Maori -tatuointi – Tärkeimmät symbolit ja niiden merkitykset

Maori -tatuointi tai perinteisesti myös ta moko on yksi suosituimmista tatuoinneista. Itse asiassa tällaiset tatuoinnit ovat olleet muodissa viime aikoina. Sekä miehet että naiset pitävät tämän tyyppisistä heimotatuoinneista ja saavat ne usein eri kehon osiin. Nykyään tatuointimenetelmä eroaa tietysti merkittävästi perinteisestä menetelmästä, jota Polynesian ja Uuden -Seelannin alkuperäiskansat käyttävät. Siitä huolimatta haluamme tässä vaiheessa sanoa muutaman sanan muinaisista maori -tatuoinneista.

Polynesialainen maorien tatuointi on jälleen raivoa

heimo motiivi maori olkavarretatuointi miesten tatuointi

Mitkä ovat maoreja muutenkin?

Näin kutsutaan Uuden -Seelannin alkuperäiskansoja, jotka ovat alun perin kotoisin Polynesiasta. Kukaan ei voi määrittää tarkkaa ajankohtaa, jolloin maorit astuivat ensimmäisen kerran Uuden -Seelannin rannikolle. Tosiasia on kuitenkin, että tällä kansalla oli ehjä kulttuuri, joka oli täynnä ainutlaatuisia tapoja ja perinteitä, jotka olivat täysin tuntemattomia ja eurooppalaisille käsittämättömiä.

Tatuointi oli sellainen rituaali. Maorit ovat aina pitäneet tätä pyhänä ja sitä pidettiin hyvin erityisenä vihkimyksenä.

Maorit olivat myös melko taistelullinen kansa, joka koostui monista heimoista, jotka taistelivat usein sodissa. Noin 1700 -luvun puolivälissä maorien elämä muuttui nopeasti, kun eurooppalaiset asuttivat Uuden -Seelannin, joka toi kiväärinsä mukanaan, mutta valitettavasti myös sairautensa. tässä lue lisää kiehtovia faktoja maorien historiasta ja alkuperäiskulttuurista.

Maori -naiset, joilla on kasvotatuoinnit

maori naisten puiset patsaat tatuoinnit kasvot

Perinteinen tatuointitaide

Ainoa, joka tiesi maorien tatuointien salaisuuden, oli aina tohunga ta moko, mikä tarkoittaa tatuointimestaria. Hän oli yksi heimon arvostetuimmista ja viisaimmista ihmisistä ja hänellä oli yksinoikeus heimojen tatuointiin. Koska päätä pidettiin maorien kulttuurin pyhimmänä ruumiinosana, erityisesti soturit koristivat kasvonsa tatuoinneilla. Miehistä poiketen naiset tatuoivat vain leuat ja huulet. Perinteisesti maorit eivät käytä neuloja tatuoinnissa kuten nykyään. Päinvastoin – tohunga ta mokon käyttämät instrumentit olivat erityisiä veitsiä ja talttoja, joita kutsutaan myös (uhi).

Taiteellinen maori -tatuointi miehille

uros maori tatuointi olkapää

Yleensä ne valmistettiin albatrossi -luista, hain hampaista tai kivistä. Ja sen myötä maori -tatuointeja ei kaiverrettu, vaan kirjaimellisesti taltattu ihoon. Perinteinen tatuointimuste saatiin yksinomaan luonnollisista aineista – puutuhkasta, erityisellä sienellä tai hartsilla tartunnan saaneista toukista sekoitettuna eläinöljyihin.

Tatuointi alkoi lapsuudessa ja tämä prosessi jatkui vanhuuteen. Käyttämällä erilaisia ​​symboleja ja merkkejä kerrottiin tatuoidun henkilön tärkeimmistä tapahtumista sekä heidän asemastaan, rikkaudestaan ​​ja luonteestaan.

Nuori maori -soturi, jolla on tyypillinen Ta Moko kasvoillaan

maori tatuointi nuori soturi kasvotatuointi

Tärkeimmät maorien tatuointimotiivit

Jokainen maori -tatuointi on ainutlaatuinen ja erittäin monimutkainen. Ja vaikka jokainen tatuointi on mukautettu kunkin yksittäisen henkilön erityispiirteisiin ja hänen elämäntarinaansa, on jo olemassa symboleja ja merkkejä, jotka ovat hyvin ominaisia ​​ja tyypillisiä maori -tatuoinnille. Useimmat heistä ovat nykyään hyvin usein ja mielellään pistettyjä tämän tyyppisillä tatuoinneilla, ja monet ihmiset suosivat niitä. Näitä ovat esimerkiksi – gekot, tikit, enata -merkit, kilpikonnat, simpukat, manta -säteet, hain hampaat, aallot, tähdet ja aurinko.

Niin kutsuttu Marquesan risti on myös perinteisesti erittäin suosittu ja näyttää neljä maailman suuntaa. Tämä symboli edustaa myös tasapainoa ja harmoniaa, ja sen tarkoituksena on antaa tatuoidulle henkilölle vakautta ja rauhaa. Jopa nykyään miehillä on tämä symboli puukotettuna, etenkin heimojen olkavarretatuoinnina yhdistettynä muihin symboleihin ja elementteihin.

Maori -tatuointi – keskity Marquesas -ristiin

maori tatuointi olkavarren miesten tatuointi

Tiki on yksi tärkeimmistä ja useimmiten kaiverrettuista hahmoista nykyäänkin. Alun perin se edustaa ensimmäistä henkilöä ja riippuen piirretyistä elimistä – silmät, nenä, suu jne., Tatuoinnille annetaan myös tiettyjä merkityksiä.

Tiki yhdistettynä tyyliteltyyn keihäänpäähän

maori tatuointi idea heimo motiiveja miesten tatuointi

Gekko me kaikki tiedämme ja rakastamme. Nämä suloiset Uuden -Seelannin liskoja edustavat onnea ja suojaa sairauksilta. Maori -perinteessä oletetaan, että gekot voivat puhua jumalille ja siksi niitä pidetään myös pyhinä olentoina. Yksin tai osana suurempia tatuointeja gekot näyttävät yleensä erittäin tehokkailta ja niistä tulee nopeasti katseenvangitsijoita.

Rinta -olkapään tatuointi gekkosymbolilla

lisko motiiveja heimojen tatuointi olkavarsi

Mantara ovat maori -tatuointimallien suosituimpia merisymboleja. Hyvin usein kaiverrettu koko selkään ja koristeltu lukuisilla pienemmillä kuvioilla. Säteet edustavat voimaa ja itsevarmuutta. Esimerkiksi rohkea soturi on täysin oikeutettu käyttämään tällaista merkkiä.

Manta -säteet selän tatuoinnina

maori tatuoinnit naisten tatuointi heimo takaisin

Kilpikonnat ovat koko Polynesian alueella parhaita merenkulkijoita ja näin nämä olennot pidetään pitkäikäisyyden, onnea ja sitkeyttä symboloivana.

Kilpikonnatatuointi yhdistettynä pieniin hain hampaisiin

kilpikonna motiivi olkavarren tatuointi mies

Maori -heimot kunnioittavat kaikkia muita meren olentoja ja pitävät niitä elintärkeinä. Joten seiso esimerkiksi Delfiinit ystävyys, harmonia ja ilo ja mustekalat symboloivat korkeaa älykkyyttä ja ehtymätöntä tietoa.

Aurinko tarkoittaa, kuten eurooppalaisissa tai muissa muinaisissa kulttuureissa, ylellisyyttä, valtaa ja vaurautta eikä harvoin jumalallisuutta.

Alaraajan maori -tatuointi, jossa on tyylitelty aurinko

maori -tatuoinnit heimomotiivit jalka -tatuointi

Tutustu muihin maorien tatuointisymboleihin kuvagalleriamme ja opi lisää niiden merkityksestä. Mieti, mitkä merkit sopivat sinulle paremmin ja mitkä voisit puukottaa lähitulevaisuudessa.

Mitkä kehon osat sopivat sinulle? Ehkä työsi tai elämäntapasi ei oikeastaan ​​salli tatuointia paljaalle kehon osalle? Tai ehkä aivan päinvastoin?

Toimitus toivottaa hauskaa etsimistä ja etsimistä!

Maorihihatatuointiidea miehille

arm maori tatuointi heimo tatuointi

Hieno reiden tatuointi naisille

jalka tatuointi maori motiivit naisten tatuointi

Tai jopa hyvin hienovaraisesti olkapäähän

hyvät maori tatuointi idea olkapää

Selvitä, mikä maori -tatuointi sopii sinulle!

kaarevat aiheet maoir tatuointi olkapää

rinta olkapää maori tatuointi idea miehet

kyynärpää tatuointi miehet tatuointi ideoita

hieno maori tatuointi punainen musta

geometriset aiheet tatuointi maori heimo tatuointi

takaisin takaisin maori tatuointi idea naisten tatuointi

pää tatuointi maori heimo motiiveja miesten tatuointi

miehet tatuoinnit maori tatuoinnit ideoita heimo motiiveja miehet tatuointi maori tatuointi ideoita olkavarren jalat rinta

maori motiivit takaisin tatuointi miehet

maori tatuointi hyvät tatuointi puoli lonkka

maori tatuointi ideoita naiset miehet tatuointi

maori tatuointi miehet tatuointi niska olkapää

maori tatuoinnit miehet tatuoivat olkavarren

maori -tatuoinnit olkapäämiesten tatuointi -idea

maori tatuointi eläin motiivi heimo

Uusi -Seelanti maori tatuointi olkavarsi

olkavarren maori tatuointi uros tatuointi

olkavarsi olkapää maori tatuointi ideoita pisto

olkavarren tatuointi miesten tatuointi maori -aiheita

olkavarren tatuointi maori -aiheita heimo

olkavarren kyynärvarren tatuointi maori -aiheita

stingray motiivi maori tatuointi ideoita

takaisin maori tatuointi ideoita miehet tatuointi

olkapää maori tatuointi motiiveja miesten tatuointi

olkapää tatuointi ideoita heimo tatuointi

tähti motiivi maori tatuointi ideoita miehet tatuointi

tatuointimallit maori -aiheet miesten tatuointi

heimo motiivit maori tatuointi ideoita olkavarren miesten tatuointi

heimo motiivit maori tatuointi olkavarret miehet

kyynärvarren tatuointi aurinkokilpikonna

heimo motiivi kyynärvarren maori tatuointi

heimo tatuointi maori motiiveja olkavarsi

heimo tatuointi olkapää tatuointi maori

käsivarsi maori tatuointi idea

kyynärvarren olkavarren maori tatuointi miesten tatuointi