Amigurumi -pupu – ideoita pääsiäiseksi virkataan, inspiroi ja jäljittelee

Jos nautit vapaa -ajan viettämisestä tai viikonloppuna virkkaamalla tai neulomalla upeita hattuja, huiveja, huopia tai muita langasta valmistettuja käytännöllisiä esineitä, olet erittäin hyvä mahdollisuus, että olet koskaan kuullut amigurumista. Mutta tiedätkö todella, mitä tämä termi tarkoittaa? Kuten olette arvanneet, sana amigurumi tulee japanista. Se on karkeasti käännetty pieniksi virkattuiksi tai neulottuiksi (ami) pehmoleluiksi tai nukkeiksi, joissa on täyte (nuigurumi) ja kuvaa siten harrastusta ja lopputuotetta samanaikaisesti. Amigurumi -pupu on yksi suosituimmista ja mahdollisesti jopa yksinkertaisimmista aiheista aloittelijoille. Tämän päivän artikkelissa näytämme sinulle kauniita pääsiäisideoita, joiden avulla voit saada inspiraatiota tuleviin projekteihin.

Amigurumi -pupu on yksi suosituimmista aiheista täällä

Amigurumi virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään pääsiäispupu söpö kaunis

Amigurumi voi olla niin suuri tai pieni kuin haluat

Amigurumi virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja matkimaan pääsiäispupu söpö pieni iso

Tee itse upeita avaimenperiä pääsiäiseksi

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään avaimen riipus pupua

Kuinka amigurumista tuli niin suosittu ympäri maailmaa?

Amigurumi on ainutlaatuinen neulontatekniikka, jota käytetään luomaan kauniita 3D -teoksia. Alankomaalaiset hakkerit esittivät sen alun perin Japaniin 1800 -luvun lopulla, eikä sitä todella käytetty söpöjen nukkien valmistamiseen. Sen sijaan samurait käyttivät tekniikkaa virkkaamaan tarvikkeita ja koristeita katanoilleen. Voitko kuvitella tämän?

Amigurumi, sellaisena kuin me sen tunnemme nykyään, tuli todella suosituksi vasta 1980 -luvulla nousevan kawaii- ja chibi -liikkeen kanssa. Ihastuttava taidemuoto saavutti länteen 2000 -luvun alussa, ja sitä tuki sosiaalinen media, kuten Pinterest, YouTube, Instagram jne. Koska amigurumi vaatii hyvin yksinkertaisia ​​työkaluja ja vähän taitoa, siitä tuli hitti melkein yhdessä yössä.

Lähes jokaisen amigurumi -nuken pääominaisuus on sen poikkeuksellisen suuri pää ja kawaii -ulkonäkö. Japanissa manga- ja animehahmoja, joilla on suuret päät, ilmeikkäät kasvonpiirteet ja lapsenmuotoisia malleja, kutsutaan chibiksi. Niitä pidetään usein karikatyyrinä vakiintuneesta hahmosta tai jopa heidän luojaansa. Antropomorfiset eläimet söpöissä asuissa hallitsevat amigurumikenttää. Monet virkkaajat käyttävät sitä myös luodessaan suosikkihahmojaan ja jopa suosikkiruokiaan, kuten kawaii -sushia, virkatut silmät ja suuri hymy.

Voit myös käyttää värikkäitä kangaspaloja korville

Amigurumi virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään harmaata pupua pääsiäispupu söpö

Kuinka söpöjä nämä puput ovat?

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään hauska pieni pääsiäispupu

Silmille ja nenälle voit käyttää erityisiä helmiä tai virkata ne langalla

Amigurumi virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään söpöä pääsiäispupu -asua

Amigurumi -kani japanilaisessa kulttuurissa

Kun ajattelemme söpöjä pupuja, ajattelemme yleensä pääsiäispupu, ehkä Peter Rabbit tai Alice in Wonderlandin valkoinen pupu. Japanissa kani, neko (kissa) ja nalle ovat paljon muutakin kuin söpöjä hahmoja – ne ovat epäilemättä kawaii -liikkeen suosituimpia symboleja.

Esimerkiksi Mofutanin mochit ovat pörröisiä pieniä pupuja, jotka ovat erittäin joustavia ja tahmeita, aivan kuten japanilainen jälkiruokamochi. Molang on utelias ja unenomainen valkoinen pupu, joka seikkailee erottamattoman parhaan ystävänsä, pienen keltaisen poikasen Piu Piu kanssa..

My Melody on valkoinen pupu, jolla on ihana vaaleanpunainen hattu ja BFF Hello Kittyltä. Toisaalta Kuromi, myös valkoinen pupu, on hänen suurin kilpailijansa. Lopuksi on Miffy, pieni valkoinen kani, jonka on luonut hollantilainen taiteilija, joka on myös erittäin suosittu japanilainen hahmo. Riippumatta siitä, lähestyykö pääsiäinen vai ei, amigurumi -pupu voidaan virkata, lahjoittaa ja rakastaa ympäri vuoden.

Voit virkata todellisen angora amigurumi -pupun pörröisellä langalla

Amigurumi virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään harmaata pupun söpöä vaaleanpunaista mekkoa

Mistä löydät tämän lahjaidean sisaruksille??

Amigurumi virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään pupun ystäviä tyttö poika

Virkattu amigurumi -pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään pieniä chibi -pupuja

Tarvittavat lisävarusteet amigurumille

Toisin kuin monet muut neulontatekniikat ja taidemuodot, et tarvitse liikaa kokemusta tai erikoistyökaluja amigurumin virkkaamiseen. Kun olet oppinut tämän ainutlaatuisen tekniikan, sinun ei ole erityisen vaikeaa luoda omia täytettyjä lelujasi ja nukkejasi tai seurata vaikeimpiakaan opetusohjelmia.

Amigurumi on ihana harrastus, taidemuoto ja neulontatekniikka nuorille ja vanhoille

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään kauniita koristeellisia pääsiäispupuja

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään realistista pupun harmaanruskeaa

Valmiita amigurumi -nukkeja voidaan sitten käyttää upeana koristeena lastentarhassa. Ne ovat ihania lahjoja eri tilaisuuksiin, nuorille ja aikuisille. Monet virkkaajat alkavat jopa kerätä DIY -nukkeja. Loppujen lopuksi he ovat niin viehättäviä, että ei ole ollenkaan yllättävää, miksi japanilaiset rakastavat heitä niin paljon. Muista kuitenkin, että amigurumin virkkaaminen on niin helppoa ja hauskaa, että siitä voi tulla koukuttava nopeasti! Kaikki mitä tarvitset amigurumin valmistamiseen:

Virkkuukoukut: Amigurumiin tarvitset virkkauskoukkuja, joiden koko on pieni, 2–6 mm. Yleensä mitä suurempi neula, sitä suurempia aukkoja tulee valmiiden nukkejen saumojen väliin.

lanka: Lankaa on useita eri paksuuksia, tekstuureja ja värejä. Voit valita langasta villaa, puuvillaa, pellavaa, hamppua tai jopa akryyliä tai mikrokuitua. Kun annat amigurumi -pupun lahjaksi erityisesti vauvalle tai lapselle, on tärkeää käyttää hypoallergeenista lankaa, joka on myös pesu- ja kuivausrumpu.

Täyttömateriaali nukkeille: Tämänkin tulee olla hypoallergeenista ja pestävää ja rumpukuivaavaa. Välttääksesi kokkareita amigurumi -pupussasi, revi täyte pieniksi paloiksi ja täytä nukke pieninä osina.

Viimeinen ja luultavasti tärkein asia amigurumin virkkaamiseen on paljon kärsivällisyyttä, luovuutta ja hyvä mieli. Kuten mikä tahansa muu taidemuoto, tämä edellyttää kaikkia kolmea onnistuneisiin lopputuloksiin.

Nämä hammaskehät ovat täydellisiä DIY -lahjaideoita vauvan suihkulle

Amigurumi virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään hampaiden sormusta pupu pojatyttö

Tee-se-itse-stressinestopallot

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään söpöjä stressipallojen antistressiä

Aloita oppimalla amigurumin perustekniikka muutamalla yksinkertaisella ohjeella. Anna sitten mielikuvituksesi lentää ja luo ainutlaatuisia hahmoja oman mielikuvituksesi innoittamana.

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään pääsiäispupun sinivalkoista

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään pääsiäispupu -koria

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään pääsiäispupu porkkanaa

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja matkimaan pääsiäispupu tietää söpö

Myös puput voivat näyttää täysin realistisilta

Amigurumi -virkkauskani - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään valkoisia mustia kaneja realistisesti

Kaikki haluaisivat halata tällaista DIY -nukkea

Amigurumi -virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään pääsiäispupun vaaleanpunaista mekkoa

Amigurumi virkattu pupu - ideoita pääsiäiseksi inspiroimaan ja jäljittelemään heitotyynyjä istuintyynyt pääsiäispupu