Maalaus kalkkimaalilla tai puun kalkitseminen – 4 eri tekniikkaa

Modernista talosta maalaismaiseen mökkiin kalkittu puu on suosittu pinta kaikkialla, mikä tekee huoneista kirkkaampia ja houkuttelevampia. Lime maali on loistava tapa lisätä luonnetta ja viehätystä huonekaluun, puiseen seinäverhoukseen ja jopa puulattiaan. Kalkitus tuo esiin puun syyt ja rakenteen ja antaa huoneelle tai huonekalulle kevyen ja ilmavan ilmeen.

Mikä on kalkkimaali ja miten puu kalkitaan?

Kalkkimaalilla maalaamalla puun kalkitustekniikoita

Hyvä uutinen on, että kalkkimaali on suhteellisen halpa ja yksinkertainen prosessi, joka vaatii hyvin vähän materiaaleja ja työkaluja. Lue lisää ja opi kolme parasta tapaa valkaista puu.

Missä tapauksissa voit käyttää kalkkimaalia?

Maalaa kalkkimaalilla tai käytä kalkkimaalia, kuten kalkittua puuta

Puun valkaisuun on useita tekniikoita

Kalkkimaalimaalauksella puun valkaisutekniikat puuovi

Kalkkipuu, jossa on kiiltävä vaikutus

Jos etsit modernia kalkittua ulkoasua, siirry seuraavaan menetelmään. Se sopii erinomaisesti puulle, jolla on sileä pinta – kuten uudet MDF -tuotteet tai vaneri.

Vaihe 1

Lähtökohtana projektillesi tarvitset maali-vesi-seos. Tämä tekee maalista puoliksi läpinäkyvän, joten puu pysyy näkyvissä levityksen jälkeen.

Tyylikäs lipasto kalkittu

Maalaus kalkkimaalilla kalkitustekniikoilla Lipasto maalataan valkoiseksi

vaihe 2

Kasta puhdas rätti seokseen ja aloita pyyhkiminen kankaalla puun pinnan päälle ja levitä seos tasaisesti puuhun.

vaihe 3

Anna kuivua ja lisää sitten lisää kerroksia, kunnes haluttu yläkerros on saavutettu. Mitä enemmän kerroksia levität, sitä vähemmän puu näkyy alla.

Tämä sovellusmenetelmä on paras, kun haluat modernin kiillotetun ilmeen.

Valoisa ja viihtyisä maalaistalo

Maalaus kalkkimaalilla, kalkitustekniikat, seinien maalaus

Rakennettu kalkittu puu

Jos haluat luoda tekstuurisemman pinnan, joka on hieman vähemmän hienostunut kuin yllä oleva, voidaan noudattaa samanlaista prosessia. Tärkein ero on, että maali- ja vesiseos on paksumpaa ja levitetään siveltimellä.

Millaisen ilmeen haluat?

Puun maalaus kalkkimaalilla 4 eri tekniikkaa

Vaihe 1

Luo kalkkiseos sekoittamalla 1 osa vettä ja 2 osaa maalia.

vaihe 2

Käytä sitten siveltimellä – ei telaa – levittääksesi väriseosta vedoin puun syiden suuntaan. Työskentelemällä viljan kanssa eikä viljaa vastaan ​​annat puullesi lisärakenteen.

vaihe 3

Ennen kuin maali kuivuu kokonaan, pyyhi pinta puhtaalla rievulla. Varo pyyhkimästä maalia voimakkaasti, koska haluat jättää jotain pinnalle.

Levitä kalkkimaali

Puun maalaus kalkkimaalilla, kalkitus, mitä tekniikoita on olemassa

Käytä harjaa

Maalaa kalkkimaalilla Puun kalkitustekniikat Käytä harjoja

Vaihe 4

Lisää uusi väri ja pyyhi haluamallasi tavalla. On syytä huomata, että seos myös kuivuu nopeammin kuin tavallinen maali. Työskentele siis pienissä osissa, jotta maali ei kuivu ennen kuin olet pyyhkinyt sen rievulla.

Tämä viimeistely toimii parhaiten puulla, jossa on hieman viljaa ja luonnetta. Ajattele esimerkiksi viktoriaanista saarta tai amerikkalaista valkoista tammea. Se soveltuu erinomaisesti myös joillekin kovapuulattiatyypeille, mutta suosittelemme käyttämään ammattimaisia ​​lattianasentajia.

Kalkitut puukalusteet ovat nyt suosittuja

Kalkkimaalimaalauksella puun kalkitustekniikat olohuoneen pöytä

Kalkkipuu maalaismaiseen tyyliin

Jos aiot valkaista kierrätyspuuta karkeilla pinnoilla, kuten lavoilla ja aitapylväillä, harja ja rätti -menetelmä ei toimi siellä hyvin.

Vaihe 1

Työskentele näiden pintakuvioiden kanssa kaatamalla maali puun päälle ja työntämällä sitten kaavinta maalia samaan suuntaan kuin puun syyt.

Jos väri ei leviä hyvin, lisää muutama tippa vettä, jotta sen koostumus olisi vähemmän viskoosi.

Tuloksena on kalkkimaali, joka täyttää massiivipuun karkean pinnan aukot ja syvennykset. Tuloksena on maalaismainen ja ikääntynyt ilme, joka muistuttaa vanhoja latoja ja maalaistaloja.

Nuhjuinen tyylikäs lipasto

Puun maalaus kalkkimaalitekniikalla Shabby Chic

Kalkkipuu nuhjuisella ja tyylikkäällä tyylillä

Voit luoda nuhjuisen ilmeen, jota voidaan levittää kaikentyyppisille puupinnoille – sileästä karkeaan, uuteen vanhaan – käyttämällä seuraavaa tekniikkaa.

Vaihe 1

Hiero puu kynttilävahalla ja maalaa puu vasta sitten kalkkimaalilla. Anna sen kuivua, kunnes siitä tulee tahmeaa.

vaihe 2

Kun puu on tahmeaa, pyyhi pinta rievulla. Huomaat, että alueet, joihin vaha on levitetty, eivät päästä maalia tarttumaan, mikä luo vanhanaikaisen, käytetyn ilmeen.

Lavakalusteiden valkaisu on käytännöllinen idea

Puun maalaus kalkkimaalilla kalkitustekniikoilla

Maalattu puupinta voi näyttää esimerkiksi tältä

Maalaa kalkkimaalilla tai puun kalkitsemisella

Yleiset valkaisuvinkit

On tärkeää, että minkä tahansa puun, pääasiassa kierrätetyn tai kierrätetyn puun, pinta on puhdas ennen työn aloittamista.

Vinkki 1

Pese puu saippualla ja vedellä ja anna sen kuivua ennen valkaisun aloittamista.

Vinkki 2

Jos haluat hienostuneemman kalkin, se kannattaa myös hioa. Tämä poistaa kaikki aiemmat pintakäsittelyt, jotka voivat estää maalin tarttumisen.

Hengitä uutta elämää vanhoihin puukalusteisiin

Puun maalaus kalkkimaalilla, valkaisumenetelmät ja vinkit

Vinkki 3

Muista, minkä tyyppistä puuta haluat valkaista ja mitä haluat saavuttaa projektillasi. Siitä riippuen lopputulos voi vaihdella suuresti.

Lopuksi sinun on myös harkittava, mitkä kalkkivärit sopivat parhaiten projektillesi. Suosittelemme aina vähä VOC-kalkkimaalien käyttöä. Nämä ovat korkealaatuisia ja antavat parhaan tuloksen.

Vain rakastumaan, eikö??

Kalkkimaalimaalauksella puun kalkitustekniikat puukalusteet

Joten käytä kalkkimaalia, jos etsit luovaa ja edullista tapaa virkistää vanhat puukalusteet. Puun valkaisu on melko helppoa ja hauskaa …

Mitä edellä mainituista tekniikoista käytät keppoprojektissasi??

Kalkkimaalilla, maalaamalla puun kalkitustekniikkaa lipasto Kalkkimaalimaalauksella puun kalkitustekniikat makuuhuoneen puukalusteet Maalaa puu kalkkimaalilla kalvomaan vintage -ilmeMaalaus kalkkimaalilla tai puun kalkitseminen Puiset huonekalut