Top 10 dårlige kemikalier i tandpasta, vi skal passe på

Vi er omgivet af kemikalier og forurenende stoffer rundt omkring os, men vidste du, at nogle kemikalier bruges af os dagligt. Vi børster tænder med tandpasta med det formål at rense vores tænder og opretholde mundhygiejne, men denne tandpasta indeholder også flere skadelige kemikalier, der kan skade vores krop på sigt. Lad os tjekke nogle af de dårlige kemikalier i tandpasta, vi for enhver pris skal undgå,

Dårlige kemikalier i tandpasta:

Lad os finde de 10 dårligste kemikalier, der findes i tandpasta.

1. Natriumlaurylsulfat (SLS):

Skummet, der produceres, når du begynder at børste tænder, skyldes natriumlaurylsulfat, også kaldet natriumlaurylether -sulfat. Mens det skaber skummet, roder det med vores smagsløg, en grund til at alt, hvad der spises efter børstning, smager underligt. Dette kemikalie får vores smagsløg til at blive bitre og er ikke kun skadeligt for os, men også for det marine liv.

  • Fordele & Ulemper: Konsekvenserne af denne tandpasta er, at den er farlig for havlivet, forkert funktion af smagsløgene, hvilket får tingene til at smage bittert.

2. Triclosan:

Nogle undersøgelser har øget bekymringen, efter at resultaterne viste knoglemisdannelser, der var føtale hos mus og rotter. Kemikaliet er også blevet forbundet med en hormonforstyrrelse, der kan forårsage en række mindre og alvorlige sundhedsproblemer hos alle køn og aldersgrupper.

  • Fordele & Ulemper: Forebygger tandkødsbetændelse, men har store sundhedsmæssige konsekvenser for begge køn.

3. Propylenglykol:

En række mineralsk olie, det er kendt for at være et berømt øje, lunge og hudirriterende. Anvendt i mange sundhedsprodukter er propylenglykol et velkendt giftigt stof, der bør undgås for enhver pris på grund af dets skadelige natur i både rå og raffineret tilstand.

  • Fordele & Ulemper: Forårsager øjen- og hudirritation, er også kendt for at forårsage irritation i lungerne.

4. Carrageenan:

Det tilrådes at undgå at bruge tandpasta eller andre fødevarer med Carrageenan som kemikalie, hvis det indtages, kan have mange konsekvenser. Dette kemikalie, når det indtages, forårsager oppustethed, betændelse, glukoseintolerance, allergi samt tyktarmskræft. Således er det bedre at undgå dette kemikalie.

  • Fordele & Ulemper: Forårsager allergi og reaktioner såsom oppustethed og betændelse. Kan overarbejde også forårsage tyktarmskræft.

5. Aspartam:

Et almindeligt anvendt kunstigt sødemiddel, Aspartam bruges i en lang række tandpasta. Sødestoffet efter yderligere proces forårsager methyl, at vores krop ikke er udstyret nok til at bryde ned i ufarlig myresyre. Det kan rejse gennem blodkarrene til vores hjerne og forårsage alvorlig vævsskade.

  • Fordele & Ulemper: Alvorlige symptomer på metanolforgiftning er svimmelhed, kvalme, summende ører, skydesmerter, hovedpine osv..

6. Diethanolamin:

Dette kemikalie har den mulige risiko for kræft. Bortset fra at være kræftfremkaldende forårsager det også irritation på grund af en reaktion forårsaget af dets toksiske natur. Forskere har erklæret dette som et kemikalie, der ikke bør indtages eller bruges, da det også forårsager hormonel ubalance.

  • Fordele & Ulemper: Giftig, forårsager irritation, forbundet med mavekræft og forårsager også hormonel ubalance.

7. Mikroperler:

Vi elsker at se disse mikroperler i vores tandpasta, da vi anser dem for at gøre underværker for vores tænder, en anden grund er, at de får tandpasta til at se dragende ud. Hvad mange af os ikke ved er, at disse mikroperler er lavet af plast. De opløses ikke, selvom de kan bryde sammen. Så det er ikke kun dårligt for mundhelsen, men også havets sundhed, fordi det er en anden del af plastik, der går ned i afløbet.

  • Fordele & Ulemper: Lavet af plast, hvilket gør det farligt ikke kun for menneskers sundhed, men for hele miljøet.

8. Fluor:

Et giftigt kemikalie, der med tiden og efter brug i flere år vil blive ophobet på vores væv, er blevet betragtet som årsagen til vores emaljebeskyttelse. Selvom teorien nu er bevist forkert, da laget skabt af dette kemikalie svarer til 10.000. del af en enkelt hårstreng. Det betyder, at dette lag sandsynligvis ikke engang holder et enkelt måltid.

  • Fordele & Ulemper: Dårligt for børn, da de fleste børn sluger deres tandpasta, hvilket i sidste ende vil føre til afskåret væv.

9. Saccharin:

Kemikaliet var engang forbudt i de fleste lande på grund af dets kræftfremkaldende karakter. Nu er det forbudt at bruge det som kunstigt sødemiddel, men det kan have konsekvenser for mange personer, da mange mennesker er allergiske over for kunstige sødestoffer. Dette kan forårsage hovedpine, oppustethed, irritation, svimmelhed osv.

  • Fordele & Ulemper: Et kemikalie, som mange mennesker er allergiske over for, kan forårsage mange typer reaktioner på grund af dets kræftfremkaldende karakter.

10. Chlordioxid:

Selvom det i visse tilfælde er kendt for at være gavnligt for luften, har chlordioxid en stærk lugt. Kemikaliet ved indtagelse kan forårsage flere påvirkninger og virkninger såsom irritation i spiserøret, munden såvel som i maven.

  • Fordele & Ulemper: Har en meget stærk lugt, kan forårsage irritation og kløe i mund, mave og spiserør.

Hvad vi endelig har indset, at så vigtigt det er at opretholde mundhygiejne, er det lige så vigtigt at kontrollere alle de komponenter, vi tager i brug. Bare fordi et bestemt produkt tilhører et kendt mærke, betyder det ikke, at det ikke vil have dårlige kemikalier i tandpastaer eller andre af deres produkter. Kontroller altid, før du bruger.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvor kan jeg købe kemikaliefri tandpasta?

Kemikaliefri tandpasta kan findes på medicinsk/apotek såvel som i almindelige butikker. Du kan også finde forskellige mærker af tandpastaer online.

2. Bruger alle virksomheder dårlige kemikalier i deres tandpasta?

Nej, der er flere virksomheder, der producerer, der hjælper dig med at opretholde din mundhygiejne samtidig med, at disse produkter er skabt, idet du husker på, at du ikke behøver at gå på kompromis med dårlige kemikalier.

3. Kan jeg bruge en tandpasta, der indeholder fluor?

Fluor forårsager ingen ydre skade, men kun indre skader, hvis det sluges, da det ophobes på vævene overarbejde. Så hvis du er voksen, kan du bruge en tandpasta, der indeholder fluor, men i tilfælde af børn er det tilrådeligt at undgå tandpasta med fluor. Da børn er tilbøjelige til at sluge deres tandpasta.