Kuinka voit kuivata kukkia? – 3 helppoa tapaa tehdä se

Mikään ei ole miellyttävämpää ja kauniimpaa kuin käyttää kauniita, kuivattuja kukkia koriste -esineinä tai käsityömateriaaleina. Voit itse tehdä monia luovia taideprojekteja kuivattujen kukkien kanssa, mutta ensin sinun on poimittava ja kuivattava ne itse. Tämän haluamme opettaa sinulle tänään. Seuraavassa olemme koonneet sinulle tärkeitä tietoja kukkien kuivaamisesta. Lue vain, miten voit helposti kuivata kukat itse säilyttääksesi niiden värin, muodon ja kauneuden ja käyttää niitä koristeluun ja taideprojekteihin.

Kuinka voit kuivata kukkia? – Tässä on 3 helppoa tapaa tehdä tämä!

Kauniita kuivattuja kukkia maljakossa

kuivatut kukat luuta koriste -esineitä

Tässä on lyhyt opas kukkien kuivaamiseen.

Poimi kukat kuivumaan

Paras aika poimia kukkia kuivumaan on silloin, kun ne ovat kauneimmillaan – mieluiten aamulla kasteen poistumisen jälkeen. Yritä aina välttää päivän kuuminta aikaa, koska se voi aiheuttaa kukille stressiä.

Käytä koristeena kuivattuja kukkia

Tee itse kukkakimppu kuivattuja kukkia

Kuinka kuivata kukkia

Ihannetapauksessa sinun pitäisi poimia kukat, kun ne ovat kukinnan keskellä. Ne avautuvat vielä hieman kuivuessaan, joten on tärkeää, että niissä on vielä jonkin verran kasvua, jotta terälehdet eivät putoa tai laskeudu. Kasveille, kuten delphiniums, joissa on useita kukkapäätä jokaisessa varressa, paras aika on, kun puolet kukista on kukassa ja yläpuoliskolla on vielä suljetut silmut.

Ripusta leikkokukat ylösalaisin

Ripusta kukat ylösalaisin ja anna niiden kuivua

Kukkien kuivaus – 3 perinteisimmistä tavoista tehdä niin

Kukkien kuivaamiseen on monia tapoja, mutta tässä on kolme parasta tapaa:

  1. Ripusta kukat ja anna niiden kuivua

Tämä on luultavasti helpoin menetelmä, joka antaa luotettavia tuloksia. Ryhmittele kukkasi pieniksi kimpuiksi, poista kaikki lehdet päävarroista, sido varret narulla ja ripusta kukat ylösalaisin viileään, kuivaan paikkaan vähintään kahden viikon ajaksi. Jos ripustat kukat ylösalaisin, niiden on säilytettävä pystysuora rakenne. Tämä pitää varret jäykinä.

Tämä lähestymistapa sopii parhaiten seuraaville kukille: laventeli, delphinium, achillea, ruusut, ruiskukat, ikuiset kukat, nigella, hortensiat ja useimmat lehtikasvit.

Yksinkertaisin kuivausmenetelmä

Koristeideoita kuivattuilla kukilla

  1. Kuivat kukat silikageelillä

Silikageeliä käytetään todennäköisemmin herkemmille, yksittäisille kukille. Silikageeli poistaa kosteuden kukista niin, että ne kuivuvat ja säilyttävät alkuperäisen muodonsa ja värinsä. Täytä Tupperware -laatikko puoliksi silikageelillä ja aseta kukat ylösalaisin silikageelin päälle. Rakenna varovasti enemmän kiviä kukkapään ympärille varoen siirtämästä tai vahingoittamasta terälehtiä. Anna kukkien istua missä tahansa kolmesta päivästä viikkoon niiden koosta ja kosteustasosta riippuen. Esimerkiksi orvokit vievät vähän aikaa ja lilat kestävät hieman kauemmin. Poista kukat varovasti piidioksidista ja harjaa ne varovasti pehmeällä harjalla poistaaksesi hajallaan olevat helmet. Muista käyttää hienoa silikageeliä, koska se voi vahingoittaa kukkia.

Tämä lähestymistapa on paras seuraaville kukille: orvokit, koiranputket, lilat.

Jälleen yksi yksinkertainen tapa kuivata kukkia

Kukat kuivumaan Aseta kukat silikageeliin

  1. Kuivat kukat maljakossa

Tämä on erittäin helppo tapa kuivata kukkia, mutta se ei aina anna parhaita tuloksia. Kun saat kauniin kukkakimppun, haluat nauttia siitä niin pitkään kuin mahdollista sen sijaan, että ripustaisit sen kuivumaan heti. Jos annat kukkien kuivua maljakoissa, koet koko kimppun kauneuden katsellessasi sitä hitaasti kuihtumasta. Hieman kuihtuvassa kimpussa on jotain maagista, mutta sinun on oltava varovainen, ettet anna kukkien kuihtua. Veden vaihtaminen säännöllisesti, jotta vesi ei muutu sameaksi, auttaa, samoin kuin päiden leikkaaminen säännöllisesti. Tämä toimii parhaiten, jos kukkakimppu ei ole pakattu liian tiukasti, muuten kukkien homehtuminen on vaarassa.

Sopii: kaikille kimpuille, joista haluat nauttia täysimääräisesti, sekä kimpuille, joissa on tummempia kukkia.

Anna ruusujen kuivua maljakossa

Ruusut kuivavat kukkia lasimaljakassa

Kuinka kuivata siemenpäät ja ruohot

Siemenpäät ja ruohot ovat puutarhan laulamattomia sankareita talvikuukausina ja antavat seppeleille ja järjestelyille kauniita tekstuureja ja värejä. Voit kerätä siemenpäitä ja siemeniä samanaikaisesti. Leikkaa vain riittävän pitkät siemenpäät, kääri ne muovipussiin ja ripusta ne ylösalaisin muutaman viikon ajan, kunnes siemenet ovat pudonneet. Sitten voit kerätä siemenet erikseen.

Koristeellinen seppele kuivatuilla kukilla

Tee seppelesi kuivista kukista

Kuinka säilyttää kuivattuja kukkia

Kuivatut kukat voivat olla erittäin hauraita ja alttiita sään vaikutuksille. Siksi on tärkeää pitää niistä hyvää huolta kuivausprosessin jälkeen. Kääri ne pehmeään pehmopaperiin ja säilytä pahvilaatikossa tai laatikossa viileässä, kuivassa paikassa. Liiallisen liikkeen ja koskettamisen välttämiseksi on parasta merkitä jokainen pakkaus niin, että muistat mitä olet säilyttänyt.

Toivotamme sinulle hauskaa ja menestystä, kun kuivat itse kukkasi. Luo sitten kauniita koriste-esineitä ja käsityöprojekteja itse kuivatuilla kukilla!

On monia luovia sisustusideoita kuivattujen kukkien kanssa. Anna mielikuvituksesi lentää!

Luo maalauksia kuivista kukista

Ideoita seinien suunnitteluun ja sisustamiseen kuivattuilla kukilla Kuinka kuivata kukkia Maljakko kuivilla kukilla Kuivatut kukat ripustavat kukkia ylösalaisin

Poimi kukat ja siemenet, ripusta ja kuivaa Ideoita kuivattujen kukkakimppujen koristeluun Ideoita ruusujen kuivista kukista kuivatut kukat taideprojektit käsityöideoita Ripusta kuivatut kukat ylösalaisin Luo värikkäitä kuivattuja kukkia itse Poimi kukkia ja kukkia, ripusta ne ja kuivaa ne Kukkia voidaan kuivata kolmella eri tavalla Kukat kuivaava kimppu kuivattuja kukkia Kukkien kuivuminen Ripusta kukat ylösalaisin Kukat puristavat kuivien kukkien menetelmiä Kuivat kukat silikageelillä