Aja pois ärsyttävät hyttyset: tässä on parhaat vinkit ja temput!

Raikas, lämmin ilma, ihana auringonpaiste ihollasi ja kevyt tuuli – puhdasta kesäaikaa! Nautitaan siitä jokaisella hengityksellä ja juhlitaan elämää. Kaikki on vain paljon helpompaa ja rennompaa … jos vain ärsyttäviä hyttysiä ei olisi siellä! Valitettavasti rakastamattomat tuholaiset ovat myös osa kesää ja surisevat ympärillämme, etenkin illalla. Ja ei vain sitä, että ne pistävät erittäin epämiellyttävästi ja usein jopa ryöstävät meiltä yöllisen rauhan, kun he hiipivät kotiimme. Markkinoilla on luultavasti paljon kemiallisia hyttyskarkotteita suihkeina, deodorantteina, voiteina, sähköhajottimina jne., Jotka ovat jo tehokkaita, mutta voivat valitettavasti aiheuttaa myös monia terveyshaittoja. Siksi olemme tutkineet ja luetelleet sinulle parhaat vinkit ja temput alla. Joten voit onnistuneesti ajaa pois ärsyttävät hyttyset ilman kemiallista klubia.

Tämä on luonnollinen tapa päästä eroon hyttysistä 

Hyttyset ajavat pois kotihoitoideoita

Kuinka vaarallisia ja silti hyödyllisiä ovat hyttyset?

Valitettavasti hyttyset eivät ole vain ärsyttäviä, vaan ne voivat olla myös todella vaarallisia ihmisille ja eläimille. Onneksi tällaisia ​​hyttyslajeja esiintyy tällä hetkellä hyvin harvoin leveysasteillamme. Ne ovat kotoisin todennäköisemmin Afrikan, Aasian ja Etelä -Amerikan trooppisista alueista. Kuitenkin joitakin trooppisia hyttysiä, kuten tiikerihyttysiä, on jo raportoitu tässä maassa viime vuosina. Joissakin tapauksissa tämä voi lähettää vaarallisia viruksia, kuten keltaista tai denguekuumetta. Joten jos hyttysellä on tällainen virus, se voi päästä verenkiertoon hyönteisen sylkirauhasen kautta ilman ongelmia.

Vaikka pienet pedot ovat meille ihmisille melko epäsuosittuja, niillä on silti hyödyllinen rooli luonnossa. Ne ovat tärkeä ruoka monille lintu-, kala- ja rupikonnalajeille. Hyttysillä on ehdottomasti oma oikeus olla olemassa. Ja ellei niistä ole tullut todellista haittaa, meidän ei pitäisi tuhota niitä kemiallisilla keinoilla, vaan vain ajaa ne pois. Kemialliset hyönteismyrkyt ovat myös melko haitallisia ympäristölle ja vastaavasti itsellemme.

Hyttysen purema ei ole vain tuskallista, vaan myös vaarallista 

hyttyset ajaa pois hyttysen puremat kotiin korjaustoimenpiteitä

Miksi hyttyset purevat ja kuinka kauan he elävät?

Mielenkiintoista on, että kaikki hyttyset eivät pure. Vain naispuoliset yksilöt, jotka ovat tai tulevat raskaaksi, janoavat verta. Tämä selittyy sillä, että he tarvitsevat tiettyjä proteiineja jälkeläisten, munien, optimaaliseen muodostumiseen. Urospuolisten hedelmöityksen jälkeen naaraat asettavat ne suojattuihin, pysähtyneisiin vesiin. On osoitettu, että uroshyttyset voivat elää noin 7-10 päivää, kun taas naaraat voivat selviytyä jopa 6-8 viikkoa.

Mikä houkuttelee hyttysiä?

Joskus oletetaan virheellisesti, että hyttyset houkuttelevat valoon. Mutta tämä on yksi tavallisista myytteistä. Mikä todella houkuttelee tuholaisia, ovat hajut sekä lämpö ja kosteus. Ei ole turhaa, että hyttyset ovat hulluja hikeämme kohtaan ja haluavat todella purra meitä. Hengityksemme toimii kuin magneetti röyhkeille hyönteisille. Koska se sisältää paljon hiilidioksidia, joka näyttää olevan erittäin houkutteleva hyttysille. Jotkut makeat tuoksut hajuvedistä, vartalovoiteista ja vastaavista. ovat myös melko suosittuja näiden hyönteisten keskuudessa ja voivat ehdottomasti houkutella heitä.

Joten jos haluat ottaa ensimmäiset askeleet hyttysten torjumiseksi, sinun tulisi välttää tällaista kosmetiikkaa kesällä. Suihkuta myös aina heti harjoituksen tai muun toiminnan jälkeen, jos olet hikoillut. Jos mahdollista, käytä pitkiä, vaaleita pellava- tai puuvillavaatteita illalla. Tämä suojaa sinua hyttysiltä paljon paremmin kuin tummista ja synteettisistä tekstiileistä valmistetut vaatteet.

Vain naaraspuoliset hyttyset purevat meitä 

torjua hyttysiä hoitaa puremia

Mistä hyttyset eivät voi pitää??

Onneksi on myös monia muita tuoksuja, jotka tehokkaasti karkottavat hyttysiä. Ennen kaikkea setri-, eukalyptus- ja sitruunaruohon, sitruuna- ja ruusukrananiumin, kissanmintun, sitruunamelisin sekä laventelin, rosmariinin, mintun ja timjamin eteeriset öljyt. Vihreät osat Tomaattikasvit pelästyttää myös verta imevät kaivertajat.

Hyttyset eivät pidä alkoholista ollenkaan, mukaan lukien olut. Joten jos laitat kulhon, joka on täynnä sitä pöydälle, hyttyset voivat haistaa sen ja lentää pois. Kuitenkin olut voi houkutella muita hyönteisiä, kuten ampiaisia.

Kookosöljy on toinen luonnollinen hyttyskarkotin. Sen tuoksu näyttää olevan uskomattoman epämiellyttävä tuholaisille. Jos levität sen ihollesi tai käytät sellaisia ​​luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka sisältävät kookosöljyä, tuhoat hyttyset onnistuneesti. Positiivisena sivuvaikutuksena: Ihoasi hoidetaan optimaalisesti ja sillä on hellävarainen, antibakteerinen vaikutus.

Laventeli ajaa pois myös muut ei -toivotut hyönteiset, kuten koit ja punkit 

Karkottaa hyttyset laventelilla

Hyttyset ajavat pois puutarhassa tai parvekkeella

Jos haluat pitää ulkoalueesi mahdollisimman hyttysettömänä, sinun tulee välttää seisovaa vettä. Kaada vesi kukkaruukkujen lautasilta. Peitä sadesäiliöt. Puhdista lintuhaude ja puutarhalampi säännöllisesti ja täytä ne sitten uudelleen. Älä anna nurmikon käydä villinä, vaan leikkaa se yhtä säännöllisesti, joten punkkeilla on vähemmän mahdollisuuksia. Suuri lisätoimenpide harrastuspuutarhureille on kasvien kasvattaminen hyttysiä vastaan. Nämä ovat edellä mainitut yrtit ja ruohot sekä muut suositut kulinaariset yrtit, kuten basilika, salvia, rosmariini ja oregano. Hyttyset eivät pidä lainkaan tuoksuvista eteerisistä öljyistään.

Seisova vesi on ihanteellinen kasvualusta hyttysille 

torjua hyttysiä puutarhassa

Kun kokoonnut ystävien tai perheen kanssa illalla puutarhassa tai parvekkeella, voit täyttää pari tulenkestävää kulhoa jauhetulla kahvilla tai kuivatuilla salvianlehdillä ja sytyttää ne. Savulla on meille erittäin miellyttävä tuoksu, mutta se on erittäin hylkivä hyttysiä vastaan.

Istuta useita yrttejä ruukkuihin ja aseta ne ikkunalaudalle 

Hyttyset ajavat pois minttukasvin

Sähköiset hyttyslamput, jotka lähettävät UV -valoa, jonka aallonpituus on 365 nm, ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto vikoja vastaan. Korkeajännite tuhoaa ne heti, kun ne ovat riittävän lähellä.

Joka tapauksessa sinulla on miellyttävä hyttystauko puutarhan pöydässä 

hyttyset hylkivät lamput puutarha

Mitä voit tehdä talon hyttysille??

Valitettavasti hyttyset eivät vain pysy siellä. Hyvin usein he tuntevat houkuttelevan tuoksuja, lämpöä ja kosteutta ja tulevat myös kutsumatta neljään seinäämme. Hyttynen näkeminen keittiössä, kylpyhuoneessa tai olohuoneessa on tarpeeksi ärsyttävää. Mutta niiden saaminen makuuhuoneeseen voi olla kohtalokasta rauhalliselle unellesi. Siksi hyttysverkko on täydellinen suoja kesällä, joka pitää hyttyset loitolla.

Myös tavalliset perhoverkot ikkunoissa ja ovissa ovat välttämättömiä, varsinkin jos asut alueilla, joilla on lisääntynyt hyttystartuntariski. Tuoksukynttilät ja lamput sekä hajusteet, joissa on luonnollisia eteerisiä öljyjä, ovat ylimääräinen, kokeiltu toimenpide, jolla voidaan ajaa pois hyttysiä. Fanit ovat sisäpiirin vinkki. Nämä eivät vain jäähdytä sinua kuumina päivinä, vaan myös ärsyttävät hyttysiä illalla. Itse asiassa, jos huoneen ilma liikkuu jatkuvasti, pienet pistelyt eivät voi tuntea tarkasti uloshengitettyä hiilidioksidia sekä kehon kosteutta ja lämpöä. Tämän vuoksi et löydä tietäsi minne ja kenelle pistää.

Muita hyviä vinkkejä ovat: Kuori sitruunat neilikalla ja jaa ne huoneeseen tai tee itse hyttyssuihke.

Hyttysverkko suojaa sinua optimaalisesti hyttysiltä nukkuessasi 

hyttyset torjuvat makuuhuoneen vinkkejä

Muista laimentaa eteeriset öljyt sopivalla kantoöljyllä, kuten mantelilla tai jojoballa

tee itse hyttyssuihke

Käsittele hyttysen puremia kotihoidoilla

Jos hyttyset ovat jo pistäneet, kutina on myös siellä. Joillakin ihmisillä se voi jopa aiheuttaa epämiellyttävää punoitusta ja tulehdusta. Jos nämä eivät ole äärimmäisiä, voit saada suurta helpotusta sipuli- tai sitruunaviipaleella. Aseta se vain kehon vaurioituneelle osalle ja hiero sitä jonkin aikaa. Valkosipulilla, kylmillä perunoilla tai jollain hammastahnalla on samanlainen vaikutus. Kun sinulla on tuoretta aloe veraa, voit leikata siitä palan pois, poistaa sen sisäpuolen ja asettaa sen pistoon muutamaksi minuutiksi. Omenaviinietikka ja jokin ruokasooda sekoitettuna veteen ovat myös rauhoittavia ja tulehdusta ehkäiseviä ja voivat olla hyödyllisiä kivuliaalle hyttysen puremalle.

Luota luonnon parantaviin voimiin! 

torjua hyttysiä kotiin korjaustoimenpiteitä sitruuna aloe vera

Toivomme, että olemme auttaneet sinua näiden vinkkien ja temppujen kanssa. Nyt tiedät kuinka päästä eroon ärsyttävistä hyttysistä ilman kemikaaleja. Toivotamme sinulle ihanaa kesää ja pysy terveenä!

Voit ripustaa tuoreita yrttejä kuivumaan ikkunaan 

kasveja hyttysiä vastaan

Jos on erittäin kuuma, on parempi nostaa ruohonleikkurin leikkuukorkeutta hieman 

puutarhanhoitovinkit hyttyset ajavat ruohonleikkurit pois

Eukalyptusöljy ajaa pois hyttyset ja auttaa sen jälkeen hyttysen puremassa 

hyttyset hylkivät eukalyptussumutetta

Tuoretta valkosipulia voidaan käyttää myös mehiläisen tai ampiaisen pistoon 

hyttyset karkottavat valkosipulia

Citronellaöljyä pidetään yhtenä tehokkaimmista eteerisistä öljyistä hyttysten torjunnassa

Karkota hyttyset sitruunaruoholla

hyttyset ajavat pois sitruunan neilikathyttyset ajavat pois kynttilät basilika sitruuna appelsiini hyttyset ajavat pois sitruunaruohon eukalyptustahyttyset torjuvat fanien vinkit