Julkinen moderni oleskelualue, joka on valmistettu renkaista Uuden -Seelannin voimakkaan maanjäristyksen jälkeen

Julkinen moderni oleskelualue, joka on valmistettu renkaasta

Suunnittelijan asennus renkaista Uudessa -Seelannissa

Vuoden 2011 Uuden -Seelannin voimakkaan maanjäristyksen ja sitä seuranneen jälleenrakennuksen jälkeen monet Christchurchin julkiset alueet olivat tyhjiä ja elottomia. Tämän julkisen tilan puutteen lievittämiseksi paikallinen suunnittelija Carl Menary kehitti jätetuotteiden käytön ja loi vankan, nykyaikaisen perustan.

Menary suunnitteli ReTyren, joka on valmistettu metallipidikkeistä, jotka muuttavat vanhan renkaan mukavaksi istuimeksi. Tukevat pidikkeet luovat rengaspaineita ja muodostavat siten kestävän perustan, jolla voit istua. Renkaat voivat toimia penkkiistuimina tai yksittäisinä tuoleina erityistapahtumissa tai sosiaalisissa kokouksissa.

Julkinen moderni istuinalue renkaista

Julkinen moderni oleskelualue, joka on valmistettu renkaiden metallipidikkeistä

Christchurchin maanjäristys tappoi 185 ihmistä, aiheutti suurimman katastrofin kaupungin keskustassa ja itäisissä lähiöissä, ja sitä pidetään Uuden -Seelannin historian kalleimpana katastrofina. Paikalliselle teolliselle suunnittelijalle Carl Menarylle kaupungin keskustasta tuli joutomaa, jossa ei ollut julkisia mukavuuksia asukkaille. Hän päätti tehdä jotain ja käsitellä ongelmaa samaan aikaan.

Alkuperäinen tapa käyttää vanhoja renkaita uudelleen

Julkinen moderni istuinalue renkaiden retyre Uudesta -Seelannista

Yksinkertaisessa ReTyre -järjestelmässä käytetään neljää metalliklipsiä, jotka litistävät renkaan koko seinän, jolloin istuessasi pysyt vakaana ja mukavana. Sen asentaminen kestää vain noin 90 sekuntia, mutta sen irrottaminen on erittäin vaikeaa. Tämä malli vangitsee yksinkertaisen nastan ReTyre -istuimien väliin, jotka se yhdistää toisiinsa. Ne voidaan järjestää riveiksi tai ympyröiksi. Niitä käytetään puistoissa penkkeinä tai bussipysäkeillä.

Useita istuimia

Julkinen moderni oleskelualue, joka on valmistettu renkaiden uusinnasta ulkona

Kuten Menary kertoi, hänen tavoitteenaan oli “tehdä käytettävistä, kestävistä julkisista tiloista helppoa ja halpaa”. Menary työskentelee myös suositun Gap Filler -ryhmän kanssa, harrastajat, jotka ovat sitoutuneet luoviin projekteihin Christchurchin tyhjillä kohteilla jatkuvan jälleenrakennuksen aikana.

Käytännössä sovellettavissa

Julkinen moderni oleskelualue, joka on valmistettu renkaiden retyreistä istumaan

Älykäs suunnittelija idea

Uudistettu julkinen moderni oleskelualue renkaista

Metallipidikkeet Julkinen moderni oleskelualue, joka on valmistettu renkaasta

ReTyre -muotoilu  Julkinen moderni oleskelualue, joka on valmistettu renkaiden uusinnasta

Ei vain kestävä ja toimiva, vaan myös ergonominen

ReTyre Carl Menary -suunnitteluistuimen idea maanjäristys NZ

Piristä hieman tyhjiä julkisia tiloja

ReTyre Carl Menary design istuinidea maanjäristys Uusi -Seelanti