmiszerek, amelyeket kerülni kell a szoptatás alatt, amelyeket az alábbiakban részletesen tárgyalunk.

Szoptatás alatt kerülendő ételek

Szoptatás alatt kerülendő ételek:

Lássuk, mit ne együnk, amikor anyát szoptatunk, hogy a baba boldog és egészséges legyen.

1. Kávé:

A szoptatás alatt kerülendő ételek Kávé

Igen, a kávé néha nagyon hasznos. De ezúttal nem. A túlzott kávéfogyasztás nagyon rossz lehet Önnek és így a babának is. Ha iszik egy csésze kávét, mindez nem szimulálja az agytevékenységet. Vannak olyan kávérészek, amelyek az anyatejben maradnak, és így átvihetők a babára, ami valóban ártalmas lehet számára (feltételezve, hogy fiú). A kávé mellett vannak más italok is, például szódabikarbóna, tea stb..

2. Csokoládé:

Ételek, amelyeket kerülni kell a szoptatás alatt Csokoládé

Ezt nagyon nehéz feladni, de meg kell tennie. A csokoládé mesterséges édességeket tartalmaz, amelyek károsak lehetnek a baba számára. Bármi, amit eszel, lehet az anyatej egy része, és ez tovább kerül a babára. A csokoládé tisztességes mennyiségű koffeint is tartalmaz, ezért a szoptató anyák nem fogyaszthatnak kávét vagy csokoládéételeket szoptatás alatt.

3. Citrusfélék:

A citrusfélék szoptatása alatt kerülendő ételek

Az ilyen típusú gyümölcsök gyümölcsleveket tartalmaznak, amelyek babáknál izgalmat, pelenkakiütést stb. Ezek biztosan nem tesznek jót a babának, és itt az ideje, hogy a baba érdekében hagyja abba az ilyen gyümölcsök fogyasztását szoptatás alatt. A gyümölcs megfelelő tápanyagellátásának kompenzálása érdekében bármikor helyettesítheti a gyümölcsöket más gyümölcsökkel, például mangóval, papayával stb., Amelyek nem citrusfélék..

4. Alkohol:

Szoptató anyáknak kerülniük kell az alkoholt

Amikor belépett a szoptatás fázisába, az alkohol szigorú NEM lett. Nem teheti ki magát alkoholtartalmú italok, például sör, bor, pálinka stb. Tartalmának. Inkább arra kell törekednie, hogy ebben az időszakban sokkal hidratáltabb legyen a szervezet. Ha gallon vizet iszik szoptatás alatt, nyilvánvalóan fitt és egészséges lehet. Ha tudni szeretné, milyen ételeket kerüljön el a szoptatás alatt, akkor ezt érdemes szem előtt tartani.

5. Kukorica:

Szoptatás alatt kerülendő gyümölcsök

A csecsemők valóban megbetegszenek, ha az anyatej révén ki vannak téve a nyers kukorica tartalmának. Gyakran előfordult, hogy kisgyermekek fertőződtek meg kukoricától. Ez az egyik fő oka annak, hogy a szoptató anya egyáltalán ne egyen kukoricát szoptatás alatt. Elmondható, hogy a kukorica az egyik legfontosabb szoptató étel, amelyet kerülni kell.

6. Szója:

Szójaételeket nem szabad enni szoptatás alatt

Sok gyermek alkalmas tejtermékekre. Amikor szoptat, nem akar kockáztatni, és biztosan nem gyengéd gyermekével. Látható volt, hogy gyakran a gyermekeknek voltak mellékhatásai az anyja szójafogyasztása miatt. Ez az egyik olyan étel, amelyet kerülni kell a szoptatás alatt. Ha az elfogyasztott szója alkalmatlan problémákat okoz, akkor egyszer ellenőrizze az elfogyasztott szója minőségét. Ez az egyik olyan étel, amelyet kerülni kell szoptatás alatt.

A fent tárgyalt ételek nagyon rosszak lehetnek, ha szoptató anya vagy. Jobb, ha kerüli ezeket az ételeket, amikor azon a fázison megy keresztül, amikor a baba teljesen az anyatejtől függ.