Monica Seles ja hänen todelliset vastustajansa

Suosittu ja arvokkain Grand Slam -turnaus Wimbledon 2019 on järjestetty Lontoossa tämän viikon maanantaista lähtien. Miljoonat tennisfanit ympäri maailmaa istuvat tuntikausia television edessä näiden kahden viikon ajan 14. heinäkuuta asti ja katsovat pelejä innokkaasti. Käytämme tätä tilaisuutena katsoa tunnettujen tennispelaajien elämää ja ammatillista uraa. Sivustoltamme voit lukea mielenkiintoisia artikkeleita ehdottomista tennistähdistä Roger Federeristä ja Steffi Grafista. Tänään haluamme muistuttaa sinua entisen maailman ykkönen Monica Selesistä. Seuraavassa selviää, kuinka tennis vaikutti 45-vuotiaan henkilökohtaiseen elämään ja kuka tai mitkä olivat hänen todelliset vastustajansa.

Monica Seles on kärsinyt vakavasta fyysisestä ja psyykkisestä traumasta ja silti taistellut tiensä takaisin elämään.

Monica Seles 45 vuotta vanha tänään nauraen jälleen vakavan fyysisen ja psyykkisen trauman jälkeen

  • Monica Seles ja hänen ensimmäiset askeleensa ammattitenniksessä

Monica Selesille, kuten monille muille tunnetuille tennispelaajille, tie mahtavaan tenniseen ei ollut ollenkaan helppo. 13-vuotiaana tytönä entisestä Jugoslaviasta hän tuli Nick Bollettierin kuuluisaan Floridan tennisakatemiaan ilman vanhempiaan. Tuolloin hän tiesi noin 30 englanninkielistä sanaa, mutta nuori tennislahjakkuus työskenteli väsymättä leikkikentällä.

Hänen valmentajansa oli innostunut taidoistaan ​​ja kutsui häntä “työnarkomaksi”. Hänen tavaramerkkinsä olivat kaksi kättä ja voimakkaasti lyöty etu- ja takakäsi sekä valittaminen kovilla palloilla. Viimeinen vaivasi vastustajia pelin aikana, eivätkä fanitkaan olleet innostuneita siitä. Kaikesta huolimatta Monica Seles onnistui ja pelasi ensimmäisen ammattiturnauksensa 14 -vuotiaana. 16 -vuotiaana hän voitti ensimmäisen Grand Slam -mestaruutensa ja pian sen jälkeen hän oli jo naisten maailman rankingissa.

 “Hän työskenteli kuin hullu”, sanoi huippuvalmentaja Nick Bollettieri nuorista tenniskyvyistä Monica Selesistä.

Monica Seles 13 -vuotias Nick Bollettieri Tennis Akatemiassa Floridassa

Monica Selesin suurin kilpailija naisten tenniksessä oli epäilemättä Steffi Graf. Suuri saksalainen tennispelaaja hallitsi jokaista turnausta, kunnes Monica osallistui voimistenniseen. Toukokuussa 1990 hän voitti Steffiä vastaan ​​Saksan avoimessa Berliinissä. Se oli Monican läpimurto ammattilaisnaiseen. Vuosina 1991-1993 hän oli jopa saksalaisia ​​parempi kaikissa suurissa turnauksissa. Kunnes kauhea tapahtuma muutti täysin hänen elämänsä.

Kilpailijoiden Steffi Grafin ja Monica Selesin väliset pelit olivat aina erittäin jännittäviä.

Monica Seles vastaan ​​Steffi Grafin suurin kilpailija, mielenkiintoiset tennispelit

  • Vuoden 1993 hyökkäys Hampurissa ja sen jälkeen

30. huhtikuuta 1003 Rothenbaumissa Hampurissa järjestetyssä turnauksessa tapahtui kauhea tapaus, joka syöksyi tennismaailman hirvittävään kauhuun ja hämmästykseen. Steffi Grafin fanaattinen kannattaja Günter Parche puukotti Monica Selesiä selkään. Kaksi vuotta myöhemmin silloinen 19-vuotias lahjakas tennispelaaja oli tenniskentän ulkopuolella, koska hänen fyysiset vammansa oli ensin parannettava. Mutta vielä pahempaa oli emotionaalinen haava, joka muutti täysin Monican elämän. Hänen on tarkoitus elää seurausten kanssa tänään ja yrittää edelleen voittaa ne. Mutta kipu on syvempi kuin luulet. Omaelämäkerrassaan Monica kirjoittaa: ”Minua puukotettiin tenniskentällä 10 000 ihmisen edessä. Se muutti peruuttamattomasti urani ja vahingoitti sieluani. Sekunnin murto -osa teki minusta toisen ihmisen “.

Ei ollut helppoa taistella takaisin tennikseen.

Monica Seles on palannut ammattilaistennikseen Hampurin hyökkäyksen jälkeen

Monica Selesille on nyt aika ennen ja jälkeen Hampurin hyökkäyksen. Hän ei voi koskaan toipua hyökkäyksen jälkiseurauksista, hän sairastui masennukseen ja hänen pitäisi taistella ahmimista vastaan. “Olin hallitsematon”, kirjoittaa naisten tenniksen entinen ykkönen tästä elämänvaiheesta. Nykyään hän tietää hyvin, että hänen syömishyökkäyksensä olivat hänen suurin ja vaikein vastustajansa elämässä. Vaikeuksista huolimatta hän onnistui palaamaan ammattilaistennikseen. Vuonna 1995 hän pääsi US Openin finaaliin. Tässä ottelussa hän pelasi jälleen kilpailijaansa Steffi Grafia vastaan ​​tenniskentällä. Monica Seles on kuitenkin päättänyt erota. Vuonna 2003 hän pelasi viimeisen turnauksensa. Vuonna 2008 hän ilmoitti päätöksestään jättää ammattitennis lopullisesti.

Nykyään Monica asuu hieman vetäytyneenä Floridassa.

Monica Seles on nyt 45 -vuotias ja asuu eristyksissä Floridassa

Entinen tennispelaaja on asunut Floridassa vuosia erittäin rikkaan aviomiehensä, yrittäjä Tom Colisanon kanssa. He menivät naimisiin vuonna 2014 ja elävät nyt melko vetäytynyttä elämää. Monica on löytänyt uuden harrastuksen, hän kirjoittaa kirjoja ja haluaa, että “sairauksien syöminen pääsee julkiseen tietoisuuteen”. Puhuessaan People -lehdelle hän sanoi: ”Kesti aikaa ennen kuin pystyin puhumaan tästä. Joten nyt haluan kiinnittää huomionne siihen, että liiallinen syöminen on sairaus. ” Hän on loistava esimerkki siitä, että voi voittaa tällaiset sairaudet ja myös parantaa syvät emotionaaliset haavat itse.

 Nuoret tenniskyvyt leikkikentällä.

Monica Seles nuorena tenniskyvykkyytenä leikkikentällä

Vuonna 1992 hän pääsi Australian avointen finaaliin ja oli erittäin iloinen voitostaan ​​Mary Joe Fernandezia vastaan.

Monica Seles voitti Australian Open Cupin finaalissa vuonna 1992

 Pää päähän Gabriela Sabatinin kanssa!

Monica Seles Gabriela Sabatini vastustajia tenniksessä Tyttöystäviä tenniskentän ulkopuolella

Monica Seles voi taas nauraa tänään!

Monica Seles nauraa tänään vakavan fyysisen ja psyykkisen trauman jälkeen


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80