Miksi tarvitset kivimäntätyynyä: vaikutus, vinkit ja edut

Kivimäntää (Pinus cembra) ei turhaan kutsuta “Alppien kuningattareksi”. Ylpeä puu, joka tunnetaan myös nimellä kivimänty, kuuluu mäntyperheeseen. Kivimänty kasvaa pääasiassa Alpeilla, alueilla, jotka ovat 1500 metriä merenpinnan yläpuolella. Näillä tukevilla puilla ei ole vain siluetti, vaan niillä on myös useita arvokkaita ominaisuuksia. Heidän puulajinsa on yksi hienoimmista ja monesta hyvästä syystä. Siksi yhä useammat ihmiset haluavat kivimäntystä valmistettuja huonekaluja ja kodin tarvikkeita. Kivimäntätyyny ja kivimännyssänky ovat olleet suosittuja ja suosittu valinta etenkin unihäiriöiden hoidossa jo jonkin aikaa. Yleensä kuitenkin kivimäntypuuta tai -öljyä sisältävät tuotteet lisäävät myös hyvinvointia ja tuovat mukanaan useita terveyshyötyjä. Saat lisätietoja tästä seuraavilla riveillä.

Kivimäntyjä – Alppien arvokkaita aarteita

kiviset mäntyalpit

Mikä on kivimäntätyyny

Kivimännyn sänky makuuhuoneessa on yksi parhaista vaihtoehdoista, jotka saavat aikaan hyvät yöunet. Tuod luontoa taloon paitsi visuaalisesti myös haptisesti. Samaan aikaan huone on täynnä kivimäntyjen miellyttävää tuoksua, joka takaa rentoutumisen ja sisäisen rauhan. Arvokkailla kivimännyssängyillä on luonnollisesti hintansa, eivätkä kaikki voi ostaa niitä heti.

Tarvitset pienen kokeilun ja erehdyksen sekä tarvittavan budjetin. Voi myös olla, että kivimänty tuoksu ei sovi jollekin. Siksi on suositeltavaa aloittaa pienestä ja kokeilla sitä kivimäntätyynyllä alussa.

Tyynyliinat mieluummin puuvillaa tai pellavaa

kivi mänty tyyny terve unta

Kivimäntätyynyt ovat tyynyjä, jotka ovat täynnä mäntyhaketta. Näiden tulee olla mahdollisimman tuoreita, jotta tuoksu säilyy pidempään. Laadukkaat valmistajat tarjoavat siksi myös täyttöpakkauksia, jotka on vaihdettava muutaman kuukauden tai vuoden kuluttua. Monet suosittelevat myös kivimännesuihkun käyttöä, joka sisältää luonnollista eteeristä kivimäntyöljyä. Kivimäntätyyny tuoksuu vielä voimakkaammin ja hyödyt vielä enemmän tämän luonnollisen lahjan monista terveysvaikutuksista. Alta voit selvittää, mitä nämä ovat.

Tuoreet kivimäntylasteet sisältävät enemmän kivimäntyöljyä

tuoreita mäntylastuja kivimäntätyynyille

Voit tietysti myös tehdä kivimäntätyynyjä ompelemalla yksinkertaisen tyynyn ja täyttämällä sen kivimäntylastuilla. Jos esimerkiksi löydät puuntyöstökoneen lähellä, voit kysyä sieltä, onko heillä tuoretta materiaalia. Muuten voit myös löytää hyviä kivimäntylastuja netistä tai erikoisliikkeistä paikan päällä.

Ravista ja tuuleta kivimäntätyynyä useammin

diy kivi mänty tyynyt

Miksi kivimäntyöljy on niin suosittu?

Kivimäntätyynyjen, kivimäntyjen ja vastaavien hyödyllisten vaikutusten salaisuus on kivimäntyöljyssä. Tai tarkemmin sen ainesosissa. Nämä ovat arvokkaita Terpinolen, Marcen, Limoson ja Cineal. Vaikuttava aine pinosylviini on yksi tärkeimmistä näistä, minkä ansiosta monet kivimäntyöljyn positiivisista vaikutuksista johtuvat.

Joidenkin tieteellisten tutkimusten, kuten tämän Grazin yliopiston ei-invasiivisen diagnostiikan tutkimuslaitoksen Joanneumin tutkimuslaitoksen, mukaan mäntyöljyllä / kivimäntypuulla on seuraavat terveyshyödyt meille ihmisille:

  • laskee sykettä

Näin voit rauhoittua ja rentoutua nopeammin ja säästää sydämesi jopa tunnin työhön yöllä.

  • unta edistävä vaikutus

Nukahtaminen helpottuu ja syvän unen vaihe pidentyy.

Nuku itsesi kunnolla!

kivi mänty tyyny kivi mänty hyviä univihjeitä

  • vakauttaa verenkiertoa

Tällä tavalla sitä hallitaan sään herkkyyttä vastaan.

  • lisää keskittymiskykyä

Tämä ei ainoastaan ​​tee sinusta tuottavampaa, vaan myös lisää elämänenergiaa samanaikaisesti.

  • neutraloi haitallista sähkömagneettista säteilyä

Tarjolla on parempi energinen sisäilma, joka tuo henkisen tasapainon.

  • on antibakteerinen vaikutus

Tämä positiivinen ominaisuus tarjoaa hyvän suojan bakteereja ja jopa viruksia vastaan ​​etenkin kylmänä aikana, mutta myös käytännössä aina.

  • ekspektoiva vaikutus

 Mäntyöljy voi auttaa poistamaan paljon limaa hengitysteistä, ja siksi sitä käytetään usein keuhkoputkentulehdukseen.

Muutaman tipan kivimäntyöljyn inhalaatiot vesihauteessa ovat hyväksi todettu kotihoito

männyn oksat ja käpyjä

  • ajaa pois tuholaisia, kuten koit, punkit ja hyttyset

Ei ole turhaa, että mäntypuuta ja öljyä suositellaan erityisesti allergikoille ja astmaatikoille.

  • neutraloi tupakan hajua

Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen tupakoimattomille tupakoitsijan taloudessa. Mutta yleensä voit myös hyötyä siitä monissa tapauksissa ja sinulla on aina pullo kivimäntyöljyä tai suihketta mukanasi.

Mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun ostat kivimäntytuotteita?

Periaatteessa sinun tulee aina muistaa, että kivimänty ja mäntyöljy eivät ole niin helppoja ja halpoja ostaa. Lisäksi kivimäntyjä suojellaan esimerkiksi Itävallassa. Siksi laadukkaat kivimäntytuotteet eivät ole koskaan liian halpoja. Tässä mielessä sinun tulee aina kiinnittää huomiota hintaan ja varoa liian halpoja tarjouksia. Nämä voidaan tehdä huonommasta puusta tai lastuista. Sama koskee kivimäntyöljyä. Joskus tarjotaan jopa synteettistä öljyä, jolla on vain samanlainen aromi, mutta joka ei voi millään tavalla tarjota aidon kivimäntyöljyn hyödyllisiä ominaisuuksia. Siksi kiinnitä aina huomiota pakkauksen tarkkaan merkintään. Termit “luonteeltaan identtinen” tai “luonnollinen” ovat harhaanjohtavia. Sen pitäisi olla nimeltään “100% luonnollinen, orgaaninen eteerinen öljy”. Vain silloin voit olla varma, että saat siitä parhaan hyödyn.

Luota kivilajityynyjen ja muiden tuotteiden parhaaseen laatuun!

kivi mänty tyyny terveellisiä etuja

Kutsu luonto kotiisi tuoksuvalla kivimäntätyynyllä tai miksi ei kivimäntyllä. Nauti miellyttävästä tuoksusta ja lukemattomista positiivisista vaikutuksista kehoon, mieleen ja sieluun. Päästä irti ja uppoudu rennompaan elävään keitaan, joka antaa sinulle enemmän rauhaa ja hyvinvointia.

Parempi unenlaatu Sveitsin kivimäntätyynyillä

nuku paremmin mäntytyynyillä

Kivimäntyllä asuminen ja kalustaminen on aina hyvä idea

terve sisäilma männyllä

Sveitsiläiset kivimäntätyynyt koristavat kivimäntyä terveellä tavalla

Myös nelijalkaisille ystävillesi …

kivimänty edustaa hyvää sisäilmaa

Ja tietysti rakkaillesi

hyvät unet mäntytyynyillä

Ompele kivimäntätyyny itse puuvillasta tai pellavasta

Täytä mäntypehmusteet tuoreilla kivimäntylastuilla

kivimäntätyynyt kivimäntylastuilla

Tai voit löytää sellaisen hyvältä valmistajalta

kivimänty tyynyt hyväksi terveydelle

Tee kivimäntätyynyt itse

kivi mänty tyyny täyttöpakkaus

Anna kivimänty tyynyt

Sveitsin kiviset mäntyalpit