Bhutanin kuninkaallinen perhe odottaa toista lastaan ​​vuonna 2020

Aloitamme tämän viikon erityisen hyvillä uutisilla. Bhutanin kuninkaallinen pari, Jigme Khesar ja Jetsun Pema, odottavat toista lasta. Tämä on toinen nuori valtaistuimen perillinen. Perheessä on jo poika.

Kuningas kertoi uutisen vuosipuheensa aikana

puhu butaanikuningas

Erikoinen rakkaustarina

Toista lasta odotetaan ensi vuonna. Uutinen jaettiin Bhutanin kansallispäivänä. Tässä yhteydessä kuningas Jigme Khesar piti vuoden suurimman virallisen puheensa. Samalla hän ilmoitti odottavansa toista lasta. Kuningas Jigmen lapsi on jälleen hänen ainoasta vaimostaan, Jetsun Pemasta.

Tämä on jotain erityistä, koska moniavioisuus on sallittu Bhutanissa. Mutta kuningas sanoi useita kertoja, ettei hän missään olosuhteissa halunnut mennä naimisiin toisen naisen kanssa.

Kuninkaallisen parin Jigmen ja Jetsunin ensimmäinen lapsi

Butaanin valtaistuimen seuraaja butaani

Toinen “lohikäärmelapsen” seuraaja

Hänen ensimmäinen poikansa on jo 3 -vuotias. Hänen nimensä on yllättävän Jigme Namgyel Wangchuk, hän on todellinen Druk Gyalpo, joka tarkoittaa saksaksi “lohikäärmelapsi”. Tulevan vauvan sukupuoli ei ole vielä tiedossa. Tässä maassa vallitsevat edelleen konservatiiviset säännöt sukupuolten valtaistuimen vaatimusten suhteen. Jos toinen lapsi on tyttö ja veli syntyy myöhemmin, sillä veljellä olisi etusija.

Onnellinen kuninkaallinen pari

Kuva Butanen osavaltion kuninkaallisesta perheestä

Valtaistuimen säännöt muissa monarkioissa

Muuten, tätä sääntöä ei ole vieläkään kumottu monissa monarkioissa. Näin tapahtui esimerkiksi Isossa-Britanniassa vuonna 2013. Sukupuoleen perustuva syrjintä lopetettiin vuonna 2013 ns.Perimys maahan” aseta. Tässä asiakirjassa kirjoitettiin, että oikeus istuimelle valtaistuimelle on sukupuolesta riippumaton. Ensimmäiset vaikuttavat prinssi Louis ja prinsessa Charlotte. Vanhempi sisar on edelleen etusijalla veljensä kanssa, joka syntyi myöhemmin, vaikka hän on mies.

Oli miten oli, emme vieläkään tiedä, muuttuuko jokin pian tähän suuntaan myös Bhutanissa. Loppujen lopuksi viisas kuningas hallitsee siellä.

Druk Gyalpo, saksaksi “Dragon King” on Bhutanin kuninkaan titteli

butaanin osavaltio

Kuningas Jigme Khesar ei koskaan halunnut toista naista, vaikka hän saa sen

kuninkaan ja kuningattaren butaanimaa

Prinssi Williamin, Kate Middletonin ja Bhutanin kuninkaallisen perheen virallinen kokous

megan markle willian butane country kuninkaallinen perhe